Σασμός: Σπαρακτικές εικόνες! Υποβασταζόμενη η Βασιλική στην κηδεία του Νικηφόρου - Φωτογραφίες

Πριν παιχτεί το συγκλονιστικό επεισόδιο στην τηλεόραση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: Σπαρακτικές εικόνες! Υποβασταζόμενη η Βασιλική στην κηδεία του Νικηφόρου - Φωτογραφίες

Η Βασιλική θα είναι εκείνη που θα πάει στον νεκροθάλαμο να ντύσει τον γιο της για την τελευταία του κατοικία στον Σασμό. Θα του φορέσει το αγαπημένο του κοστούμι και λευκό πουκάμισο. «Παγωμένος είσαι ψυχή μου, κρυώνεις; Θα σε ζεστάνουν τα ρούχα που σου φέραμε». Ο Μαθιός θα την αγκαλιάσει και θα την αφήσει μόνη μαζί του.

Λίγες ώρες μετά, ο Μαθιός και ο Αστέρης θα κρατούν στους ώμους τους το μπροστινό μέρος του φέρετρου του Νικηφόρου, ενώ το πίσω ο Νικολής και ο Δημητρός. Θα ακολουθεί ο παπάς και από πίσω του η Βασιλική υποβασταζόμενη από την Αργυρώ. Ενα βήμα πιο πίσω η Καλλιόπη με την Κατερίνα. Οι καμπάνες θα ηχούν πένθιμα όσο η πομπή θα περνά από το χωριό, την πλατεία, το καφενείο για να καταλήξει στην εκκλησία όπου και θα ψάλλουν τη νεκρώσιμη ακολουθία. Κανείς δεν θα μπορεί να πιστέψει το άτυχο τέλος του Νικηφόρου, κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τα δάκρυα που κυλούν.

Φωτογραφίες από την κηδεία του Νικηφόρου στον Σασμό

Το φέρετρο θα φτάσει στην εκκλησία και η λειτουργία μοιραία θα ξεκινήσει. «Γιε μου, αγόρι μου...», θα ψελλίσει η Βασιλική.

Κανείς δεν θα μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα. Ολοι θα στέκουν όρθιοι και θα περιμένουν να τελειώσει η βαριά αυτή υποχρέωση που τους πλακώνει την καρδιά. Σε ένα σημείο απομονωμένη θα είναι και η Θοδώρα που δεν τήρησε τις οδηγίες του γιατρού να μείνει ξαπλωμένη και πήγε για να πει το τελευταίο αντίο στον παιδικό της φίλο. Στον νου της έχει και τον Μανόλη που νιώθει να έχει χάσει τον μισό του εαυτό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και παράλληλα με τον πόνο που θα την έχει καταβάλλει, η Βασιλική θα ορκίζεται στον γιο της πως ο δολοφόνος του θα τον συναντήσει σύντομα στον άλλο κόσμο.

Μετά τον καφέ της παρηγοριάς στο καφενείο του Παντελή και χωρίς να έχει ανταλλάξουν πολλές κουβέντες, η Βασιλική και ο Μαθιός θα πάνε στο άδειο σπίτι τους. Λίγο πιο μακριά, η Καλλιόπη τσακισμένη από τον πόνο θα δεχτεί τη φροντίδα του Αστέρη που τη βάζει για ύπνο, ενώ εκείνη δεν θα σταματά να κρατά στα χέρια της το πολύτιμο μενταγιόν του άντρα της, ο οποίος και την επισκέπτεται ως φάντασμα. Η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για όλους. Και κυρίως για τον Μαθιό που υποσχέθηκε στη γυναίκα του να αφαιρέσει ακόμα μια ζωή..

Δείτε επίσης: Σασμός: «Χάθηκε το αγγελούδι μου, χάθηκε το φεγγάρι!» - Το σπαρακτικό μοιρολόι της Καλλιόπης στην κηδεία του Νικηφόρου

Η Βασιλική έγκυος μετά τον θάνατο του Νικηφόρου

Ραγδαίες και σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς Σασμός! Έρχεται μια ανατροπή που κανείς δεν περίμενε... Η ζωή θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην μητέρα του Νικηφόρου που θα χαθεί άδοξα από την ζωή και θα την βυθίσει στο πένθος. Το σκοτεινό πρόσωπο της Βασιλικής ξαφνικά θα αλλάξει και θα αρχίσει να κάνει ξανά σχέδια για το μέλλον.

«Ο Λάζαρος θα πάει από το χέρι το δικό μου. Ακούς Καλλιόπη; Είναι δική μου δουλειά αυτός, κανενός άλλου» θα πει στην πεθερά της με την οποία και οργανώνει το χτύπημα στον Λάζαρο, τον άνδρα που θα πυροβολήσει πισώπλατα τον μοναχογιό της.

Η «καπετάνισσα» όπως θα δούμε θα έχει δεχτεί να την βοηθήσει και μάλιστα κρυφά από τον Μαθιό που δεν θα θέλει να χυθεί άλλο αίμα στο όνομα της βεντέτας που μαστίζει τόσα χρόνια το χωριό τους. Ομως μια αδιαθεσία της Βασιλικής, θα θέσει τα σχέδια τους σε κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, όλα θα ξεκινήσουν όταν η Καλλιόπη πάει στο ξενοδοχείο όπου και εργάζεται η νύφη της να της μιλήσει για το σχέδιο που έχει στο μυαλό της. Ο Νικολής και ο Δημητρός, θα έχουν μόλις ανακαλύψει την κρυψώνα του Λάζαρου και το μόνο που θα μένει είναι οι δυο γυναίκες να οργανώσουν έτσι τα πράγματα ώστε οι υποψίες για τον θάνατο του άνδρα, να μην πέσουν πάνω σε κανέναν Σταματάκη και ειδικότερα πάνω στον Μαθιό. Ενώ λοιπόν εκείνη ξεκινάει να της μιλάει, η Βασιλική χάνει το χρώμα της, θολώνει, και το σχέδιο της Καλλιόπης φτάνει στα αυτιά της συγκεχυμένο. Μόνο σκόρπιες λέξεις θα είναι σε θέση να συγκρατήσει.

Πριν προλάβει η πεθερά της να αντιδράσει, η γυναίκα τελικά θα λιποθυμήσει μπροστά στα μάτια της και θα σωριαστεί στο πάτωμα. Οι φωνές της Καλλιόπης θα ακουστούν σε όλο το κτίριο τη στιγμή που θα είναι πάνω της και θα προσπαθεί να την συνεφέρει. «Βασιλική, Βασιλική.. γρήγορα ένα γιατρό. Βοήθεια χάνω την νύφη μου» θα φωνάζει η «καπετάνισσα» κάνοντας άπαντες να τρέξουν κοντά στις δυο γυναίκες.

Σασμός: «Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό! Μόλις έχασα τον γιο μου!» - Η Βασιλική έγκυος μετά τον θάνατο του Νικηφόρου

«Ιντα ναι γιατρέ. Ιντα έχει η νύφη μου;» θα ρωτήσει η Καλλιόπη τον γιατρό που θα δώσει τις πρώτες βοήθειες και εκείνος θα της πει οτι η πίεση της είναι πολύ χαμηλή. Θα την βάλουν να καθίσει αναπαυτικά, θα της δώσουν νερό, όμως ο γιατρός θα την συμβουλέψει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η Βασιλική όμως θα έχει διαφορετική άποψη, την οποία και θα εκφράσει στον άνδρα της λίγο αργότερα.

Δείτε επίσης: Σασμός: «Δεν με κρατάει τίποτα πια εδώ, θα έρθω μαζί σας!» - Η Μαρίνα φεύγει μαζί με Αστέρη και Αργυρώ για Γερμανία!

«Είμαι μια χαρά Μαθιό μου. Δεν έπρεπε να σε ανησυχήσει η μάνα σου. Απλά δεν είχα φάει καλά. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Δεν θέλω να με έχεις άγχος» θα του πει αλλά εκείνος θα συνεχίσει να ανησυχεί. Για να τον ηρεμήσει θα του υποσχεθεί πως θα πάει για εξετάσεις δυο μέρες μετά. Κανείς όμως δεν θα είναι σε θέση να πιστέψει το αποτέλεσμα των αιματολογικών της εξετάσεων. «Κυρία Σταματάκη είστε έγκυος, συγχαρητήρια» θα της πει η μικροβιολόγος όμως η Βασιλική δεν θα μπορεί να διαχειριστεί το χαρμόσυνο νέο.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εγώ μόλις έχασα το γιο μου, τον Νικηφόρο μου» θα απαντήσει και η κοπέλα απέναντι της θα της πει οτι είναι πολύ τυχερή τότε που θα φέρει στον κόσμο ακόμα ένα παιδί. Μαθιός και Καλλιόπη θα ξετρελαθούν από την χαρά τους και θα θεωρήσουν πως αυτό το μωρό θα φέρει την αλλαγή στην οικογένεια τους που δεν έχει σταματήσει να αποκτά νέες πληγές.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και το περιοδικό Tv24