Famagusta πρεμιέρα 21/1: Η Χριστίνα χάνει το μωρό της την ώρα του βομβαρδισμού - Η ζωή της 50 χρόνια μετά & η συνάντηση με τον Μάικλ

Μην χάσετε το πρώτο συγκλονιστικό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Famagusta πρεμιέρα 21/1: Η Χριστίνα χάνει το μωρό της την ώρα του βομβαρδισμού - Η ζωή της 50 χρόνια μετά & η συνάντηση με τον Μάικλ

Σήμερα 21/1 στις 21:00 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η πολυσυζητημένη παραγωγή του Ανδρέα Γεωργίου στο Mega, Famagusta. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία αναζήτησης της αλήθειας αρχίζει, πηγαίνοντάς μας 50 σχεδόν χρόνια πίσω στην πιο αιματηρή, πικρή και άδικη στιγμή της ελληνικής ιστορίας των τελευταίων χρόνων, στην εισβολή και μετέπειτα διχοτόμηση της μαρτυρικής Κύπρου.

Σε εκείνη τη μαύρη μέρα, χιλιάδες Ελληνοκύπριοι έζησαν την κόλαση και την απώλεια. Νεκροί, αγνοούμενοι, ξεσπιτωμένοι. Γυναίκες που ψάχνουν τους άντρες τους, αδελφές τους αδελφούς του και μάνες που ακόμα αναζητούν τα παιδιά τους. Μα από αυτές η Χριστίνα, που χάνει το παιδί της σε βομβαρδισμό. Μια Χριστίνα, όπως πολλές... Χριστίνες που χρόνια ψάχνουν με μια φωτογραφία στα χέρια, 50 χρόνια τώρα!

Δείτε επίσης: Στέφανος Μιχαήλ: «Θα υπάρχει κι ένας φόνος...» - Το ανατριχιαστικό spoiler για τη σειρά "Famagusta"

Όσα θα δούμε σήμερα 21/1 στην πρεμιέρα του Famagusta

Επεισόδιο 01

Βρισκόμαστε στην Αμμόχωστο, το καλοκαίρι 1974. Οι Τούρκοι έχουν εισβάλει και σκορπούν τον θάνατο σε όλη τη βόρεια Κύπρο. Όλοι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και προσπαθούν να σωθούν από τη μανία του εισβολέα. Ανάμεσα στο πλήθος που τρέχει σε αλλόφρονα κατάσταση είναι και μια νεαρή κοπέλα η Χριστίνα, που κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της το μωρό της. Την ώρα που η νεαρή μάνα τρέχει μαζί με τον κόσμο, μια βόμβα σκάει πολύ κοντά και το ωστικό κύμα συμπαρασύρει τους πάντες. Η Χριστίνα πέφτει στο έδαφος και είναι αναίσθητη. Το μωρό της δίπλα κλαίει ανάμεσα στη σκόνη και την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Κάποια γυναίκα που περνάει από εκεί σκουντάει τη Χριστίνα. Πιστεύοντας ότι η κοπέλα έχει πεθάνει, παίρνει το μωρό μαζί της για να το σώσει. Λίγο αργότερα η Χριστίνα ανακτά τις αισθήσεις της και βλέπει ότι το μωρό της λείπει.

Έχουν ήδη περάσει 50 χρόνια, όμως η Χριστίνα και ο αγαπημένος της σύζυγος Αντρέας Σέκερης εξακολουθούν να θρηνούν το χαμένο τους παιδί. Σήμερα είναι ιδιοκτήτες μιας φάρμας και έχουν πια τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μαριάννα και τη Δάφνη. Ζουν την καθημερινότητά τους με έναν αέναο πόνο που δεν σβήνει μέσα τους.

Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Μάικλ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Λευκωσία. Αποχαιρετά τη μητέρα του και έρχεται να γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή στο Νησί της Αφροδίτης. Η έρευνά του θα συμπεριλάβει συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη και τον τρόμο ενός πολέμου, που χώρισε στα δύο τις ζωές τους. Θα θελήσει να πάρει συνέντευξη και από τη Χριστίνα για την ιστορία της με το χαμένο της παιδί. Όσο αυτά συμβαίνουν, ο Θοδωρής, ο οποίος είναι ο άντρας της κόρης της Χριστίνας, της Μαριάννας, ζει τον δικό του εφιάλτη. Ο φόνος της ερωμένης του και παλιάς φίλης του Μάικλ, θα περιπλέξει τις εξελίξεις στις ζωές των ηρώων.