Η Παραλία: «Αυτή είμαι κι αν σου αρέσει!», «Δεν μου αρέσει» - Χωρίζουν και τον εγκαταλείπει! Πανικός στο κοινόβιο, πιάνει φωτιά

Οι εβδομαδιαίες (26-29/2) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Παραλία: «Αυτή είμαι κι αν σου αρέσει!», «Δεν μου αρέσει» - Χωρίζουν και τον εγκαταλείπει! Πανικός στο κοινόβιο, πιάνει φωτιά

Ολα είναι σχεδόν έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία των χίπηδων, όμως ένα αναπάντεχο γεγονός καταστρέφει τα πάντα στα νέα επεισόδια της σειράς "Η Παραλία". Την ίδια ώρα ο Αρβανιτάκης προχωράει σε μια κίνηση που σοκάρει τους πάντες.

Οι εβδομαδιαίες (26-29/2) εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία

Δευτέρα 26/2 Επεισόδια 97

Κάτω από το φως του φεγγαριού, ο Τόμι και ο Πάτρικ συζητούν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους. Την ίδια νύχτα, η πρόσφατη αλλαγή στη συμπεριφορά της Μαρίας, που πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σηματοδοτεί το τέλος στη σχέση της με τον Μαρκ. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Σύνελθε», της λέει εκείνος. «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Αυτή είμαι κι αν σου αρέσει. Αλλιώς φεύγω», τον προειδοποιεί με τη σειρά της. «Οχι, δεν μου αρέσει», είναι τα λόγια του. Επειτα από έντονους τσακωμούς, η Μαρία μετακομίζει σε νέα καλύβα στην παραλία. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι χίπηδες καταφθάνουν στο χωριό των Ματάλων για την προσεχή συναυλία που έχει αρχίσει να διαδίδεται παντού και αναμένεται να είναι ένα μεγάλο μουσικό γεγονός.

Μέσα σε αυτό το χαρούμενο κλίμα, ο Χάρι αισθάνεται πιο μπερδεμένος από ποτέ σχετικά με τα επόμενά του βήματα για το άνοιγμα του ιατρείου του. «Ξέρω ότι αυτό το ιατρείο είναι επιθυμία της Υπατίας, αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς», λέει στον Διονύση, που τον πλησιάζει για να του εκφράσει τις ανησυχίες του. Ομως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, μια αναπάντεχη εξέλιξη στην αγοραπωλησία των κειμηλίων δημιουργεί αισθήματα καχυποψίας στον Διονύση σχετικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το ατυχές συμβάν. Γιατί ένας μόνο είχε άκρες και διασυνδέσεις για να του χαλάσει τη δουλειά κι αυτός ήταν ο Παπαγιαννάκης.

Δείτε εδώ σε ποιον μοιάζει η κόρη της πρωταγωνίστριας, Δανάης Μιχαλάκη

Τρίτη 27/2 Επεισόδιο 98

Το χωριό των Ματάλων ξαφνικά σφύζει από ζωή καθώς πληθαίνουν οι επισκέπτες μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν έντονα στον Λοΐζο τις ανησυχίες τους με αυτή την απότομη προσέλευση χίπηδων. «Τι θα γίνει με αυτούς; Δεν σταματάνε να έρχονται. Γεμίσαμε χίπηδες. Κάθε καρυδιάς καρύδι. Θα ρημάξουν το βιος μας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του χωριού», του λέει κι εκείνος προσπαθεί να τους καθησυχάσει και ότι θα κάνει το καλύτερο για να υπάρχει ασφάλεια στον τόπο τους. Αντίθετα με την αγανακτισμένη συμπεριφορά των κατοίκων του χωριού, η Νόνα ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο ραντεβού της με τον Ρόμπερτ και ζητάει τη στιλιστική βοήθεια της Κερασίας για να βρουν το κατάλληλο φόρεμα για την περίσταση. «Μην ανησυχείς. Θα είσαι μια κούκλα. Θα ξετρελαθεί», τη διαβεβαιώνει η κοπέλα. Παράλληλα, η Ελένη αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την περιουσία που της κληροδότησε ο αδελφός της προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους του τόπου της που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τετάρτη 28/2 Επεισόδιο 99

Η νύχτα επιφυλάσσει νέες προκλήσεις και αναπάντεχες εξελίξεις τόσο για τους κατοίκους του χωριού όσο και του κοινοβίου των Ματάλων. Ο Λοΐζος αρχίζει να υποψιάζεται την περίεργη συμπεριφορά της Ελένης και νιώθει ότι ίσως κάτι του κρύβει. Κι επειδή δεν είναι άνθρωπος που αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους, έχει σκοπό να το ανακαλύψει. Η Νικολίνα με τη σειρά της αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον γιο της σχετικά με τα ψέματά του και τις ενέργειες που έχει κρατήσει κρυμμένες από αυτή. «Εχεις ανάμειξη με τον φόνο του Παπαγιαννάκη;», τον ρωτάει. «Τι είναι αυτά που λες; Μην ανακατεύεσαι σε παρακαλώ στις δουλειές μου», την αντικρούει αλλά εκείνη επιμένει.

Στο μεταξύ μια φωτιά ξεσπάει στην παραλία, δημιουργώντας χάος και εντάσεις στο κοινόβιο των χίπηδων με τον έναν να ρίχνει ευθύνες στον άλλον. Ωστόσο λίγες μέρες μένουν από τη συναυλία της χρονιάς. Αυτό που τώρα προσπαθούν είναι να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται. Ενας αγώνας δρόμου ξεκινάει προκειμένου να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, αλλά η μάχη είναι άνιση αφού έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού.

Παραλία ΕΡΤ

Πέμπτη 29/2 Επεισόδιο 100

Το άνοιγμα του ιατρείου του Χάρι πραγματοποιείται την κατάλληλη στιγμή στο χωριό των Ματάλων και φέρνει ιδιαίτερη χαρά τόσο στους κατοίκους όσο και στους χίπηδες, καθώς θα έχουν έναν δικό τους άνθρωπο να τους φροντίζει όποτε το χρειαστούν. Παράλληλα, οι χίπηδες δέχονται ισχυρό πλήγμα από την πυρκαγιά που ξέσπασε και ο αρχηγός τους, ο Μάρτιν, φαίνεται να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση σοκ, που αρνείται να δεχτεί τι συνέβη. «Δεν μπορεί να έγινε αυτό. Ολα θα τα ξανακάνουμε. Είμαστε εντάξει. Πρέπει να δουλέψουμε απλά παραπάνω και να συνεχίσουμε», λέει σχεδόν μονολογώντας την ώρα που οι άλλοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα καταστράφηκαν.

Ο Στιβ εντοπίζεται από τους φίλους του κατατρομαγμένος, χωρίς να αντιδρά στην επικοινωνία μαζί τους. Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ολο αυτό που συνέβη με τη φωτιά τού ξύπνησε τραυματικές μνήμες από τον πόλεμο του Βιετνάμ, έναν πόλεμο από τον οποίο δεν μπορεί ακόμη να ξεφύγει. Οι εφιαλτικές στιγμές επέστρεψαν και ο Χάρι σπεύδει με τη Νάταλι να τον βοηθήσουν να συνέλθει από το μεγάλο σοκ που έχει υποστεί. Τα πράγματα, όμως, εκτροχιάζονται στο χωριό των Ματάλων, καθώς ο Αρβανιτάκης συλλαμβάνει έναν ύποπτο ως πιθανό δολοφόνο της Ρηνιώς. Κανείς δεν περίμενε ότι συνεχίζονται οι έρευνες γι’ αυτή την υπόθεση, ούτε καν ο αδελφός της ο Σήφης. Πλέον ο αναβρασμός είναι μεγάλος και όλοι περιμένουν να δουν την εξέλιξη και την επόμενη κίνηση της χωροφυλακής και των αρχών. Ο Αρβανιτάκης συνεχίζει να μιλάει με τον Αντρέα που τον βοηθάει στο πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.