Σασμός (29/1): «Θες να χυθεί κι άλλο αίμα στο χωριό;» - Ανατριχιάζει το σημερινό επεισόδιο

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (29/1): «Θες να χυθεί κι άλλο αίμα στο χωριό;» - Ανατριχιάζει το σημερινό επεισόδιο

Στο σημερινό Δευτέρα 29/1 επεισόδιο της σειράς Σασμός, που παίζει στον ALPHA, ο εισαγγελέας αποδεικνύει ότι δεν σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν, ανοίγοντας εκ νέου μια υπόθεση που θα φέρει ανάμεικτα συναισθήματα.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Επεισόδιο 61

Η Καλλιόπη θα είναι η πρώτη που θα κλονιστεί όταν μάθει την αλήθεια από τη Βασιλική και θα μιλήσει με τους γιους της για το πώς θα βγουν αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια. «Θα πάω να τον βρω αυτόν τον εισαγγελέα να του πω δυο λόγια, που έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλους τους συγχωριανούς. Από τότε που ήρθε έχουμε χάσει όλοι τον ύπνο μας...», λέει και παρόλο που ο Μαθιός την παρακαλεί να μην κάνει καμία κίνηση που μπορεί να τον βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο, εκείνη αποφασίζει να το κάνει.

Ο Αντώνης με τη σειρά του αναγκάζεται να μην απαντήσει με ειλικρίνεια σε ορισμένες ερωτήσεις του Χρήστου Γιακωβάκη αλλά και εκείνος θα παραδεχτεί πως όταν πέθανε ο Στεφανής Σταματάκης, ο πρώτος που υποψιάστηκε ήταν ο Μαθιός αλλά επειδή δεν υπήρχαν περισσότερα στοιχεία που να οδηγούν στην ενοχή του, σταμάτησαν τις έρευνες. «Αυτό είναι το πρόβλημά σου, Αντώνη, σκέφτεσαι με το συναίσθημα και δεν βλέπεις μπροστά σου τη μεγάλη εικόνα, δεν αφήνεις καν το ένστικτό σου να σε οδηγήσει», του λέει ο Χρήστος και τον βάζει σε σκέψεις.

Δείτε επίσης: Ο Αστέρης χαροπαλεύει - Οι γιατροί του ανακοινώνουν πως θα πεθάνει

Ο Αστέρης βασανίζεται, αφού υποχρεώνεται να πει ψέματα στη γυναίκα της ζωής του αν θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των δύο οικογενειών. Η Αργυρώ αμφιταλαντεύεται στο αν έχει αδικήσει τη Βασιλική και προσπαθεί να την προσεγγίσει. Μόνο που η Βασιλική τής ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της. Πιο συγκεκριμένα, της δείχνει ότι η σχέση τους θέλει να είναι αυστηρά επαγγελματική. «Δεν ήσουν κοντά μου, Αργυρώ, όταν έχασα το παιδί μου. Δεν σεβάστηκες τον πόνο μου. Μόνο με έστησες στον τοίχο και με κατηγόρησες ότι προσπάθησα να καλύψω ένα έγκλημα. Ποτέ δεν σκέφτηκες τι περνούσα εγώ με τον Στεφανή όσο ζούσε, ούτε σε τι εφιάλτη μπήκα όταν έμαθα την πράξη του Μαθιού. Μόνο έκρινες. Δεν έχεις θέση λοιπόν δίπλα μου...», της ξεκαθαρίζει.

Λίγο αργότερα όμως, η σκληρή Βασιλική θα κάνει μια πράξη που θα κινητοποιήσει όλους να σκεφτούν διπλά τη στάση της και όσα κρύβει μέσα της. Θα ζητήσει από τον Αστέρη να της βαφτίσει το παιδί και εκείνος θα δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Αστέρης θα χαρεί με την πρότασή της αλλά και με την πρόθεση της γυναίκας του να γεφυρώσει τους δρόμους μεταξύ εκείνης και της Βασιλικής. Μάλιστα θα χαμογελάσει ξανά όταν ακούσει την Αργυρώ να του υπόσχεται πως θα προσπαθήσει ξανά να έρθει σε επαφή μαζί της. Η Μαρίνα με τη Θοδώρα συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά όμως, δεν έχουν περιθώρια να μη μιλήσουν ανοιχτά. Ο Μανόλης και η Τζένη θα γίνουν μάρτυρες σε ένα σκηνικό που θα τους προβληματίσει. Πιο συγκεκριμένα, θα δουν τον Γιώργο με την Εύα να φιλιούνται στο κέντρο της πόλης και θα αναρωτηθούν αν πρέπει να μιλήσουν γι’ αυτό στη Θοδώρα ή αν θα πρέπει να το κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Η Τζένη θα του πει ότι οφείλουν να της το πουν και τελικά και ο Μανόλης θα συμφωνήσει μαζί της. «Ισως αυτό γίνει η αφορμή για να κινητοποιηθεί η αδελφή μου. Γιατί αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά, μάλλον θα τον χάσει οριστικά», λέει στην αγαπημένη του.

Δείτε επίσης: Η Βασιλική συλλαμβάνεται για φόνο - Το τεστ DNA που την "καίει"

Ο Μαθιός έχει αρχίσει να χάνει τον ύπνο του καθώς φοβάται μήπως ο Χρήστος Γιακωβάκης φτάσει στα ίχνη του και τον συλλάβει για τη δολοφονία του Στεφανή, πριν η Βασιλική γεννήσει. Ωστόσο μένει ψύχραιμος γιατί δεν θέλει να περάσει τον πανικό του στη γυναίκα του. Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από τον Αντρέα Βρουλάκη. «Τι θες εδώ, Βρούλακα; Φύγε πριν φωνάξω την αστυνομία που έχεις το θράσος να έρχεσαι και στο σπίτι μου», του τονίζει κι εκείνος σοβαρός της εξηγεί πως θέλει να της μιλήσει μια και καλή. Αναγκαστικά, εκείνη τον βάζει μέσα στο σπίτι της όπου και της εξηγεί πως έχει ένα γράμμα στην κατοχή του που θα την αναγκάσει να του δώσει το χωράφι που άφησε για εκείνον και τον Τηλέμαχο ο Ρούσσος. «Για να μη μάθουν όλοι γι’ αυτό το γράμμα, θέλω να μου δώσεις ένα χρηματικό ποσό και σου υπόσχομαι να μη βρεθώ ξανά μπροστά σου», της προτείνει και η «καπετάνισσα» ταράζεται τόσο που τον διώχνει από το σπίτι της χωρίς να το σκεφτεί.