Το προξενιό της Ιουλίας: Ιουλία και Χρήστος κλείνονται σε μοναστήρι!

Οι καταστάσεις τους φέρνουν σε αδιέξοδο!

Το προξενιό της Ιουλίας: Ιουλία και Χρήστος κλείνονται σε μοναστήρι!

Στο Προξενιό της Ιουλίας, οι καταστάσεις έχουν φέρει σε αδιέξοδο τόσο τη Στάσα όσο και τον Γιωργίκη. Και οι δύο, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τις προθέσεις του άλλου, στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα μοναστήρι, όπου ο μοναχός Επιφάνειος μιλάει κατευθείαν στις πληγωμένες τους καρδιές, αφού ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει πόνος αλλά και συγχώρεση.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη/TV24

Στο νοσοκομείο, ο Γιωργίκης και ο Χρήστος (που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας) βρίσκουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά, μετά από πολλά χρόνια. «Θέλω να ξέρεις ότι σε αγαπώ και σε νοιάζομαι. Θέλω να είσαι καλά. Μπορεί να είμαι καμιά φορά απότομος αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με σένα. Κι εγώ έχω πονέσει πολύ με τον θάνατο της μητέρας σου. Θέλω να είμαστε αγαπημένοι σαν πατέρας και γιος», του λέει ο Γιωργίκης.

Την ίδια ώρα η Χάδω κατηγορεί τη Στεφανία για την υποτροπή του Χρήστου, με τον καβγά τους να φέρνει στο φως πικρές αλήθειες, μα και έναν κρυφό, παιδικό έρωτα αφού η Στεφανία ήταν ερωτευμένη με τον Γιωργίκη. Μέσα σε όλα η Ιουλία συναντάει ανακουφισμένη τον Γρηγόρη και προσπαθεί να του αποκαλύψει το μυστικό της, αλλά χωρίς επιτυχία. «Ο,τι είναι να κάνεις κάντο γρήγορα γιατί η μητέρα μου με πιέζει να δεχτώ το προξενιό και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια», του εξηγεί αλλά εκείνος της ζητά πίστωση χρόνου. Αργότερα η Στάσα της υπενθυμίζει πως ο χρόνος έχει αρχίσει πια να μετράει αντίστροφα μέχρι ν’ αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη της. Τν συζήτηση μάνας και κόρης ακούει ο Ρήγας. «Τι έκανες; Θα σκοτώσω κι εσένα κι αυτόν τον άτιμο», φωνάζει στην αδελφή του και την αρπάζει να τη χτυπήσει, με τη μάνα τους να προσπαθεί να την πάρει από τα χέρια του.

Δείτε επίσης στο σημερινό 23/11 επεισόδιο: «Βάλ' τον να πάει να καταδώσει τον πατέρα του για χάρη σου» - Το ύπουλο σχέδιο της Στάσας

Η Ιουλία αποφασίζει να δεχτεί το προξενιό στην σειρά, Το προξενιό της Ιουλίας

Η αποκάλυψη του μυστικού της Ιουλίας, την αναγκάζει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή της, παρά τη θέλησή της. Επειδή ο Ρήγας απειλεί να σκοτώσει τον Γρηγόρη, δέχεται να παντρευτεί τον Προβιό προκειμένου να σώσει τη ζωή τού αγαπημένου της. Στο μεταξύ η Κερασίνα ενημερώνει για τις εξελίξεις στο θέμα του φόνου τον Γιωργίκη αφού το όπλο βρίσκεται και ο Ραζίνης πλέον επισήμως κρατείται για τον φόνο του Σκούταρη. Αυτά τα νέα τον οδηγούν να πάρει μια σημαντική απόφαση για το θέμα του Χρήστου. Η Χάδω επιμένει να τον πάνε σε ψυχιατρική κλινική, αλλά ο Λεοντίου του έχει πει για ένα μοναστήρι όπου ο μοναχός Επιφάνειος είναι πολύ καλός και μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων. Παράλληλα η Στάσα ανησυχεί για την κόρη της και αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση της Φρόσως, για να σώσει το παιδί της, να την πάει στο ίδιο μοναστήρι για να τη βοηθήσει να σκεφτεί καλύτερα.

Το πρόσωπο-έκπληξη

Το προξενιό της Ιουλίας Επιφάνειος

Η Ιουλία στο μοναστήρι εξομολογείται τα πάντα στον Επιφάνειο. Εκείνος τη συμβουλεύει τι θα πρέπει να κάνει με την εγκυμοσύνη της. Φεύγοντας η Ιουλία συναντά τον Χρήστο, που δεν την αναγνωρίζει. Αργότερα ο Επιφάνειος ετοιμάζεται να συναντήσει τον Χρήστο και θα βρεθεί απέναντι στη μεγαλύτερη έκπληξη που του ’χει επιφυλάξει ποτέ μέχρι σήμερα η ζωή. Κι αυτό γιατί ο Επιφάνειος δεν είναι άλλος από τον Ανέστη, τον πρώην άντρα της Χάδως και τώρα μέσω του Χρήστου έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν που τόσο ήθελε να ξεχάσει και γι’ αυτό έγινε μοναχός.