Σασμός (23/10): «Τρεχάτε να σωθείτε» - Ανατριχίλα με την κραυγή φόβου της γιαγιάς Ειρήνης λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (23/10): «Τρεχάτε να σωθείτε» - Ανατριχίλα με την κραυγή φόβου της γιαγιάς Ειρήνης λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της

Νέα εβδομάδα ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 23/10 για τον Σασμό, που προβάλλεται για τρίτη συνεχόμενη τηλεοπτική σεζόν μέσα από τη συχνότητα του ALPHA (δείτε όλα τα επεισόδια πριν προβληθούν στην τηλεόραση). Η κατάρρευση της γιαγιάς Ειρήνης εξαιτίας του Αντρέα θα φέρει νέες συμφορές στην οικογένεια και σε όλο το χωριό.

Οι σημερινές 23/10 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 17

Ο Παύλος ύστερα από ιδιαίτερη σκέψη αναλαμβάνει και επίσημα το οινοποιείο του Φαρμάκη, όμως κάνει πρόταση στον Βαγγέλη, που ήξερε την δουλειά, για να τον βοηθήσει. Ο τελευταίος δεν αρνείται την πρόταση του καθώς ξέρει πως μετά την φυλακή θα είναι δύσκολο να επανενταχθεί κάπου αλλού, ωστόσο του εξομολογείται πως πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να βρει ένα μέρος για να μείνει. «Να έρθεις να μείνεις εδώ. Στο σπίτι του Ευθύμη. Είμαι σίγουρος πως και ο Ευθύμης θα το ήθελε αυτό» του λέει και τον συγκινεί.

Ο Παύλος κάθεται στο γραφείο του φίλου του και προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις δουλειές που είναι σε εκκρεμότητα. Η Στέλλα παραιτείται από δικηγόρος του Αντρέα, ωστόσο εκείνος δεν φαίνεται να έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Για την ακρίβεια βάζει τον αδελφό του, Τηλέμαχο να την προσεγγίσει και να την πείσει με τον τρόπο του να αναλάβει τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Μόνο που δεν έχουν υπολογίσει τις προθέσεις της δικηγόρου.

Οι ετοιμασίες για τους αρραβώνες συνεχίζονται και ο Αστέρης ενώ είναι στο αλουμινάδικο, λαμβάνει στο κινητό του ένα ηχητικό αρχείο. Το ακούει και αναγνωρίζει αμέσως την φωνή του αδελφού του, να παραδέχεται στον Ευθύμη, πως εκείνος σκότωσε τον Στεφανή. Σοκάρεται και φεύγει ενώ στο μυαλό του έρχονται μνήμες, μήνες πριν, όπου ο Ευθύμης κατηγορούσε τον αδελφό του για φόνο, όμως η Καλλιόπη στην προσπάθεια της να κουκουλώσει την πραγματικότητα, τον έβγαζε τρελό.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Ένα παιδί γεννιέται ενώ δυο παιδιά πεθαίνουν - «Συγχαρητήρια είστε έγκυος!», «Γρήγορα ένα γιατρό!»

Ο κόσμος του γκρεμίζεται και αμέσως πηγαίνει στο σπίτι της Αργυρώς. Εκεί θα βρει την γιαγιά μόνη, έτοιμη να καταρρεύσει. Δεν θα έχει περάσει πολλή ώρα από τη στιγμή που ο Αντρέας πήγε εκεί για να συζητήσουν για τον Σασμό αλλά υποσχέθηκε στην γηραιά γυναίκα πως δεν θα συμφωνήσει ποτέ για αυτόν τον γάμο. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τηλεφωνεί στην Αργυρώ και τη Μαρίνα, να τρέξουν.

Η Θοδώρα επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και μαθαίνει πως θα πρέπει για ένα διάστημα θα πρέπει να μείνει ξαπλωμένη καθώς κινδυνεύει να χάσει το παιδί, γεγονός που την βυθίζει σε στεναχώρια. Ο Γιώργος θα είναι όμως στο πλευρό της. «Δεν πειράζει αγάπη μου. Θα κάνεις οτι χρειάζεται για να είναι καλά το μωράκι μας, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνεις στο κρεβάτι. Ο καιρός θα περάσει αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα είσαι μόνη σου σε αυτό. Θα είμαι πάντα δίπλα σου. Και εγώ και η οικογένεια σου και όλα θα πάνε καλά». Η κοπέλα δεν ξέρει αν το πιστεύει, πάντως του υπόσχεται οτι θα προσπαθήσει.