Μάγισσα: «Δε θα μεγαλώσω εγώ το μούλικό σου», «Θα σε σφάξω» - Θεοφανώ & μωρό επιστρέφουν στον Πύργο! Μάρκος & Μεταξία χωρίζουν, βγαίνουν τα όπλα

Οι εβδομαδιαίες (4/5-3) εξελίξεις για τη σειρά του ΑΝΤ1

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μάγισσα: «Δε θα μεγαλώσω εγώ το μούλικό σου», «Θα σε σφάξω» - Θεοφανώ & μωρό επιστρέφουν στον Πύργο! Μάρκος & Μεταξία χωρίζουν, βγαίνουν τα όπλα

Μην χάσετε τις εβδομαδιαίες (4/5-3) εξελίξεις για τη Μάγισσα. Η κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες Λάσκαρη και Γερακάρη ολοένα και μεγαλώνει με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο Μάρκος έχει να αντιμετωπίσει την οικογένεια της γυναίκας του, αλλά και τον Αντρέι που είναι αποφασισμένος να γίνει καπεταναίος. Ετσι βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να το πετύχει.

Οι εβδομαδιαίες (4/5-3) εξελίξεις για τη Μάγισσα

Δευτέρα 4/3 - Επεισόδιο 62

Η Θεοφανώ έχει γεννήσει στον καταυλισμό τσιγγάνων, ο Μάρκος, που όλο αυτό το διάστημα την έψαχνε, καταφέρνει να τη βρει και απαιτεί, ως συνήθως, να τον ακολουθήσει στον πύργο των Λασκαραίων. «Θα έρθεις μαζί μου στον πύργο! Εκεί ανήκεις, είσαι η σύγκριά μου και το παιδί είναι δικό μου», της λέει και ο Αντρέι προσπαθεί να τον εμποδίσει: «Μάρκο, σταμάτα να της λες τι θα κάνει! Αφησε την, αν την αγαπάς άστη να ζήσει όπως της αξίζει» και ο Μάρκος του απαντάει: «Και εσύ είσαι αυτός που της αξίζει; Η Θεοφανώ θα γυρίσει πίσω στον πύργο μαζί με το παιδί μου».

Τότε η Θεοφανώ λέει στον Αντρέι: «Είναι μάταιο! Αυτή είναι η μοίρα μου και θα πρέπει να την αποδεχτώ, Αντρέι. Το ξέραμε πως δεν είχαμε μέλλον» και ακολουθεί τον Μάρκο, δείχνοντας πως δεν έχει παρά να αποδεχτεί τη μοίρα της. Μόνο που δεν υπολογίζει πως ο Αντρέι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τη σώσει! Η Θεοφανώ προσπαθεί ν’ αντεπεξέλθει στη νέα της πραγματικότητα, όμως ο ερχομός της θα ταράξει τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη των Λασκαραίων.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: «Είμαι το μπάσταρδο του άντρα σου!» - Η Θεοφανώ λέει ευθέως την αλήθεια στην Κυπριανή!

«Την έφερες ξανά εδώ και νομίζεις ότι τι; Θα μεγαλώσω εγώ το μούλικό σου; Είσαι γελασμένος! Θα το μισώ πάντα και ό,τι αφορά εσένα», του τονίζει η Μεταξία και εκείνος της ξεκαθαρίζει: «Αν τολμήσεις να αγγίξεις το παιδί μου, θα σε θάψω». Παράλληλα, ετοιμάζει τα σαραντίσματα του γιου του και άσχημες αναμνήσεις και φόβοι ξυπνάνε στον πύργο των Λασκαραίων.

Τρίτη 5/3 - Επεισόδιο 63

Ο Αντρέι, αποφασισμένος πάση θυσία να σώσει τη Θεοφανώ τόσο από τον Μάρκο όσο και από τη μοίρα που την περιμένει, μαζί με τον Μπακού βρίσκει καταφύγιο στην σπηλιά του Τζανέτου και ετοιμάζει από εκεί προσεκτικά και μεθοδευμένα τα νέα του σχέδια. Είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει το πεπρωμένο του και να αποδώσει δικαιοσύνη στον πατέρα του όσον αφορά την αρχηγία των Λασκαραίων, έστω και μετά τον θάνατό του. «Είμαι ο γιος τού Τζανέτου Λάσκαρη, όλα μπορώ να τα καταφέρω», λέει αποφασισμένος και ξεκινάει την πισώπλατη επίθεση στον Μάρκο. Ο ίδιος προσπαθεί να πάρει τα ηνία των Λασκαραίων ως ο νόμιμος διάδοχος του καπετανάτου, αλλά ο δρόμος της προσπάθειας αυτής θα είναι δύσβατος, με δύσκολες αποφάσεις και απρόσμενους συμμάχους.

Ο Μάρκος αποφασίζει να σταματήσει τον επεκτατισμό των Γερακάρηδων, οι οποίοι κλέβουν όλες τις συνεργασίες του, αλλά ο πόλεμος μεταξύ των δύο οικογενειών είναι πλέον αναπόφευκτος. «Μάρκο, μαζέψου γιατί δεν χαμπαριάζω να ξεκινήσω νέο γδικιωμό», απειλεί ο Σπήλιος και στη συνέχεια κοιτάζοντας τον Μιχαήλ συμπληρώνει: «Βιάστηκες, συμπέθερε, να δώσεις το καπετανιλίκι σ’ έναν άχρηστο» και ο Μάρκος γίνεται έξω φρενών: «Σ’ εμένα μιλάς έτσι; Εξαφανίσου από μπροστά μου».

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Η Γερακίνα βοηθά Σκεύω και Μισέλ να το σκάσουν - Μαθαίνει για τον μεγάλο έρωτά τους

Την ίδια ώρα, η Δαμιανή θέλει πάση θυσία η Θεοφανώ να φύγει από τον πύργο και προσπαθεί να πείσει τον Μιχαήλ πως είναι επικίνδυνη: «Γέννησε τον εγγονό μας, τον έχουμε, είναι καλά, τώρα πρέπει να φύγει! Ετσι είχαμε πει, τι άλλαξε τώρα και συνεχίζει να μένει στον πύργο; Μιχαήλ, είναι επικίνδυνη, δεν τη θέλω άλλο εδώ μέσα», του λέει.

Εκείνος της απαντάει: «Θα μιλήσω στον Μάρκο, αλλά δεν νομίζω να καταφέρω κάτι». Η Δαμιανή επιμένει: «Προσπάθησε να τον πείσεις! Η Θεοφανώ πρέπει να φύγει. Δεν βλέπεις ότι κάνει χειρότερα τα πράγματα; Ηδη έχουμε μπελάδες με τους Γερακάρηδες, μην τραβάμε στα άκρα τα πράγματα, ας φύγει να πάει όπου θέλει». Κι ενώ η κατάσταση μεταξύ των δύο πατριών γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, ο Μάρκος παίρνει μια απόφαση για τον γάμο του που θα φέρει καινούριες φουρτούνες, καθώς αποφασίζει να χωρίσει με τη Μεταξία.

«Δεν μπορείς να χωρίσεις, Μάρκο! Είναι ντροπή για τη σειριά μας», του επισημαίνει ο πατέρας του κι εκείνος του απαντάει: «Δεν με ενδιαφέρει! Είναι τρελή, παρανοϊκή και είμαι σίγουρος πως θα κάνει κακό στον γιο μου». Ο Μιχαήλ διαφωνεί: «Τώρα γίνεσαι εσύ παρανοϊκός! Η Μεταξία δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο και το ξέρεις. Να σκοτώσει ένα μωρό; Οχι, ποτέ δεν θα το έκανε», του τονίζει, αλλά ο Μάρκος εμμένει στην απόφασή του.

Ετσι ανακοινώνει τον χωρισμό του από εκείνη και αυτό δημιουργεί ακόμα περισσότερη ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τους Γερακάρηδες. «Αυτός ο χωρισμός δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Δεν θα με ξεφτιλίσετε κι άλλο σε ολάκερη τη Μάνη; Αρκετή ντροπή κατάπια από εσάς, φτάνει! Η Μεταξία θα μείνει στον πύργο σας και θα είναι η κυρά σου! Τελείωσε εδώ η κουβέντα, αλλιώς ετοιμαστείτε, Λασκαραίοι να μιλήσουν τα όπλα», λέει ο Σπήλιος έξαλλος. Την ίδια στιγμή ο Μάρκος ανακαλύπτει πού κρύβεται ο Τζανής.