Η Γη της ελιάς (20/10): «Τι είναι αυτά εδώ μαμά;», «Αστυνομία ανοίξτε» - Πανικός απόψε στην σειρά του MEGA

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της ελιάς (20/10): «Τι είναι αυτά εδώ μαμά;», «Αστυνομία ανοίξτε» - Πανικός απόψε στην σειρά του MEGA

Σοκ θα προκληθεί στο σημερινό 20/10 επεισόδιο της καθημερινής σειράς του MEGA, Η Γη της ελιάς που φέτος προβάλλεται από το μεγάλο κανάλι για τρίτη τηλεοπτική σεζόν. Οι ζωές όλων περνάνε από τεράστιες και άσχημες δοκιμασίες, όπως για παράδειγμα η Χάδιω, η οποία βλέπει το σπίτι της και την οικογένεια της να απειλείται από ένα λάθος που έκανε η ίδια, συγκεκριμένα από ένα φόνο που διέπραξε πριν κάποια χρόνια...

Από την άλλη ο γάμος Μάνου και Μαρίνας, δοκιμάζεται μετά το θάνατο του μωρού τους, με την γυναίκα να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα βίωσε. Θα καταφέρουν να είναι και πάλι μαζί και να ξεπεράσουν τα εμπόδια;

Οι σημερινές 20/10 εξελίξεις της καθημερινής σειράς του MEGA, Η Γη της ελιάς

Επεισόδιο 22.

Η Αθηνά λέει στη Μαρία ότι, λόγω φόρτου εργασίας, δεν προλαβαίνει να πάει στο Σούνιο και η Μαρία σπεύδει να καλέσει την παρέα για να παίξουν χαρτιά. Ο Κουράκος και η Δήμητρα δεν μπορούν να αντισταθούν στην έντονη έλξη που νιώθουν και συναντιούνται συνέχεια. Ωστόσο, τους πνίγουν οι τύψεις αλλά και το άγχος της επαγγελματικής τους σχέσης.

Την ίδια ώρα η Αρετή βλέπει τον Μάνο να μπαίνει το βράδυ στο σπίτι της Αφροδίτης και χωρίς να διστάσει πηγαίνει να μιλήσει στη Μαρίνα. «Κορίτσι μου, ξύπνα! Αυτός σε απατάει με τη γιατρό, εκείνη την Αφροδίτη, πώς την λένε. Τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια να τρουπώνει κρυφά μέσα στο σπίτι της», την πληροφορεί, δίνοντας ένα δυνατό χτύπημα στην ήδη κλονισμένη σχέση του ζευγαριού (ωστόσο στο τέλος θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα είναι πάλι μαζί).

Τι θα δούμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Η Ιουλία απογοητευμένη από την αντιμετώπιση της Αριάδνης, φεύγει από την Θεσσαλονίκη και βάζε στο μυαλό της τα χειρότερα. Την ίδια στιγμή η Μαρίνα καταλαβαίνει το λάθος της και ξαναγυρίζει στον Μάνο, ενώ ο Στάθης αποφασίζει να πάει να δει την ...άγνωστη κόρη του!

Η Ιουλία στη Θεσσαλονίκη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πλησιάσει την Αριάδνη, αλλά αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα αρνητική στάση. Η κοπέλα δεν θέλει να έχει καμμία επαφή μαζί της. Δεν την αφήνει καν να της μιλήσει και αρνείται έστω και την παραμικρή κουβέντα. Η Ιουλία αισθάνεται να καταρρέει, που δεν της δίνει την ευκαιρία να της πει την αλήθεια και αποφασίζει να φύγει. Ωστόσο κάνει μια ύστατη προσπάθεια και τής γράφει ένα γράμμα όπου εξηγεί όσα έχουν συμβεί. Στην συνέχεια αφήνει το γράμμα στην δουλειά της: “Σας παρακαλώ μπορείτε να δώσετε αυτό το γράμμα στην Αριάδνη” τους λέει και με δάκρυα στα μάτια φεύγει.

Η Αθηνά και η Μαρία συζητούν για τα τελευταία γεγονότα και η Αθηνά μένει έκπληκτη με τη στάση ζωής που έχει αποφασίσει να κρατήσει η μητέρα της στο εξής. Παράλληλα η Μαρίνα, γίνεται έξαλλη με τον Μάνο μετά την πληροφορία που της έδωσε η Αρετή, και χωρίς να χάσει χρόνο πηγαίνει και του ζητά εξηγήσεις: “Τι ήθελες στο σπίτι της Αφροδίτης και μην μου πεις ψέματα γιατί σε είδαν” του λέει. Ο Μάνος στην αρχή τα χάνει και προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά δεν τον αφήνει να πει λέξη παραπάνω, καθώς δεν γίνεται πιστευτός και η κατάσταση χειροτερεύει: “Σταμάτα σε παρακαλώ τις δικαιολογίες και φέρσου μια φορά σαν άντρας” του λέει. Στο μεταξύ ο Στράτος αρχίζει να υποψιάζεται την ερωτική σχέση του Κουράκου με τη Δήμητρα κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην υπαστυνόμο. Την ίδια στιγμή ο άστεγος μεταβιβάζει όλη του την περιουσία του στη Δομή και ο Νάσος Καπετανάκος, ο ξάδελφός του, βγαίνει εκτός εαυτού. Ετσι βάζει στο στόχαστρό του τη Μαργαρίτα. Της στήνει καρτέρι στον δρόμο και προσπαθεί να την πετάξει στον γκρεμό με το αυτοκίνητό του.

Η Ιουλία, απογοητευμένη από την αντίδραση της Αριάδνης, αποφασίζει να γυρίσει στη Μάνη, όπου συναντάει τον Στάθη και του λέει τα πάντα: “Τι θα κάνουμε; δεν θέλει ούτε να με δει; Δεν μπορούσα άλλο να μείνω, η καρδιά μου έχει σπάσει, το καταλαβαίνεις;” του λέει και ο Στάθης επικροτεί την κίνησή της: “Ιουλία καλά έκανες και έφυγες. Δεν είχε νόημα να κάθεσαι εκεί. Θεωρώ ότι η παρουσία σου στην Θεσσαλονίκη πίεζε πολύ την κατάσταση και μπορεί να έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα” της λέει.

Ο Μάνος από την άλλη, δεν τα παρατάει και προσπαθεί να λογικέψει την Μαρίνα και μαζί μ΄αυτόν και η Δήμητρα: “Με με την Αφροδίτη ξεχασέ το δεν υπάρχει τίποτα. Μια παρεξήγηση είναι”, αλλά εκείνη εξακολουθεί να πιστεύει πως κάτι τρέχει ανάμεσα τους. Η Αντωνία βρίσκει μια απροσδόκητη σύμμαχο στο πρόσωπο της Αρετής, ενώ ο Παρασκευάς από αντίδραση για όσα έχει υποστεί στην στα αισθηματικά του ανοίγει διπλό ερωτικό μέτωπο, με την Ειρήνη και με τη Θεοδώρα. Την ίδια στιγμή ο Κουράκος και η Δήμητρα έρχονται όλο και πιο κοντά, αλλά η σκιά του Ορέστη πέφτει βαριά ανάμεσά τους, ενώ ο Μιλτιάδης προειδοποιεί τον Σωτήρη: “αν δεν σταματήσεις τώρα κάθε σχέδιο δολοφονίας κατά του Φίλιππου Στεφανέα, να ξέρεις ότι θα σε δώσω στην αστυνομία”

Η Μαρίνα εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τον Μάνο, παρά τις διαβεβαιώσεις και της Ιουλίας: “Μαρίνα μου δεν συμβαίνει τίποτα ανάμεσα στο Μάνο και την Αφροδίτη. Πίστεψέ με” της λέει. Παράλληλα, ο Χρήστος κάνει τη μεγάλη ανατροπή και ζητά από την Αφροδίτη να είναι μαζί, σε μία κανονική σχέση. Στο μεταξύ η στενή παρέα της Αντωνίας και της Αρετής δεν αργεί να παρεξηγηθεί και η Χρυσούλα αρχίζει να διαδίδει φήμες: “καλέ αυτή τα χάλασε με την Αλκμήνη και τώρα νταραβερίζεται με την Αρετή. Ολο μαζί είναι” λέει. Την ίδια ώρα η Δήμητρα νιώθει πως ο Κουράκος της φέρεται διαφορετικά στην υπηρεσία και του το επισημαίνει“Δεν είναι ωραίο που έχεις αλλάξει στάση απέναντί μου στο γραφείο. Φρόντισε να είσαι όπως πριν, για να μην τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας” του λέει. Παράληλα η φροντίδα που παρέχει η Αναστασία στον Αποστόλη τους φέρνει πιο κοντά και δεν αργούν να δώσουν ο πρώτο τους φιλί. Κάτι όμως που αμέσως μετά τους φέρνει τεράστια αμηχανία. Ο Χρήστος πηγαίνει με την Αφροδίτη στο σπίτι του Λυκούργου και την παρουσιάζει επίσημα πια ως σύντροφό του, ενώ πια η Χρυσούλα ξεκινά να δίαδίδει ότι η Αρετή με την Αντωνία είναι ομόφυλο ζευγάρι και όλοι πέφτουν από τα σύννεφα. Αργότερα, όμως, ο Στάθης βλέπει τις δύο γυναίκες στον δρόμο σε παρεξηγήσιμο ενσταντανέ και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη.

Η Μαρίνα αρχίζει να σκέφτεται κάποια πράγματα και αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι, αλλά ξεκαθαρίζει στον Μάνο: “Να ξέρεις ότι το κάνω μόνο και μόνο για το παιδί” του λέει, κόβοντάς του κάθε ελπίδα για επανασύνδεση. Η Αναστασία είναι μονίμως αφηρημένη, αφού δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται το φιλί της με τον Αποστόλη, αλλά η Αθηνά και η Μαργαρίτα που την ξέρουν καλά, παρατηρούν την περίεργη συμπεριφορά της και αρχίζουν να υποπτεύονται πως κάτι συμβαίνει. Στο Τμήμα, το προσωπικό απορεί με την ευνοϊκή μεταχείριση της Δήμητρας από τον Γιώργη. Αργότερα, η Δήμητρα ακούει κι ένα κουτσομπολιό που γίνεται εις βάρος της και αμέσως ζητά από τον Γιώργη να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση: “Εχουν αρχίσει τα σχόλια πίσω από την πλάτη μου και δεν μ΄αρέσει” του λέει και έτσι οι δυό τους οδηγούνται σε αδιέξοδο και φρενάρουν τη σχέση τους πριν μαθευτεί.

Η Ιουλία θυμάται κάτι πολύ σημαντικό για τη γέννα της που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Θυμάται ότι στην κλινική της έφεραν ένα έγγραφο να υπογράψει ότι το μωρό της έχει πεθάνει. Τώρα όμως φοβάται ότι μπορεί να της είπαν ψέματα και από απερισκεψία να έχει υπογράψει με τα ίδια της τα χέρια την υιοθεσία της κόρης της. Καθώς λοιπόν οι προσπάθειες της Ιουλίας να προσεγγίσει την Αριάδνη πέφτουν στο κενό, ο Στάθης αναλαμβάνει ενεργό δράση: “Θα πάω εγώ να την βρω. Μετά τον γάμο του Πότη που είμαι κουμπάρος, θα πάω στην Θεσσαλονίκη να την συναντήσω” λέει στην Ιουλία. Εν τω μεταξύ, οι ετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και το ζευγάρι ανυπομονεί για το ταξίδι του μέλιτος. Την ίδια στιγμή η Μαρίνα βλέπει τον Χρήστο με την Αφροδίτη και αντιλαμβάνεται πόσο έξω έχει πέσει. Η κοπέλα, ζητάει συγγνώμη από τον Μάνο και οι δυο τους επιτέλους τα ξαναβρίσκουν. Παράλληλα ο Αποστόλης κάνει το μεγάλο βήμα και λέει στην Αναστασία ότι θέλει να είναι μαζί κι εκείνη πετάει στα ουράνια. Στο μεταξύ ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς υποδέχονται έναν νέο στρατιώτη, τον Γαβριήλ, ο οποίος έχει πολύ περίεργη συμπεριφορά.

Η Ξένια ενημερώνει τον Δημοσθένη ότι είναι έγκυος. Ο Δημοσθένης, ικανοποιημένος που η Ξένια κυοφορεί το παιδί του, προετοιμάζεται για την «έκπληξη» που θα κάνει στην Ασπασία όταν της φέρει το μωρό να το μεγαλώσει σε μία πράξη εκδίκησης. Η Ασπασία, ωστόσο, δεν έχει ιδέα για το διεστραμμένο σχέδιο του Δημοσθένη και νομίζει ότι εκείνος την έχει συγχωρήσει. Η Άννα, ενόψει του γάμου, τρομάζει στη σκέψη ότι θα χάσει την ελευθερία της αλλά και ο Πότης έχει τους δικούς του φόβους, τους οποίους μοιράζεται με τον Λυκούργο και τον Στάθη. Η Δήμητρα και ο Κουράκος έχουν αποφασίσει πως είναι αδύνατο να είναι μαζί και η συνεργασία τους αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολη, στη σκιά των κρυφών τους συναισθημάτων.