Famagusta: «Ενημέρωσα τη μητέρα σου!» - Το πρόβλημα υγείας του Παύλου διαρρέει! Στα χέρια του φωτογραφία του δολοφόνου της Ελένης

Όλα όσα θα δούμε σήμερα, Κυριακή 18/2

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Famagusta: «Ενημέρωσα τη μητέρα σου!» - Το πρόβλημα υγείας του Παύλου διαρρέει! Στα χέρια του φωτογραφία του δολοφόνου της Ελένης

Το πέμπτο επεισόδιο της Famagusta θα προβληθεί σήμερα, Κυριακή 18/2 και ρίχνει περισσότερο φως στα γεγονότα του ’74, καθώς θα δούμε τις αγωνιώδεις ώρες της απόπειρας πραξικοπήματος στην Κύπρο το ’74, αλλά και τη φυγάδευση του Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Την ίδια ώρα, οι ιστορίες των ηρώων συνεχίζονται με επίκεντρο την προσπάθεια διαλεύκανσης της δολοφονίας της Ελένης. Η ιστορία αυτή όμως, φέρνει ακόμη πιο κοντά τη θετή και τη βιολογική μητέρα του Μάικλ.

Δείτε επίσης: Famagusta: Έγκυος αγαπημένη ηθοποιός της σειράς του Mega - Ο ρόλος της θα προσαρμοστεί στη φουσκωμένη της κοιλίτσα

Όλα όσα θα δούμε σήμερα 18/2 στη Famagusta

Μια σειρά από φλας μπακ αποκαλύπτουν την δράση του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, την επίσκεψή του στον πρόεδρο Ουίλσον, αλλά και τη φυγάδευσή του την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας της Κύπρου. Στο σήμερα, ο Αντρέας προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης και είναι πεπεισμένος ότι ένοχος είναι ο Μάικλ, ενώ η Χριστίνα του λέει: «Μην είσαι τόσο σίγουρος. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι». Την ίδια στιγμή, η Ιφιγένεια μετακομίζει στο σπίτι του Παύλου με την πρόθεση να επανασυνδεθεί με τον γιο τους Αντρίκο, αλλά ο Αντρέας με τη Χριστίνα αντιδρούν σ’ αυτή την επανασύνδεση.

Παράλληλα, ο Μάικλ προσπαθεί να πείσει τη Σιμώνη με κάθε τρόπο ότι δεν σκότωσε αυτός την αδελφή της, την Ελένη. «Ολα είναι τυχαία, κάποιες συμπτώσεις που με έφεραν σ’ αυτή τη θέση. Δεν είχα κανένα λόγο να σκοτώσω την Ελένη. Πίστεψέ με», ισχυρίζεται. Στο μεταξύ μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία από την περίοδο της εισβολής του 1974 μοιράζονται δύο επιζήσαντες στο ντοκιμαντέρ του Μάικλ.

Ο Αντρέας και η Χριστίνα ανησυχούν που ο Παύλος ζήτησε από την Ιφιγένεια να επιστρέψει στο σπίτι καθώς, λόγω του βεβαρημένου της ιστορικού στον αλκοολισμό, δεν την εμπιστεύονται: «Πώς να εμπιστευτούμε μια γυναίκα που άφησε τον άντρα της και τη παιδί της για το ποτό;», προβληματίζουν τον Παύλο, που όμως συνεχίζει να την υπερασπίζεται. Τέλος, η Σοφία υποπτεύεται πως η Χριστίνα ίσως και να είναι η βιολογική μάνα του Μάικλ, με τη Μαίρη να εύχεται να ισχύει αυτό: «Μακάρι, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση ο δικηγόρος Αντρέας Σέκερης θα τον αντιμετωπίσει ευνοϊκά», της λέει!

Ο Θοδωρής ζει με τον φόβο ότι όλα θα αποκαλυφθούν και μέρα με τη μέρα βυθίζεται στην αγωνία και τη θλίψη. Ειδικά στο σπίτι δεν έχει διάθεση για τίποτα και η Μαρίννα ανησυχεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γάμο τους. Ετσι το ζευγάρι αποφασίζει να πάει σε έναν σύμβουλο γάμου. Ωστόσο, στη συζήτηση που έχουν με τον ειδικό, ο Θοδωρής δείχνει ξεκάθαρα ότι τον απασχολεί κάτι πολύ πιο σημαντικό. Την ίδια ώρα, ο Παύλος και ο Τεύκρος χαζεύουν φωτογραφίες του Μάριου στη φάρμα. Κάποια στιγμή ο Παύλος παγώνει μ’ αυτό που αντικρίζει. Μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες, ο Παύλος ανακαλύπτει κάτι πολύ σημαντικό για την εξιχνίαση του φόνου της Ελένης. Συγκεκριμένα, μια φωτογραφία δείχνει τον πραγματικό ένοχο!