Η Μάγισσα: Η Θεοφανώ γεννάει! Η αλήθεια αποκαλύπτεται - Την κλείνουν στο μπουντρούμι και καταλήγει νεκρή στην κρεμάλα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (26-28/2) της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: Η Θεοφανώ γεννάει! Η αλήθεια αποκαλύπτεται - Την κλείνουν στο μπουντρούμι και καταλήγει νεκρή στην κρεμάλα

Χαμός θα γίνει αυτή την εβδομάδα στην Μάγισσα! Ο Τζανής ζητά από τον Σπήλιο να συμμαχήσουν ενάντια στους Λασκαραίους, την ώρα που ο Μάρκος θεωρεί τον αδελφό του υπαίτιο για τον φόνο του παιδιού του. Την ίδια ώρα, η Θεοφανώ γεννάει και παρά τις προσπάθειες του Αντρέι να τη σώσει, ο Μάρκος την παίρνει πίσω στον πύργο πυροδοτώντας νέες εξελίξεις.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις (26-28/2) της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Δευτέρα 26/2 Επεισόδιο 59

Ο Αντρέι καταφέρνει να βρει την εξαφανισμένη Θεοφανώ και μαζί αποφασίζουν να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά για να βρούνε πληροφορίες για τον πατέρα της. Μόνο που ο κίνδυνος παραμονεύει καθώς ο υπηρέτης της Κυπριανής, που την έχει εντοπίσει, τους παρακολουθεί με σκοπό να τη σκοτώσει, όπως διέταξε η κυρά του. Η κοπέλα πέφτει στα χέρια του αδίστακτου άντρα, ενώ ο Αντρέι στα χέρια των Τούρκων, απ’ όπου καταφέρνει να ξεφύγει.

Στη διαδρομή να βρει την αγαπημένη του θα μάθει τη συνταρακτική αλήθεια για το ποιος είναι ο πατέρας της Θεοφανώς. Την ίδια ώρα, εκείνη για ακόμα μια φορά σώζεται από το χάρισμά της και όταν βρίσκει τον αγαπημένο της έρχεται αντιμέτωπη με μια συνταρακτική αποκάλυψη. «Ο Θράσος Γερακάρης είναι ο πατέρας σου», της αποκαλύπτει ο Αντρέι και το σοκ είναι τεράστιο.

Στο μεταξύ, ο Τζανής πέφτει στα χέρια των Γερακάρηδων και ο Σπήλιος του λέει: «Εξαιτίας σου έφτασα εδώ που έφτασα, Λάσκαρη! Χάλασαν οι δουλειές μας με τον Δραγουμάνο γιατί δεν τίμησες τη γυναίκα σου και πλάγιαζες με την κόρη μου! Ατιμώσατε το όνομά μου και τη σειριά μας και αυτό τιμωρείται με θάνατο», του φωνάζει.

Ομως, ο Τζανής έχει άλλα σχέδια. Γεμάτος μίσος για τον Μάρκο και την οικογένειά του, που δεν τον στήριξε, προσπαθεί να πείσει τον Σπήλιο να συμμαχήσουν εναντίον των Λασκαραίων: «Πάντα ήθελες να γίνεις ισχυρός σαν τον πατέρα μου και τον Μάρκο! Ξέρω πολύ καλά τον τρόπο για να το πετύχεις. Πάντα με είχαν στο περιθώριο και τώρα δες πώς μου φέρθηκαν, αλλά ξέρω πώς θα τους ανατρέψω, αρκεί να με βοηθήσεις», του λέει και ο Σπήλιος τον ρωτάει σκεπτικός: «Τι θέλεις να πεις; Θα προδώσεις τη σειριά σου;»

και ο Τζανής του απαντάει: «Οχι! Θα αποδώσω τη δικαιοσύνη που αξίζει στη σειριά μου». Ετσι οι Γερακάρηδες δέχονται να τον ακολουθήσουν σ’ αυτόν τον παράτολμο δρόμο. Παράλληλα, η Δαμιανή που μαθαίνει πού βρίσκεται ο Τζανής, πάει να τον συναντήσει να δει αν είναι καλά και εκείνος της προτείνει να σταθεί στο πλευρό του και κατά συνέπεια στο πλευρό των Γερακάρηδων. «Θα γίνει επιτέλους, μάνα, αυτό που ονειρευόμασταν πάντα», ισχυρίζεται και η Δαμιανή δέχεται να προδώσει την οικογένειά της.

Ο Βρώτσος φέρνει ξανά στον πύργο τη Μαριώ, όπου αποκαλύπτει στον Μάρκο τις ραδιουργίες της Πολυξένης, ανοίγοντας μέσα στον πύργο των Λασκαραίων τον ασκό του Αιόλου. Ο Μάρκος είναι έξω φρενών. Ο κλοιός γύρω από την Πολυξένη στενεύει και δεν έχει παρά να παραδεχτεί πως εκείνη σκότωσε το μωρό:

«Είναι αλήθεια, εγώ το έκανα» και το σοκ είναι μεγάλο για όλους. «Να την κλείσετε στο μπουντρούμι, να μη τη βλέπει ούτε ο ήλιος! Ούτε νερό, ούτε φαγητό να της δώσετε αλλιώς θα τιμωρηθείτε όλοι σας», είναι η εντολή του Μιχαήλ, ενώ ο Μάρκος είναι σίγουρος πως πίσω από αυτό το φονικό κρύβεται ο Τζανής: «Ο Τζανής θα την έβαλε! Αυτός τα έκανε όλα, είμαι σίγουρος! Θα τον σκοτώσω», φωνάζει με θυμό, ενώ ο Μιχαήλ του ζητάει να ηρεμήσει: «Δεν καταφέρνεις τίποτα έτσι! Ο Τζανής δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο»,

ενώ η Μεταξία βάζει ξανά στο κάδρο των ενόχων τη Δαμιανή: «Η Πολυξένη δεν είχε κανέναν λόγο να σκοτώσει το παιδί μου... Εκτός αν της το είπε κάποιος! Η Δαμιανή είχε λόγο να το κάνει», τους τονίζει. Κι ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έβαλε την Πολυξένη να σκοτώσει το μωρό, εκείνη τηρεί σιγή ιχθύος και δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για την κυρά της. Παρά τα βασανιστήρια και τις απειλές, η ίδια συνεχίζει να διαφυλάσσει σθεναρά το ένοχο μυστικό τής Δαμιανής.

Τρίτη 27/2 Επεισόδιο 60

Στο μεταξύ, ο Αντρέι και η Θεοφανώ επιστρέφουν και πάλι στον καταυλισμό των Τσιγγάνων και εκεί η Θεοφανώ από το σοκ που υπέστη θα γεννήσει πρόωρα το μωρό της. Η ίδια είναι ευτυχισμένη που κρατάει το παιδί της στην αγκαλιά, αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο δρόμο ν’ ακολουθήσει: Tης εκδίκησης ή μιας καινούριας ζωής μακριά απ’ όλους; Από την άλλη, στον πύργο των Λασκαραίων ετοιμάζονται για την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Κανείς δεν δείχνει να λυπάται για τον χαμό που πλησιάζει, παρά μόνο η Δαμιανή, που ξέρει πως εξαιτίας της χάνεται ο πιο έμπιστός της άνθρωπος.

Η μέρα που η Πολυξένη θα πεθάνει στην κρεμάλα έχει ξημερώσει. Ολοι έχουν μαζευτεί έξω από τον πύργο για να παρακολουθήσουν την τιμωρία της φόνισσας. Η Δαμιανή αποφασίζει να πάει να τη συναντήσει για τελευταία φορά στο μπουντρούμι. «Κακώς ήρθες κυρά μου εδώ, μπορεί να σε βάλουν στο μάτι», της λέει και η Δαμιανή με δάκρυα της ψελλίζει: «Συγγνώμη». Τότε η Πολυξένη αποφασίζει να της ανοίξει την καρδιά της:

«“Δεν θα αποκαλύψω ποτέ σε κανέναν ότι έχεις κάποια σχέση κι αν χρειαστεί θα πάρω όλο το έγκλημα πάνω μου”, σου είχα πει, κυρά μου. Κι αυτό έκανα! Και θα έκανα ακόμα περισσότερα για εσένα, γιατί σε αγάπησα αληθινά», της λέει και η Δαμιανή την κοιτάζει σοκαρισμένη. «Μόνο εσένα αγάπησα και καμία άλλη! Είσαι ο μεγάλος μου έρωτας και δεν θα άφηνα ποτέ κανέναν να σου κάνει κακό. Και τώρα φύγε, κυρά μου! Και μη φοβάσαι για εμένα, καλύτερα που φεύγω, νιώθω χαρούμενη που ξέρω πως θα είσαι εσύ καλά». Η Πολυξένη στη συνέχεια οδηγείται στην κρεμάλα, έχοντας αποδεχτεί τη μοίρα της αλλά και την τιμωρία της.

Τετάρτη 28/2 Επεισόδιο 61

Ο Μάρκος καταφέρνει να βρει τη Θεοφανώ και ο Αντρέι προσπαθεί να τον εμποδίσει από το να την πάρει πίσω στον πύργο. «Μάρκο, άφησέ την. Αν την αγαπάς άστη να ζήσει όπως της αξίζει» και ο Μάρκος του απαντάει: «Κι εσύ είσαι αυτός που της αξίζει; Η Θεοφανώ θα γυρίσει πίσω στον πύργο μαζί με το παιδί μου και θα ζήσει εκεί». Τότε η Θεοφανώ λέει στον Αντρέι: «Είναι μάταιο! Αυτή είναι η μοίρα μου και θα πρέπει να την αποδεχτώ, Αντρέι. Το ξέραμε πως δεν είχαμε μέλλον», του λέει και ακολουθεί τον Μάρκο πίσω στον πύργο των Λασκαραίων.

Δείτε επίσης: Το σχέδιο του Αντρέι για να κλέψει την Θεοφανώ από τα χέρια του Μάρκου - «Είμαι ο γιος του Τζανέτου Λάσκαρη και...»

Την ίδια ώρα, η απογοήτευση του Μιχαήλ για τη Δαμιανή είναι τεράστια και φυσικά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αποκαλύψεις. Αυτό τον οδηγεί στον μόνο άνθρωπο που τελικά εμπιστεύεται: Την Αναστασία, η οποία μάλιστα κατ’ εντολή του Μάρκου μένει πλέον στον πύργο. Το πάθος ανάμεσα στον Μιχαήλ και την Αναστασία θ’ αναζωπυρωθεί, φέρνοντας νέα προβλήματα. Ο Κανέλλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μιχαήλ: «Θα βγάλεις κάτι με το να φέρεσαι έτσι στη Δαμιανή; Δεν λέω, ήταν λάθος μεγάλο όλων μας που δεν κάναμε κάτι να σταματήσουμε αυτή την ντροπή, αλλά είσαι άδικος να τιμωρείς τη Δαμιανή. Τον γιο της προσπαθούσε να σώσει», του επισημαίνει και ο Μιχαήλ του απαντάει:

«Να μην ανακατεύεσαι στη ζωή μου. Αν νιώθεις άσχημα τράβα να την παρηγορήσεις όπως κάνεις πάντα». Κι ενώ οι δύο σειριές μέρα με τη μέρα οδηγούνται στα άκρα, ένας καινούριος γδικιωμός φαίνεται πως είναι προ των πυλών, ενώ ο Αντρέι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.