Famagusta: Οι πραγματικές ιστορίες από την εισβολή της Κύπρου συγκίνησαν το κοινό

Τα σχόλια ήταν αποθεωτικά

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta: Οι πραγματικές ιστορίες από την εισβολή της Κύπρου συγκίνησαν το κοινό

H τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ξεκίνησε στη σειρά Famagusta του Mega, με τις σκηνές να συγκλονίζουν το κοινό. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέσω των social έγραψαν διθυράμβους για την δουλειά του Αντρέα Γεωργίου, της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου.

Στη σημερινή υπόθεση (28/1) καλά κρυμμένα μυστικά ήρθαν σιγά-σιγά στο φως, σε μια ιστορία που συνδέεται βαθιά με τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο, πριν από 50 χρόνια. Η Χριστίνα μίλησε στο ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση του πρωτότοκου γιου της το ’74. Η μαρτυρία της συγκίνησε, με τα σχόλια στο X (πρώην twitter) να την αποθεώνουν για την παραστατικότητά της, καθώς και για το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει χιλιάδες γυναίκες που έχασαν επίσης παιδιά στον πόλεμο. «Μου είπαν ότι το μωρό ήταν ζωντανό στην Τουρκία... Το περιμένω να έρθει πίσω», λέει χαρακτηριστικά η γυναίκα στο τέλος της διήγησής της, με το κοινό να υποκλίνεται.

Δείτε επίσης: Famagusta - Αιμιλία Υψηλάντη: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε πληγές μας νωπές»

Μετά τα δυσβάσταχτα νέα, ο Παύλος προσπαθεί να περάσει περισσότερο χρόνο με τον Αντρίκο, ενώ το ένοχο μυστικό του Θοδωρή βγαίνει στην επιφάνεια και συγκλονίζει ολόκληρη την οικογένεια Σέκερη. Η εξαφάνιση της Ελένης έχει προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία στην οικογένεια Σέκερη. Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής προσπαθεί να επανακτήσει την ψυχραιμία του, ενώ εκμυστηρεύεται στον φίλο του τον Κλεάνθη τι ακριβώς έχει συμβεί: «Η Ελένη είναι νεκρή. Κάποιος τη σκότωσε».

Σχόλια αποθέωσης για την Famagusta

Οι τηλεθεατές σχολίασαν στο twitter τη σκοτεινή περίοδο που έζησε η Κύπρος τότε, και τις σκληρές σκηνές που παρουσίασε η Famagusta, θέλοντας να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην ακριβή αποτύπωση των γεγονότων. Τα περισσότερο σχόλια ήταν υποστηρικτικά, τόσο για τους ανθρώπους που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, όσο και για τις ερμηνείες του Γιάννη Μπέζου, της Κοραλίας Καράντη και της Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Δείτε παρακάτω ορισμένα σχόλια:

TAGS