Η Μάγισσα (26/2): Την βασανίζουν μέχρι θανάτου - Ο Τζανής διψά για εκδίκηση από τον Μάρκο

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Μάγισσα (26/2): Την βασανίζουν μέχρι θανάτου - Ο Τζανής διψά για εκδίκηση από τον Μάρκο

Στο σημερινό 26/2 επεισόδιο της Μάγισσας που παίζει στον ΑΝΤ1, ο Τζανή θα πάρει με το μέρος των Γερακάρηδών ζητώντας να εκδικηθούν μαζί την οικογένεια του. Από την άλλη, η Δαμιανή "τρέμει" στην σκέψη πως η Πολυξένη μπορεί να "σπάσει" από τα βασανιστήρια και να αποκαλύψει την αλήθεια για την δολοφονία του βρέφους.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Επεισόδιο 59

Ο Αντρέι καταφέρνει να βρει την εξαφανισμένη Θεοφανώ και μαζί αποφασίζουν να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά για να βρούνε πληροφορίες για τον πατέρα της. Μόνο που ο κίνδυνος παραμονεύει καθώς ο υπηρέτης της Κυπριανής, που την έχει εντοπίσει, τους παρακολουθεί με σκοπό να τη σκοτώσει, όπως διέταξε η κυρά του. Η κοπέλα πέφτει στα χέρια του αδίστακτου άντρα, ενώ ο Αντρέι στα χέρια των Τούρκων, απ’ όπου καταφέρνει να ξεφύγει.

Στη διαδρομή να βρει την αγαπημένη του θα μάθει τη συνταρακτική αλήθεια για το ποιος είναι ο πατέρας της Θεοφανώς. Την ίδια ώρα, εκείνη για ακόμα μια φορά σώζεται από το χάρισμά της και όταν βρίσκει τον αγαπημένο της έρχεται αντιμέτωπη με μια συνταρακτική αποκάλυψη. «Ο Θράσος Γερακάρης είναι ο πατέρας σου», της αποκαλύπτει ο Αντρέι και το σοκ είναι τεράστιο.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Αυτό είναι το τραγικό τέλος του Μάρκου - Ο Τζανής του δίνει την χαριστική βολή

Στο μεταξύ, ο Τζανής πέφτει στα χέρια των Γερακάρηδων και ο Σπήλιος του λέει: «Εξαιτίας σου έφτασα εδώ που έφτασα, Λάσκαρη! Χάλασαν οι δουλειές μας με τον Δραγουμάνο γιατί δεν τίμησες τη γυναίκα σου και πλάγιαζες με την κόρη μου! Ατιμώσατε το όνομά μου και τη σειριά μας και αυτό τιμωρείται με θάνατο», του φωνάζει.

Ομως, ο Τζανής έχει άλλα σχέδια. Γεμάτος μίσος για τον Μάρκο και την οικογένειά του, που δεν τον στήριξε, προσπαθεί να πείσει τον Σπήλιο να συμμαχήσουν εναντίον των Λασκαραίων: «Πάντα ήθελες να γίνεις ισχυρός σαν τον πατέρα μου και τον Μάρκο! Ξέρω πολύ καλά τον τρόπο για να το πετύχεις. Πάντα με είχαν στο περιθώριο και τώρα δες πώς μου φέρθηκαν, αλλά ξέρω πώς θα τους ανατρέψω, αρκεί να με βοηθήσεις», του λέει και ο Σπήλιος τον ρωτάει σκεπτικός: «Τι θέλεις να πεις; Θα προδώσεις τη σειριά σου;» και ο Τζανής του απαντάει: «Οχι! Θα αποδώσω τη δικαιοσύνη που αξίζει στη σειριά μου».

Ετσι οι Γερακάρηδες δέχονται να τον ακολουθήσουν σ’ αυτόν τον παράτολμο δρόμο. Παράλληλα, η Δαμιανή που μαθαίνει πού βρίσκεται ο Τζανής, πάει να τον συναντήσει να δει αν είναι καλά και εκείνος της προτείνει να σταθεί στο πλευρό του και κατά συνέπεια στο πλευρό των Γερακάρηδων. «Θα γίνει επιτέλους, μάνα, αυτό που ονειρευόμασταν πάντα», ισχυρίζεται και η Δαμιανή δέχεται να προδώσει την οικογένειά της.

Ο Βρώτσος φέρνει ξανά στον πύργο τη Μαριώ, όπου αποκαλύπτει στον Μάρκο τις ραδιουργίες της Πολυξένης, ανοίγοντας μέσα στον πύργο των Λασκαραίων τον ασκό του Αιόλου. Ο Μάρκος είναι έξω φρενών. Ο κλοιός γύρω από την Πολυξένη στενεύει και δεν έχει παρά να παραδεχτεί πως εκείνη σκότωσε το μωρό:

«Είναι αλήθεια, εγώ το έκανα» και το σοκ είναι μεγάλο για όλους. «Να την κλείσετε στο μπουντρούμι, να μη τη βλέπει ούτε ο ήλιος! Ούτε νερό, ούτε φαγητό να της δώσετε αλλιώς θα τιμωρηθείτε όλοι σας», είναι η εντολή του Μιχαήλ, ενώ ο Μάρκος είναι σίγουρος πως πίσω από αυτό το φονικό κρύβεται ο Τζανής: «Ο Τζανής θα την έβαλε! Αυτός τα έκανε όλα, είμαι σίγουρος! Θα τον σκοτώσω», φωνάζει με θυμό, ενώ ο Μιχαήλ του ζητάει να ηρεμήσει: «Δεν καταφέρνεις τίποτα έτσι! Ο Τζανής δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο», ενώ η Μεταξία βάζει ξανά στο κάδρο των ενόχων τη Δαμιανή: «Η Πολυξένη δεν είχε κανέναν λόγο να σκοτώσει το παιδί μου... Εκτός αν της το είπε κάποιος! Η Δαμιανή είχε λόγο να το κάνει», τους τονίζει.

Κι ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έβαλε την Πολυξένη να σκοτώσει το μωρό, εκείνη τηρεί σιγή ιχθύος και δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για την κυρά της. Παρά τα βασανιστήρια και τις απειλές, η ίδια συνεχίζει να διαφυλάσσει σθεναρά το ένοχο μυστικό τής Δαμιανής.

Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας, πριν προβληθούν μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1.