Το Ναυάγιο: «Δίπλα στο νεκρό βρέθηκε ένα...» - Η αυτοκτονία, η παγίδα και τα πρώτα προβλήματα στον γάμο της Ειρήνης & του Ιπποκράτη

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Δίπλα στο νεκρό βρέθηκε ένα...» - Η αυτοκτονία, η παγίδα και τα πρώτα προβλήματα στον γάμο της Ειρήνης & του Ιπποκράτη

Ειρήνη και Ιπποκράτης παντρεύονται και ο Πέτρος βυθίζεται στη θλίψη στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο. Ο Άγγελος προσπαθεί να φτάσει κοντά στον δολοφόνο των γονιών του, ενώ η Μαρία έχει αποφασίσει η κόρη της να μη συνεχίσει τη δουλειά στο γραφείο του Δημήτρη Γιαννακάκη.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Αγγελος και Μάκης ενθαρρύνουν όσο μπορούν τον Πέτρο να πάει στην εκκλησία για να μιλήσει με την Ειρήνη, όμως εκείνος δειλιάζει. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνω. Επέλεξε εκείνον και όσο κι αν με πονάει η απόφασή της, οφείλω να τη σεβαστώ. Ισως τελικά να είναι ευτυχισμένη κοντά του. Ισως οι σκέψεις μας για εκείνον να είναι στη φαντασία μας και όντως να νοιάζεται για το καλό της», θα πει στους φίλους του, παρόλο που δεν θα το πιστεύει.

Τελικά όμως θα κινητοποιηθεί όταν ο Αγγελος τον ρωτήσει: «Είσαι δηλαδή έτοιμος να την αφήσεις στον Ιπποκράτη για πάντα;». Χωρίς να πει κάτι παραπάνω θα φύγει από την αυλή και σχεδόν τρέχοντας θα φτάσει στην εκκλησία, την ώρα που η γυναίκα των ονείρων του θα μπαίνει στην εκκλησία. Η Ειρήνη μπαίνει αγέρωχη μέσα στο ιερό, υποβασταζόμενη από τον πατέρα της. Ολες οι ελπίδες του Πέτρου έχουν εξανεμιστεί και είναι σίγουρος πως η Ειρήνη δεν θα γίνει ποτέ δική του. Τα βάζει με την κακή τύχη του και αποχωρεί διακριτικά από τον χώρο για να μην τον δει κανείς, με ένα μεγάλο βάρος στην καρδιά.

Αυτό όμως δεν θα είναι το μοναδικό θέμα που θα τριγυρίζει στο μυαλό τού Πέτρου για τις επόμενες ώρες. Το γεγονός πως ο Στελής τον έχει αναγνωρίσει και το μυστικό της πραγματικής του ταυτότητας κινδυνεύει να μαθευτεί, τον κινητοποιεί. Σκέφτεται να φύγει από την Αθήνα για πάντα, όμως η σκέψη της Ειρήνης που θα την αφήσει μόνη της στην πρωτεύουσα, σίγουρος πως κινδυνεύει από τον άντρα που παντρεύτηκε, τον κρατάει πίσω. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν μπορεί για το συγκεκριμένο θέμα να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου από τους φίλους του, τον πονάει ακόμα περισσότερο, ενώ ξέρει πως αν μπει στη διαδικασία να τους πει την αλήθεια, μπορεί και να τους θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Οπότε αποφασίζει να κρατήσει το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Τα νέα της αυτοκτονίας του Μάριου φέρνουν μεγάλη αναστάτωση σε όλους. Και κυρίως στη Στέλλα που φοβάται πως το έκανε λόγω της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Ο Βασίλης και η Ελένη, που δεν λείπουν από το πλευρό της, θα προσπαθήσουν να την ηρεμήσουν και να την κάνουν να δει καθαρά την αλήθεια. Οταν συνειδητοποιούν πως πίσω από την αυτοκτονία του κρύβεται ο Μιλτιάδης Παντελίδης, θα αποφασίσουν όλοι μαζί να ξεσκεπάσουν τον αδίστακτο δικηγόρο.

Στο μεταξύ, ο Γιώργης μαζί με την Αλίκη θα βρεθούν στο μέρος που άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας του Βασιλείου και μαζί θα ανακαλύψουν το γράμμα που εκείνος άφησε. Σε αυτό κατηγορεί ευθέως τον δικηγόρο και τον ιδιοκτήτη της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πράξη του.

«Αυτό είναι το σημείωμα που θα μας σώσει, Αλίκη. Επιτέλους όλοι θα καταλάβουν τι μέρος του λόγου είναι ο Βασιλείου και οι άνθρωποί του. Ηλπιζα να βρεθεί ένα τέτοιο στοιχείο και τελικά ο Θεός μας έκανε τη χάρη», θα πει στην πιστή του βοηθό την ώρα που εκείνη θα σκέφτεται πως το συγκεκριμένο σημείωμα, αν φτάσει εγκαίρως στα χέρια του Παντελίδη, θα τη βοηθήσει με την υπόθεση του αδελφού της που είναι στη φυλακή.

«Δίπλα στον νεκρό βρέθηκε ένα σημείωμα που σε κατηγορεί. Το έχω ήδη πάρει και θα φροντίσω να μην το εκμεταλλευτεί ποτέ ο Κανελλάκης. Αλλά θέλω να κάνεις κι εσύ με τον αδελφό μου αυτό που μου υποσχέθηκες», θα πει στον δικηγόρο και εκείνος θα αρχίσει να τρίβει τα χέρια του. Ο Γιώργης θα χάσει τη γη κάτω από το πόδια του όταν συνειδητοποιήσει πως το σημείωμα του Μάριου έκανε... φτερά και χάθηκε!

Δείτε επίσης: Σιχαμένο και διαστροφικό! Ο Ιπποκράτης κλέβει το μωρό της Ειρήνης και το δίνει στην Στέλλα που χάνει το δικό της

Ο Αγγελος έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως οι γονείς του κάηκαν ζωντανοί και έχει αποφασίσει να μάθει ποιος είναι αυτός που έδωσε την εντολή επειδή του χρωστούσαν χρήματα. Λίνα και Βάσω αποφασίζουν να τον βοηθήσουν και απευθύνονται στον πατέρα τους. «Πρέπει να μάθει αυτός ο άνθρωπος ποιος του στέρησε τους γονείς, μπαμπά. Βοήθησέ μας να τον βοηθήσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που σκοτώνουν για λίγα χρήματα... το πιστεύεις;», θα του πει η Βάσω και ο Δημήτρης που θα θυμηθεί την υπόθεση και το πόσο κοντά έχει έρθει η κόρη του σε αυτή, θα κλονιστεί.

«Μην ανακατεύεσαι, Βάσω, όπως δεν θα ανακατευτώ κι εγώ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πραγματικά είχε γίνει τότε και κυρίως τι είχαν κάνει οι γονείς αυτού του αγοριού», θα της πει και εκείνη θα οργιστεί. Τότε η Λίνα θα της προτείνει να μιλήσουν με τον Στέφανο που ίσως να μπορεί να τις διαφωτίσει.

Ο Στελής προσπαθεί να πείσει τον Πέτρο να αποκαλύψει στους γονείς του ότι είναι ζωντανός, αλλά αυτός αρνείται πεισματικά. Πάνω σε μια στιγμή αδυναμίας θα κάνει ένα τηλεφώνημα που ίσως το μετανιώσει. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται με λαχτάρα η Λαμπρινή, όμως δεν έχει τη δύναμη να της απαντήσει. Αντίθετα, εκείνη θα έχει καταλάβει. «Μίλα μου, Πέτρο μου, το ξέρω πως είσαι εσύ. Να μάθω μόνο πως είσαι καλά. Τίποτε άλλο δεν θέλω από τη ζωή μου. Μόνο να ξέρω πως εκεί που κρύβεσαι είσαι ασφαλής». Πριν τελειώσει όμως τη φράση της, ο γιος της έχει κατεβάσει το ακουστικό.

Ο Μάκης, ο Μιχάλης, ο Βασίλης και ο Ανέστης δίνουν στο Γιώργη μια μεγάλη συνέντευξη για τον εφιάλτη που έζησαν πάνω στο Φοίνιξ. Ο Παντελίδης επισκέπτεται τη Στέλλα στο σπίτι της με σκοπό να την τρομοκρατήσει, ενώ η Λίνα αναζητάει απεγνωσμένα δουλειά και ζητάει βοήθεια από τον Μιχάλη. Ο Δημήτρης προσπαθεί να μάθει για το παρελθόν της Θοδώρας, ενώ η Μαρία είναι αποφασισμένη να της βρει καινούρια δουλειά.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργης βρίσκει στην τσάντα της Αλίκης το χαμένο ντοκουμέντο και συνειδητοποιεί ότι εκείνη είναι ο κατάσκοπος του Παντελίδη. Ο κόσμος του γκρεμίζεται και αποφασίζει να κάνει κάτι για να την παγιδεύσει. «Σου ζητώ, συγγνώμη. Χίλιες φορές σου ζητάω συγγνώμη. Πολλές φορές ζήτησα από τον Παντελίδη να σταματήσουμε τη συνεργασία μας, όμως με εκβίαζε. Δεν είχα τη δύναμη να σου μιλήσω, Γιώργη. Με απειλούσε ότι θα κρατήσει για πάντα τον αδελφό μου στη φυλακή. Ηξερε για το παρελθόν μου, δεν είχα άλλη επιλογή. Σου μιλάω ειλικρινά», θα του πει, αλλά ο Γιώργης δεν θα ακούει καν τα λόγια της.

Η Ειρήνη αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και ζητάει από τον Ιπποκράτη να ακυρώσουν τη γαμήλια εκδρομή τους και να γυρίσουν στο σπίτι. Ο Μιχάλης βοηθάει τη Λίνα να πιάσει δουλειά στην καφετέρια κι αυτό φέρνει νέα ένταση ανάμεσα σ’ εκείνη και στον Μάκη. Την ίδια στιγμή, ο Παντελίδης ετοιμάζει κίτρινα δημοσιεύματα για να χτυπήσει τη Στέλλα, όμως ο Βασίλης το μαθαίνει και δρα άμεσα, ζητώντας βοήθεια από κάποιον που έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει τον πανούργο εχθρό τους.

Λίγο μετά το μυστήριο, ο Ορφέας φανερά ευτυχισμένος θα πει στον πατέρα του πως την ώρα του γάμου είδε τον Αντώνη να φτάνει στην εκκλησία και βυθισμένος στη θλίψη να γυρίζει την πλάτη του και να φεύγει. Ο Ιπποκράτης νευριάζει για το γεγονός αυτό και κάνει δεύτερες σκέψεις για το πώς θα χειριστεί στο εξής τον φίλο της γυναίκας του. Το σίγουρο είναι πως οι συναντήσεις της μαζί του θα μειωθούν. Η Ειρήνη που καταλαβαίνει πως ο Ιπποκράτης έχει συννεφιάσει, τον ρωτάει να της πει τι έχει συμβεί μια τόσο σημαντική μέρα για τη ζωή τους, όμως εκείνος κρατά το στόμα του κλειστό τελικά για να μην τη βάλει σε σκέψεις.