Σασμός: «Είμαι καταραμένη! Δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδιά και αυτή θα είναι η τιμωρία μου» - Η ανατριχιαστική σκηνή που αφαιρούν το νεκρό έμβρυο από την κοιλιά της Θοδώρας

Οι εβδομαδιαίες (6-9/11) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Είμαι καταραμένη! Δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδιά και αυτή θα είναι η τιμωρία μου» - Η ανατριχιαστική σκηνή που αφαιρούν το νεκρό έμβρυο από την κοιλιά της Θοδώρας

Η Βασιλική σκοτεινιάζει ολοένα και πιο πολύ μετά τον θάνατο του Νικηφόρου, ενώ η Θοδώρα μετά τον χαμό του δεύτερου παιδιού της θέλει να χωρίσει τον Γιώργο, γιατί θεωρεί πως του κάνει κακό. Στο μεταξύ, ο Αντρέας πέφτει στην παγίδα της Εύας, που ακόμα δεν έχει αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Όλα αυτά την εβδομάδα που έρχεται στον Σασμό!

Οι εβδομαδιαίες (6-9/11) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 6/11 Επεισόδιο 25

Ο θάνατος του Νικηφόρου έχει ανοίξει πληγές που δεν κλείνουν. Ο Αντρέας με τον Τηλέμαχο προσπαθούν να βρουν τρόπο να φυγαδεύσουν τον Λάζαρο, όμως παραμονεύει η αστυνομία που περιμένει απάντηση από την οικογένεια των Σταματάκηδων. Κανείς όμως προς το παρόν δεν αποφασίζει να κάνει το παραμικρό, για να μην προκαλέσει. Ο Αντρέας κρύβει τελικά τον Λάζαρο στο βουνό και προμήθειες του στέλνει μέσω κάποιου γνωστού του. Ολοι τους προμηθεύονται δεύτερα κινητά για να μπορούν να επικοινωνούν αφού ξέρουν πως ο Αντώνης Φραγκιαδάκης και η ομάδα του παρακολουθεί στενά κάθε βήμα των Βρουλάκηδων.

Την ίδια στιγμή και βλέποντας το κλίμα που είναι ρημαγμένο και απειλητικό, ο Αστέρης και η Αργυρώ αποφασίζουν να φύγουν για την Αυστραλία. «Εκεί, μάτια μου, θα κάνουμε μια νέα αρχή. Ξέρω πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να αφήσουμε πίσω τους δικούς μας, η έγνοια μας θα είναι κοντά τους, όμως πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον του Πετρή μας. Κι αν μείνουμε εδώ, αυτό θα είναι αβέβαιο», τονίζει ο Αστέρης και η γυναίκα του καταλαβαίνει πόσο δίκιο έχει. Με βαριά καρδιά συμφωνεί και του λέει πως το συντομότερο θα μιλήσει με την Ασπα για να τους βοηθήσει με τα διαδικαστικά του ταξιδιού τους.

Παρά τον πόνο της, η Καλλιόπη αναλαμβάνει η ίδια να κάνει τα αντίποινα για τον θάνατο του εγγονού της, μιλώντας με τα ανίψια της, ενώ Παύλος, παπα-Μιχάλης και Αντώνης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της για συγκάλυψη της δολοφονίας του Βασίλη. «Μου το έπαιζες και φίλος Φραγκιαδάκη και πίσω από την πλάτη μου οργάνωνες τη δολοφονία του Βασίλη μου. Θα έρθει η στιγμή που θα πληρώσεις για τα λάθη σου. Μέχρι τότε μην τολμήσεις να πλησιάζεις ξανά το σπιτικό μου», θα του πει μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: «Έχασε η γη τον ήλιο της, το νιο το παλικάρι!» - Σπαράζει καρδιές το trailer της Δευτέρας 6/11 με τα πλάνα από την κηδεία του Νικηφόρου

Τρίτη 7/11 Επεισόδιο 26

Λίγο πιο μακριά, στο άδειο πλέον σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, εκείνη αποφασίζει να μιλήσει ξεκάθαρα στον άντρα της. «Πρέπει να μιλήσουμε, Μαθιό. Οι δυο μας μείναμε έτσι κι αλλιώς κι εμείς πρέπει να βρούμε τη λύση», του λέει αρχικά και στη συνέχεια του εξηγεί πως δεν θα ησυχάσει αν δεν δει τον Λάζαρο να φεύγει από τη ζωή. Ο Μαθιός προσπαθεί να την ηρεμήσει λέγοντάς της πως η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, όμως η γυναίκα του δεν θα ακούει κουβέντα.

Ο Αστέρης και η Αργυρώ προσπαθούν να πείσουν την Καλλιόπη να κλείσει τη βεντέτα, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη. Παράλληλα πονάει για την απόφαση της νύφης της να τη βγάλει οριστικά από τη ζωή της, κατηγορώντας την ανοιχτά για τον θάνατο του Νικηφόρου. Το χωριό φοβάται για τα χειρότερα, ενώ το χωριό είναι σε αναβρασμό περιμένοντας το επόμενο μεγάλο χτύπημα.

Η Εύα απλώνει τα δίχτυα της, κρύβοντας από όλους και κυρίως από τον Παύλο τον απώτερο σκοπό της, που είναι να βρει τον δολοφόνο του αδελφού της και να τον κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Οι συναντήσεις με τον Αντρέα ολοένα και θα πυκνώνουν και ενώ εκείνος θα είναι ξεκάθαρος για τα συναισθήματά του απέναντί της, η αδελφή του Ευθύμη θα επιμένει πως θέλει μόνο να περνάει καλά και να μη δεθεί με κάποιον.

Τετάρτη 8/11 Επεισόδιο 27

Ο Γιώργος και η Θοδώρα περιμένουν με ανυπομονησία το ραντεβού με τον γιατρό προκειμένου να μάθουν το φύλο του παιδιού τους. Το ζευγάρι κάνει όνειρα για το μέλλον και σκέφτεται πως αν τελικά γεννηθεί αγοράκι θα του δώσουν το όνομα του Νικηφόρου. Μάλιστα, η Θοδώρα αποκαλύπτει στη Βασιλική την παραπάνω ιδέα της, όταν πηγαίνει να τη δει στο σπίτι και εκείνη συγκινείται. Η μέρα του ραντεβού φτάνει και η Θοδώρα βρίσκεται στον υπέρηχο με τον γιατρό. Ο Γιώργος πάντα δίπλα της να της κρατά το χέρι. Μόνο που όταν ξεκινά η διαδικασία, η έκφραση του γιατρού ειδοποιεί και τους δύο πως κάτι σοβαρό συμβαίνει στην εγκυμοσύνη της. «Γιατρέ, τι συμβαίνει; Είναι καλά το μωρό;», θα ρωτήσουν σχεδόν ταυτόχρονα και ο γυναικολόγος θα τους αποκαλύψει πως δεν ακούει την καρδιά του παιδιού τους. Κλάματα θα ξεκινήσουν να κυλούν από τα μάτια της Θοδώρας που δεν θα μπορεί να δεχτεί πως μόλις έχει χάσει ένα ακόμα παιδί. Θα αναγκαστεί να υποστεί μια διαδικασία όπου και θα της αφαιρέσουν το έμβρυο, ενώ αμέσως μετά θα επιστρέψει στο σπίτι όπου το μόνο που θα θέλει να κάνει θα είναι να κοιμάται. Η κοπέλα θα χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. «Είμαι καταραμένη. Δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδιά και αυτή θα είναι η

τιμωρία μου για το κακό που έχω κάνει στη ζωή μου. Επρεπε να το περιμένω, Γιώργο, ότι θα συμβεί ξανά αυτό. Κακώς πίστεψα πως θα μπορέσω να σε κάνω ευτυχισμένο», θα πει στον άνθρωπό της σκοτεινιασμένη και ο Γιώργος θα της θυμίσει πόσο την αγαπάει. «Δεν με νοιάζει το παιδί. Εσύ με νοιάζεις και με εσένα θέλω να περάσω τη ζωή μου. Εχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας. Θα τα καταφέρουμε, πρώτα όμως εσύ θέλω να είσαι καλά», θα την καθησυχάσει, αλλά εκείνη θα είναι ανένδοτη. Θα του πει πως αν θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή θα πρέπει να φύγει μακριά της. Συγκλονισμένοι από το νέο θα φανούν και οι γονείς της που θα θελήσουν όπως και ο Μανόλης να βρεθούν στο πλευρό της για να της συμπαρασταθούν.

Η Καλλιόπη και ο παπάς προσπαθούν να συνεφέρουν τη Βασιλική, αλλά εκείνη, μετά τον χαμό του Νικηφόρου, μοιάζει να έχει μπει πια σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Ο Αστέρης προσπαθεί να μάθει ποιος του στέλνει τα απειλητικά μηνύματα. Η Εύα και ο Αντρέας έρχονται όλο και πιο κοντά, διαμορφώνοντας σταδιακά μια ερωτική συμμαχία, από την οποία κανείς από τους δύο δεν θα μπορέσει να λοξοδρομήσει…

Πέμπτη 9/11 Επεισόδιο 28

Η δίψα της Βασιλικής για εκδίκηση φουντώνει όλο και περισσότερο και απειλεί τον Μαθιό με χωρισμό, αν δεν σκοτώσει το Λάζαρο. «Εμένα ξέχνα με αν δεν πάρεις τη ζωή του Λάζαρου», θα του πει αφήνοντάς τον άφωνο. «Βασιλική, δεν γίνονται εύκολα αυτά. Ξέρεις τι μου ζητάς; Εσύ ήσουν αυτή που δεν μπορούσε να μου συγχωρέσεις τη δολοφονία του Στεφανή και τώρα θέλεις να κάνω ξανά το ίδιο;», της απαντά. «Τώρα είναι διαφορετικά. Πρέπει να τιμήσουμε το αίμα του παιδιού μας. Σκέψου το και πες μου τι αποφάσισες», θα του πει τελικά και θα φύγει. Ο Μαθιός μιλάει στη Καλλιόπη για τις σκοτεινές σκέψεις της γυναίκας του και εκείνη προτείνει να την αφήσουν για λίγο να ησυχάσει.

Δείτε επίσης: «Μαύρες μέρες τυλιγμένες στο σκοτάδι!» - Η σπαρακτική σκηνή που η Βασιλική σκοτώνει τον Λάζαρο

Η Θοδώρα θεωρεί πως όσα έζησε είναι τιμωρία από τον Θεό για τον θάνατο του Πετρή. Αντώνης και Γιώργος φοβούνται πως θα πει την αλήθεια στη Μαρίνα. «Μίλησέ της, Γιώργο. Δεν θέλω πάνω στη στενοχώρια της να κάνει κάτι που θα πονέσει τη Μαρίνα μου. Εκανε πολύ δρόμο μέχρι να ηρεμήσει από τον χαμό του Πετρή. Δεν θα ωφελήσει κανέναν να επιστρέψουμε ξανά στο ίδιο σημείο», θα πει στον συνάδελφό του και ο Γιώργος θα του υποσχεθεί πως θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η Εύα συνεχίζει το παιχνίδι της σε όλα τα μέτωπα, ενώ ο Αντρέας φαίνεται να την ερωτεύεται όλο και πιο πολύ. Ολα δείχνουν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ανω Ποριά.

Η Μαρίνα «ξεκόβει» από τους Βρουλάκηδες!

Από τη στιγμή που η Μαρίνα μαθαίνει πως ο ξάδελφός της, Λάζαρος, πυροβόλησε τον Νικηφόρο, ένα αθώο αγόρι, όπως θα το χαρακτηρίσει, ενημερώνει τον Αντρέα και τον Τηλέμαχο πως δεν θέλει να τον δει ξανά στα

μάτια της. Εκτός και αν πάει να παραδοθεί και του αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Αντρέας θα την κατηγορήσει πως για μια ακόμα φορά προδίδει την οικογένειά της και παίρνει το μέρος των Σταματάκηδων, όμως εκείνη δεν θα χάσει την ψυχραιμία της. «Εχεις δίκιο, Αντρέα. Μάλλον δεν πρέπει να λέγομαι κι εγώ Βρουλάκη, αν οι συγγενείς μου έχουν αποφασίσει να σκοτώνουν αθώα παιδιά. Ας λέγομαι καλύτερα Φραγκιαδάκη», θα του πει.