Γη της ελιάς: «Αν γεννηθεί αυτό το παιδί ξέχνα με» - Η Ειρήνη εκβιάζει τον Δημοσθένη

«Πες της ότι δεν θα της δώσω το διαζύγιο στον αιώνα τον άπαντα»

Γη της ελιάς: «Αν γεννηθεί αυτό το παιδί ξέχνα με» - Η Ειρήνη εκβιάζει τον Δημοσθένη

O «κακός χαμός» γίνεται στην Γη της Ελιάς και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι του Δημοσθένη μετά τις αποκαλύψεις για την παράνομη σχέση του. Η Ασπασία φεύγει και ζητάει διαζύγιο, αλλά και η Ειρήνη του βάζει βέτο και του τρίζει τα δόντια, εκβιάζοντας τον με τον πιο σκληρό τρόπο.

Το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο σπίτι του Δημοσθένη Καπερνάρου, πάει περίπατο μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Όλα αρχίζουν από το σχέδιο της Ξένιας που δεν είναι άλλο από το να γίνει κυρία Καπερνάρου. Όσο κι αν της το έχει ξεκόψει η Δημοσθένης ότι δεν έχει σκοπό να χωρίσει με την Ασπασία, η Ξένια ξέρει ότι το χαρτί που έχει υπογράψει δεν έχει καμία ισχύ, ενώ το κύριο μέλημά της είναι να βάλει στο χέρι όλη του την περιουσία και μάλιστα νόμιμα. Έτσι βάζει μπροστά το σατανικό της σχέδιο που δεν είναι άλλο από το να διαλύσει την οικογένειά του.

Δείτε επίσης: Η Γη της Ελιάς: Αποκλειστικό! «Βρήκαμε την κατάλληλη ηλικία» - Ο ψηλός και γοητευτικός άντρας που γνωρίζει η Αθηνά και κάνουν σχέση

Η Ασπασία λοιπόν παίρνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου μια γυναίκα την ενημερώνει για την ύπαρξη της Ξένιας και την εγκυμοσύνη: «Ο άντρας σου περιμένει παιδί από την γκόμενά του», της λένε. Η Ασπασία τα χάνει και όταν έρχεται ο Δημοσθένης τον στήνει στον τοίχο: «Το ήξερα ότι έχεις αγαπητικιά. Μου τα είπαν όλα και γι' αυτή και ότι την έχεις γκαστρώσει», του λέει έξαλλη, αλλά ο Δημοσθένης αποφεύγει τεχνηέντως τις κατηγορίες της Ασπασίας για την Ξένια. Όμως, την επόμενη μέρα, η ίδια η Ξένια παίρνει τηλέφωνο την Ασπασία και της αποκαλύπτει τη σχέση του Δημοσθένη μαζί της. Ετσι η Ασπασία δεν χάνει καιρό και πηγαίνει στην Καλαμάτα, όπου βρίσκει την Ξένια και μιλάνε. Όταν αντιλαμβάνεται το σχέδιο του Δημοσθένη, σοκάρεται: «Θέλει να με πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Θέλει να με πληγώσει. Είναι αδίστακτος», λέει κλαίγοντας.

Γη της ελιάς: Ο μεγάλος καβγάς και η αλήθεια

Γη της ελιάς: «Αν γεννηθεί αυτό το παιδί ξέχνα με» - Η Ειρήνη εκβιάζει τον Δημοσθένη

Όταν η Ασπασία γυρίζει στο σπίτι αποκαλύπτει στον Δημοσθένη όσα έμαθε για εκείνον και ταυτόχρονα του ξεκαθαρίζει: «Κοίτα, βγάλτο από το μυαλό σου, ότι θα δεχτώ κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να μεγαλώσω το παιδί της αγαπητικιάς σου, που να χτυπιέσαι κάτω», του λέει και σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι. Στο μεταξύ, η Ειρήνη τα έχει χάσει: «Δεν την παλεύω μαζί σας. Μια είσαστε μέσα στα μέλια και μια σκοτώνεστε. Πάτε καλά;», λέει. Η Ασπασία αναγκάζεται να της πει τη μισή αλήθεια για όλα όσα έχουν συμβεί τόσο με το εξώγαμο του πατέρα της, όσο και με το ότι ο Δημοσθένης δεν είναι πατέρας της. Η Ειρήνη μαλώνει άσχημα με την Ασπασία και παίρνει το μέρος του Δημοσθένη: «Καλά σου κάνει και απορώ πως το δέχτηκε», της λέει, αλλά την ίδια ώρα επιτίθεται και στον Δημοσθένη για μάλιστα στον εκβιάζει εν ψυχρώ:

«Εμένα μ' έχασες. Αν τυχόν και γεννηθεί αυτό το μωρό και το κουβαλήσεις εδώ μέσα, δεν ξέρω τι θα κάνω. Κατάλαβες;», του λέει. Λίγο αργότερα η Ασπασία αποφασισμένη πηγαίνει στον Λυκούργο: «Θέλω να αναλάβεις το διαζύγιό μου με τον Δημοσθένη, σε παρακαλώ», του λέει. Στο μεταξύ, η Ειρήνη αποκαλύπτει στον Φίλιππο και τη Βασιλική ότι δεν είναι παιδί του Δημοσθένη και ο νεαρός είναι έτοιμος να της πει πως είναι ετεροθαλή αδέλφια, αλλά τελευταία στιγμή κάνει πίσω. Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο: «Ακου, πες της ότι δεν θα της δώσω το διαζύγιο στον αιώνα τον άπαντα και κοίτα αν με προκαλέσει και επιμένει, θα ακουστούν πράγματα στο δικαστήριο που δεν τη συμφέρουν καθόλου».

Η Ιουλία ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη

Γη της ελιάς: «Αν γεννηθεί αυτό το παιδί ξέχνα με» - Η Ειρήνη εκβιάζει τον Δημοσθένη

Η Ιουλία μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, εξηγεί στον Στάθη: «Στάθη θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω καμία απαίτηση από εσένα, σε σχέση με την εγκυμοσύνη μου», κάτι που τον κάνει έξαλλο: «Τι λες ρε Ιουλία; Θες και τα λες; Μόνη σου έμεινες έγκυος ή είμαι από αυτά τα παιδάκια που το βάζουν στα πόδια σε τέτοιες καταστάσεις. Κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ και μην ξαναπείς κάτι τέτοιο, θα σκοτωθούμε», της λέει. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος προσπαθεί, αλλά δεν φαίνεται να καταφέρνει να πείσει την Αριάδνη να δεχτεί την Ιουλία. Της δίνει όμως το δαχτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων και της εξηγεί την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την οικογένεια.

Η Ιουλία ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη για να κρύψει την εγκυμοσύνη της, πριν το κάνει, όμως αποκαλύπτει στον Μάνο και τον Ισίδωρο ότι είναι έγκυος. Τα νέα αυτά φτάνουν και στα αυτιά της Αριάδνης, όπου η αντίδρασή της είναι εκρηκτική. Ετσι σε μια στιγμή παροξυσμού, η Αριάδνη πηγαίνει στο σπίτι της Ιουλίας και της μιλάει πολύ σκληρά, λέγοντας της πως έχει σκοπό να το δώσει κι αυτό για υιοθεσία όπως έκανε και μαζί της.

Σκηνές ζήλιας της Χάιδως στον Λυκούργο

Η Χάιδω δεν μπορεί να διαχειριστεί την παρουσία της Λουκίας στο πλευρό του Λυκούργου, ενώ η Λουκία ρίχνει κι άλλο λάδι στην φωτιά, καθώς του δείχνει ξεκάθαρα πως ενδιαφέρεται για εκείνον. Η Χάιδω ζηλεύει πάρα πολύ και τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όταν μαθαίνει ότι ο Λυκούργος με τη Λουκία βγήκαν για φαγητό. Μάλιστα την επόμενη μέρα που συναντά την «αντίζηλό» της στον δρόμο εκείνη της αφήνει υπονοούμενα. Γεμάτη στεναχώρια και πόνο η Χάιδω κάνει παράπονα στον Λυκούργο για τη Λουκία.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό Tv24