Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη: Πότε ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του Maestro

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
instagram/christopherpapakaliatis
instagram/christopherpapakaliatis

Πέρσι κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με μία θέση στο Netflix, η πρώτη ελληνική παραγωγή που κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Σάρωσε κιόλας, κερδίζοντας μία θέση στο top 10 των δημοφιλέστερων σειρών. Λογικό είναι, λοιπόν, να συζητιέται ήδη η πρεμιέρα του β' κύκλου του Maestro που προγραμματίστηκε για το δεύτερο μισό της σεζόν, κόντρα σε σενάρια που την ήθελαν να παίρνει παράταση για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα γυρίσματα συνεχίζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς μέχρι πρόσφατα στους Παξούς, τόπο καταγωγής του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, καθώς και στην Αθήνα. Πλέον ο ταλαντούχος δημιουργός έχει στα χέρια του το υλικό που θέλει και βρίσκεται διαρκώς στο μοντάζ. «Δουλεύω περίπου δέκα με δώδεκα ώρες τη μέρα. Τώρα είμαστε στον δεύτερο κύκλο, στο Netflix λογικά θα το δούμε ή πριν ή μετά το Πάσχα», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του, επιβεβαιώνοντας πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Τέλη άνοιξης η πρεμιέρα του Maestro 2

Η φράση που χρησιμοποίησε δεν ήταν τυχαία, αφού θα υπάρξει διαφορά ανάμεσα στην παγκόσμια πρεμιέρα μέσω Netflix και στην ημερομηνία προβολής από το Mega. Όπως όριζε η συμφωνία που έκανε πέρσι ο δημιουργός με την διαδικτυακή πλατφόρμα, η σειρά του πρώτα θα προβληθεί εκεί, και μετά θα ξεκινήσει στο Μεγάλο Κανάλι. Για να μιλήσουμε με ημερομηνίες ωστόσο, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου το 2024 και οι πληροφορίες του youweekly.gr αναφέρουν ότι λίγο μετά θα δούμε και το Maestro.

Αν και τότε θα βρισκόμαστε προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, δεν υπάρχει ανησυχία για τον ανταγωνισμό που θα έχει ήδη «χτίσει» κοινό, αφού το Mega εμπιστεύεται την ποιότητα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που καθήλωσε πέρσι τους θεατές και φέτος αναμένεται να κάνει το ίδιο. Ούτε η διάρκεια αποτελεί εμπόδιο, αφού και ο δεύτερος κύκλος του Maestro θα είναι χρονικά παρόμοιος με τον πρώτο, με 8 ή 9 ωριαία επεισόδια, ενώ το φινάλε θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix πάντως, η σειρά θα συνεχίσει να έχει την επωνυμία Maestro in Blue, για να μην υπάρχει σύγχυση με την ταινία Maestro, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπράντλεϊ Κούπερ