Σασμός: «Η Αργυρούλα μας θα παντρευτεί τον Αστέρη» - Αποφάσεις λόγω της υγείας του! Η Εύα θα δολοφονήσει το Μαθιό, ένα μωρό ''μυστήριο'' κάνει την εμφάνισή του

Οι εβδομαδιαίες (4/8-3) εξελίξεις για τη σειρά του Alpha

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σασμός: «Η Αργυρούλα μας θα παντρευτεί τον Αστέρη» - Αποφάσεις λόγω της υγείας του! Η Εύα θα δολοφονήσει το Μαθιό, ένα μωρό ''μυστήριο'' κάνει την εμφάνισή του

Οι εβδομαδιαίες (4/8-3) εξελίξεις για το Σασμό θα φέρουν για μία ακόμη φορά τα πάνω κάτω. Η Στέλλα έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματα της και ο Γιώργος με τις υποψίες του εισαγγελέα. Ενώ όλοι προσπαθούν να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από τον μασκοφόρο που αφήνει τα μηνύματα, ένα μωρό εμφανίζεται στην πόρτα του παπά.

Οι εβδομαδιαίες (4/8-3) εξελίξεις για το Σασμό

Δευτέρα 4/3 - Επεισόδιο 81

Η Στέλλα και η Θοδώρα αποφασίζουν να βγουν μια βόλτα για να φύγει η ένταση της ημέρας απολαμβάνοντας ένα ποτό σε μπαρ, αλλά προς έκπληξη τους, «πέφτουν πάνω» στον Χρήστο Γιακωβάκη. Η Στέλλα που πλέον είναι φιλική απέναντι του, δεν διστάζει να πάει να του μιλήσει. Μόνο που η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι καλή για τον εισαγγελέα της Κρήτης και μάλιστα της το λέει με ευγένεια ότι δεν θα είναι καλή παρέα για εκείνες. Οταν το τηλέφωνο του χτυπάει, εκείνος το σηκώνει και αποκαλεί τη συνομιλητή του «γλυκιά μου», η Στέλλα τρελαίνεται γεγονός που πέφτει στην αντίληψη της Θοδώρας: «Εχεις τσιμπηθεί με τον εισαγγελέα, φιλενάδα;» θα την ρωτήσει όταν την δει να κατεβάζει τα μάτια από στεναχώρια.

Ομως, η Στέλλα θα το αρνηθεί: «Δεν είσαι καλά μου φαίνεται, Θοδώρα. Καθαρά ανθρώπινο είναι το ενδιαφέρον μου για τον συγκεκριμένο άνθρωπο», θα της απαντήσει τελικά. Στο μεταξύ, η Μαρίνα προσπαθεί να πάρει απαντήσεις από τον Αντώνη, σχετικά με τον άνθρωπο που κάλυψε σε μια υπόθεση αλλά ο διοικητής της Ανω Ποριάς κρατά το στόμα του σφραγισμένο. «Δεν μου έχεις εμπιστοσύνη;», θα τον ρωτήσει και θα συνεχίσει «Τα μυστικά σου το ξέρεις ότι είναι ασφαλή με εμένα, και όμως επιμένεις να με κρατάς μακριά από σημαντικές υποθέσεις γεγονός που με παραξενεύει.

Δείτε επίσης: Σασμός: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα ένιωσα όμορφα» - Η γνωριμία του Αστέρη με μελαχρινή που μετατρέπεται σε έρωτα

Αρα δεν με εμπιστεύεσαι το τελευταίο διάστημα, Αντώνη», του τονίζει. Η απάντηση του όμως θα την καθηλώσει: «Μαρίνα, δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο που να εμπιστεύομαι περισσότερο από εσένα, όμως υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να μάθεις τη σωστή στιγμή. Και αυτή δεν έχει έρθει ακόμα». Ετσι λοιπόν, εκείνη αναγκάζεται να ψάξει αλλού για απαντήσεις.

Τρίτη 5/3 - Επεισόδιο 82

Η Καλλιόπη που θα βρεθεί στον δρόμο της Μαρίνας τυχαία, θα τη συμβουλέψει να χειριστεί διαφορετικά το θέμα με τον Αντώνη και μάλιστα να του έχει εμπιστοσύνη καθώς το παρελθόν έχει δείξει πως πάντα δρα υπέρ των συγχωριανών του. Η Μαρίνα θα ηρεμήσει φανερά από την κουβέντα τους, αλλά η γιαγιά Ειρήνη που θα μάθει για την συζήτηση τους θα αντιδράσει τονίζοντας της: «Μάλλον κάποιον από την φαμελιά της καλύπτει ο άνδρα σου και γι αυτό ήταν τόσο συμπονετική Μαρίνα μου». Η νύφη της όμως θα αντιδράσει ξανά: «Πότε επιτέλους θα δεχτείς πως με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε γίνει οικογένεια; Η Αργυρούλα μας θα παντρευτεί τον Αστέρη, γέννησε το παιδί του και εσύ επιμένεις να έχεις μένος απέναντι τους. Επιτέλους για το καλό όλων μας, πρέπει να κάνεις λίγο πίσω μάνα», θα τη πει.

Στο μεταξύ, η Βασιλική δέχεται ένα τηλεφώνημα που δεν είναι για καλό αφού την ενημερώνουν πως πρέπει να βρεθεί ξανά στο γραφείο του Χρήστου Γιακωβάκη, ενώ για τον Γιώργο φτάνει η στιγμή που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα λάθη του παρελθόντος. Ολα θα ξεκινήσουν την στιγμή που ο Χρήστος θα τον κατηγορήσει για την κάλυψη του θανάτου του Οδυσσέα Τουσουνίδη, όμως εκείνος θα καταφέρει να μην κινήσει τις υποψίες του εισαγγελέα προς το παρόν.

«Γιατί επιμένετε να λέτε ότι ο Οδυσσέας έχει πεθάνει; Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη στιγμή που πτώμα δεν έχει βρεθεί. Τα στοιχεία έδειξαν πως ο άνδρας αυτός έφυγε μακριά καθώς είχε σημαντικές διαφορές με τον Ευθύμη», θα του πει και ο Γιακωβάκης θα τον ενημερώσει πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και πως θα συζητήσουν για αυτή εκτενέστερα σε βάθος χρόνου. Λίγο πριν φύγει από το γραφείο του, θα του πει και για την επιχείρηση στο βουνό που οργανώνει, χωρίς όμως να του δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τη στιγμή που η Αργυρώ προσπαθεί να καθησυχάσει τον Αστέρη για τον εφιάλτη που είδε με πρωταγωνιστή τον αδελφό του, ο Μαθιός κατηγορεί ξανά τον Φαρμάκη στην Εύα, δίνοντας της έτσι την βεβαιότητα πως εκείνος κρύβεται πίσω από την δολοφονία του αδελφού της.

Με ένα τελείως απρόσμενο τρόπο, η Θοδώρα μαθαίνει ότι η Εύα έχει κανονίσει ραντεβού με τον Γιώργο και τρελαίνεται. Ο λόγος που στην πραγματικότητα ο αστυνόμος βγαίνει με την Εύα είναι για να επιβεβαιώσει τις σκέψεις του ότι είναι αδελφή του Ευθύμη Φαρμάκη. Η Θοδώρα αυτό όμως δεν το γνωρίζει και λίγο αργότερα, φτάνει στο αστυνομικό τμήμα λέγοντας πως της κλέψανε την τσάντα.

Ο Γιώργος και ο Μύρωνας κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί καλύτερα η κοπέλα και μάλιστα ο πρώτος αναλαμβάνει να την πάρει στο σπίτι του να ηρεμήσει για να μην μάθουν οι γονείς της τι συνέβη και ανησυχήσουν. Το ραντεβού του με την Εύα αναβάλλεται, μόνο που η αδελφή του Ευθύμη που καταλαβαίνει πως πίσω από όλα κρύβεται η Θοδώρα αποφασίζει να χειριστεί αλλιώς την κατάσταση. «Πρόσεξε Θοδώρα γιατί δεν έχω μάθει να χάνω», θα της πει όταν την δει να βγαίνει από το σπίτι του Γιώργου. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος στριμώχνει τη Βασιλική για τη σχέση που είχε με τον Στεφανή, ενώ της ζητά να ενημερώσει τον Μαθιό ότι τον περιμένει στο γραφείο του, μαζί με τα σημειώματα του μασκοφόρου.

Ο Παντελής παραδίδεται στις τύψεις ύστερα από την κουβέντα του με τον εισαγγελέα, θεωρώντας ότι αυτός κίνησε τις υποψίες του Χρήστου εναντίον του Μαθιού και υπόσχεται να μην ανοίξει ποτέ ξανά το στόμα του. Την ίδια στιγμή, η Εύα πείθεται ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του αδερφού της. Τυφλωμένη από μίσος, αποφασίζει να βάλει μπρος το τελικό της σχέδιο, με σκοπό την εξόντωσή του και ζητά από τον Τηλέμαχο να έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο που έκανε τις σκοτεινές δουλειές του Αντρέα.

Δείτε επίσης: Σασμός: Τραγικές στιγμές για τον μικρό Πετρή - Αρρωσταίνει βαριά και μόνο ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει

Τετάρτη 6/3 - Επεισόδιο 83

Ο Αστέρης φοβάται πως κάτι του κρύβουν για την υγεία του και αποφασίζει να ψάξει μόνος του στο διαδίκτυο που μπορεί να οφείλεται η αδιαθεσία που είχε. Οταν διαβάζει πως πιθανόν να ευθύνεται το γεγονός πως έχει μόνο ένα νεφρό, λόγω του ότι έδωσε το άλλο στην Αργυρώ, τρελαίνεται. Ο Δημήτρης που θα μιλήσει μαζί του, θα τον ηρεμήσει, όμως εξίσου ήρεμη δεν θα είναι η γυναίκα του όταν το μάθει. «Δεν αντέχω να ξέρω πως με έσωσες και τώρα έχεις πρόβλημα στην υγεία σου αγάπη μου. Τι θα γίνει αν η αδιαθεσία σου συνεχιστεί; Πως θα συνεχίσω να ζω, γνωρίζοντας πως εγώ φταίω για την κατάσταση σου;», θα του πει, αλλά εκείνος θα προσπαθήσει να την ηρεμήσει.

Πέμπτη 7/3 - Επεισόδιο 54

Η μυστική έρευνα στα βουνά που διέταξε ο Χρήστος με την αστυνομία να συμμετέχει ενεργά, οδηγεί σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη. Εκνευρισμένος όσο ποτέ που δεν βρήκε το πτώμα του Οδυσσέα, θαμμένο, αποφασίζει να αλλάξει ρότα. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο παπά Μιχάλης βρίσκει παρατημένο ένα μωρό έξω από την εκκλησία.

Το γεγονός αυτό φέρνει αναστάτωση και η Κατερίνα θέλει να το κρατήσει. «Είναι το μωρό που δεν μας έστειλε Εκείνος. Μόνο αγάπη και φροντίδα χρειάζεται αυτό το πλασματάκι και εμείς παπά μου μπορούμε να του την προσφέρουμε», θα πει στον άνδρα της αλλά εκείνος θα φανεί ανένδοτος. «Ενα μωρό χρειάζεται νέους γονείς. Εμείς μέχρι πότε θα μπορούμε να το φροντίζουμε; Πρέπει να ενημερώσουμε τον Αντώνη και αυτός θα πράξει τα δέοντα Κατερίνα», θα της πει προσγειώνοντας την απότομα.

Παρασκευή 8/3 - Επεισόδιο 55

Η αστυνομία, ο εισαγγελέας της Κρήτης αλλά και όλοι όσοι έχουν λάβει σημειώματα από τον άγνωστο μασκοφόρο προσπαθούν να καταλάβουν ποιος κρύβεται πίσω από τον άνθρωπο με την μάσκα που είναι αποτυπωμένη σε κάθε σημείωμα. Ολοι θα κατανοήσουν πως σίγουρα πρόκειται για γυναίκα και μάλιστα ο Χρήστος Γιακωβάκης θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με όλες εκείνες που υπήρξαν στην ζωή του Ευθύμη. Παράλληλα θα επικοινωνήσει και με την Εύα, η οποία όμως θα του επιβεβαιώσει πως δεν είχαν καλές σχέσεις με τον αδελφό της και μοιραία είχε χάσει τα ίχνη του το τελευταίο διάστημα.

Ο εισαγγελέας δεν θα πειστεί από τη μαρτυρία της, ωστόσο θα αναζητήσει και άλλες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του. Την απάντηση τελικά, θα δώσει η Νάντια. Σε μια κουβέντα της με την Βασιλική, η κοπέλα θα αποκαλύψει πως ο Ευθύμης Φαρμάκης είχε περιστασιακή ερωτική σχέση με την Ξένια, μια υπάλληλο του και πως εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του. Το όνομα της θα φτάσει στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος και θα την καλέσει για ανάκριση.