Σασμός: «Τι γυρεύει πλέον από εμάς;», «Εκδίκηση!» - Ερωτεύτηκε τον αδερφό του πατέρα του και αυτοκτόνησε

«Αν συνεχίσεις έτσι, θα πάρω το παιδί και θα φύγω», μαύρα σύννεφα πάνω από την Άνω Πορόια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Τι γυρεύει πλέον από εμάς;», «Εκδίκηση!» - Ερωτεύτηκε τον αδερφό του πατέρα του και αυτοκτόνησε

Καλλιόπη και Βασιλική ετοιμάζονται να φτάσουν στο κρησφύγετο του Λάζαρου, ενώ η Μαρίνα νιώθει πως ένα μεγάλο κακό βρίσκεται προ των πυλών. Ο Παύλος και ο παπάς ανησυχούν για τη σχέση της Εύας και του Αντρέα, όσο ο Αστέρης αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σχέση του με την Αργυρώ. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα συμβούν από τη νέα εβδομάδα στον Σασμό!

Οι εβδομαδιαίες (20-23/11) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 20/11 Επεισόδιο 33

Η επιμονή του Αστέρη να κρατήσει την Αργυρώ και το παιδί μακριά από την οικογένειά του, βάζει εκείνη σε νέες υποψίες. «Εχω την εντύπωση πως γυρνάμε πάλι στην αρχή, Αστέρη. Δεν με εμπιστεύεσαι και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Μέχρι πριν λίγο καιρό προσπαθούσε ο θείος μου να κάνουν σασμό οι οικογένειές μας και τώρα εσύ με πετάς από τη ζωή σου λες και είμαστε ξένοι. Γιατί δεν μου μιλάς;», τον ρωτά ξανά και ξανά και εκείνος της υπόσχεται πως κάποια στιγμή θα της μιλήσει. «Θα το κάνω, Αργυρώ μου. Θα σου μιλήσω, όμως όχι τώρα. Είναι βαρύ αυτό που κουβαλάω μέσα μου και δεν λέγεται εύκολα. Εκτός από αυτό δεν θέλω να θέσω εσένα ή τον Πετράκη μας σε κίνδυνο, γι’ αυτό και δεν σου λέω κουβέντα προς το παρόν», της εξηγεί και τα λόγια του την κάνουν να ανησυχεί ακόμα περισσότερο.

Ο Αντρέας απειλεί ευθέως τον Μαθιό και ο τελευταίος αποφασίζει να μην τον προκαλέσει περισσότερο. Οχι πριν μάθει τον λόγο που έχει τέτοια εμμονή με την οικογένειά του. Με την πρώτη ευκαιρία ρωτά λοιπόν την Καλλιόπη και εκείνη αποφασίζει να του μιλήσει για τον έρωτα της μητέρας του, Μαρίας, με τον Τζανή Σταματάκη, αδελφό του πατέρα του, Βασίλη, που την έκανε να αυτοκτονήσει πριν χρόνια. Ο Μαθιός συγκλονίζεται και τα βάζει με τη μητέρα του που δεν του το είχε αποκαλύψει νωρίτερα. «Τώρα καταλαβαίνω το μένος του μαζί μας, μάνα. Ο Αντρέας δεν έχει άδικο που έχει αυτή τη στάση, όμως θα πρέπει να καταλάβει πως δεν φταίμε εμείς για ό,τι έγινε. Τα χρόνια έχουν περάσει. Τι γυρεύει πλέον από εμάς;», τη ρωτά και εκείνη του απαντά με μία λέξη μόνο. «Εκδίκηση!». Ο Μαθιός χαμηλώνει τα μάτια και σκέφτεται πώς να κινηθεί στη συνέχεια.

Τετάρτη 22/11 Επεισόδιο 34

Νικολής και Δημητρός μετά από πολλή προσπάθεια, καταφέρνουν να εντοπίσουν τον Λάζαρο. Στη συνέχεια ενημερώνουν την καπετάνισσα, η οποία έχει αρχίσει ήδη να καταστρώνει το σχέδιό της για την κρυψώνα του και τους επισημαίνει ξανά να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Ξέρει πως η νύφη της θέλει να κάνει τη μοιραία κίνηση εναντίον του. «Εγνοια σου, νύφη μου, και έμαθα πού κρύβεται αυτός ο αλήτης, ο φονιάς του εγγονού μου», θα της πει ένα βράδυ όταν ο Μαθιός θα λείπει και το βλέμμα της Βασιλικής θα λάμψει. «Απόψε κιόλας, Καλλιόπη, πρέπει να δράσουμε πριν προλάβει το σόι του και τον φυγαδεύσει», θα της προτείνει αλλά η καπετάνισσα θα την πείσει να περιμένει λέγοντάς της πως έχει καταστρώσει ένα σχέδιο, με βάση το οποίο δεν θα τους υποψιαστεί κανείς για τον φόνο.

Την ίδια στιγμή, ο Αντρέας κανονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη φυγάδευση του Λάζαρου από την Κρήτη. «Είναι όλα έτοιμα, αδελφέ; Να είμαι ήσυχος; Τον Λάζαρο τον πονάω σαν να είναι αδελφός μου...», θα τον ρωτήσει ο Τηλέμαχος και ο Αντρέας θα του εξηγήσει: «Ενας δικός μας άνθρωπος θα πάρει ξημέρωμα τον Λάζαρο και θα τον πάει στη θάλασσα. Εκεί που θα τον περιμένει δική μας βάρκα με τη φαμελιά του μέσα για να τους πάει απέναντι. Από εκεί θα τους παραλάβει άλλος άνθρωπος που θα τους βάλει σε καράβι για την Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες μετά θα βρεθούν στην Τουρκία, έχω δώσει εντολή για το πού να πάνε. Τους έδωκα και λεφτά για να έχουν τον πρώτο καιρό. Οταν μπορέσουμε θα πάμε να τους δούμε, αδελφέ μου. Δεν θέλω να ανησυχείς, είναι όλα κανονισμένα».

Ο Αντώνης συντάσσει την παραίτησή του, η οποία και θα πάει στον ταξίαρχο. Το νέο μαθαίνουν Ντίνα, Γιώργος και Μύρωνας και απογοητεύονται, ενώ κάνουν τα πάντα για τον πείσουν να σχίσει το χαρτί. Εκείνος όμως έχει πάρει την απόφασή του. Ο Γιώργος στενοχωρημένος όπως είναι φεύγει από το τμήμα και πηγαίνει να δει τη μητέρα του, όμως εκεί, πριν μπει στο δωμάτιό της, τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη που δεν είναι άλλη από τη Θοδώρα, η οποία επέστρεψε στην Κρήτη.

Δείτε επίσης: "Βόμβα" για τους τηλεθεατές του Σασμού - Ο Αστέρης χωρίζει την Αργυρώ και της γυρνάει την πλάτη

Πέμπτη 23/11 Επεισόδιο 35

Η Αργυρώ συνεχίζει να ζητά επίμονα από τον Αστέρη να της αποκαλύψει τους λόγους της απομάκρυνσής του από την οικογένειά του αλλά εκείνος δεν αποφασίζει να της μιλήσει. Εκείνη βλέποντας τη στάση του και τον τοίχο που ο γιος της Καλλιόπης υψώνει ανάμεσά τους, τον προειδοποιεί: «Λυπάμαι, Αστέρη, αλλά δεν αντέχω να με διώχνεις από τη ζωή σου συνέχεια. Αν συνεχίσεις έτσι, θα πάρω το παιδί και θα φύγω», και ο Αστέρης πανικοβάλλεται. «Εσύ και ο Πετράκης μας είστε οι προτεραιότητές μου, όμως μόνο λίγο χρόνο σου ζητώ, Αργυρώ. Λίγο χρόνο για να βάλω τις σκέψεις μου σε σειρά». Η Μαρίνα συναντά τον Αντρέα στο νεκροταφείο και έρχονται σε σύγκρουση. Τα λόγια του θα την αναστατώσουν και θα καταφύγει τον παπα-Μιχάλη για συμβουλή. Ο τελευταίος μαζί με τον Παύλο θα αρχίσουν να ανησυχούν για τη σχέση που έχουν δημιουργήσει Εύα και Αντρέας.

Επεισόδιο 36

Η σκοτεινή νύχτα πλησιάζει και η Μαρίνα αισθάνεται όλο και πιο έντονα ότι κάτι κακό θα βρει πάλι το χωριό τους. Μιλάει στη γιαγιά για όσα αισθάνεται και η γηραιά γυναίκα προσπαθεί να την καθησυχάσει. Παράλληλα, η Εύα πιέζεται από τον Αντρέα να αποκαλύψει ό,τι ξέρει για τον Μαθιό και εκείνη βρίσκει καταφύγιο στον Βαγγέλη, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση του με την Ντίνα.

Μαθιός και Μανόλης συναντιούνται και για μια ακόμη φορά ο πατέρας τού Νικηφόρου λέει στο νεαρό αγόρι πόσο έχει εκτιμήσει τη στάση του. «Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα πρόδιδε ή θα στενοχωρούσε τον φίλο μου. Ομως, Μαθιό, κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσεις, να το βγάλεις από μέσα σου», θα τον συμβουλέψει. «Θα το κάνω, Μανόλη. Σου ορκίζομαι στη ζωή του γιου μου. Είναι ο μόνος τρόπος για να με πει ξανά αδελφό του ο Αστέρης», θα του αποκαλύψει.

Οσο ο Αστέρης μαθαίνει ότι η Βασιλική γνώριζε για τη δολοφονία του Μαθιού και τον κάλυπτε, αποκάλυψη που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την οικογένειά του, η Καλλιόπη με τη νύφη της βάζουν σε εφαρμογή το σκοτεινό τους σχέδιο, μπλέκοντας και τον Τόλη εν αγνοία του. Συγκεκριμένα, για να μην υποψιαστεί κανείς τον Μαθιό, μετέπειτα, για τον φόνο του Λάζαρου που ετοιμάζονται να κάνουν, η Καλλιόπη βάζει τον Τόλη να πάει να κάνει παρέα στον γιο της τη νύχτα του φόνου, δίνοντάς του έτσι ένα γερό άλλοθι.

Η Θοδώρα επιστρέφει στην Κρήτη

Χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ούτε καν τον αδελφό της Μανόλη, με τον οποίο έχουν αρχίσει να έρχονται κοντά, η Θοδώρα επιστρέφει στον τόπο της και το χωριό της, μετά από μήνες. Ομως, όπως θα φανεί, κανείς εκτός από την οικογένειά της δεν θα την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Αντιθέτως, τόσο ο Αντώνης όσο και η Αργυρώ θα φροντίσουν να της επισημάνουν πως το κλίμα ίσως να μην τη σηκώνει. Συγκεκριμένα, η κόρη της Μαρίνας θα της πει ότι οι πράξεις της, που έστειλαν τον Πετρή στο χώμα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις ζωές όλων, ενώ ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος θα της τονίσει πως δεν έπρεπε να μιλήσει ποτέ στη γυναίκα του. Σε συνάρτηση και με τον Γιώργο που θα αρχίσει να την απομακρύνει από τη ζωή του, για να την ξεπεράσει, όταν βέβαια εκείνη του ανακοινώσει ότι η σχέση τους δεν θα αλλάξει, η κοπέλα δεν θα νιώσει καλοδεχούμενη και θα μιλήσει γι’ αυτό στον παπα-Μιχάλη. Εκείνος θα της πει να συνεχίσει να έχει πίστη και να δώσει λίγο χρόνο στους γύρω της.