Το Ναυάγιο: «Τολμάς και έρχεσαι εδώ μέσα; Τσίπα δεν έχεις;» - Άγριο ξέσπασμα από τον Μιχάλη στο νοσοκομείο

Οι εβδομαδιαίες (22-24/10) εξελίξεις στης σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Τολμάς και έρχεσαι εδώ μέσα; Τσίπα δεν έχεις;» - Άγριο ξέσπασμα από τον Μιχάλη στο νοσοκομείο

Μία έντονη εβδομάδα έρχεται για τους πρωταγωνιστές της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, όπως και για τους τηλεθεατές. Οι επιζώντες προσπαθούν να συνέλθουν ενώ οι οικογένειες τους δοξάζουν τον θεό που τους ανταμώνουν και πάλι ζωντανούς. Ο Ιπποκράτης γοητεύεται από την Ειρήνη, η Λίνα ψάχνει τον Μάκη και το αντίθετο ενώ στην Κρήτη, οι συγγενείς του Γιάννη, πετροβολούν το σπίτι του Πέτρου.

Οι εβδομαδιαίες (22-24/10) εξελίξεις στης σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Κυριακή 22/10 Επεισόδιο 11

Ο Ιπποκράτης έχει πέσει στην θάλασσα και σώζει όσους μπορεί, όμως του κάνει εντύπωση η Ειρήνη που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του. Όταν και εκείνος επιστρέφει λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι του Πειραιά, θα προσπαθήσει να μάθει τι πραγματικά συνέβη στο «Φοίνιξ». Στο μεταξύ, όσοι σώθηκαν από το μοιραίο ναυάγιο διαπιστώνουν ότι η ζωή τους στο εξής δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Και μία από αυτούς είναι η Ειρήνη που βλέπει τον κόσμο γύρω της να έχει καταστραφεί. Η Λίνα νοσηλεύεται αναίσθητη και μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι γονείς της που έχουν μάθει για το ναυάγιο κοντεύουν να τρελαθούν από την αγωνία τους. Θέλουν να μάθουν αν είναι καλά αλλά δεν μπορούν. Ο Ιπποκράτης δεν χάνει την ευκαιρία να συμπαρασταθεί στην Ειρήνη και να την φροντίσει όσο μπορεί. «Αν χρειαστείς κάτι θα ήθελα να μου το πεις. Μπορώ να σε βοηθήσω, ακόμα και να μιλήσω στους δικούς σου, να τους καλέσω εδώ για να σιγουρευτούν ότι η ζωή σου είναι σε καλά χέρια» της επισημαίνει. Εκείνη τον ευχαριστεί για όσα κάνει αλλά δεν παύει να αναφέρει σε κάθε κουβέντα της τον Απόστολο που τόσο άδικα χάθηκε από κοντά της «Δεν θέλω τίποτα περισσότερο και σας ευχαριστώ για την βοήθεια» του λέει ενώ συνεχίζει λέγοντας του ότι έχασε τα πάντα, τον άνδρα της και τα όνειρα της. Ο Αξιωματικός του Λιμενικού της υπόσχεται πως με τον καιρό ο πόνος της θα καταλαγιάσει. «Έχω χάσει και εγώ την γυναίκα μου και ξέρω τον πόνο που νιώθετε» θα της τονίσει αλλά η Ειρήνη δεν θα ξέρει τι να πει.

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Θα κάνουν ερωτική σχέση αλλά τελικά θα αποδειχθεί πως είναι αδέρφια!

Η Λίνα συνέρχεται στο παγωμένο δωμάτιο νοσοκομείου και κλονίζεται όταν της λένε τι ακριβώς έχει συμβεί. Την καθησυχάζουν αλλά εκείνη αναρωτιέται αν ο Μάκης είναι καλά ή χάθηκε στη δύνη των κυμάτων. Πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά, την ησυχία του σπιτιού της Στέλλας, σταματά ο βιαστικός ήχος του τηλεφώνου. Εκείνη τρέχει νομίζοντας πως είναι ο Κυριακός αλλά στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι μια γυναίκα που την πληροφορεί πως ο άνδρας της ήταν στο ναυάγιο του «Φοίνιξ». Λίγο πριν της πέσει το ακουστικό από τα χέρια, ακούει πως πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για να δει αν είναι καλά.

Ο Μάκης επανενώνεται με την οικογένειά του, ενώ ο παπά-Γρηγόρης πληροφορείται την κλοπή της πολύτιμης εικόνας από την εκκλησία του. «Ήθελα να ήξερα ποιος σατανάς το έκανε αυτό. Με τι καρδιά, έβαλε χέρι σε μια εικόνα; Τα ύστερα του κόσμου... Μέγας είσαι κύριε, με κάνεις και βλαστημώ» λέει σιγανά και δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είχε λόγο να το κάνει.

Στο μεταξύ, ο Γιώργης Κανελλάκης μαθαίνει για το ναυάγιο και τρέχει στο νοσοκομείο να δει τι πραγματικά συνέβη. Δεν μπορεί να φανταστεί πως μέσα στους επιβάτες ήταν και η αγαπημένη του Ασημίνα. Όταν βλέπει τη σορό της και σπαράζει αποφασίζει όχι απλά να ψάξει μέχρι τέλους την υπόθεση αλλά και να συμβάλλει στην τιμωρία των ανθρώπων που προκάλεσαν τον θάνατο της αγαπημένης του.

Ο Δημήτρης μεταφέρει την Λίνα σε μια ιδιωτική κλινική προκειμένου να έχει καλύτερη ψυχική αποκατάσταση και ο Μάκης που την ψάχνει και δεν την βρίσκει αρχίζει να πιστεύει οτι χάθηκε για πάντα. «Τι έχεις αγόρι μου; Δεν χαίρεσαι που είσαι πάνω απ΄όλα ζωντανός;» θα τον ρωτήσει η Μαρία και εκείνος θα της αποκαλύψει πως μόλις έχασε ένα πολύ σημαντικό άνθρωπο της ζωής του. Η Λίνα πάντως δεν θα σταματήσει από τη μεριά της, να τον ψάχνει. Ο Ιπποκράτης δεν σταματά να επισκέπτεται την Ειρήνη και εκείνη έχει αρχίσει να νιώθει μια οικειότητα πλεόν μαζί του. Λίγη ώρα αργότερα ο Πέτρος συνέρχεται και έκπληκτος ακούει να τον φωνάζουν Αντώνη λόγω της ταυτότητας που βρέθηκε πάνω του. Κάνει οτι δεν καταλαβαίνει μιας και στο χωριό του τον έχουν για πεθαμένο ενώ οι συγγενείς του Γιάννη, σίγουροι πως εκείνος τον σκότωσε, πετροβολούν το σπίτι του.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται ο Δημήτρης με την Πολυξένη και ο Βλάσσης με τη Μαρία. Ο πρώτος και η τελευταία κάνουν πως δεν γνωρίζονται ενώ ο Μιλτιάδης Παντελίδης πηγαίνει τον πλοιοκτήτη στο νοσοκομείο για να δείξει οτι νοιάζεται για τους επιζώντες. Πάνω τους όμως πέφτει ο Μιχάλης που δεν θα μασήσει τα λόγια του. «Τολμάς και έρχεσαι εδώ μέσα; Τσίπα δεν έχεις; Αν όντως έχεις πες σε όλους αυτούς που θρηνούν σήμερα τους δικούς τους ανθρώπους οτι εσύ φταίς. Εσύ άφηνες ένα σπασμένο καράβι να βγαίνει στα ανοιχτά. Άντε λοιπόν πες το τους...» τους φωνάζει. Ο Μάκης θέλει να βοηθήσει τον Πέτρο να βρει σπίτι, αλλά το παρελθόν του Αντώνη, του χτυπάει την πόρτα.

Δευτέρα 23/10 Επεισόδιο 12

Ενας εγκληματίας ταράζει τον Πέτρο στο νοσοκομείο, ψάχνοντας την κλεμμένη εικόνα του Αντώνη αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει. Ο Μάκης παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι του στην Αθήνα μαζί με την οικογένεια του. Η Λαμπρινή διαπληκτίζεται με έναν αστυνομικό που κατηγορεί τον Πέτρο για την κλοπή της βυζαντινής εικόνας ενώ η Λίνα παίρνει μια σημαντική απόφαση για τη ζωή της που ανακοινώνει στην έκπληκτη οικογένεια της. Ο Τρύφωνας φτάνει στην Αθήνα για να πάρει την Ειρήνη πίσω στα Κύθηρα και την βρίσκει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όταν μάλιστα φτάνουν στο λιμάνι, οι μνήμες του ναυαγίου κάνουν την Ειρήνη να μην μπορεί να μπει στο πλοίο. Την ίδια στιγμή ο Βασιλείου κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη στον Παντελίδη σχετικά με το «Φοίνιξ».

Δείτε επίσης: «Σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό!» - Η πιο ανατριχιαστική στιγμή μεταξύ Ιπποκράτη και Ειρήνης

Τρίτη 24/10 Επεισόδιο 13

Καθώς οι μέρες περνάνε και ο Ιπποκράτης δεν έχει κανένα νέο από την Κλαίρη, η Ευγενία αποφασίζει να δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνιση της. «Δεν ξέρω με εσένα τι σχέση είχε και δεν με νοιάζει, πάντως οτι και αν γινόταν, τον γιο της δεν θα τον παρατούσε ποτέ» λέει στον γαμπρό της πριν καλέσει το 100. Εκείνος αρχικά συμφωνεί αλλά την ίδια στιγμή φοβάται πως η εμφάνιση της γυναίκας του, μπορεί να κάνει κακό στον γιο του που δεν έχει σταματήσει να την ζητά.