Η Μάγισσα (18/10): Θεοφανώ και Μάρκος κάνουν έρωτα - Βγαίνουν σπάθες ανάμεσα στον ίδιο και τον Τζανή

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Μάγισσα (18/10): Θεοφανώ και Μάρκος κάνουν έρωτα - Βγαίνουν σπάθες ανάμεσα στον ίδιο και τον Τζανή

Η Μάγισσα επιστρέφει απόψε 18/10 με νέο επεισόδιο μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Οι κινήσεις της Δαμιανής για να καταφέρει να φέρει μπροστά το γιο της, Τζανή, θα τον φέρει σε σύγκρουση με τον Μάρκο και μάλιστα θα βγουν και μαχαίρια...

Οι σημερινές 18/10 εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Επεισόδιο 13

Η Δαμιανή που θέλει να «ξεφορτωθεί» την Αναστασία, τη διώχνει και ο Μάρκος βγαίνει εκτός εαυτού: «Γιατί έδιωξες τη μητέρα μου; Με ποιο δικαίωμα το έκανες αυτό;», τη ρωτάει και ο Τζανής που βλέπει τη σκηνή αντιδράει: «Μάρκο, μάζεψε τα λόγια σου και πρόσεχε πώς μιλάς στη μάνα μου», τον προειδοποιεί. «Εσύ να μην ανακατεύεσαι, κάνε πίσω», του φωνάζει ο Μάρκος και τότε ο Τζανής θυμώνει και βγάζει το μαχαίρι έτοιμος να σκοτώσει τον Μάρκο. Ομως ούτε ο τελευταίος μένει με σταυρωμένα τα χέρια και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με τη Δαμιανή να προσπαθεί να τους χωρίσει.

Αργότερα, ο Μάρκος με τη Θεοφανώ βρίσκουν μια τραυματισμένη γυναίκα, η Σιμώνη, η οποία και τους πείθει να την πάρουν μαζί τους και να τη φιλοξενήσουν στον πύργο μέχρι να γίνει καλά. Μια απόφαση που θα τους βάλει ξανά όλους σε μεγάλο κίνδυνο! Ο Μισέλ, κρυφά απ’ όλους, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει αν ο χάρτης που βρήκε είναι πράγματι χάρτης θησαυρού. Το παρελθόν της οικογένειας Λάσκαρη ξυπνά και ο μυστηριώδης ρασοφόρος άντρας κρύβει μέσα του ένα πολύ μεγάλο μυστικό.

Δείτε αποκλειστικό: «Περίμενα χρόνια για να πάρω όσα μου αξίζουν!» - Παντρεύεται ο Τζανής, έξαλλη η Μεταξία

Η Θεοφανώ βρίσκει τον δολοφόνο

Η Θεοφανώ θα είναι εκείνη που θα «ξεσκεπάσει» τον πραγματικό δολοφόνο του μωρού, που δεν είναι άλλες από τη Δαμιανή και τη Πολυξένη, η οποία τη βοήθησε στο στυγερό αυτό έγκλημα που συγκλόνισε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς του ANT1.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η αγωνία όλων όσων παρακολουθούν τη σειρά είναι να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του βρέφους και κυρίως ποια τα κίνητρά του για ένα τέτοιο στυγερό έγκλημα. Η μεγάλη αποκάλυψη θα έρθει στο 20ό επεισόδιο που θα προβληθεί τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Βέβαια η αποκάλυψη θα γίνει μόνο στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς στη σειρά οι πρωταγωνιστές ακόμα δεν θα γνωρίζουν τίποτα και θα συνεχίζουν τις έρευνες. Ολοι εκτός από ένα άτομο, που δεν είναι άλλο από τη Θεοφανώ, η οποία σε κάποιο όραμά της θα ανακαλύψει με τρόμο πως η Δαμιανή με την Πολυξένη σκότωσαν το μωρό του Μάρκου και της Μεταξίας, όπως λέει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TiVi Σίριαλ.

Οπως προαναφέραμε, οι ήρωες της σειράς θα αργήσουν ακόμα να μάθουν την αλήθεια για τον ένοχο του φόνου και οι έρευνες για τον εντοπισμό του θα συνεχίζονται κανονικά με όλους τους Λασκαραίους να μπαίνουν στο κάδρο των ενόχων. Μόνο που η μεγάλη αποκάλυψη θα γίνει από τη Θεοφανώ, η οποία μέσω των οραμάτων της θα φτάσει και στην τραγική αλήθεια. Η ίδια τρέμει και δεν το τολμάει να το πει ούτε στον ίδιο της τον εαυτό, πως ο δολοφόνος του βρέφους είναι η ίδια του η γιαγιά (δείτε περισσότερες πληροφορίες).

Από την άλλη, όμως, θέλει να μιλήσει κάπου γι’ αυτό καθώς όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκεται ο πραγματικός ένοχος, τόσα περισσότερα... αθώα κεφάλια κόβονται! Το γεγονός ότι η Δαμιανή έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το εγγόνι της είναι κάτι αδιανόητο για εκείνη και φυσικά κανείς δεν θα πιστέψει ότι λέει την αλήθεια, γι’ αυτό και αποφασίζει μαζί με τη βοήθεια του Φρίξου, του μοναδικού ανθρώπου που εμπιστεύεται, να στήνουν ένα σχέδιο για να ξεσκεπάσουν τον δολοφόνο.

Η Μάγισσα Δαμιανή

Γιατί έγινε το έγκλημα;

Ολα άρχισαν όταν ο Μάρκος κάλεσε τη μητέρα του, την Αναστασία, στο γλέντι για το σαράντισμα του νεογέννητου. Κάτι που εξόργισε τη Δαμιανή! Ο Μιχαήλ την έβαλε μεν στη θέση της, αλλά η Δαμιανή δεν έκρυψε την ενόχλησή της, ενώ παράλληλα οι υποψίες πως ο άντρας της συνεχίζει να κοιμάται με τη σύγκριά του, την Αναστασία δηλαδή, και όχι με την ίδια, την εξοργίζει ακόμα περισσότερο.

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός πως ενώ ο Τζανής είναι ο γιος που προήλθε από τον γάμο του Μιχαήλ και της Δαμιανής, ο Μάρκος, που είναι παιδί της Αναστασίας, συνεχίζει να διατηρεί τα δικαιώματα του πρωτότοκου -δηλαδή να γίνει ο μελλοντικός «αρχηγός» της οικογένειας Λάσκαρη- που αξιοκρατικά έπρεπε να έχει ο Τζανής, αφού προήλθε από επίσημο γάμο. Και μπορεί η Δαμιανή να μην ξεχώρισε -φανερά τουλάχιστον- τα δύο αγόρια, ωστόσο ως μάνα θέλει φυσικά να αναδείξει το δικό της παιδί!

Ο ερχομός του μωρού του Μάρκου θα δυσκόλευε τα σχέδιά της, καθώς αυτό θα σήμαινε πως θα αποτελούσε τον επόμενο διάδοχο της οικογένειας, οπότε δικαιωματικά ο Τζανής θα έπεφτε ακόμα περισσότερο στην ιεραρχία. Η λύση λοιπόν σε όλο αυτό κατά τη Διαμιανή ήταν μία: Να πεθάνει ο διάδοχος! Και έτσι δίχως ίχνους οίκτου, με τη βοήθεια της Πολυξένης, κατάφερε και σκότωσε το μωρό! Με τον θάνατό του ανοίγει ο δρόμος στον Τζανή να παντρευτεί και να αποκτήσει τον πραγματικό διάδοχο των Λασκαραίων!