«Μαρία και Δημήτρης θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Μαρία Ζορμπά για το Ναυάγιο

«Από τα σενάρια που έχω στα χέρια μου...»

«Μαρία και Δημήτρης θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Μαρία Ζορμπά για το Ναυάγιο

Αγάπησε αυτή τη δουλειά από την πρώτη σελίδα σεναρίου που διάβασε και δεν θα σταματήσει να την αγαπά αν δεν δει την ηρωίδα της να ηρεμεί με τις αποκαλύψεις του παρελθόντος που θα απειλήσουν την οικογένειά της. Η Μαρία Παπαδάκη του «Ναυαγίου» ταράζεται καθώς ο πρώτος της έρωτας κάνει την επανεμφάνισή του και η Μαρία Ζορμπά εξηγεί παρακάτω την αξία που έχει η σταθερότητα στη ζωή της ηρωίδας της, ενώ αποκαλύπτει τι θα κάνει φέτος στη σκηνή του θεάτρου Σφενδόνη.

Όλα όσα αποκάλυψε η Μαρία Ζορμπά για το Ναυάγιο

ναυάγιο mega spoiler για την σειρά

«Το ναυάγιο», πέρα από το τραγικό της υπόθεσης, αποτυπώνει μια νοσταλγία για εκείνη την εποχή.

«Ισως επειδή ήταν μια εποχή που στο σύνολό της είχε φως και οι άνθρωποί της που έχουμε γνωρίσει από τις περιγραφές των δικών μας, επικοινωνούσαν, νοιάζονταν. Τα σώματα ήταν πιο ζωντανά αφού δεν είχαν τις ανέσεις του σήμερα. Αυτό, ως πλαίσιο εποχής, είναι σχεδόν μαγικό. Υπάρχει μια γλύκα και αυτό το βιώνουμε σε κάθε γύρισμά μας».

Ησασταν θετική από την αρχή για τη συγκεκριμένη δουλειά, δεδομένου πως πρόκειται για μια αληθινή ιστορία;

«Ναι ήμουν. Δεν φοβήθηκα το θέμα, άλλωστε για ζητήματα που αφορούν σε θέματα απόδοσης δικαιοσύνης πρέπει να μιλάμε. Και έρχονται πολλά επεισόδια στο άμεσο μέλλον που θα έχουν σχέση με την απόδοση των ευθυνών του ναυαγίου. Παρόμοια περιστατικά, του πώς χειρίζεται κανείς τη δικαιοσύνη, βλέπουμε ακόμα και σήμερα. Δεν έχει εξαντληθεί το θέμα και πρέπει να συνεχίσουν αυτά να μας απασχολούν. Σε πολλά πρόσφατα γεγονότα βλέπουμε τη διάθεση κάποιων να μην επιρρίπτουν ευθύνες. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί το σενάριο, πάντως νομίζω πως θα πάρει μια πολύ σωστή κατεύθυνση».

Η Μαρία αρχικά μας έδωσε την αίσθηση πως παρά τα προβλήματα που είχε η οικογένειά της, ήταν μια πολύ ευτυχισμένη γυναίκα. Οπως εξελίσσεται όμως και με την εμφάνιση του Δημήτρη, ίσως τελικά να είναι λίγο καταπιεσμένη.

«Δεν θα έλεγα πως είναι καταπιεσμένη. Η πρώτη σας εικόνα ωστόσο ήταν σωστή. Η Μαρία έχει μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή δίπλα στον Βλάση. Είναι μια γυναίκα δυνατή και κρατάει το σπίτι της, όμως όπως και σε πολλές περιπτώσεις αληθινών ηρώων, έτσι και η Μαρία έχει ένα κρυμμένο μυστικό που θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια και θα την ταράξει. Η επανεμφάνιση του Δημήτρη στη ζωή της έχει σχέση με αυτό το μυστικό και αυτό τη διαταράσσει. Δεν θα έλεγα όμως ότι είναι καταπιεσμένη. Είναι μια γυναίκα που έκανε επιλογές, τις οποίες στήριξε και τώρα απολαμβάνει».

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: «Φύγε σε σιχαίνομαι! Τι κάνεις;» - Ο Διονύσης αποπειράται να βιάσει την Λίνα!

Ο Κώστας Ξυκομηνός (υποδύεται τον Δημήτρη), σε συνέντευξή μας, μου είπε ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μετά την πρώτη τους συνάντηση. Ούτε η Μαρία θα μείνει ανεπηρέαστη σε αυτό το γεγονός;

«Δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η Μαρία, γιατί γνωρίζει. Ενώ ο Δημήτρης αγνοεί, οπότε εκείνος θα μπει στη διαδικασία να θυμηθεί τον έρωτα που έζησαν».

Συναισθήματα δηλαδή πλέον δεν έχει για τον Δημήτρη; Μην ξεχνάμε πως ήθελε να τον παντρευτεί!

«Θα υπάρξει ένα επεισόδιο αρκετά παρακάτω όπου και θα φανερωθεί τι ακριβώς είχε γίνει στο παρελθόν. Οχι όλα, ένα κομμάτι της σχέση τους. Οι δυο τους πάντως έζησαν έναν μεγάλο έρωτα. Τον πρώτο τους έρωτα. Στη συζήτηση που θα κάνουν κατ’ ιδίαν, ο Δημήτρης θα μάθει τον πραγματικό λόγο που η Μαρία εξαφανίστηκε από τη ζωή του, όπως θα μάθει πολύ αργότερα και πιο βασικά κομμάτια της σχέσης τους».

Αρα το μυστικό της αφορά τη σχέση τους.

«Αφορά τη σχέση τους, αλλά είναι μεγαλύτερο από τη σχέση την ίδια. Είναι κάτι πολύ πιο βαρύ και η πάλη που νιώθει η Μαρία μέσα της θα αφορά σε αυτό κυρίως. Στο πρόσωπο του Δημήτρη η Μαρία βλέπει το πρόβλημα, το οποίο θα καταλάβουν σταδιακά και οι θεατές, ακόμα και μέσα από τις συζητήσεις της ηρωίδας μου με τον Βλάση».

Το πρόβλημα αυτό θα φτάσει στα αυτιά του Δημήτρη;

«Από τα σενάρια που έχω στα χέρια μου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο θεωρώ πως κάποια στιγμή θα πρέπει και ο Δημήτρης να μάθει. Αυτό που ξέρω ότι θα απασχολήσει τη Μαρία προς το παρόν είναι ένα κυνηγητό από τον Δημήτρη, προσπαθώντας να έχει επαφή μαζί της, να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τη ζωή της. Δεν μπορεί να μη δοθούν απαντήσεις όμως για το τι συνέβη τότε».

Υπάρχει περίπτωση να αναζωπυρωθεί αυτός ο έρωτας;

«Νομίζω πως η Μαρία έχει πολύ πιο σημαντικά θέματα να λύσει μέσα της και δεν νομίζω πως θα γύρει προς αυτή τη μεριά της ζυγαριάς. Είναι μια γυναίκα που κρατάει τα μπόσικα και κάνει τα κουμάντα της, άρα η επιδίωξή της, της καρδιάς και του μυαλού της είναι η σταθερότητα. Οσο και αν συγκινείται από την παλιά της ερωτική ιστορία, η αίσθησή μου είναι πως δεν θα αφήσει τη ζυγαριά να γύρει προς την πλευρά της αστάθειας. Θα κρατήσει τις ισορροπίες. Αλλωστε έζησε πρόσφατα μια μεγάλη ανισορροπία, κινδύνευσε να χάσει το παιδί της. Δεν νομίζω λοιπόν πως θα έβαζε σε κίνδυνο την οικογένειά της».

Πάντως θα συνεχίσουν να βρίσκονται κρυφά, έτσι δεν είναι;

«Μαρία και Δημήτρης θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Μαρία Ζορμπά για το Ναυάγιο

«Ναι, θα συνεχίσουν να βρίσκονται, κυρίως μέσα από την επιδίωξη του Δημήτρη και... θα δούμε τι θα γίνει».

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας θα δούμε πως έχει επέτειο με τον Βλάση, και το γεγονός αυτό θα φέρει ένταση μεταξύ του ζευγαριού λόγω κάποιων γεγονότων που θα θυμηθούν!

«Δεν θα γίνει ακριβώς έτσι. Οντως θα έρθει η επέτειός τους και η κόρη τους η Θοδώρα τους κάνει μια έκπληξη, τους χαρίζει μια γιορτή. Με αφορμή αυτό το γεγονός θα υπάρξει ένταση ή μάλλον μια έντονη συζήτηση, αλλά όχι σε ό,τι αφορά το ζευγάρι. Σε σχέση με το παρελθόν τους και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτόν τον γάμο».

Πάντως καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα σωστό πρότυπο οικογένειας.

«Πολύ σωστό πρότυπο όντως και πολύ καλογραμμένοι οι ρόλοι μας. Γενικά το σενάριο είναι ένα δώρο για εμάς. Είναι πολύ σημαντική η επιλογή των ηθοποιών που έχει κάνει η Μιράντα Ρωσταντή. Είναι όλοι ένας και ένας για τους χαρακτήρες που έχουν γραφτεί».

Η οικογένεια της ηρωίδας σας πάντως, γνωρίζουμε πως θα έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Δημήτρη.

«Θα έχουν κάποιες επαφές, αρχικά λόγω των κοινών γεγονότων που έζησαν. Θα γίνει και μια συγκέντρωση των επιζώντων προκειμένου να σταθούν όλοι μαζί απέναντι στον πλοιοκτήτη και να κυνηγήσουν το δίκιο τους, υποστηρίζοντας και τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Αρα θα συναντηθούν με αφορμή αυτό αλλά και όχι μόνο λόγω αυτού. Ολες οι συναντήσεις τους πάντως θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».

Μπορεί να κλονιστεί η σχέση της με τον Βλάση, δεδομένου ότι θα βλέπει συνέχεια τον Δημήτρη;

«Δεν θα έλεγα ότι θα τον βλέπει συνέχεια αλλά ότι θα υπάρχει μια επικίνδυνη επικοινωνία που θα δημιουργήσει έξτρα άγχος στη Μαρία καθώς θα διαταράσσει τη ζωή της. Είναι νωρίς για να πούμε ποιες σχέσεις θα διαταραχθούν και ποιες όχι. Το σίγουρο είναι πως μεταξύ της Μαρίας και του Βλάση υπάρχει μια ωραία κοινή ζωή και αγάπη. Εξίσου όμορφη σχέση έχει η ηρωίδα μου και με τα παιδιά της».

Με τη σχέση Μάκης - Λίνας θα είναι θετική η Μαρία;

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Ανατινάζουν τον Παντελίδη - Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο

«Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κρατηθεί μακριά η οικογένειά της από την οικογένεια Γιαννακάκη. Δεν θέλει να υπάρχουν πολλές επαφές, αλλά η ζωή και η μοίρα πάντα τα φέρνει διαφορετικά, οπότε θα δούμε».

Ο Βλάσης αγαπάει τη Μαρία αλλά πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσει όταν τα μάθει όλα;

«Ανάμεσά τους δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μυστικά. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει, αλλά σημασία δεν θα έχει θεωρώ ότι του κρατούσε μυστικό αλλά ο συνδυασμός των καταστάσεων που του έκρυβε. Ο Βλάσης έχει φανεί γενναιόδωρος και δυνατός άνθρωπος με καρδιά, ειδικά για τα δεδομένα της εποχής, όμως δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη».

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και το περιοδικό Tv24