Σασμός: «Στο αίμα σου κυλάει αίμα Σταματάκηδων!» - Η Καλλιόπη πυροβολεί εν ψυχρώ τον Αντρέα, η Νάντια μαθαίνει ότι είναι κόρη του Στεφανή

Οι εβδομαδιαίες (5/8-2) εξελίξεις για τη σειρά του ALPHA

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
sasmos_alphatv_official - Instagram
sasmos_alphatv_official - Instagram

Οι εξελίξεις για τη βδομάδα (5/8-2) στη σειρά του Σασμού αναμένεται να είναι συνταρακτικές. Ο Αντρέας δεν χωρά πλέον στην... Ανω Ποριά, που ψάχνει τρόπους για να αντιμετωπίσει τον Θανάση. Ο Παύλος θα θελήσει να τον βοηθήσει μέχρι που καταλαβαίνει ότι ο ξάδελφός του τού λέει ψέματα. Τελικά εκείνος θα εξαφανιστεί όταν η Καλλιόπη του αποκαλύψει πως δεν έχει το αίμα των Βρουλάκηδων.

Οι εβδομαδιαίες (5/8-2) εξελίξεις για τον Σσσμό

Δευτέρα 5/2 - Επεισόδιο 65

O Θανάσης συνεχίζει να πιέζει τον Αντρέα να του φέρει τα λεφτά για τη δουλειά που του έκανε, με αποτέλεσμα ο ξάδελφος του Παύλου να χάνει τον έλεγχο αφού δεν ξέρει πώς να αντεπεξέλθει. Αφού μίλησε με την Καλλιόπη και του μήνυσε πως δεν πρόκειται να του δώσει φράγκο, μιλάει στον Παύλο με σκοπό ο τελευταίος να τον βοηθήσει. Οταν όμως εκείνος τον ρωτά τι τα θέλει τα χρήματα, ο Αντρέας δεν είναι σε θέση να πει την αλήθεια. «Εκανα μεγάλο άνοιγμα, ξάδελφε, με το ελαιοτριβείο κι έχω ξεμείνει. Θα με βοηθήσεις πολύ αν μου δώσεις τα χρήματα», του λέει και ο Παύλος υπόσχεται να τον βοηθήσει. Ομως πριν το κάνει μιλάει με τον Τηλέμαχο, ο οποίος και του επιβεβαιώνει πως δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Τότε ο Παύλος αποφασίζει να κάνει μια ακόμα κουβέντα με τον ξάδελφό του, μπας και μάθει τον πραγματικό λόγο που χρειάζεται αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η Βασιλική και η Αργυρώ συναντιούνται τυχαία και ενώ η δεύτερη έχει αποφασίσει να ρίξει νερό στο κρασί της και να έρθει ξανά κοντά με τη γυναίκα του Μαθιού, τελικά η Βασιλική δεν υποκύπτει και φεύγει πριν ολοκληρώσουν την κουβέντα τους. «Αγάπη μου, κάνε μια προσπάθεια να τα βρείτε ξανά», της λέει ο Μαθιός και συνεχίζει: «Μην ξεχνάς πως αναγκαστικά θα τη συναναστραφούμε. Ο Αστέρης θα βαφτίσει το παιδί μας. Δεν γίνεται να είσαι ψυχρή απέναντί της για πάντα». Η Βασιλική θα σκεφτεί σοβαρά τα λόγια του και θα του υποσχεθεί πως θα προσπαθήσει. Η Αργυρώ από την άλλη δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, ούτε ποια πρέπει να είναι η επόμενή της κίνηση.

Καθώς ο Μαθιός επιμένει για την ενοχή του Βαγγέλη στα χτυπήματα που έχουν κάνει σε εκείνον και τη γυναίκα του, ο Χρήστος εξετάζει τον Μανόλη πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στον πραγματικό ένοχο της δολοφονίας του Στεφανή. Ακόμα και όταν ο Χρήστος τον πιέζει, ο Μανόλης είναι ανένδοτος. «Ξέρω πολύ καλά τον Μαθιό. Δεν θα αφαιρούσε ποτέ τη ζωή κάποιου. Είναι οξύθυμος ο χαρακτήρας του, αλλά το μόνο που κάνει στην ουσία είναι να βοηθάει όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ρωτήσετε όλο το χωριό. Το ίδιο θα σας πουν. Πάντα δρα υπέρ των αδυνάτων», θα παραδεχτεί ο νεαρός άντρας και ο Χρήστος θα αρχίσει να σκέφτεται ξανά τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην ενοχή τού γιου της «καπετάνισσας».

Δείτε επίσης: Σασμός: Τον ξεθάβουν και το πτώμα του μαρτυρά την αλήθεια

Η Θοδώρα βλέπει τον Γιώργο και την Εύα να φιλιούνται και καταλαβαίνει πως τον έχασε για πάντα, ενώ η Ξένια δίνει τελικά το στίγμα για το πού είναι η Νάντια. Ο Χρήστος Γιακωβάκης δεν θα αργήσει να την ψάξει και να την καλέσει σε ανάκριση. Εχοντας μάθει την αλήθεια από τον Θανάση, η Καλλιόπη μαλακώνει με τον Παύλο και υπόσχεται να τα βρει μαζί του. «Τον αδίκησα, Βασίλη μου, και πρέπει να επανορθώσω.

Ο Παύλος μάς στάθηκε σαν αδελφός και μόνη μου θα πάω να του ζητήσω να γίνουμε όπως πριν. Μου έλειψαν οι κουβέντες μας», θα πει στον άντρα της κοιτώντας τη φωτογραφία του. Μάλιστα λίγο αργότερα θα μιλήσει και στον παπά για την υγεία της Μαριέττας, της γυναίκας του Ρούσσου, και θα τον πείσει να του πει τηλεφωνικά να επιστρέψει στο χωριό. «Εδώ είναι η φαμελιά του. Εδώ είναι το σπίτι του. Τι να κάνει μόνος στα ξένα; Να του πεις πως η οικογένειά του τον περιμένει», τονίζει μεταξύ άλλων η Καλλιόπη.

Ο Παύλος και η Μαρίνα αρχίζουν να ανησυχούν για τον Αντρέα. Εκείνος της λέει πως του ζήτησε λεφτά για έναν ψεύτικο λόγο, ενώ η Μαρίνα του αποκαλύπτει πως με τον τρόπο του αποχαιρέτισε λίγες ώρες πριν τον μικρό Πετράκη σαν να ήταν η τελευταία τους φορά. «Λες να φύγει από το χωριό, Παύλο; Πρώτη φορά τον είδα έτσι. Σκέψου όμως πόσες συμφορές έχουν συμβεί από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο χωριό μας», θα παραδεχτεί η Μαρίνα και ο Παύλος θα της εξηγήσει πως δεν πιστεύει ότι θα απαλλαγούν τόσο γρήγορα από την παρουσία του.

Η Καλλιόπη έρχεται τελικά αντιμέτωπη με τον Αντρέα. Προτάσσει ένα όπλο απέναντί του και του ζητά εξηγήσεις για τον άντρα που της έστειλε στο σπίτι, ισχυριζόμενος ότι ήταν συγκρατούμενος του άντρα της. Ο Αντρέας θα παραδεχτεί δύο πράγματα. Αφενός πως έστειλε τον Θανάση για να χαλάσει τη σχέση της με τους Βρουλάκηδες και αφετέρου πως ο ίδιος έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον Βασίλη στη φυλακή. Εκείνη για να τον εκδικηθεί για τα κακά που προκάλεσε στις δύο οικογένειες θα του μαρτυρήσει πως στο αίμα του κυλάει αίμα Σταματάκηδων. Οπως είναι φυσικό, ο Αντρέας θα κλονιστεί. Ο πυροβολισμός που θα ακουστεί λεπτά αργότερα στο χωριό θα ανατρέψει τα πάντα.

Τρίτη 6/2 - Επεισόδιο 66

Η εξαφάνιση του Αντρέα σημαίνει συναγερμό στην Εύα και τον Τηλέμαχο, που ψάχνουν να βρουν πού πήγε. «Είμαι ο αδελφός του. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει χωρίς να μου το πει. Είμαι σίγουρος πως πράμα κακό του έκαναν και μάλιστα οι Σταματάκηδες. Κανείς άλλος δεν ήθελε να πειράξει τον αδελφό μου», θα τονίσει στην κοπέλα που μέχρι πρότινος έλεγε στον αδελφό του να βγάλει από τη ζωή του. Ενα άσχημο όνειρο αναστατώνει τη γιαγιά, η οποία πιστεύει ότι τον βρήκε κάτι κακό. Η Καλλιόπη, που γνωρίζει την αλήθεια, δεν ανοίγει τα χαρτιά της, αλλά κάνει μια επίσκεψη που θ’ αφήσει κάποιον έκπληκτο. Την ίδια στιγμή, η Θοδώρα προσπαθεί να ξεπεράσει τη σχέση του Γιώργου και της Εύας με τη βοήθεια της Στέλλας που την καλεί να βγουν έξω και να διασκεδάσουν. Ο Γιώργος, ωστόσο, μοιάζει να βρίσκεται στην ίδια φάση με αυτή. Ο Αστέρης και ο Μαθιός κάνουν ακόμη μια προσπάθεια να τα βρουν η Βασιλική με την Αργυρώ, το χάσμα μεταξύ τους ωστόσο, μοιάζει να είναι πολύ μεγάλο για να γεφυρωθεί.

Τετάρτη 7/2 - Επεισόδιο 67

Η εξαφάνιση του Αντρέα εξακολουθεί να θορυβεί τους πάντες, ακόμα και τον Χρήστο Γιακωβάκη που δεν ξέρει τι να σκεφτεί. Ο Παύλος, εξαγριωμένος από τις αποκαλύψεις του Μαθιού, επιτίθεται στην Εύα και την προειδοποιεί για τελευταία φορά. Η κίνησή του αυτή θα γίνει όμως αντιληπτή από τη Βασιλική και τα πράγματα θα περιπλακούν. Η Θοδώρα αποφασίζει να μιλήσει στον Γιώργο, ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να την ξεπεράσει, όσο κι αν προσπαθεί. Ο δρόμος, ωστόσο, της επανασύνδεσης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η αποκάλυψη του μυστικού για την πατρότητα του Αντρέα φέρνει σε σύγκρουση τη γιαγιά Ειρήνη με τη Μαρίνα, την ώρα που το χάσμα μεταξύ Αργυρώς και Βασιλικής βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Δείτε επίσης: Σασμός: Ο Αστέρης χαροπαλεύει - Οι γιατροί του ανακοινώνουν πως θα πεθάνει

Πέμπτη 8/2 - Επεισόδιο 68

Η Αργυρώ μετά τη συζήτηση με τη Μαρίνα, προσπαθεί να διαχειριστεί όσα έμαθε για τον Αντρέα. Το ένστικτο του Χρήστου για τις παράνομες ενέργειες του οινοποιείου αποδεικνύεται σωστό και έπειτα από μια έφοδο στο οινοποιείο, οδηγούν τον Παύλο στο αστυνομικό τμήμα. «Δεν είναι δικά μου τα όπλα και δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκαν εδώ μέσα», θα ισχυριστεί στον Χρήστο ο Παύλος, αλλά αυτό δεν θα τον βγάλει έξω από το κρατητήριο όπου και θα βρεθεί. Ο Τηλέμαχος συνεχίζει να ψάχνει τον αδελφό του, ενώ πιστεύει όλο και πιο βαθιά ότι ευθύνονται οι Σταματάκηδες για την εξαφάνισή του. Ο Παύλος όσο είναι στο κρατητήριο, ανήσυχος για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, δέχεται μια επίσκεψη που του αλλάζει τη διάθεση. «Είμαι σίγουρη, Βρουλάκη, πως είσαι αθώος και θα φτάσω να το πω παντού προκειμένου να φύγεις από εδώ μέσα. Εγώ θα σε στηρίξω με όλη μου την καρδιά και όσο σε στηρίζω εγώ δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα», θα του πει η Καλλιόπη και ένα υπέροχο χαμόγελο θα σχηματιστεί στο πρόσωπό του.

Ο ερχομός της Νάντιας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους και κυρίως στον Μαθιό και τη Βασιλική, στους οποίους και κάνει μια επίσκεψη χωρίς φυσικά να την περιμένουν. Το ζευγάρι τη δέχεται με μεγάλη χαρά στο σπίτι του, όμως όταν εκείνη ρωτήσει για τον Νικηφόρο, θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές αλήθειες που θα την πονέσουν. Η Νάντια θα φύγει από το σπίτι τους κλαμένη, όμως ακόμα και έτσι η Βασιλική δεν θα της κρατήσει κακία, αντίθετα θα τονίσει πως θα έχει πάντα για εκείνη ανοιχτή την αγκαλιά της. Η κοπέλα όταν συνειδητοποιήσει πως μάλλον είναι κόρη του Στεφανή Σταματάκη, θα μπει στη διαδικασία ακόμα και μέρος της περιουσίας τού πατέρα της να ζητήσει…