Ναυάγιο: «Είμαι η αρραβωνιαστικιά του Αντώνη» - Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται! Η Ειρήνη ετοιμάζεται να γεννήσει αλλά...

Οι εβδομαδιαίες (3/5-3) εξελίξεις για τη σειρά του Mega

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ναυάγιο: «Είμαι η αρραβωνιαστικιά του Αντώνη» - Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται! Η Ειρήνη ετοιμάζεται να γεννήσει αλλά...

Οι εβδομαδιαίες (3/5-3) εξελίξεις για το Ναυάγιο θα είναι καταιγιστικές για τη συνέχεια της σειράς. Η Ειρήνη κάνει μια αποκάλυψη στον Ιπποκράτη που δεν θα του αρέσει καθόλου όπως δεν θα αρέσει και στον Μάκη, η δουλειά που βρίσκει η Λίνα. Μια νέα γυναίκα έρχεται στην αυλή της Χριστίνας που απειλεί την ζωή του Πέτρου.

Οι εβδομαδιαίες (3/5-3) εξελίξεις για το Ναυάγιο

Κυριακή 3/3 - Επεισόδιο 67

Ο γάμος της Ειρήνης με τον Ιπποκράτη κυλά ομαλά με την κοπέλα να περιμένει πως και πως τη στιγμή που θα κρατήσει στα χέρια της το παιδί της. Ο Ορφέας επίσης περιμένει το αδελφάκι του και η Δήμητρα δεν λείπει από το πλευρό της. «Μπορείς να μου ζητάς ότι λαχταρά η καρδιά σου. Οτι επιθυμείς θα γίνει αρκεί να μου το πεις. Είναι το σπίτι σου εδώ Ειρήνη μου και μπορεί ο πατέρας σου να έφυγε, όμως θέλω να σου θυμίσω ότι σε έχει αφήσει σε πολύ καλά χέρια. Ολοι εδώ μέσα σε αγαπάμε πολύ», θα της θυμίσει και η Ειρήνη θα την αγκαλιάσει για να της δείξει πόσο ευγνώμων είναι που την έχει κοντά της σε κάθε της κίνηση.

Ωστόσο, όταν ο άνδρας της λείπει και οι περιστάσεις το επιτρέπουν, κλέβει λίγο χρόνο για να βρεθεί με τον αγαπημένο της φίλο, τον Πέτρο. Εκείνος δεν σταματά να την ενθαρρύνει να ασχοληθεί και πάλι με την αρωματοποιία προκειμένου να ξεφύγει από το κλειστό περιβάλλον του σπιτιού. «Εχω δει στα μάτια σου πόσο αγαπάς τα αρώματα και τι σημαίνει για σένα να ασχολείσαι με μυρωδιές. Πως μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε αυτό που σε γεμίζει χαρά;», θα την ρωτήσει και εκείνη θα του εξηγήσει πως είναι δύσκολο να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα από τη στιγμή που το τετράδιο με τις φόρμουλες έχει χαθεί για πάντα.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας, ο πιστός συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακάκη σε μια επίσκεψη του στην Αθήνα, μαθαίνει ότι η Λίνα έχει πιάσει δουλειά σε ένα καφενείο. «Σε παρακαλώ μην του πεις τίποτα. Παρόλο που εκείνος με ανάγκασε να βρω δουλειά αφού μου έκοψε τα μηνιαία χρήματα που μου έστελνε, δεν θέλω να ξέρει», του εξηγεί. Ο Κώστας θα κρατήσει το μυστικό της προς το παρόν με αντάλλαγμα μια πληροφορία πολύ σοβαρή. Παράλληλα, ο Παντελίδης προσπαθεί να πάρει τον Αγγελο με το μέρος του χρησιμοποιώντας όλα όσα έχει μάθει για τον θείο του.

Δείτε εδώ: Τους νέους ηθοποιούς που μπαίνουν στο Ναυάγιο!

Ο Ιπποκράτης ετοιμάζει μία μεγάλη έκπληξη στην Ειρήνη, η οποία όμως του κρύβει κάτι σχετικά με το παιδί που περιμένει. «Φυσικά και θα πάρει το επίθετο σου το παιδί, όμως όταν μεγαλώσει θεωρώ πως το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να διατηρήσω την μνήμη του Απόστολου ζωντανή, είναι να του μιλήσω για τον βιολογικό του πατέρα» του αποκαλύπτει και προκαλεί την ταραχή του. «Δεν συμφωνώ Ειρήνη. Δεν υπάρχει λόγος για φέρουμε σε αυτό το σημείο το παιδί που να αναρωτιέται για θέματα πατρότητας. Εμένα θα μάθει για πατέρα του, οπότε γιατί να το βάλουμε στην διαδικασία να αναθεωρήσει την αγάπη του προς εμένα; Οταν με το καλό γεννήσεις, θα το συζητήσουμε ξανά» θα της απαντήσει αλλά η Ειρήνη θα είναι ανένδοτη στην απόφαση της.

Η Λίνα μαθαίνει για την αντιδικτατορική δράση του Μάκη και μία ανακοίνωση από το ραδιόφωνο θα την κάνει να πανικοβληθεί όσο η Αλίκη κάνει μία τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να δώσει εξηγήσεις στον Γιώργη για την συνεργασία της με τον Μιλτιάδη Παντελίδη.

Δευτέρα 4/3 - Επεισόδιο 68

Μια μυστηριώδης γυναίκα δραπετεύει από τη φυλακή και ψάχνει εναγωνίως να βρει τον Αντώνη. Η αναζήτησή της θα τη φέρει στην αυλή της Χριστίνας, όπου θα κάνει μία συνταρακτική αποκάλυψη. «Ποια είσαι εσύ κοπέλα μου;» θα την ρωτήσει αρχικά όταν την δει μέσα στην αυλή της να ψάχνει αριστερά και δεξιά με επιμονή και η απάντηση της θα την σοκάρει «Είμαι η Φανή, η αρραβωνιαστικιά του Αντώνη. Γνωρίζετε αν είναι εδώ;».

Η Χριστίνα, που γνωρίζει ότι ο Πέτρος διεκδικούσε τόσο καιρό την καρδιά της Ειρήνης, θα κλονιστεί και θα της το πει. «Είστε σίγουρη πως ο Αντώνης που θέλετε μένει εδώ; Ο νεαρός που νοικιάζει την κάμαρα μου το τελευταίο διάστημα, είμαι σίγουρη πως δεν έχει αρραβωνιαστικιά», θα της αποκαλύψει αλλά εκείνη θα της πει ότι θα τον περιμένει για να λύσει το μυστήριο...

Ο Μάκης παραμένει εξαφανισμένος και το γεγονός αυτό έχει φέρει όλη την αυλή σε μεγάλη ανησυχία που δεν ξέρουν πως να τον βοηθήσουν. Η Λίνα που δεν σταματά να αγωνιά για το αγόρι της αποκαλύπτει στον Μιχάλη και στον Γιώργη τις παράνομες δραστηριότητές του με σκοπό να την βοηθήσουν. Ομως ούτε και εκείνοι μπορούν να λύσουν τον γρίφο του φοιτητή που το έχει σκάσει.

Ο Αγγελος και ο Πέτρος μαθαίνουν κάτι τρομακτικό για το παρελθόν του Ιπποκράτη, ενώ ο Κώστας λέει στον Δημήτρη τα πάντα για τη δουλειά της Λίνας αλλά και για τη γνωριμία του με τον Αγγελο. Στο μεταξύ, ο Μάκης έρχεται σε επαφή με την Λίνα, βγάζοντας την από το άγχος, όμως ένας μεγάλος τσακωμός θα ξεκινήσει μεταξύ τους όταν εκείνος μάθει πως η αγαπημένη του έπιασε δουλειά. «Το κορίτσι το δικό μου δεν θέλω να δουλεύει σε καφενείο, να βρίσκεται καθημερινά ανάμεσα σε τόσους άγνωστους άνδρες, το άκουσες;», θα της μηνύσει αρχικά και παρόλο που η Λίνα θα του εξηγήσει πως η εργασία αυτή θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να βρει μια καλύτερη δουλειά, εκείνος θα της απαντήσει πως «Σου απαγορεύω να πας ξανά σε εκείνο το μαγαζί. Ούτε από έξω δεν θέλω να περνάς». Για μια ακόμη φορά το ζευγάρι κινδυνεύει να χωρίσει.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο: «Θα της κάνουμε καισαρική άμεσα» - Η σπαρακτική σκηνή που το μωρό της Στέλλας γεννιέται νεκρό!

Τρίτη 5/3 - Επεισόδιο 69

Η ώρα της γέννας πλησιάζει για την Ειρήνη και τη Στέλλα, ενώ ο Παντελίδης βοηθά τον Αγγελο να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο των γονιών του. Ο Γιώργης προετοιμάζεται μαζί με τον Παύλο, τον δικηγόρο των θυμάτων, για τη δίκη. Ο Μάκης ζητάει από τον Κλέωνα μία μεγάλη χάρη που μπορεί να του φέρει μπλεξίματα με το καθεστώς της χούντας.

Οι ενοχλήσεις που αισθάνεται η Λαμπρινή εντείνονται και η άρνησή της να δει γιατρό θα φέρει τραγικά αποτελέσματα. Η Φανή βλέπει τον Πέτρο και δεν τον αναγνωρίζει! Εκείνος για να μην τον «καρφώσει» την αρπάζει και της λέει τον λόγο που άλλαξε την ταυτότητά του και παρουσιάζεται ως Αντώνης. «Σε παρακαλώ, μην με καταδόσεις.

Με τον Αντώνη μοιραστήκαμε την ίδια καμπίνα στο φοίνιξ. Όταν σιγουρεύτηκα οτι πνίγηκε, χωρίς να το σκεφτώ πολύ και όταν κατάλαβα πως είναι νεκρός αποφάσισα να κλέψω την ταυτότητα του. Βλέπεις, η αστυνομία με κυνηγούσε για ένα φόνο, για τον οποίο δεν έφταιγα. Θα σε βοηθήσω, θα κάνω οτι μου θέλει, αρκεί να μην πεις σε κανέναν ποιος είμαι πραγματικά. Δεν θέλω να πληγώσω τους φίλους που έκανα», θα της εξηγήσει και Φανή θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία του. Τότε εκείνη του ομολογεί τον λόγο για τον οποίο ήρθε να βρει τον Αντώνη και ο Πέτρος τότε συνειδητοποιεί πόσο μπλεγμένος βρίσκεται.

Ο Ιπποκράτης εξοργίζεται με την επιμονή της Ειρήνης να θέλει να μάθει το παιδί της ότι ο Αποστόλης είναι ο πατέρας του και όχι ο ίδιος! Ο Παντελίδης μαθαίνει ένα συνταρακτικό μυστικό για το παρελθόν του Γιώργη. Η λάθος πληροφορία φτάνει στα λάθος αυτιά και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στη ζωή του Γιώργη αλλά και του Βασίλη.

Η Αλίκη καταφέρνει τελικά να κάνει τον Γιώργη Κανελλάκη να την ακούσει. Ο άνδρας ταράζεται με τα όσα του μαρτυρεί για τον στυγερό δικηγόρο, τις απειλές του εναντίον εκείνης και του αδελφού της, τους εκβιασμούς που της έχει κάνει κατά καιρούς αλλά και τις παράνομες δράσεις της, με τις οποίες την «κρατάει». Με αναφιλητά, πέφτει στην αγκαλιά του και όταν εκείνος αντιλαμβάνεται πως ο Μιλτιάδης Παντελίδης είναι ο άνδρας που την βίαζε και εξοργίζεται. Η Αλίκη τον παρακαλεί να μην κάνει τίποτα γιατί φοβάται για την τύχη του αδελφού της, όμως ο δημοσιογράφος της υπόσχεται πως θα χειριστεί την υπόθεση της με άκρα μυστικότητα.