Η Γη της Ελιάς: «Εσύ είσαι λάθος! Σκέψου την κόρη σου» - Η Βασιλική χωρίζει με τον Φίλιππο και την πιάνει με άλλον

Οι εβδομαδιαίες (14-19/1) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: «Εσύ είσαι λάθος! Σκέψου την κόρη σου» - Η Βασιλική χωρίζει με τον Φίλιππο και την πιάνει με άλλον

Ο Στάθης και η Ιουλία ανησυχούν ότι η Αριάδνη τα έχει με κάποιον παντρεμένο, γι’ αυτό δεν τους αποκαλύπτει ποια είναι η σχέση της στα νέα επεισόδια του 2024 της αγαπημένης σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς. Την ίδια στιγμή και ο Λυκούργος φοβάται ότι ο γάμος του Χρήστου δεν πάει καλά, ενώ ο Κωνσταντίνος με την Ισμήνη επιμένουν να μάθουν με ποια είναι ερωτευμένος ο ξάδελφός τους.

Οι εβδομαδιαίες (14-19/1) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς

Κυριακή 14/1 Επεισόδιο 75

Ο Ισίδωρος αναχωρεί για το Λονδίνο, αφήνοντας την Αμαλία μόνη της στις γιορτές. Την ίδια στιγμή, η Αρετή και ο Τάσος είναι κι επίσημα μαζί, ενώ η Βασιλική χωρίζει με τον Φίλιππο κι επιστρέφει στο σπίτι της μητέρας της με το μωρό. Μόλις φεύγει η Βασιλική, από πίσω τόσο ο Λυκούργος όσο και η Χάιδω προσπαθούν να συνετίσουν τον Φίλιππο: «Τι είναι αυτά τώρα; Πήγαινε να ζητήσεις συγγνώμη από τη γυναίκα σου και να τη φέρεις πίσω», του λέει η Χάιδω, αλλά εκείνος δεν κάνει πίσω: «Αυτή έφυγε. Να κάτσει να σκεφτεί τη συμπεριφορά της», επιμένει.

Ο Στάθης συνειδητοποιεί ότι η Αριάδνη δεν είναι ερωτευμένη με τον Ορέστη και ψάχνει να βρει ποιος είναι ο άντρας που έχει μπει στη ζωή της. Την ίδια ώρα η Θεοδώρα προχωράει με την έκτρωση και η Μαργαρίτα στέκεται στο πλευρό της. Λίγο αργότερα όμως, πληγωμένη αλλά πιο πολύ θυμωμένη από τις εξελίξεις, η Θεοδώρα πιάνει την Ειρήνη και της εξομολογείται: «Νομίζω ότι πρέπει να μάθεις την αλήθεια. Με τον Παρασκευά ήμασταν ζευγάρι. Μας κορόιδευε και τις δύο». Ο χρόνος περνάει και 15 ημέρες αργότερα, η Αννα κερδίζει 50.000 ευρώ στο λαχείο. «Δεν το πιστεύω, θα τρελαθώ. Θεέ μου, τι τύχη είναι αυτή!», φωνάζει και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Παράλληλα ο Τζον Μακρίδης (Απόστολος Γκλέτσος) φτάνει στη Μάνη και έρχεται σε επαφή με τους Βρεττάκους: «Από εδώ η Αθηνά Βρεττάκου», του συστήνει ο Ισίδωρος. Ο Τζον την κοιτάζει με θαυμασμό: «Χαίρω πολύ», της λέει και η Αθηνά του προτείνει το χέρι της: «Κι εγώ επίσης», απαντάει.

Δευτέρα 15/1 Επεισόδιο 76

Ο Παρασκευάς περνάει δύσκολες ώρες μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για την παράλληλη σχέση του, καθώς η Ειρήνη δεν το αφήνει έτσι και του κάνει απίστευτη επίθεση. Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος συνεχίζει να μην πείθεται να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να γυρίσει πίσω η Βασιλική: «Εσύ είσαι λάθος. Σκέψου την κόρη σου», του λέει η Χάιδω, ενώ και ο Λυκούργος επιμένει: «Τέλος πάντων χωρίστε, αλλά κάνετε μια προσπάθεια πρώτα». Λίγο αργότερα η Χάιδω απογοητευμένη λέει στον Λυκούργο: «Αυτό το ευτυχισμένο σπιτικό κοντεύει να διαλυθεί ξανά». Παράλληλα και η Βασιλική αρνείται να δεχτεί την Αριάδνη: «Δεν θα με κάνετε με το ζόρι να της ανοίξω την αγκαλιά μου. Δεν το αισθάνομαι και τελείωσε», ξεκαθαρίζει σε όλους. Η Αθηνά ξεναγεί τον Τζον στον ελαιώνα και η Μαργαρίτα παρατηρεί ότι καλοκοιτάζει την Αθηνά. Λίγο αργότερα όταν βρίσκονται μόνες τους, της λέει: «Σου αρέσει κι εσένα, έτσι;». Στο μεταξύ η Κωνσταντίνος και η Ισμήνη πιέζουν τον Χρήστο να τους μιλήσει για το ερωτικό του μπλέξιμο, αλλά εκείνος το αποφεύγει, ενώ την ίδια ώρα ο Στάθης και η Ιουλία υποψιάζονται πως η Αριάδνη έχει σχέση με κάποιον παντρεμένο.

Τρίτη 16/1 Επεισόδιο 77

Ο Δημοσθένης ζητάει συγγνώμη από την Ασπασία και την παρακαλάει να γυρίσει στο σπίτι: «Εσένα αγάπησα και μ’ εσένα έμαθα να ζω», της ομολογεί, αλλά αυτή είναι ανένδοτη: «Δεν πειράζει, τώρα θα μάθεις να ζεις με το νέο σου παιδάκι», του λέει. Την ίδια ώρα η Αμαλία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισίδωρου, αλλά εκείνος έχει αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις: «Νομίζω ότι πρέπει να παγώσουμε τη σχέση μας για λίγο», της εξηγεί και η Αμαλία, τρομερά αναστατωμένη από τη συμπεριφορά του Ισίδωρου, παρακαλεί την Ιουλία να μεσολαβήσει για να κατευνάσει τον θυμό του. Στο μεταξύ η κατάσταση ανάμεσα στον Φίλιππο και τη Βασιλική όλο και χειροτερεύει, ενώ ο Φίλιππος συναντά τυχαία την Αριάδνη και της αποκαλύπτει ότι χώρισε με τη Βασιλική. Αργότερα, η Αριάδνη ρωτά τον Στάθη γι’ αυτό κι εκείνος της λέει: «Ναι, δυστυχώς και το χειρότερο είναι ότι χώρισαν επειδή ο Φίλιππος έπαιρνε το μέρος σου και δεν δικαιολόγησε τη στάση της Βασιλικής». Λίγο αργότερα η Ιουλία ανοίγει την καρδιά της στον Στάθη για όσα πέρασε τα χρόνια που έζησαν χωριστά: «Δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να είσαι μόνος. Να γυρίζεις στο κρεβάτι σου και να μουσκεύεις το μαξιλάρι από τα δάκρυα», του αποκαλύπτει και για πρώτη φορά αυτός καταλαβαίνει σε βάθος την ψυχολογία της.

Δείτε επίσης: Σοκ! Η Ξένια χτυπάει τον Δημοσθένη, κλέβει το μωρό κι εξαφανίζεται

Ο αστυνόμος Κουράκος με τη Δήμητρα συνεχίζουν να κρατούν κρυφή τη σχέση τους. Ωστόσο κάποια στιγμή που είναι στο γραφείο και έχουν έρθει κοντά, μπαίνει ξαφνικά ο Στράτος και τους βρίσκει αγκαλιασμένους να φιλιούνται. Το ζευγάρι έρχεται σε δύσκολη θέση και παράλληλα αρχίζουν να ανησυχούν μήπως κάποια μετάθεση τους χωρίσει. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης βάζει την Ειρήνη να πιέσει την Ασπασία για να γυρίσει πίσω στο σπίτι, ενώ η Ιουλία και ο Στάθης μαθαίνουν το φύλο του μωρού που περιμένουν.

Τετάρτη 17/1 Επεισόδιο 78

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Ιουλία ανακοινώνει στην οικογένεια: «Περιμένω αγόρι» και όλοι τρελαίνονται από τη χαρά τους. Την αγκαλιάζουν, τη φιλάνε και η Ιουλία τους ανακοινώνει και κάτι ακόμα: «Και το καλύτερο; Αποφασίσαμε με τον Στάθη να του δώσουμε το όνομα του Ιάκωβου».

Την ίδια στιγμή η Αριάδνη ζητά από τη Βασιλική να μη διαλύσει τον γάμο της για εκείνη, αλλά η Βασιλική της εξηγεί: «Εντάξει, σ’ ευχαριστώ, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν σε αφορά». Ο Δημοσθένης συνειδητοποιεί πως η ιστορία με την Ξένια ήταν τεράστιο λάθος, ενώ ο Πότης μαθαίνει πως ο Τάσος λέει ψέματα στην Αρετή και το εξομολογείται στον Στάθη. Ο Λυκούργος φοβάται ότι ο γάμος του Χρήστου δεν θα στεριώσει και μοιράζεται την ανησυχία του με τη Χάιδω, ενώ η τυπική συμπεριφορά τού Ισίδωρου προς την Αμαλία την οδηγεί στα άκρα.

Πέμπτη 18/1 Επεισόδιο 79

Η Ιουλία ξεκαθαρίζει στην Αμαλία: «Νομίζω ότι ακολουθείς εντελώς λάθος τακτική. Ο Ισίδωρος δεν υποχωρεί στους εκβιασμούς», της εξηγεί. Ο Λυκούργος προσπαθεί για μία ακόμη φορά να πείσει τον Φίλιππο να υποχωρήσει ώστε να μη διαλυθεί ο γάμος του με τη Βασιλική. Ο Ισίδωρος, ο Μάνος, η Αθηνά και η Μαργαρίτα κάνουν σύσκεψη με τον Τζον Μακρίδη και αποφασίζουν τους όρους και το πλάνο της συνεργασίας τους. Από την άλλη η Ειρήνη ανακοινώνει στη Θεοδώρα: «Εντάξει, το ξέρω ότι ο Παρασκευάς δεν φέρθηκε σωστά, αλλά θέλω να δώσω μία ευκαιρία και να συνεχίσω τη σχέση μαζί του». Λίγο αργότερα ο Φίλιππος βλέπει στον δρόμο τη Βασιλική με τον Μιλτιάδη κι αμέσως το μυαλό του πηγαίνει στο χειρότερο σενάριο. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς η μικρή Αιμιλία παίρνει το επίθετο του.

Δείτε επίσης: Οριστικό τέλος για τον Φίλιππο - «Αποφασίσαμε από κοινού με την παραγωγή...»

Παρασκευάς 19/1 Επεισόδιο 80

O Παρασκευάς ενισχύει τη ζήλια του Φίλιππου μήπως και τον ωθήσει να τα ξαναβρεί με τη Βασιλική, αλλά η προσπάθειά του πέφτει στο κενό. Ο Στάθης συναινεί με τη μετακόμιση της Ιουλίας στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα προσέχει και θα προσλάβει εσωτερική γυναίκα. Παράλληλα ο Ισίδωρος εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Αμαλία, ενώ εκείνη νιώθει να διαλύεται από την αναμονή και ζητά τη βοήθεια του Μάνου και της Μαρίνας. Ο Τζον πολιορκεί ερωτικά την Αθηνά και οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ ο Χρήστος παλεύει να αποφύγει την Αριάδνη, ενώ ο Αποστόλης τους πετυχαίνει σε τρυφερό τετ α τετ. Η Ασπασία συμβουλεύει την Ειρήνη να μην ξαναγυρίσει στον Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης τρέχει στο πλευρό της Ξένιας που αισθάνεται αιφνίδιους πόνους και είναι έτοιμη να γεννήσει.