Η Γη της ελιάς: «Κυκλοφορείς ελεύθερα με ένα τόσο μικρό κορίτσι» - Πως η Βασιλική θα ξεφτιλίσει τον Στάθη για την "σύντροφό" του

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της ελιάς: «Κυκλοφορείς ελεύθερα με ένα τόσο μικρό κορίτσι» - Πως η Βασιλική θα ξεφτιλίσει τον Στάθη για την

Τα πάνω-κάτω φέρνει η παρουσία της Αριάδνης στη Μάνη, όχι μόνο στην οικογένεια του Στάθη, αλλά και στον επικείμενο γάμο του Χρήστου με την Αφροδίτη, στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η Γη της ελιάς. Την ίδια στιγμή η Χάιδω έχει πέσει στα «μαύρα πανιά» μόλις ο Λυκούργος της ζητάει το διαζύγιο, ενώ ο Ορέστης βλέποντας τη Δήμητρα με τον Κουράκο, γίνεται έξαλλος!

Οι εξελίξεις στα επεισόδια της νέας εβδομάδας στην σειρά του MEGA, Η Γη της ελιάς

Κυριακή 12/11 Επεισόδιο 41

Η Βασιλική μαθαίνει ότι ο πατέρας της κυκλοφορεί με μια κοπέλα περίπου στην ηλικία της και απαιτεί να μάθει την αλήθεια: «Καλά, δεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς ελεύθερα με ένα τόσο μικρό κορίτσι;», τον αποπαίρνει και ο Στάθης προσπαθεί να της εξηγήσει: «Βασιλική, είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Δεν με ξέρεις; Τώρα θα με μάθεις; Ελεος κι εσύ;».

Στο μεταξύ, όλες οι προσπάθειες του Στάθη, να πείσει τη Βασιλική ότι η Αριάδνη είναι κόρη ενός φίλου του από τον στρατό, δεν έχουν αποτέλεσμα και μάλιστα για άλλη μια φορά, λάδι στη φωτιά ρίχνει και η Αρετή, διαδίδοντας ότι ο Στάθης έχει ερωτική σχέση με το νεαρό κορίτσι.

Στο σπίτι των Βρεττάκων επικρατεί αμηχανία, καθώς η οικογένεια μαθαίνει πως ο Ισίδωρος νυμφεύτηκε την Αμαλία. Ετσι, ο Μάνος και η Μαρίνα αποφασίζουν να μετακομίσουν: «Εμείς θα πάρουμε την Αγγελική και θα πάμε να μείνουμε στο σπίτι της Μαρίνας. Ε, τώρα πια δεν έχει νόημα, ρε πατέρα, να είμαστε όλοι μαζί», λέει ο Μάνος στον Ισίδωρο. Την ίδια στιγμή η Θεοδώρα εξομολογείται στη Μαργαρίτα ότι η σχέση της με τον Παρασκευά προχώρησε, ενώ ο Χρήστος και η Αφροδίτη ανακοινώνουν στον Λυκούργο, την Ισμήνη και τον Κωνσταντίνο: «Τελικά το αποφασίσαμε, θα παντρευτούμε και μάλιστα σύντομα». Παράλληλα η Αριάδνη μπαίνει αμέριμνη στο καφενείο του Πότη κι εκεί βρίσκει τον πρώην της να πίνει καφέ. Φοβισμένη το βάζει στα πόδια και αυτός την κυνηγάει, αποφασισμένος να της κάνει κακό.

Δείτε αποκλειστικό: «Το κέρατό μου μέσα» - Αποκαλύπτεται το ένοχο παρελθόν του Ισίδωρου στην χειρόγραφη διαθήκη του

Δευτέρα 13/11 Επεισόδιο 42

Ο Στράτος εντοπίζει την Αριάδνη και είναι έτοιμος να τη χτυπήσει. Χάρη όμως στην έγκαιρη παρέμβαση του Στάθη η κοπέλα σώζεται και ο Στράτος οδηγείται στη φυλακή. Ο Ισίδωρος δεν αισθάνεται καλά που θα φύγουν τα παιδιά του από το σπίτι και κυρίως η εγγονή του. Ετσι η Αμαλία προτείνει στον Μάνο και τη Μαρίνα: «Θα έλεγα να μείνουμε στο σπίτι όλοι μαζί. Αν φύγει η Αγγελικούλα να ξέρετε ότι ο Ισίδωρος θα στενοχωρηθεί πάρα πολύ».

Η Μαργαρίτα και η Αθηνά ετοιμάζονται να φύγουν για το Σούνιο και πιέζουν τη Χάιδω να τις ακολουθήσει: «Δεν ακούμε τίποτα, θα έρθεις μαζί μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσουμε μόνη σ’ αυτά τα χάλια», της λένε. Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος γίνεται έξαλλος από τον τρόπο με τον οποίο ο Αρης πλησιάζει την Ισμήνη και την προειδοποιεί: «Σου το είπα από την αρχή ότι δεν μου αρέσει το μούτρο του και η συμπεριφορά του. Κοίτα να έχεις τον νου σου», της επισημαίνει και η Ισμήνη τον καθησυχάζει: «Καλά, θα τον έχω τον νου μου, αλλά είσαι λίγο υπερβολικός ή μου φαίνεται;».

Στο μεταξύ ο Λυκούργος, άθελά του, γίνεται μάρτυρας «ιδιαίτερων» στιγμών ανάμεσα στον Παρασκευά και την Ειρήνη και αντιλαμβάνεται ότι ο Παρασκευάς παίζει διπλό παιχνίδι. Ταυτόχρονα, η Αρετή πασχίζει να μάθει πληροφορίες για την Αριάδνη και ρωτάει όποιον βρει, φυσικά και την Ασπασία: «Ελα, λέγε, εσύ ξέρεις, κάτι θα σου έχει πει ο Δημοσθένης», της λέει. Ωστόσο η Ασπασία επιμένει: «Σου είπα, χριστιανή μου, μη με σκας, η κοπέλα είναι απλά κόρη ενός φίλου του Στάθη που τον παρακάλεσε να τη φιλοξενήσει για λίγες μέρες. Ημαρτον». Η Αννα χάνει το ρολόι της και κλαίει απαρηγόρητη, ενώ η Ξένια ειδοποιεί τον Δημοσθένη πως κάτι δεν πάει καλά με την εγκυμοσύνη της κι εκείνος τρέχει κοντά της.

Τρίτη 14/10 Επεισόδιο 43

Ο Κουράκος εκφράζει για μια ακόμη φορά τη ζήλια του προς τη Δήμητρα, ενώ η απόφαση του Λυκούργου να πάρει διαζύγιο σοκάρει τη Χάιδω και η Μαρία, η Αθηνά και η Μαργαρίτα προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Παράλληλα ο Κουράκος εκνευρίζεται καθώς μια υποτιθέμενη πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών αποδεικνύεται ψευδής. Αγνοεί φυσικά πως ο Βαγιάκος είναι τσιράκι του Δημοσθένη και αυτός τον ειδοποίησε έγκαιρα. Στο μεταξύ ο Αρης με την Ισμήνη φτάνουν στην Αθήνα και ο Κωνσταντίνος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ ο Λυκούργος αντιλαμβάνεται πως ο Παρασκευάς παίζει σε διπλό ταμπλό και προσπαθεί να τον νουθετήσει. Ο Μάνος και η Αριάδνη συναντιούνται στο ανθοπωλείο και η Μαρίνα πιάνει κάτι ερωτικό στην ατμόσφαιρα. Ο Στάθης αρχίζει να δένεται με την κόρη του και της προτείνει: «Γιατί δεν μένεις μόνιμα εδώ μαζί μου; Ετσι κι αλλιώς η περιοχή σού αρέσει».

Δείτε επίσης: Όλο το παρασκήνιο της συμμετοχής της Μπαρμπαρίγου στη Γη της Ελιάς - Η μεγάλη δυσκολία της στα γυρίσματα

Τετάρτη 15/11 Επεισόδιο 44

Η συμπεριφορά της Μαρίας είναι αλλόκοτη και η Αθηνά είναι σίγουρη πλέον πως κάτι κρύβει. Παράλληλα η Βασιλική καλεί σε τραπέζι τον Στάθη με τη Αριάδνη και ο Παρασκευάς προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά τους, ενώ δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον προς τη νεαρή κοπέλα. Ο Αποστόλης κάνει μια κίνηση προς τη Φιλιώ και η αντίδρασή της τον σοκάρει, ενώ η Ασπασία βάζει φιτιλιές στον Γιώργη λέγοντάς του: «Ωραία περάσαμε χθες, είχα τραπέζι στον Ορέστη με τη Δήμητρα».

Ο Στάθης βρίσκει μια ευκαιρία για να αγοράσει κάποια ελαιόδεντρα και, αφού κάνει κουβέντα με τον Μάνο γι’ αυτό, αποφασίζει να προχωρήσει με την επένδυση. Μετά από πολύ κόπο, η Αμαλία καταφέρνει να «τουμπάρει» την Αγγελική κι επιτέλους το κλίμα στο σπίτι φτιάχνει. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος ενημερώνει τον Μάνο: «Κοίταξε, Μάνο, θέλω να ξέρεις ότι έχω κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο με την Αμαλία και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα περιουσιακά».

Πέμπτη 16/11 Επεισόδιο 45

Λίγο αργότερα η Αρετή βρίζει την Αριάδνη καταμεσής του δρόμου: «Σαν δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις με έναν άντρα που θα μπορούσε να είναι πατέρας σου», την ξεμπροστιάζει κι εκείνη της αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της: «Μπράβο, καλά το κατάλαβες. Πατέρας μου είναι», της λέει. Αμέσως η Αρετή μεταφέρει το νέο στη Βασιλική, η οποία τα χάνει όταν συνειδητοποιεί πως εκείνη και η Αριάδνη είναι αδελφές. Η Αθηνά παρακολουθεί τη Μαρία και τη βλέπει να μπαίνει σ’ ένα ακριβό αυτοκίνητο. Οι ετοιμάσεις για τον γάμο της Αφροδίτης και του Χρήστου συνεχίζονται, αλλά ο Λυκούργος εντοπίζει κάποια ύποπτα βλέμματα ανάμεσα στον ανιψιό του και την Αριάδνη. Ο Ορέστης γίνεται μάρτυρας διακίνησης ναρκωτικών και αποφασίζει να το διερευνήσει, ενώ ο Αρης προσεγγίζει ερωτικά την Ισμήνη. Η Αριάδνη ανακοινώνει στον Στάθη ότι θα μείνει μόνιμα στη Μάνη και ίδια ώρα η Αρετή πηγαίνει να προλάβει τα νέα στην Ιουλία: «Ωραία σου την έφερε κι εσένα. Το ξέρεις ότι έχει σπείρει παιδί και με άλλη;», της πετάει. Ωστόσο η Ιουλία την αιφνιδιάζει αποκαλύπτοντάς της την αλήθεια: «Ναι, Αρετή, το ξέρω, γιατί αυτή η άλλη είμαι εγώ. Με μένα έχει την Αριάδνη. Είναι δικό μας παιδί. Του Στάθη κι εμένα», παραδέχεται και η Αρετή μόνο που δεν λιποθυμάει.

Παρασκευή 17/11 Επεισόδιο 46

Η Αρετή ζει στιγμές δόξας, αφού πλέον νιώθει δικαιωμένη απέναντι σε όσους την έλεγαν τρελή και αμέσως διαδίδει παντού την είδηση ότι η Αριάδνη είναι κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Δεν διστάζει να πάει ακόμα και στο σπίτι του Ισίδωρου Βρεττάκου. Ο Κουράκος βλέπει πάλι τη Δήμητρα με τον Ορέστη στον δρόμο και της ζητάει τον λόγο, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο καβγά. Στο μεταξύ, στο Σούνιο η Αθηνά παρακολουθεί τη Μαρία και επιτέλους ανακαλύπτει το μεγάλο της μυστικό. Ο Δημοσθένης φεύγει από το σπίτι μέσα στη νύχτα για να βοηθήσει την Ξένια και επιστρέφει το πρωί, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός με την Ασπασία, η οποία δεν πιστεύει πια τις δικαιολογίες του. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον Στάθη και την Αριάδνη βγαίνει.