Η γη της ελιάς: Η Βασιλική τα βρίσκει με τον Φίλιππο και δέχεται την Αριάδνη - Οι σκηνές πριν παιχτούν στο MEGA

Η Δήμητρα σε θανάσιμο κίνδυνο

Η γη της ελιάς: Η Βασιλική τα βρίσκει με τον Φίλιππο και δέχεται την Αριάδνη - Οι σκηνές πριν παιχτούν στο MEGA

Ο Φίλιππος στην Γη της Ελιάς, σκασμένος από τη ζήλια του για τη Βασιλική, δεν ξέρει πώς να κάνει το πρώτο βήμα για να την προσεγγίσει. Από την άλλη και η Βασιλική υποφέρει μακριά του. Οι δυο τους αγαπιούνται και κανένας πλέον εγωισμός δεν μπαίνει ανάμεσά τους.

Από την Μάρια Μεταξητινού/TiVi Σήριαλ

Η επανασύνδεση Φίλιππου - Βασιλικής στην Γη της ελιάς

Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Φίλιππος τα ξαναβρίσκει με τη Βασιλική δίνοντας μάλιστα μεγάλη χαρά στη Χάιδω, σε αντίθεση με την Αρετή που έτριβε τα χέρια της από τη χαρά της. Μάλιστα η επανασύνδεση του ζευγαριού γίνεται την ημέρα των γενεθλίων τής Βασιλικής και σκέφτονται όλοι πώς να το γιορτάσουν. Ετσι ο Λυκούργος ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη, όπου ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και η Αριάδνη, καθώς η Βασιλική έχει αποφασίσει να κάνει κάποια προσπάθεια.

Ο Στάθης πηγαίνει με την Αριάδνη στο κάλεσμα της Βασιλικής και οι δύο αδελφές περνούν χρόνο μαζί, δίνοντας ελπίδα σε όλους ότι θα μπορέσουν τελικά να έρθουν κοντά.

Δείτε επίσης στο σημερινό 17/1 επεισόδιο: «Περιμένω αγόρι» - Ανακοινώνονται τα ευχάριστα και όλοι "πετάνε" από τη χαρά τους

Μετά τη γιορτή ο Φίλιππος βλέπει την Αρετή και της μιλάει για τα τελευταία άσχημα γεγονότα: «Ηθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για όσα είπα πάνω στα νεύρα μου. Δεν τα εννοούσα», απολογείται, αλλά εκείνη όχι μόνο δεν τη δέχεται, αλλά τον βρίζει αισχρά, δίχως προηγούμενο. Λίγο αργότερα ο Φίλιππος εξιστορεί τι έχει γίνει με την Αρετή και η Χάιδω γίνεται πυρ και μανία. Ετσι δεν αργούν οι συμπεθέρες να έρθουν σε μεγάλη σύγκρουση. Με την πρώτη τους συνάντηση αρχίζουν να καβγαδίζουν: «Δεν ντρέπεσαι λίγο; Χάρηκες που τα παιδιά χωρίσανε; Ούτε την εγγόνα σου δεν σκέφτηκες; Αντί να κάνεις κάτι να τους τα ξαναφτιάξεις, έβαζες και φιτιλιές από πάνω;», την κατηγορεί η Χάιδω, με αποτέλεσμα η Αρετή να ξεσπαθώσει και να αρχίσουν τις κατάρες.

Η γη της ελιάς Βασιλική Αριάδνη

Στο μεταξύ ο Στάθης, χαρούμενος μ’ αυτή την πρώτη συνάντηση της Βασιλικής με την Αριάδνη, ζητάει τη συμβολή της Χάιδως στην προσπάθεια να μονιάσουν τις δύο αδελφές. «Πες της κι εσύ κάτι. Εσένα σ’ αγαπάει και σε σέβεται. Θα σ’ ακούσει. Ισως την καταφέρεις, πού ξέρεις καμιά φορά», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Παρασκευάς αρχίζει πάλι να έχει βλέψεις και για τη Θεοδώρα και ο Φίλιππος τον πιάνει και του μιλάει: «Παρασκευά, συγκεντρώσου. Είσαι με την Ειρήνη και δεν γουστάρω να την κοροϊδεύεις», του τονίζει και ο Παρασκευάς του απαντάει: «Ελα ρε, κι εσένα τι σε νοιάζει;». Ετσι ο Φίλιππος αναγκάζεται να του πει την αλήθεια: «Η Ειρήνη είναι αδελφή μου».

Δείτε επίσης: Η Ξένια χτυπάει τον Δημοσθένη, κλέβει το μωρό κι εξαφανίζεται

H Δήμητρα σε θανάσιμο κίνδυνο

Η Δήμητρα συνεχίζει να δουλεύει στο σπίτι του Ρουσσέα μεταμφιεσμένη και σαν σεκιούριτι, ενώ ο Κουράκος την παρακολουθεί στα κρυφά με σκοπό να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη μυστική αποστολή. Στο μεταξύ ο Βαγιάκος βλέπει τη Δήμητρα να βγαίνει από το σπίτι του Κουράκου μεταμφιεσμένη και νομίζει ότι είναι κάποια άλλη. Ετσι, αρχίζει να διαδίδει ότι ο Κουράκος έχει ερωμένη. Λίγο αργότερα η Δήμητρα μπαίνει στο σπίτι που παρακολουθεί και κάνει ένα τραγικό λάθος: Αφήνει πίσω ένα στοιχείο που μπορεί να την εκθέσει ανεπανόρθωτα. Ο Κουράκος ανησυχεί για την επιχείρηση στην οποία συμμετέχει, αλλά εκείνη δεν του δίνει περαιτέρω πληροφορίες. Στο μεταξύ ο Ορέστης μαθαίνει ότι ο Κουράκος και η Δήμητρα χώρισαν και αρχίζει πάλι να έχει ελπίδες.

Ο Τζον γυρίζει εσπευσμένα στην Αμερική

Η Μαργαρίτα, η Αθηνά και ο Τζον φτάνουν στο σπίτι της Μαρίας, στο Σούνιο, κι εκείνη ενθουσιάζεται με το νέο φλερτ της κόρης της. Γνωρίζεται καλύτερα με τον Τζον και τον γοητεύει με την προσωπικότητά της. Λίγο αργότερα όμως ο Τζον δέχεται ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από την Αμερική, όπου τον ενημερώνουν ότι η κόρη του δεν είναι καλά. Ετσι αναγκάζεται να φύγει εσπευσμένα για τη Βοστόνη, με τον Ισίδωρο να τον ακολουθεί για συμπαράσταση και όχι μόνο... Φυσικά, η Αμαλία δηλώνει πρόθυμη να τους συνοδεύσει, αλλά ο Ισίδωρος της το ξεκόβει, γεγονός που δημιουργεί ένταση ανάμεσά τους.