Το Προξενιό της Ιουλίας: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να παντρευτείς τον γιο του φονιά του πατέρα σου! Εσύ το αντέχεις;» - Υποκύπτει τελικά στις πιέσεις της μητέρας της

Οι εβδομαδιαίες (25-27/10) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να παντρευτείς τον γιο του φονιά του πατέρα σου! Εσύ το αντέχεις;» - Υποκύπτει τελικά στις πιέσεις της μητέρας της

Αυτή την εβδομάδα στο Προξενιό της Ιουλίας του ALPHA, η Ιουλία επιμένει στον έρωτά της για τον Γρηγόρη και κρατά το στόμα της κλειστό, όμως η στάση του την κάνει να έχει δεύτερες σκέψεις για αν κάνει το σωστό. Την ίδια ώρα ο Προβιός περιμένει απάντηση για το προξενιό.

Οι εβδομαδιαίες (25-27/10) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Τετάρτη 25/10 Επεισόδιο 9

Η ακατανόητη ανατροπή στη στάση του Στράτου μπερδεύει ακόμα και τους δικούς του, που δεν καταλαβαίνουν που αποσκοπεί. Σύντομα όμως αντιλαμβάνονται, πως ο Στράτος, έχοντας εξασφαλίσει πως δεν υπάρχει κανένα ακλόνητο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του, θα καταφέρει τελικά να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία! «Ο πατέρας σου θα είναι σύντομα κοντά μας. Είμαι σίγουρη» λέει η Κυριακούλα στον Γρηγόρη. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Στράτου φέρνει κοντά τον Ατζαλίνα με την Αλεξάνδρα, που του περιγράφει την ιστορία της κόντρας με τους γονείς της και το προξενιό που την ανάγκασε να φύγει από τον Τύρναβο για την Αθήνα. «Δεν μπορούσα να εγκλωβιστώ σε μια τέτοια ζωή. Έφυγα την ημέρα του αρραβώνα.

Εκείνοι το πήραν ως προσβολή και δεν μου ξαναμίλησαν. Από τότε είχαμε να ξανασυναντηθούμε» του αποκαλύπτει. Την ίδια στιγμή, ο Γιωργίκης εξασφαλίζει τη σύμφωνη γνώμη του Χρήστου για να έρθει σπίτι τους ο ψυχίατρος που τον έχει ξαναδεί, αρκεί να του φέρει μετά αυτός στο σπίτι την Ιουλία. Ο Γιωργίκης του το υπόσχεται, ενώ περιμένει την απάντηση της Στάσας για το προξενιό που της έχει στείλει με την Κερασίνα. Οταν βρίσκονται εκείνη του λέει: «Η Ιουλία μετά από όσα έχουν συμβεί χρειάζεται χρόνο για να απαντήσει. Αστην να αναρρώσει και να ηρεμήσει και θα τα πούμε». Στο μεταξύ ένα φόρεμα της Κατερίνης, δίνει την ευκαιρία στην Βαγγελίτσα, που νιώθει παραμελημένη, να νιώσει ότι μεγάλωσε και μπορεί να κατακτήσει τα βλέμματα των αντρών.

Πέμπτη 26/10 Επεισόδιο 10

Στο νοσοκομείο η Στάσα έρχεται αντιμέτωπη με τον Γρηγόρη. «Για πού νομίζεις ότι το έβαλες; Φύγε όπως είσαι. Τι θράσος έχεις να εμφανιστείς εδώ τη στιγμή που ο πατέρας σου σκότωσε τον άντρα μου; Μην ξαναπλησιάσεις την κόρη μου» του φωνάζει και τον διώχνει. Οταν μπαίνει στο δωμάτιο της κόρης της αρχίζει να της λέει πιεστικά να δεχτεί το προξενιό του Προβιού. «Είναι μεγάλη τύχη για σένα. Είναι πλούσιος και θα περάσεις καλή ζωή. Ασε τους έρωτες. Βγάλε από το μυαλό σου τον Ραζίνη. Αυτό δεν θα το επιτρέψω ποτέ. Να παντρευτείς τον γιο του φονιά του πατέρα σου. Εσύ το αντέχεις; Ο Γιωργκίκης είναι για σένα» επιμένει. Ομως η κοπέλα δεν υποκύπτει στις πιέσεις τις μάνας της. «Δεν τον θέλω. Είναι μεγάλος. Δεν τον το αγαπώ» της λέει. Ταυτόχρονα η Χάδω απαιτεί απ’ τον Γιωργίκη να ξεκαθαρίσει στο Χρήστο για ποιον προορίζεται για νύφη η Ιουλία. «Πρέπει να του πεις τώρα ακόμα που είναι νωρίς και να του κόψεις την ελπίδα. Είναι που είναι σε αυτήν την κατάσταση, θα απογίνει άμα μάθει τελευταία στιγμή ότι η νύφη δεν είναι για εκείνον» τον προειδοποιεί.

Η Κυριακούλα ζητά επίμονα απ΄ τον Στασινόπουλο, που κάνει άνω-κάτω τα πάντα για να βρει το όπλο του εγκλήματος, ν’ αφήσει ελεύθερο τον Στράτο. «Αφού δεν βρίσκεις στοιχεία εναντίον του γιατί τον κρατάς;» τον ρωτάει επίμονα. Την ίδια στιγμή ο Γρηγόρης αποκαλύπτει στην Αλεξάνδρα το δίλημμα που τον βασανίζει, ότι ο πατέρας τους έχει εμπλοκή με τον φόνο και δεν ξέρει τι να κάνει, ενώ η Βαγγελίτσα εκμυστηρεύεται στον πατέρα της, ποιος μαρτύρησε την σχέση Ιουλίας και Γρηγόρη στον Ρήγα. «Η Φιλιώ πατέρα. Αυτή το έκανε. Το άκουσα που το έλεγε στη μάνα» του αποκαλύπτει. Είναι η σειρά του Κωστή Στασινόπουλου να ανατρέψει τα δεδομένα και η υπόθεση να πάρει μια απροσδόκητη τροπή! Η Αλεξάνδρα προκειμένου να σώσει τον αδελφό της, αποκαλύπτει στο Δημητρό το ένοχο μυστικό του, ενώ ο Γρηγόρης μαθαίνει απ’ τη μάνα του μια είδηση που τον σοκάρει.

Ο Γρηγόρης μαθαίνει από τη μάνα του την Κυριακούλα ότι ο Προβιός έστειλε προξενιό στην Ιουλία και πηγαίνει στο νοσοκομείο να μάθει τι θα γίνει. «Για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Το προξενιό που μου έστειλε ο Γιωργίκης μου είναι εντελώς αδιάφορο. Δεν πρόκειται να το δεχτώ. Εγώ εσένα αγαπώ και παραμένω ερωτευμένη μαζί σου» του ξεκαθαρίζει η Ιουλία.

Δείτε επίσης στον Σασμό: Η γιαγιά Ειρήνη καταρρέει μετά από έμφραγμα - Θρηνούν ο Παύλος και η Μαρίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου

Παρασκευή 27/10 Επεισόδιο 11

Την ίδια στιγμή ο Στασινόπουλος δέχεται πιέσεις από παντού για ν’ αφήσει τον Στράτο ελεύθερο, πράγμα που όχι μόνο δεν κάνει, αλλά συλλαμβάνει τον Ζαφείρη, τον επιστάτη του Στράτου, προκειμένου να ομολογήσει ότι τον φόνο τον έκανε ο Στράτος.

Ο Ζαφείρης, παρόλο που βασανίζεται πολύ, δεν ομολογεί και αφήνεται ελεύθερος. Αμέσως μετά, φυγαδεύει τον Φώτη, το βοηθό του, που ξέρει κι αυτός την αλήθεια. Κι ενώ η εγκυμοσύνη που αγνοεί ο Γρηγόρης προχωράει, η Ιουλία, αρνείται να πει όσα ξέρει για τον φόνο, περιμένοντας ότι την πρωτοβουλία θα την πάρει ο Γρηγόρης. Η άρνησή του, δημιουργεί στην Ιουλία μεγάλες αμφιβολίες και βάζει στη ζυγαριά την σχέση της με τον Γρηγόρη. Εκείνη δεν μίλησε και κάλυψε τον φόνο του ίδιου της του πατέρα για χάρη του αγαπημένου της. Εκείνος όμως δεν έκανε τίποτα για τη μνήμη του δικού της πατέρα κι αυτό δεν ξέρει αν μπορεί να του το συγχωρήσει.

Δείτε επίσης στον Παράδεισο των Κυριών: «Καλά δεν ντρέπεσαι να σηκώνεις τα μάτια σου σε παντρεμένο άνθρωπο;» - Το μυστικό της αποκαλύπτεται και ξεφτιλίζεται