Το Ναυάγιο: Αποκλειστικό spoiler μεγατόνων - «Ο Γιώργης χάνει την αγαπημένη του στο ναυάγιο»

Είχαν μαζί κρυφό δεσμό!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Αποκλειστικό spoiler μεγατόνων - «Ο Γιώργης χάνει την αγαπημένη του στο ναυάγιο»

Ο Γιώργης Κανελλάκης δεν θα ταξιδέψει με το Φοίνιξ, δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει ένα ταξίδι, όμως μέσα στο μοιραίο πλοίο θα βρεθεί ο πιο σημαντικός λόγος της ύπαρξης του. Η αγαπημένη του, η οποία και θα χάσει τη ζωή της σε αυτό το ναυάγιο. Ο αεικίνητος δημοσιογράφος λοιπόν θα τα βάλει με όλους μετά τον χαμό εκείνης και ο Γιώργος Χριστοδούλου που τον υποδύεται αναλύει παρακάτω γιατί έχει γοητευτεί τόσο πολύ από τον ήρωά του.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και το περιοδικό Tv24

Τι θα δούμε στο Ναύαγιο

Διαβάστε επίσης, εδώ, τι θα συμβεί στο αποψινό 9/10 επεισόδιο.

Ο Σταύρος Πανταζής του ALPHA έφυγε, ο Γιώργης Κανελλάκης του MEGA ήρθε

«Και μάλιστα σε μια τεράστια παραγωγή. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω πως χαίρομαι που η νέα μου τηλεοπτική δουλειά φιλοξενείται στο MEGA, ένα κανάλι απόλυτα συνυφασμένο με τη μυθοπλασία. Υπάρχει μια μορφή νοσταλγίας που έχει γεννηθεί μέσα μου σχετικά με τις σειρές που έβλεπα εκεί ως παιδί. Εχει τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του το κανάλι αυτό».

Ολοι κάνουν λόγο για μια παραγωγή που δεν έχουμε δει ξανά στην ελληνική τηλεόραση.

«“Το ναυάγιο” τολμάει να διευρύνει τον τρόπο που γίνονται τα γυρίσματα. Η απόδοση ενός ναυαγίου στην κάμερα εξ αρχής είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο θέμα και από αυτά που έχω δει καταλαβαίνω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ενας από τους λόγους που με έκανε να δεχτώ τον ρόλο του Γιώργη ήταν ότι το σενάριο εμπνέεται από μια πραγματική ιστορία. Για μένα είναι συγκινητικό όταν η μυθοπλασία συναντά την πραγματικότητα. Το σενάριο αποτυπώνει με απόλυτο σεβασμό τα γεγονότα εκείνης της εποχής, κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από το πραγματικό γεγονός. Για το θέμα, ωστόσο, ήμουν έτοιμος καθώς έτυχε φέτος να ασχοληθώ θεατρικά με το ναυάγιο του Ηρακλείου, αλλά δεν θα προχωρήσει γιατί θεώρησα σωστό εφόσον θα υπάρχει η σειρά, να μην υπάρξει την ίδια σεζόν και παρόμοια θεατρική δουλειά. Είναι ένα θέμα που με αφορά πολύ. Κυρίως ως προς το πώς αντιμετωπίζει τη ζωή του εκείνος που έχει επιζήσει. Και αυτό θα κάνει ο ήρωάς μου...».

Ο Γιώργης δεν θα είναι, εξ όσων γνωρίζω, επιβάτης του Φοίνιξ.

«Όχι, δεν είναι αλλά συνδέεται στενά με έναν από τους επιβάτες. Για την ακρίβεια, χάνει την αγαπημένη του σε αυτό το ναυάγιο, με την οποία είχε κρυφό δεσμό. Είναι η σημαντικότερη απώλεια της ζωής του που πρέπει να είναι και κρυφή καθώς ο έρωτάς τους ήταν απαγορευμένος».

Το κανάλι τον έχει περιγράψει ως έναν αγωνιστή, ιδεολόγο που δεν διστάζει να τα βάλει ακόμα και με τους πιο ισχυρούς προκειμένου να φέρει την αλήθεια στην επιφάνεια. Πώς μπορεί όμως ένας άνθρωπος να τα βάλει με ένα ολόκληρο σύστημα;

«Εχει να κάνει με το κίνητρο. Πιστεύω ότι μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία ο χαρακτήρας μου γιατί νομίζει ότι έτσι θα κρατήσει κοντά του την αγαπημένη του. Μπορεί αυτό να ακούγεται λιγότερο ιδεαλιστικό αλλά το καταλαβαίνω. Ενας άνθρωπος ορίζει ως κέντρο της ζωής του ένα ιδανικό προκειμένου να αισθάνεται κοντά στον άνθρωπο που έχασε. Ο Γιώργης Κανελλάκης παλεύοντας να δικαιώσει τη μνήμη των νεκρών, μένει κοντά στην αγαπημένη του».

Θα φτάσει στην αλήθεια ερχόμενος σε επαφή με τους επιζώντες;

Το Ναυάγιο: Αποκλειστικό spoiler μεγατόνων - «Ο Γιώργης χάνει την αγαπημένη του στο ναυάγιο»

«Ερχόμενος σε επαφή με τους επιζώντες και ερχόμενος σε επαφή με τον σύζυγο της αγαπημένης του».

Θα αποδείξει ότι το Φοίνιξ ήταν ένα κατεστραμμένο πλοίο ή θα φτάσει σε πιο βαθιά αλήθεια;

«Στην πραγματική ιστορία τα πράγματα παρέμειναν θολά και οι νεκροί δεν δικαιώθηκαν. Τώρα σε επίπεδο μυθοπλασίας πολλές φορές ο κόσμος έχει ανάγκη να δικαιωθεί. Δεν ξέρω τι θα επιλέξει τελικά να αποδώσει ο σεναριογράφος αλλά το ένα αφορά σε ένα κομμάτι ελπίδας ότι τα πράγματα ίσως μπορούν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που θα έπρεπε και το άλλο είναι μια απόδοση της πραγματικότητας. Οπότε και τα δύο είναι θεμιτά».

Απέναντί του όμως θα βρεθεί ο Μιλτιάδης Παντελίδης, ο ένας ισχυρός δικηγόρος που θα εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Με τι μέσα θα τον αντιμετωπίσει;

«Αυτό που μπορώ να καταλάβω σε σχέση με τα σενάρια που έχω στα χέρια μου είναι ότι, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα λειτουργήσουν υπογείως. Θα στηθούν πλεκτάνες που δεν θα είναι ορατές. Και αυτές δημιουργούν το τραγικό στοιχείο στην εξέλιξη του ήρωά μου. Στήνονται γύρω από τον Γιώργο καταστάσεις που δεν γνωρίζει».

Δεν θα έχει κάποιον άσο στο μανίκι;

«Ο σεναριογράφος προσπαθεί να αποδώσει τα πράγματα που ενδεχομένως είχαν συμβεί αλλά και την πραγματική συμπεριφορά των ανθρώπων. Είναι γεγονός ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα κλείσουν τα στόματά τους με όφελος οικονομικό».

Θα κινδυνεύσει ο ήρωάς σας;

«Πιστεύω πως ναι και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα, γιατί το πρόβλημα ξεκινάει από πολύ ψηλά. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, ένας δημοσιογράφος μπροστά σε ένα σύστημα τερατώδες φαίνεται τουλάχιστον αδύναμος».

Αρα δεν σας άρεσε και πολύ η επαφή σας με τη δημοσιογραφία...

«Για μένα η έννοια του ιδεολόγου θα έπρεπε να είναι συνυφασμένη με τη δημοσιογραφία. Θα έπρεπε να είναι λειτούργημα κανονικά... αλλά τελικά τα πάντα υπόκεινται σε ένα υποκειμενικό πρίσμα».

Ας μείνουμε λοιπόν στο θέατρο, το πεδίο σας! Τι θα κάνετε φέτος; Θα συνεχίσετε το «Κουκλόσπιτο»;

«Θα συνεχιστεί αλλά εγώ έχω αντικατασταθεί. Ηθελα φέτος να κάνω “Το δωμάτιο του παιδιού”, μια νέα δουλειά στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Είναι ένα καινούριο έργο ισπανικό, πολύ ιδιαίτερο. Χαίρομαι που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είμαι μαζί με τη Βαλέρια Δημητριάδου και δύο παιδιά που θα παίζουν εναλλάξ. Στη σκηνοθετική ομάδα είναι ο Παναγιώτης Γαβρέλας και η Μαρία Προϊστάκη. Η παράσταση θα ανέβει 20 Οκτωβρίου».

Πάντα επιλέγετε ιδιαίτερα έργα!

«Προσπαθώ να κάνω πράγματα που με αφορούν. Είμαι πατέρας δύο παιδιών, είμαι σύζυγος και αυτά τα θέματα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου, οπότε γι’ αυτά θέλω να μιλήσω και πάνω στη σκηνή».

Νομίζω πως και πατέρας να μην ήσασταν, πάλι τέτοιου είδους έργα θα σας έλκυαν.

«Εχετε δίκιο. Θέλω να δίνω στο κοινό τροφή για σκέψη. Ετσι προσπαθώ να λειτουργώ. Από τον Φεβρουάριο ωστόσο θα είμαι και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, στον “Πλατόνοφ” που θα ανεβάσει ο Αντόλφ Σαπίρο. Νιώθω πως θα είναι υπέροχος ο χειμώνας μου. Τηλεοπτικά ασχολούμαι με έναν ρόλο που με έχει γοητεύσει και θεατρικά θα κάνω Τσέχωφ που του έχω ιδιαίτερη αδυναμία και ένα νέο έργο που έχει κάτι καινούριο να πει στους θεατές».