Το προξενιό της Ιουλίας (19/1): «Αυτή η μορφονιά θα ανοίξει τον ασκό του αιόλου και θα μας πάρει όλους μαζί»

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας (19/1): «Αυτή η μορφονιά θα ανοίξει τον ασκό του αιόλου και θα μας πάρει όλους μαζί»

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στο σημερινό 19/1 επεισόδιο της σειράς, Το προξενιό της Ιουλίας. Λίγο πριν το γάμο της Ιουλίας με τον Προβιό τα πράγματα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Η Χάδω δεν την θέλει μέσα στο σπίτι τους, ενώ ο Γρηγόρης καταρρέει μέρα με την μέρα.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 37

Οι ετοιμασίες για τον γάμο της Ιουλίας με τον Γιωργίκη έχουν μπει στην τελική ευθεία και η Φιλιώ βρίσκοντας τον Γρηγόρη ευάλωτο, κάνει άλλη μια προσπάθεια να τον προσεγγίσει. «Ξέρω πόσο πολύ πονάς κι εγώ είμαι εδώ να σου σταθώ σαν φίλη, αν και ποτέ η αγάπη μου δεν θα πάψει για σένα. Να ξέρεις θα σε περιμένω πάντα», του λέει. Η Κυριακούλα πάλι ανησυχεί μήπως ο Γρηγόρης προσπαθήσει να σταματήσει τον γάμο. «Φοβάμαι μήπως κάνει καμιά τρέλα και μας βρει χειρότερο κακό. Θέλω να τον παρακολουθείς και να τον προσέχεις», δίνει εντολή στον Ζαφείρη. Από την πλευρά του ο Στασινόπουλος παίρνει τα μέτρα του, για να μην έχουν κάποιο απρόοπτο στον γάμο, ενώ η Στάσα ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για να στεριώσει ο γάμος της κόρης της με τον Γιωργίκη.

Η Κατερίνη υποπτεύεται πως η Φιλιώ συνάντησε κρυφά τον Γρηγόρη. Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος αγωνιά όταν μαθαίνει πως ο πατήρ Επιφάνειος είναι άρρωστος και ζητάει από τη Στεφανία μια πληροφορία, που όταν η Χάδω την ακούει, γίνεται έξαλλη.

Η μέρα του γάμου φτάνει κι η αγωνία της Ιουλίας κορυφώνεται. Ενα απρόσμενο γεγονός στο σπίτι της Ιουλίας τρομάζει εκείνη και τους καλεσμένους, αφού η νύφη λιποθυμάει, ενώ ο Γρηγόρης παίρνει μια καθοριστική απόφαση, να πάει στον γάμο.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! Η Φιλιώ τυλίγει τον Γρηγόρη στα δίχτυα της

Αυτό είναι το φινάλε σύμφωνα με τον βιβλίο

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη που κυκλοφόρησε το 2020. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφει:

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Το προξενιό της Ιουλίας τέλος σειράς

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.
Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη...

Με πληροφορίες psichogios.gr