Ψυχοκόρες: Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 - Ο πατέρας τους φυλακίζεται, η μητέρα τους πεθαίνει! Η μοίρα χωρίζει για πάντα τις 4 αδερφές

Όσα θα δούμε στα δύο πρώτα επεισόδια την Τετάρτη 6/3

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
heaven_music_official - Instagram
heaven_music_official - Instagram

Την Τετάρτη 6/3 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον ΑΝΤ1 η πολλά υποσχόμενη σειρά, Ψυχοκόρες που αρχικά προβλήθηκε στον ΑΝΤ1+ και απέσπασε πολύ καλά σχόλια από το κοινό και κριτικούς.

Η ζωή δείχνει το σκληρό πρόσωπο στις τέσσερις αδελφές Πολύζου, όταν ο πατέρας τους φυλακίζεται και η μητέρα τους πεθαίνει από τον καημό της. Πιστεύοντας ότι μπαίνοντας στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας θα ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, τελικά αυτό θα γίνει η χειρότερη φυλακή τους!

Δεκαετία του ’50. Οι τέσσερις αδελφές Πολύζου εγκαταλείπουν τον τόπο τους κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες.

Βαδίζοντας σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια, τα τέσσερα κορίτσια θα παλέψουν να ανταμώσουν ξανά. Ομως, πόσο εύκολο θα είναι κάτι τέτοιο στην Αθήνα του ’50, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο, χωρίς να ξέρουν γράμματα, με χειρότερο εχθρό τις κυρίες του σπιτιού και με τον φόβο ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους; Ας δούμε όμως πως θα εξελιχθούν τα πρώτα επεισόδια της σειράς.

Δείτε εδώ: Ψυχοκόρες: Οι 4 πρωταγωνίστριες συστήνονται στο YOU

Όσα θα δούμε την Τετάρτη 6/3 στην πρεμιέρα για τις Ψυχοκόρες

Επεισόδιο 1

1950, Κρυοπηγή Θράκης. Η οικογένεια Πολύζου αρραβωνιάζει τη μεγαλύτερη κόρη, τη Μαρίκα. Η χαρά της οικογένειας, όμως, τελειώνει απότομα όταν η περίθαλψη ενός νεαρού αντάρτη οδηγεί στην εξορία τον πατέρα. «Βοήθησα να τον κάνω καλά, αλλά πέθανε τελικά δεν άντεξε», λέει με την καλοσύνη του εκείνος, αλλά η χωροφυλακή ελέγχει το σπίτι και ανακαλύπτουν αριστερές εφημερίδες που έκρυβε η κόρη του, η Βασιλική.

Προκειμένου εκείνος να γλιτώσει τις κόρες του, αναλαμβάνει την ενοχή: «Δικά μου είναι! Δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά μου τα διαβάζουν οι σύντροφοι μου που μαζευόμαστε κρυφά», λέει. Η σύλληψή του αρρωσταίνει βαριά τη μητέρα τους που τελικά πεθαίνει από τον καημό της. Λίγο πριν πεθάνει, ορκίζει την Μαρίκα να μην χωρίσει ποτέ από τις αδελφές της, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ.

Η φτώχεια, αλλά και η φήμη για τις αριστερές πεποιθήσεις του πατέρα τους, τις αναγκάζει να πάρουν την απόφαση να μετακομίσουν στην Αθήνα ως ψυχοκόρες σε εύπορες οικογένειες. Η φίλη της μητέρας τους, η Βικτώρια πείθει τη Μαρίκα πως αυτό θα είναι το καλύτερο για όλες τους. Η Μαρίκα δέχεται, αλλά υπό έναν όρο: να πάνε όλες στο ίδιο σπίτι. Μόνο που ο όρος αυτός καταπατάτα

Επεισόδιο 2

Φτάνοντας στην Αθήνα, οι τέσσερις αδερφές χωρίζονται και οδηγούνται στα σπίτια που η συγχωριανή τους Βικτωρία κανόνισε να πάνε ως ψυχοκόρες. Στην Αθήνα, η Μαρίκα κι η Δεσποινιώ καταλήγουν στην οικία του βιομήχανου Κοσμά Κοτρώτση και της ιδιόρρυθμης συζύγου του Νέλλας. Οι δύο κοπέλες από την πρώτη στιγμή δέχονται τον αρνητισμό του σπιτιού, ενώ το δωμάτιό τους βρίσκεται στο υπόγειο, και μάλιστα μένουν όλο το βράδυ κλειδωμένες.

Η Βασιλική καταλήγει στην οικία του πολιτικού Ευάγγελου Αρδίτη και της φεμινίστριας κόρης του Μάγιας, που δείχνει να θέλει να τη βοηθήσει, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, που δεν της δίνει καν σημασία και μάλιστα προτρέπει και τη γυναίκα του να μην είναι τόσο «ανοιχτή». Τέλος, η Φρόσω τυχαίνει θερμής υποδοχής στο σπίτι του μεγαλογαιοκτήμονα Ηλία Νάτση έξω από την Τρίπολη από τη γυναίκα του την Ευανθία, που προσπαθεί να κάνει παιδί. Σύντομα, όμως η ζωή θα δείξει το σκληρό πρόσωπο και στα τέσσερα κορίτσια που θα παλεύουν να γλιτώσουν από τα βασανιστήρια!