Η γη της ελιάς (26/2): Λίγο πριν την χωρίσει μαθαίνει πως πέθανε - Βαρύς θρήνος απόψε

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (26/2): Λίγο πριν την χωρίσει μαθαίνει πως πέθανε - Βαρύς θρήνος απόψε

Στο σημερινό 26/2 επεισόδιο της σειράς Η γη της ελιάς ο Χρήστος είναι έτοιμος να χωρίσει την Αφροδίτη, λίγο πριν το ξεστομίσει όμως, η κοπέλα θα μάθει για έναν δικό της άνθρωπος που δυστυχώς έφυγε από την ζωή...

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, η Γη της ελιάς

Επεισόδιο 104

Η Φιλιώ συνεχίζει να αντιδρά στη σχέση του Τζον και της Αθηνάς και μετακομίζει προσωρινά στο σπίτι της Μαργαρίτας. Την ίδια στιγμή ο Τζον πιέζει την Αθηνά να σκεφτεί σοβαρά την πρότασή του να μετακομίσουν μαζί στην Αμερική. Παράλληλα ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη προσπαθούν να πείσουν τον Χρήστο να μην προχωρήσει σε διαζύγιο με την Αφροδίτη, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω έτσι με την Αφροδίτη. Δεν τον αντέχω και δεν της αξίζει», τους δηλώνει.

Ο Στάθης και ο Λυκούργος τελικά συμφιλιώνονται, ωστόσο τα διλήμματα εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Την ίδια ώρα ο Φίλιππος δείχνει νευρικός και η Βασιλική ανησυχεί, αλλά λέει: «Μπορεί να είναι αγχωμένος επειδή πλησιάζει η δίκη της Χάιδως». Ο Χρήστος ετοιμάζεται να μιλήσει ανοιχτά στην Αφροδίτη, αλλά ένα δυσάρεστο γεγονός ανατρέπει τα σχέδιά του, καθώς η γιαγιά Ευτέρπη, η ηλικιωμένη που φρόντιζε και αγαπούσε η Αφροδίτη, πεθαίνει. Στο μεταξύ, η μυστική αποστολή της Δήμητρας τινάζεται στον αέρα καθώς την ανακαλύπτουν μέσα από τις κρυφές κάμερες που έχουν τοποθετήσει και καταλήγει στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών.

Δείτε εδώ πρώτοι από όλους όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας πριν προβληθούν μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Θα την χωρίσει μετά ή όχι;

H Aριάδνη βιώνει απίστευτο συναισθηματικό πόνο, καθώς ο Χρήστος της έχει ζητήσει να μείνει μακριά του και να σταματήσουν να βλέπονται. Ωστόσο το πάθος τους είναι πιο δυνατό από τη λογική και η απόσταση που κρατάνε χάνεται και εκεί που ετοιμάζονται για τη μεγάλη ανατροπή, μια άλλη πιο... μεγάλη τούς σταματάει.

Όσο κι αν προσπαθούν, ο Χρήστος και η Αριάδνη παραδέχονται ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον και το παράνομο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Μάλιστα ο Χρήστος αθετεί για μια ακόμα φορά τον λόγο του κι ενδίδει στον έρωτά του για την Αριάδνη και όχι μόνο αυτό. Της ανοίγεται πιο πολύ συναισθηματικά και παραδέχεται ότι είναι κι αυτός ερωτευμένος μαζί της. Έτσι συνεχίζουν να ζουν τον παράνομο έρωτά τους, με τον Χρήστο να αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από την Αφροδίτη και να την αποφεύγει ερωτικά.

Από την Μαρία Μεταξητινού και το περιοδικό Tv24

Όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο Χρήστος δεν θέλει πλέον να κοροϊδεύει τη γυναίκα του και γενικά πιέζεται πάρα πολύ συναισθηματικά, λέγοντας δικαιολογίες και ψέματα παντού. Γι’ αυτό, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να δώσει τέλος στον γάμο του. Ο Χρήστος λοιπόν ετοιμάζεται να μιλήσει ειλικρινά για όσα του συμβαίνουν και να χωρίσει με την Αφροδίτη. Τη στιγμή όμως που πάει να της το πει, χτυπάει το τηλέφωνο και ανακοινώνουν στην Αφροδίτη ότι η γιαγιά Ευτέρπη, που την περιέθαλπε, της έκανε παρέα και την αγαπούσε, έφυγε από τη ζωή! Στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης του θανάτου η Αφροδίτη καταρρέει.

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Σοκ! Η Ξένια χτυπάει τον Δημοσθένη, κλέβει το μωρό κι εξαφανίζεται

Η Αφροδίτη από την Γη της ελιάς

Ο Χρήστος φυσικά δεν της λέει τίποτα εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι αποφασισμένος να το κάνει τις επόμενες μέρες. Ο Κωνσταντίνος, μετά την κηδεία της γιαγιάς Ευτέρπης, καλεί την Αφροδίτη και της ανακοινώνει ότι της έχει αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά. Η Αφροδίτη ταράζεται και δεν θέλει να τη δεχτεί: «Δεν γίνεται, αυτά τα λεφτά θα μου κάψουν τα χέρια. Είναι σαν να έκανα ό,τι έκανα για την κυρία Ευτέρπη μόνο και μόνο για την περιουσία της. Δεν τα θέλω», λέει. Ο κοπέλα δεν δέχεται με τίποτα να πάρει έστω και ένα μέρος από την κληρονομιά: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα δώσω σε ένα φτωχό παιδί», συμπληρώνει. Και όντως βρίσκεται ένα παιδί από το ίδρυμα στο οποίο θα μπορούσε να δώσει την περιουσία, αλλά όπως την ενημερώνει ο Κωνσταντίνος, αυτό δεν μπορεί να γίνει: «Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να υιοθετήσεις αυτό το παιδί και να του περάσεις εσύ την περιουσία», της εξηγεί.

Παρακολουθώντας ο Χρήστος όλες αυτές τις κινήσεις της Αφροδίτης και μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο ψυχής που δείχνει, υποχωρεί, δεν λέει τίποτα για χωρισμούς στην Αφροδίτη, ενώ αντίθετα «αδειάζει» την Αριάδνη: «Εμείς τελειώσαμε. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω την Αφροδίτη ποτέ», της ξεκαθαρίζει.