Παγιδευμένοι: Η Άννα και ο Δημήτρης χωρίζουν - «Τον βρήκα νεκρό...»

Οι εβδομαδιαίες (27-27/2) εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Παγιδευμένοι: Η Άννα και ο Δημήτρης χωρίζουν - «Τον βρήκα νεκρό...»

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι, η Άννα τσακώνεται για μια ακόμη φορά με τον Δημήτρη, μόνο που αυτή τη φορά η σύγκρουση αυτή θα φέρει και την οριστική ρήξη στη σχέση τους. Παράλληλα, η Άννα κάνει τα πάντα για να μη φυλακιστεί κανείς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Οι εβδομαδιαίες (27-27/2) εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι

Δευτέρα 26/2 Επεισόδιο 37

Η προσπάθεια συγκάλυψης της Λίνας από την Aννα και η σύλληψή της από τον Δημήτρη οδηγεί το ζευγάρι σε μια τεράστια ρήξη. «Απήγαγες τη Λίνα μπροστά στα μάτια μου», της λέει. «Ναι, το έκανα. Εσύ με ανάγκασες. Δεν θέλω να πάει φυλακή ούτε για μία μέρα. Εσύ πάντα λες για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Μόνο ο δικός σου ο τρόπος είναι ο σωστός», του φωνάζει και φυσικά τσακώνονται. Ο κόσμος τους αρχίζει να καταρρέει.

Οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Ακη περνάνε για άλλη μια φορά από ανακρίσεις, ενώ επικαλούνται το δικαίωμά τους στη σιωπή και δεν βγάζουν λέξη, θεωρώντας πως έτσι βοηθούν τη Λίνα. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τη σώσω;», ρωτάει η Αννα τον Ανδρέα. Εκείνος όμως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικός. «Οχι. Ολοι είναι μπλεγμένοι», της τονίζει. Εκείνη όμως επιμένει ότι θα τα καταφέρει. Και ο Ανδρέας έχει την πίκρα του αφού είναι ανακατεμένη και η κόρη του η Δανάη. «Γιατί δεν ήρθες σε εμένα; Σε εμπιστεύτηκα. Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα», της λέει. Εκείνη τότε με δάκρυα στα μάτια τού ζητάει συγγνώμη.

Δείτε επίσης: Αυτός ο κούκλος ενσαρκώνει το δικό μας Δημήτρη στην Τούρκικη σειρά - Φωτογραφίες από το γάμο του στην Ελλάδα

Ο Πάνος Βερβερίδης έχει ραντεβού με τον δημοσιογράφο που είχε βρει και τον Δημήτρη για την υπόθεσή του. Ομως τον βρίσκει δολοφονημένο. Καθώς έχει αφήσει ίχνη, καθαρίζει τα στοιχεία. Εκείνη όμως τη στιγμή καταφθάνουν αστυνομικοί, τον βλέπουν και τον συλλαμβάνουν. Ο Πάνος είναι κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Θωμαΐδη. Σύμπτωση; Ή παγίδα; Εκείνος αρνείται κάθε ανάμειξη με το έγκλημα. «Τον βρήκα νεκρό», λέει και ξαναλέει και φωνάζει τον δικηγόρο του τον Αλέκο. «Πίεσα το στήθος του δημοσιογράφου για να σταματήσω το αίμα. Μετά έπλυνα τα χέρια μου. Υπήρχαν ίχνη μου παντού. Οταν ήρθαν οι αστυνομικοί τα καθάριζα. Ορκίζομαι δεν έκανα τίποτα. Δεν σκότωσα κανέναν», του εξηγεί.

Και ενώ οι ανακρίσεις προχωρούν, η Λίνα εξαφανίζεται από την Ασφάλεια, ενώ όλοι οι άλλοι κρατούνται. Ο Ανδρέας κλαίει με μαύρο δάκρυ που προφυλακίζεται η κόρη του.

Την απόδραση της Λίνας την κανόνισε η Αννα με τον Σπύρο. Το κορίτσι είναι κρυμμένο στο σπίτι με τη Δάφνη. Η θεία της τής στέλνει ένα σημείωμα που λέει ότι δεν πρέπει να επικοινωνήσει με κανέναν και πως όλο αυτό είναι για το καλό της. Ολοι από την οικογένειά της και την παρέα της προφυλακίζονται. «Είναι για λίγο», λέει η Αννα στη μητέρα της την Ειρήνη. Εκεί είναι και ο Ανδρέας που τους δίνει κουράγιο.

Τρίτη 27/2 Επεισόδιο 38

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης, ο Σταύρος και ο Ανδρέας ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν τη Λίνα. Οταν αργότερα ο Δημήτρης συναντά την Αννα, εκείνη του λέει: «Με την ειλικρίνειά σου, τη δικαιοσύνη και όλα όσα έχεις στο κεφάλι σου τιμωρείς εμένα, τις οικογένειές μας και τον καλύτερό σου φίλο. Ευχαριστώ που δίνεις δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει κακό στον κόσμο», και φεύγει. Υστερα από πολλές διεργασίες καταφέρνει να αποφυλακίσει την αδελφή της τη Χρύσα, τη μητέρα της την Ειρήνη και τον γαμπρό της τον Νίκο.

Ο Δημήτρης πηγαίνει στο σπίτι του Σπύρου και βλέπει παραπάνω πιάτα στα πρωινά. Η Δάφνη ξαφνιάζεται. Καταβαίνει ότι ο πατέρας του ήταν εκείνος που βοήθησε στην απαγωγή της Λίνας και λέει στον Ανδρέα τις υποψίες του. Πάνε τότε ξανά μαζί στο σπίτι. «Αποκλείεται να το έκανε αυτό», του λέει ο φίλος του. Ο Δημήτρης χτυπάει την πόρτα και του ανοίγει η αδελφούλα του. Εκείνος ψάχνει το σπίτι. «Είναι εδώ η Λίνα;», ρωτάει τον πατέρα του και τη μικρή. Και οι δύο το αρνούνται. Την ίδια στιγμή η Λίνα εμφανίζεται μαζί με την Αννα στον Σταύρο. Η δίκη ξεκινάει για όλους. Ο Δημήτρης που έχει επιστρέψει, παρακολουθεί. Η Αννα ζητάει να μάθει πώς ο Χατζής είχε τα πάντα σε σχέση με τη δολοφονία του Ακη σε βίντεο. «Δεν σκόπευαν να τον σκοτώσουν αλλά να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Γι’ αυτό θέλω να τους δικαιώσετε», λέει απευθυνόμενη στην έδρα. Η απόφαση βγαίνει και όλοι αθωώνονται. Αγκαλιάζονται και φιλιούνται από τη συγκίνηση.

Η Αγγελική προσπαθεί να βγάλει άκρη με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου Θωμαΐδη. Είναι πράγματι ένοχος ο Πάνος Βερβερίδης; Τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς αυτό αλλά δεν είναι διατεθειμένη να βγάλει εύκολα συμπεράσματα, γι’ αυτό ξεκινάει έρευνα. Στο μεταξύ ο Δημήτρης και η Αννα, πληγωμένοι ο ένας από τον άλλον, βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η Αννα δεν μπορεί να του συγχωρήσει ότι δεν τη βοήθησε στη δύσκολη αυτή στιγμή παρόλο που ξέρει ότι βαθιά μέσα της δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ομως παίρνει τη μεγάλη απόφαση και φαίνεται αποφασισμένη. Πηγαίνει στο γραφείο του Δημήτρη: «Μπορούμε να το τελειώσουμε;», του λέει και του δίνει την αίτηση διαζυγίου. Εκείνος την υπογράφει σιωπηλός. Και οι δύο είναι καταρρακωμένοι και όταν μένει ο καθένας μόνος του διαλύονται.