Γη της ελιάς: «Δε θα ανεχτώ να με ξεφτιλίσεις στη Μάνη!» - Ο Στάθης πιάνει στα πράσα Χρήστο & Αριάδνη! Αποφασίζει να χωρίσει την Αφροδίτη

Οι εβδομαδιαίες (19/23-2) εξελίξεις για τη σειρά του MEGA

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: «Δε θα ανεχτώ να με ξεφτιλίσεις στη Μάνη!» - Ο Στάθης πιάνει στα πράσα Χρήστο & Αριάδνη! Αποφασίζει να χωρίσει την Αφροδίτη

Οι εβδομαδιαίες (19/23-2) εξελίξεις για τη Γη της ελιάς επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στο τηλεοπτικό κοινό. Ο Στάθης χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν μαθαίνει τη σχέση της Αριάδνης με τον Χρήστο και τσακώνεται με όλους όσοι ήξεραν και κυρίως με τον Λυκούργο. Παράλληλα, η Χάιδω φοβάται την έκβαση της δίκης της, ενώ η Βασιλική αναστατώνεται με έναν νέο εφιάλτη που βλέπει.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως την Τετάρτη 21/2 δε θα προβληθεί νέο επεισόδιο για τη Γη της Ελιάς, καθώς έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το pre game.

Οι εβδομαδιαίες (19/23-2) εξελίξεις για τη Γη της ελιάς

Δευτέρα 19/2 - Επεισόδιο 100

Η Αριάδνη παραδέχεται στον Στάθη ότι τα κλειδιά τα ξέχασε ο Χρήστος όταν πήγε στο σπίτι τους για καφέ, χωρίς φυσικά να πείθει τον πατέρα της. Την ίδια στιγμή, η παρακινδυνευμένη αποστολή της Δήμητρας αγχώνει τον Γιώργη όλο και περισσότερο. Στο μεταξύ, η Ξένια παίρνει το μωρό από το μαιευτήριο και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα το δώσει στον Δημοσθένη.

Ο Ορέστης, μετά από προτροπή του Πότη, «ψήνει» την Αννα να αφήσει τα επικίνδυνα σπορ και να ξεκινήσει καινούριο χόμπι. Την ίδια ώρα, ο Παρασκευάς δηλώνει διατεθειμένος να ψευδομαρτυρήσει για χάρη της Χάιδως και την αφήνει άφωνη. Η Θεοδώρα δείχνει για πρώτη φορά μια άγνωστη πλευρά του χαρακτήρα της και μιλάει με πολύ σκληρό τρόπο στη Μαργαρίτα, ενώ ο Χρήστος εκφράζει τον έρωτά του στην Αριάδνη και της λέει: «Δεν πάει άλλο. Αισθάνομαι άσχημα που κοροϊδεύω την Αφροδίτη, δεν της αξίζει. Εχω σκοπό να της ζητήσω να χωρίσουμε για να είμαστε μαζί».

Τρίτη 20/2 - Επεισόδιο 101

Η Θεοδώρα μετανιώνει για τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στη Μαργαρίτα, αλλά της ξεκαθαρίζει: «Δεν έπρεπε να σου μιλήσω έτσι, αλλά δεν θέλω να επεμβαίνεις στα προσωπικά μου». Η σχέση της Αριάδνης και του Στάθη κρέμεται από μια κλωστή καθώς εκείνος της δηλώνει: «Ενα να ξέρεις, ότι δεν θα ανεχτώ να με ξεφτιλίσεις στη Μάνη», παρόλο που εκείνη αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Χρήστο.

Ο Ισίδωρος και ο Τζον επιστρέφουν από τη Βοστώνη. Λίγο αργότερα, ο Τζον συναντάει την Αθηνά, αλλά η Φιλιώ δείχνει για μια ακόμη φορά τη δυσαρέσκειά της. Στο μεταξύ η Χάιδω ανησυχεί για την επικείμενη δίκη της και ο Λυκούργος προσπαθεί να την καθησυχάσει: «Ολα θα πάνε καλά, κακώς ανησυχείς. Ηδη έχουμε μια απόφαση που είναι υπέρ σου», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Πότης αρχίζει συνεδρίες με ψυχολόγο προκειμένου να ξεπεράσει την κακή συνήθεια του κουτσομπολιού, ενώ η Ιουλία συμβουλεύει τον Στάθη: «Στάθη, ένα σου λέω. Ηρέμησε και να μην το τραβήξεις στα άκρα, γιατί δεν θα μας βγει σε καλό. Κανόνισε να τη χάσουμε την Αριάδνη». Εκείνος όμως είναι ανένδοτος και προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια, παρακολουθεί την Αριάδνη και την πιάνει στα πράσα με τον Χρήστο.

Δείτε επίσης: Γη της Ελιάς: «Δεν θα βγεις ζωντανή από εδώ» - Σφαδάζει στα χέρια κακοποιών η Δήμητρα

Πέμπτη 22/2 - Επεισόδιο 102

Εξαλλος με αυτό που ανακάλυψε, ζητάει από τον Χρήστο τον λόγο, αλλά αυτά που ακούει δεν του αρέσουν: «Την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Εκανα πολλές προσπάθειες για να μείνω μακριά της, αλλά δεν τα κατάφερα. Εχω αποφασίσει να χωρίσω», του δηλώνει και ο Στάθης τρελαίνεται. Παράλληλα και η Αριάδνη λέει στον πατέρα της: «Είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω τη σχέση μου με τον Χρήστο ό,τι κι αν κάνεις. Κι αν δεν θέλεις να με βλέπεις, φεύγω», του λέει και μαζεύει τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι. Ο Στάθης μεταφέρει τα νέα στον Λυκούργο και τότε ανακαλύπτει ότι ο φίλος του γνώριζε γι’ αυτή τη σχέση, με αποτέλεσμα να τσακωθούν άσχημα οι δυο τους.

Ο Μάνος μιλάει στον Ισίδωρο για τα κατορθώματα της Αμαλίας όσο αυτός έλειπε στην Αμερική: «Πατέρα, δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά η γυναίκα δεν παίζεται. Τουλάχιστον εμείς δεν θέλουμε να τη βλέπουμε στα μάτια μας», του ανακοινώνει και ο Ισίδωρος δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του. Την ίδια στιγμή, η Δήμητρα μπαίνει ξανά στο σπίτι των Ρουσσέων, αλλά κάνει ένα μοιραίο λάθος που θα προδώσει την παρουσία της εκεί. Στο μεταξύ ο Φίλιππος αρχίζει να φέρεται περίεργα, να είναι προβληματισμένος και σκεπτικός, γεγονός που παρατηρούν η Μαργαρίτα και η Βασιλική. Η Μαργαρίτα τον ρωτάει: «Τι σου συμβαίνει, αγόρι μου; Δεν σε βλέπω και τόσο καλά. Φως φανάρι ότι κάτι έχεις, θέλεις να μου πεις;». Ο Φίλιππος όμως δεν της αποκαλύπτει τίποτε απ’ όσα τον βασανίζουν. «Τίποτα, κυρία Μαργαρίτα. Απλά σήμερα δεν έχω και πολλή όρεξη», της απαντάει. Το ίδιο γίνεται και με τη Βασιλική στο σπίτι, η οποία τον ρωτάει τι του συμβαίνει, αλλά δεν τον καταφέρνει να της μιλήσει. Λίγο αργότερα η Χάιδω συναντάει τον Ισίδωρο και του αναφέρει την άσχημη συμπεριφορά της Αμαλίας απέναντί της, γεγονός που κάνει τον Ισίδωρο έξαλλο!

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς: Το τραγικό τέλος κεντρικής πρωταγωνίστριας - Τινάζει τα μυαλά της στον αέρα μπροστά σε όλους

Παρασκευή 23/2 - Επεισόδιο 103

Η Βασιλική βλέπει τυχαία την Αριάδνη να μπαίνει στον ξενώνα στο Οίτυλο και λίγο αργότερα ρωτάει τον Στάθη: «Είδα την Αριάδνη στον ξενώνα στο Οίτυλο, έγινε κάτι; Γιατί έφυγε από το σπίτι;». Ο Τζον έχει πάει ξανά στο σπίτι της Αθηνάς και θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του στη Φιλιώ τη χαϊδεύει στοργικά, αλλά η Φιλιώ αντιδρά αμέσως και τον βρίζει άσχημα, με την Αθηνά να έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση και να μην ξέρει τι να κάνει, ενώ ο Τζον δείχνει να τα έχει χαμένα. Στο μεταξύ, ο Χρήστος με την Αριάδνη συνεχίζουν τη σχέση τους, παρά τα όσα έχουν συμβεί και μάλιστα η Αφροδίτη διακόπτει μια ερωτική στιχομυθία που έχουν ανάμεσά τους. Την ίδια στιγμή η Βασιλική βλέπει και πάλι στον ύπνο της έναν φρικτό εφιάλτη. Η κοπέλα ξυπνάει ταραγμένη με δάκρυα στα μάτια, ενώ την πιάνει πανικός καθώς φοβάται μήπως συμβεί κάτι κακό, μιας και μέχρι τώρα όλοι οι εφιάλτες της έχουν αποδειχθεί προφητικοί. Αργότερα, σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο Μιλτιάδης αποκαλεί τη Βασιλική ιδανική γυναίκα. Παράλληλα, η Φιλιώ απαιτεί να φύγει από το σπίτι της Αθηνάς: «Δεν θέλω να μένω άλλο μαζί σου. Θέλω να φύγω και να μετακομίσω στη Μαργαρίτα», της λέει και η Αθηνά καταρρέει. Παράλληλα, ο Ρουσσέας και η γυναίκα του έχουν υποψίες, ότι όταν φεύγουν, κάποιος εισβάλλει στο σπίτι και εγκαθιστούν κρυφές κάμερες μέσα στο σπίτι για να μάθουν επιτέλους ποιος μπαίνει κρυφά στο υπόγειό τους. Τέλος, η Ιουλία που ξέρει τι έχει συμβεί στην κόρη της και όλα αυτά που βιώνει, στέλνει ένα συγκινητικό μήνυμα στην Αριάδνη και για πρώτη φορά η κόρη της τής απαντάει με ευγένεια.