Γη της ελιάς: «Ρε άντε στο διάολο» - Η Ειρήνη μαθαίνει πως είναι αδερφή του Φίλιππου!

Ο Παρασκευάς της λέει την αλήθεια

Γη της ελιάς: «Ρε άντε στο διάολο» - Η Ειρήνη μαθαίνει πως είναι αδερφή του Φίλιππου!

Τα πάνω κάτω θα έρθουν στην αγαπημένη σειρά του Mega, Γη της ελιάς! Η Ειρήνη συνεχίζει τη σχέση της με τον Παρασκευά, του οποίου έχει βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι μετά απ’ όσα πέρασε. Την ίδια στιγμή ο Παρασκευάς «κουβαλάει» ένα μεγάλο μυστικό, που παρότι έχει ορκιστεί να μην το πει, δεν κρατάει τον λόγο του.

Ο Παρασκευάς, όπως ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε, εκτός από την Ειρήνη καλοβλέπει πάλι και τη Θοδώρα. Μάλιστα, όταν το λέει στον Φίλιππο, εκείνος γίνεται έξαλλος και μέσα στα νεύρα του τού αποκαλύπτει ότι η Ειρήνη είναι αδελφή του. Οι δύο φίλοι συζητούν για το τι έχει συμβεί και ο Φίλιππος του λέει ότι ελάχιστοι το γνωρίζουν και σίγουρα ότι δεν θα πρέπει να το μάθει η Ειρήνη.

Δείτε επίσης: Γιώργος Αγγελόπουλος: Τέλος από την "Γη της ελιάς"!

Ο Παρασκευάς δίνει τον λόγο του, αλλά ταυτόχρονα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πλησιάζει τη Θεοδώρα. Οπως θα δούμε, κάποια στιγμή θα αιφνιδιάσει τη Θεοδώρα μέσα στη νύχτα, όπου θα εμφανιστεί μπροστά της και την ώρα που πάει να μπει στο αυτοκίνητό της θα τη φιλήσει. Εκείνη όμως θα αντιδράσει άσχημα στην αρχή, αλλά μέσα της θα δούμε ότι τον θέλει ακόμα. Ολη αυτή η περίεργη συμπεριφορά δεν θα μείνει απαρατήρητη από την Ειρήνη, η οποία συνέχεια του κάνει σκηνές. Ετσι σε κάποια τέτοια σκηνή, ο Παρασκευάς φτάνει στα όριά του και πάνω στα νεύρα του της λέει: «Ρε, άντε στον διάολο, με έχεις πρήξει. Σε ανέχομαι μόνο και μόνο επειδή είσαι αδελφή του κολλητού μου».

Αμέσως καταλαβαίνει ότι έχει κάνει «μεγάλη πατάτα» και καταπίνει τη γλώσσα του. Η Ειρήνη όμως δεν το αφήνει να περάσει έτσι: «Τι είπες; Ποιανού είμαι αδελφή;», τον ρωτάει και τον στριμώχνει άγρια. Ο Παρασκευάς αρχίζει να λέει κάτι δικαιολογίες και προσπαθεί να το καλύψει, αλλά η Ειρήνη, πανέξυπνη, συνεχίζει την πίεση: «Να σου πω; Σου φαίνομαι για χαζή; Δεν έχεις να πας πουθενά. Τώρα θα μου πεις ό,τι ξέρεις για μένα και τον Φίλιππο». Ο Παρασκευάς που δεν έχει άλλο περιθώριο, λέει την αλήθεια στην Ειρήνη, η οποία πέφτει από τα σύννεφα.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό TiVi Σίριαλ

Στη συνέχεια ο Παρασκευάς δεν ξέρει πώς να πει στον Φίλιππο ότι δεν κράτησε τον λόγο του. Με κατεβασμένο το κεφάλι πάει και τον βρίσκει: «Πες μου ό,τι θέλεις, χτύπησέ με, διώξε με. Τι διώξε με, δηλαδή… πάω να μαζέψω τα πράγματά μου και να φύγω, δεν με χωράει ο τόπος εδώ μετά απ’ αυτό που έκανα», λέει στον Φίλιππο κι εκείνος που δεν καταλαβαίνει του λέει: «Ρε, πας καλά, τι έκανες; Θα μου πεις;».

Ετσι ο Παρασκευάς του αποκαλύπτει: «Φίλε, δεν το ήθελα, πάνω στα νεύρα μου μού ξέφυγε και είπα στην Ειρήνη ότι είναι αδελφή σου», του ομολογεί και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την έκρηξη του Φίλιππου. Η αντιμετώπιση του Φίλιππου όμως είναι εντελώς ανατρεπτική: «Καλά έκανες, ρε. Με έβγαλες από τη δύσκολη θέση. Ξέρεις πόσο καιρό ήθελα να της το πω και δεν με άφηναν; Μου αρέσει που ήρθαν έτσι τα πράγματα», του λέει και ο Παρασκευάς παίρνει μια τεράστια ανάσα. Τα δύσκολα όμως μόλις αρχίζουν, καθώς η Ειρήνη αυτή την αποκάλυψη δεν θα την κρατήσει μόνο για τον εαυτό της...

Γη της ελιάς: H Aρετή συλλαμβάνεται για επίθεση στον Τάσο

Η Αρετή από την Γη της ελιάς

Η Αρετή καταρρακώνεται με τον χωρισμό της από τον Τάσο και καταριέται την τύχη της, ενώ η Ασπασία και η Βασιλική προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Ωστόσο η Αρετή βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διπλή κεραμίδα που έφαγε: Την εγκυμοσύνη της Ιουλίας και την κοροϊδία του Τάσου. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η Αρετή μαθαίνει από τον Πότη ότι η γυναίκα του Τάσου γύρισε μετά από τα παρακάλια του και από την ταραχή της λιποθυμάει μέσα στο καφενείο. Λίγο αργότερα ξεκινάει μια εκστρατεία κατάρας και νεύρων που καταλήγει σε επίθεση με ωμά αυγά στον φούρνο του Τάσου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο αυτόφωρο για βανδαλισμό.