Σασμός: Δεν έχει πεθάνει στην πραγματικότητα ο Νικηφόρος; Ο Μαθιός τον βλέπει να γελάει μέσα στο φέρετρο

Ανατροπή;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
sasmos_alphatv_official - Instagram
sasmos_alphatv_official - Instagram

Ο Σασμός είναι ομολογουμένως μια σειρά, που έχει φέρει τους τηλεθεατές αντιμέτωπους με πολλούς θανάτους και απώλειες ηρώων, που είχε αγαπήσει από τον πρώτο κιόλας κύκλο με αυτή του Νικηφόρου να είναι αναπάντεχη.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, είδαμε τον θάνατο του Νικηφόρου στο σίριαλ και στη συνέχεια την κηδεία του μια σκηνή, που έφερε πολλά δάκρυα στους τηλεθεατές (δείτε εδώ τα σχόλια στο twitter), αλλά και στους εμπλεκόμενους με τον Νικηφόρο ήρωες της σειράς.

Μια backstage φωτογραφία από την ημέρα της κηδείας ήρθε για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα την Τρίτη (7/11) από τον Δημήτρη Λάλο στο instagram, ο οποίος δημοσίευσε μια στιγμή του με τον Γιώργο Αμουτζά, να χαμογελάει όσο είναι στο φέρετρο. Προφανώς και δεν πρόκειται για κάποια ανατροπή στο σενάριο, αλλά για μια προσωπική τους στιγμή, καθώς ολοκληρώθηκε ο ρόλος του Αμουτζά στη σειρά.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Λάλου με τον Γιώργο Αμουτζά από τα γυρίσματα του Σασμού

«Η αγάπη αυτή δεν τελειώνει», έγραψε ο Δημήτρης Λάλος.

Η στοιχειωμένη της καρδιά σταματά να χτυπά - Ξεψυχά λίγο μετά την κηδεία του Νικηφόρου

Μπορεί τώρα το χωριό να έχει μαυροφορεθεί λόγω του θανάτου του Νικηφόρου και η Βασιλική να ορκίζεται οργισμένη πως θα πάρει εκδίκηση (δείτε εδώ πως θα σκοτώσει η ίδια τον Λάζαρο), αλλά στα επόμενα επεισόδια του Σασμού θα παρακολουθήσουμε στην... απέναντι πλευρά, μια χαρά! Μια χαρά που, όμως, επίσης δεν θα κρατήσει πολύ...

Σασμός πεθαίνει η Θοδώρα μετά τον θάνατο του Νικηφόρου

Όταν η Θοδώρα γνώρισε τον Γιώργο, ήταν σίγουρη πως η μοίρα της θα αλλάξει ριζικά, πως θα ευτυχήσει και θα έχει στη ζωή της όσα ονειρεύτηκε. Oμως τελικά, το παρελθόν δεν θα την αφήσει να ησυχάσει...

Δείτε επίσης: Τέλος εποχής: Αυτές είναι οι τρεις σειρές του ALPHA που σταματούν

Σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Γιώργο, οργανώνει με γοργούς ρυθμούς τον γάμο της προκειμένου να μην έχει φουσκώσει πολύ η κοιλίτσα της όταν θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ χαίρεται που κουμπάροι της θα είναι η Μαρίνα με τον Αντώνη. Η τελευταία μάλιστα τη βοηθά με την προετοιμασία της μεγαλύτερης μέρας της ζωής της. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα δούμε τη Θοδώρα να φέρνει στη θύμησή της το κρίμα που κρύβει στην ψυχή της σχετικά με τον θάνατο του Πετρή, ο Γιώργος όμως πάντα θα είναι δίπλα της να της θυμίζει πως δεν υπάρχει λόγος ούτε στη Μαρίνα να μιλήσει ούτε φυσικά να κατηγορεί τον εαυτό της. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που η μοίρα θα αρχίσει να δείχνει και πάλι στην όμορφη Θοδώρα το σκληρό της πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα που θα πάει με τον μελλοντικό της άντρα στον γιατρό για να δουν το φύλο του παιδιού, θα μάθει κάτι που θα την κάνει να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ο γιατρός θα την ενημερώσει πως η καρδιά του παιδιού έχει σταματήσει να χτυπάει και πως πρέπει να της πάρουν το παιδί το συντομότερο δυνατό. Η Θοδώρα θα αναλυθεί σε κλάματα, θα χάσει κάθε ελπίδα για τη ζωή της και μοιραία θα βυθιστεί στην άβυσσο του πένθους. Ούτε ο Γιώργος ούτε ο Μανόλης ούτε και οι γονείς της δεν θα μπορούν να της πουν κάτι που θα απαλύνει τον πόνο της. Με δυσκολία θα σηκώνεται από το κρεβάτι, δεν θα τρώει, δεν θα έχει διάθεση να βγαίνει έξω από το σπίτι, ενώ δεν θα σταματά να κατηγορεί τον εαυτό της για το δεύτερο παιδί που έχασε μέσα από τα σπλάχνα της.

«Είμαι καταραμένη. Ο Θεός με τιμωρεί για το κακό που έκανα στον Πέτρο. Την αμαρτία μου πληρώνω και δεν με νοιάζει να το μάθουν όλοι. Το κρατούσα τόσα χρόνια κρυφό και πλήρωσα με τον χειρότερο τρόπο. Ισως πρέπει να το πω για να φύγει από πάνω μου», θα πει στον Γιώργο, αλλά εκείνος θα της τονίσει για μια ακόμα φορά πως μόνο κακό θα κάνει σε όλους αν μιλήσει. Εκείνη όμως έχει πάρει την απόφασή της.

«Εγώ σκότωσα τον γιο σου!»

«Θοδώρα, δεν καταλαβαίνω! Πώς φταις εσύ για τον θάνατο του παιδιού μου;», θα τη ρωτήσει η Μαρίνα όταν πάει να τη δει στο σπίτι μετά την αποβολή της. Με λίγα λόγια θα της αποκαλύψει πως αγαπούσε τόσο πολύ τον Πέτρο, που όταν τη χώρισε, ήθελε απλά να τον εκδικηθεί. Ο θυμός την είχε τυφλώσει και το μόνο που ήθελε ήταν να τον δει να πονάει. Ακουσε τον αδελφό της, που λεγόταν ότι είχε δει τον δολοφόνο του Στεφανή, να φωνάζει στον ύπνο του το όνομα του Πέτρου, τον ηχογράφησε και πήγε το αρχείο στον Αντώνη.

Εγώ σκότωσα τον γιο σου η θεοδώρα αποκαλύπτει την αλήθεια στον Σασμό

Οι έρευνες ξεκίνησαν από την αρχή, ο Αστέρης έμαθε πως ο Πέτρος ευθυνόταν για τον θάνατο του ξαδέλφου του και οι δυο τους κατέληξαν να έχουν ένα όπλο ανάμεσά τους, το οποίο και αφαίρεσε τη ζωή του Πέτρου. Η Μαρίνα δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα της εξομολογείται, της λέει μόνο: «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!» και φεύγει. «Είμαι τέρας, το ξέρω και πρέπει να πληρώσω. Συγχώρεσέ με», θα φωνάζει στη μητέρα του άντρα που αγάπησε, αλλά αυτή δεν θα την ακούσει. Θα είναι πολύ αργά για να πάρει πίσω τα λόγια της.

Η Θοδώρα σκοτεινιάζει ακόμα περισσότερο και δεν αργεί να πάρει τις αποφάσεις της για τη σχέση της με τον Γιώργο. «Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση για το καλό και των δυο μας», θα του πει όταν εκείνος γυρίσει στο σπίτι. Εκείνος θα αναρωτηθεί για ποια απόφαση μιλάει και η Θοδώρα θα του εξηγήσει πως με το να προσπαθήσουν ξανά για παιδί, όπως της έχει ζητήσει, μόνο δυστυχία θα τους φέρει αφού δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. «Προτείνω να χωρίσουμε», θα του πει και ο Γιώργος θα συγκλονιστεί.

Παρά τα παρακάλια του και την προσπάθεια των δικών της να της αλλάξουν γνώμη, η Θοδώρα θα τον εγκαταλείψει, παραδομένη πλέον στη μαυρίλα που έχει ποτίσει την ψυχή της. Και ξαφνικά, η κοπέλα θα βυθιστεί στη θάλασσα των τύψεων. Η στοιχειωμένη της καρδιά δεν θα χτυπά κανονικά και οι σπασμωδικές της πράξεις θα της αφαιρέσουν τη ζωή. Για την ακρίβεια, η Θοδώρα Αγγελάκη θα χάσει τη ζωή της σε ένα δυστύχημα που θα πέσει σαν κεραυνός πάνω από το καταραμένο χωριό της Κρήτης, βυθίζοντας όλους σε βαρύ πένθος.

Διαβάστε επίσης: Σασμός: «Θα κλείσω τον αδερφό σου φυλακή!» - Η Αργυρώ εκβιάζει τον Αστέρη

Πεθαίνει και ο Ανδρεάς

Το σχέδιο του Αντρέα αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά σε εφαρμογή. Ο ξάδελφος του Παύλου κάνει ό,τι μπορεί για να ενοχοποιήσει τους Σταματάκηδες, αυτήν τη φορά ανατινάζοντας το σπίτι του Παύλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό TiViSirial.

Τόσο ο Παύλος όσο και ο παπα-Μιχάλης τον έχουν παρακαλέσει να μην προκαλέσει στο εξής τους Σταματάκηδες και εκείνος δείχνει να σέβεται τα λόγια τους. Στην πραγματικότητα όμως ο Αντρέας θέλει να τιμήσει το αίμα των Βρουλάκηδων που χύθηκε χωρίς λόγο. Ετσι αρχίζει να οργανώνει σχέδια που θα φέρουν τους εχθρούς του σε δύσκολη θέση. Ενα από αυτά είναι και η ανατίναξη του σπιτιού του Παύλου. Πώς θα γίνει αυτό; Όπως θα δούμε, ο Αντρέας αποφασίζει να μείνει στο σπίτι του ξάδελφού του μέχρι να φτιαχτεί το δικό του.

Στη συνέχεια θα πληρώσει έναν άγνωστό άντρα να πετάξει εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι εκείνου, όσο μάλιστα ο ίδιος θα είναι μέσα, για να φύγουν από πάνω του οι υποψίες και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η παρεξήγηση. Ενας δυνατός θόρυβος θα ακουστεί σε όλο το χωριό και η Αργυρώ με τον Αστέρη, που θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο, θα σπεύσουν να δουν τι γίνεται. «Φωτιά στο σπίτι του θείου μου» θα πει στον Αστέρη και θα τρέξουν για να βοηθήσουν.

Σασμός πεθαίνει ο αντρέας

Το ζευγάρι θα δει τον Αντρέα μέσα να παλεύει με τις φλόγες και ο Αστέρης θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει με κόστος την ίδια του τη ζωή. «Είναι μέσα ο Αντρέας. Τι κάνει; Θα καεί... Αστέρη, μη!» θα είναι οι τελευταίες κουβέντες της, ενώ θα βλέπει τον μελλοντικό της άντρα να προσπαθεί να σώσει τον θείο της.

«Τα εγκαύματα είναι πρώτου βαθμού και επιφανειακά, θα τον κρατήσω εδώ για προληπτικούς λόγους» θα τονίσει ο Δημήτρης Μαραθάκης στο νοσοκομείο όταν εξετάσει τον Αντρέα, που θα θέλει να βγει από την πρώτη στιγμή. Ο Παύλος θα βρεθεί αμέσως δίπλα στον ξάδελφό του. Οταν την επόμενη μέρα βγει από το νοσοκομείο, οι δυο τους θα κάνουν μια ξεκάθαρη κουβέντα όπου ο Αντρέας θα ισχυριστεί πως πίσω από το χτύπημα είναι κάποιος από την οικογένεια των Σταματάκηδων. «Κόφ’ το, Αντρέα. Ο Αστέρης σε έσωσε» θα του πει ο Παύλος και ο Αντρέας θα του απαντήσει πως αναγκάστηκε να το κάνει γιατί ήταν μπροστά η Αργυρώ.

Η κουβέντα δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Ούτε όταν ο Παύλος του εξηγήσει πως όλοι έχουν άλλοθι. Λίγο αργότερα ο Αντρέας θα συναντηθεί με τον αδελφό του Τηλέμαχο και τον Λάζαρο όπου και θα παραδεχτεί πως εκείνος οργάνωσε την έκρηξη στο σπίτι του Παύλου για να ενοχοποιήσει τους εχθρούς τους. Μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει πως στο εξής θα πρέπει να προσέχουν στις κινήσεις τους απέναντι στον Παύλο γιατί όπως θα πει «Ο Παύλος που κατέαμε απόθανε. Πήγε με τους εχθρούς μας και μας πέταξε στα σκουπίδια. Μαγειρεύει σασμό τόσο καιρό και δεν έχει καν ρωτήσει πρώτα τους δικούς του. Μας έχει διαγράψει. Πρόδωσε τη φαμίλια μας, τις ρίζες του. Δεν αξίζει να λέγεται Βρουλάκης... Αφήστε τώρα το τιμόνι σε εμένα»...