Σασμός (7/3): «Σας παρακαλώ φροντίστε το» - Παρατάει το νεογέννητο παιδί της στην πόρτα του παπά Μιχάλη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (7/3): «Σας παρακαλώ φροντίστε το» - Παρατάει το νεογέννητο παιδί της στην πόρτα του παπά Μιχάλη

Απόψε 7/3 στον Σασμό, ο παπά Μιχάλης θα βρει στην πόρτα του ένα νεογέννητο μωρό μαζί με ένα γράμμα και θα επικρατήσει μεγάλη ανησυχία. Ποια θα είναι η μοίρα του; Οι εξελίξεις και απόψε είναι άκρως καταιγιστικές.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 54

Η μυστική έρευνα στα βουνά που διέταξε ο Χρήστος με την αστυνομία να συμμετέχει ενεργά, οδηγεί σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη. Εκνευρισμένος όσο ποτέ που δεν βρήκε το πτώμα του Οδυσσέα, θαμμένο, αποφασίζει να αλλάξει ρότα. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, ο παπά Μιχάλης βρίσκει παρατημένο ένα μωρό έξω από την εκκλησία.

Το γεγονός αυτό φέρνει αναστάτωση και η Κατερίνα θέλει να το κρατήσει. «Είναι το μωρό που δεν μας έστειλε Εκείνος. Μόνο αγάπη και φροντίδα χρειάζεται αυτό το πλασματάκι και εμείς παπά μου μπορούμε να του την προσφέρουμε», θα πει στον άνδρα της αλλά εκείνος θα φανεί ανένδοτος. «Ενα μωρό χρειάζεται νέους γονείς. Εμείς μέχρι πότε θα μπορούμε να το φροντίζουμε; Πρέπει να ενημερώσουμε τον Αντώνη και αυτός θα πράξει τα δέοντα Κατερίνα», θα της πει προσγειώνοντας την απότομα.

Δείτε επίσης αποκλειστικό σοκ: Η Αργυρώ πιάνει στα πράσα Αστέρη και Σάντρα!

Ποιος θα υιοθετήσει το μωρό;

Παρά τις δυσκολίες που πέρασαν μέχρι στιγμής στον Σασμό, θα έρθει η στιγμή που Γιώργος και Θοδώρα θα είναι ξανά μαζί. Και μάλιστα θα πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παρακάτω.

Θοδώρα και Γιώργος ερωτεύτηκαν παράφορα και ενώ όλοι περίμεναν πως θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, τελικά χώρισαν. Και αυτό γιατί η Θοδώρα έχασε το παιδί -καρπό του έρωτά τους- και θέλησε να βγει από τη ζωή του καθώς θεωρούσε τον εαυτό της ανίκανο να φέρει στον κόσμο τον διάδοχό του. Αυτή πίστεψε πως είναι και η τιμωρία της για τον θάνατο του Πετρή, αφού εν μέρει θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο. Ομως, παρά τις αποφάσεις της, δεν μπορεί εύκολα να ξεχάσει όσα έζησε με τον αστυνόμο Γιώργο Βιδάλη.

Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, και οι δύο βασανίζονται που δεν είναι μαζί και μάλιστα όταν η Θοδώρα βλέπει την Εύα να έχει στρέψει την προσοχή της πάνω στον Γιώργο, παίρνει την απόφαση να διεκδικήσει τον άντρα της ζωής της. Συγκεκριμένα, όταν η Θοδώρα μάθει πως ο πρώην της και η αδελφή τού Φαρμάκη έχουν ραντεβού, θα προσποιηθεί ότι έχασε το πορτοφόλι της για να πάει στο τμήμα να το δηλώσει. Εκεί ο Γιώργος θα ανησυχήσει που θα τη δει σε ταραχή και έτοιμη να λιποθυμήσει και θα ματαιώσει το ραντεβού του για να είναι δίπλα της. Μάλιστα, για να μη στενοχωρηθούν οι γονείς της, θα της πει να πάει στο σπίτι του να μείνει και κάπως έτσι το ζευγάρι θα αρχίσει να έρχεται ξανά κοντά.

Δείτε επίσης: Σασμός: Η Εύα κόβει τα φρένα στο αμάξι της Θοδώρας!

Ο Γιώργος από τον Σασμό

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ο Γιώργος θα επιδιώξει να της μιλήσει ξανά, εκείνη θα ανταποκριθεί σε όποιο κάλεσμά του και μοιραία το ζευγάρι θα είναι ξανά μαζί δίνοντας χαρά στους δικούς τους ανθρώπους και κυρίως στον Παντελή και την Άννα που είχαν καταλάβει πόσο νοιάζεται την κόρη τους ο αστυνόμος. Παράλληλα εκείνη την περίοδο, έξω από την πόρτα της εκκλησίας, ο παπα-Μιχάλης θα βρει ένα μωρό. Το σημείωμα της μητέρας του θα γράφει: «Δεν μπορώ να το μεγαλώσω. Σας παρακαλώ, φροντίστε το. Είναι αβάφτιστο». Παπάς και Κατερίνα θα κλονιστούν και θα σκεφτούν τι θα πρέπει να κάνουν μαζί του.

«Ισως είναι το παιδί που δεν μας έστειλε Εκείνος, Μιχάλη μου», θα του πει, αλλά ο παπάς θα επιμένει πως πρέπει να μιλήσουν στις Αρχές για την εμφάνιση του παιδιού. Την ίδια στιγμή, η Θοδώρα θα έχει μάθει για την ύπαρξή του και η χαρά της θα είναι απερίγραπτη. «Υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που καίγονται να αποκτήσουν ένα παιδί. Και μέσα σε αυτές είμαστε και οι δυο μας. Εμάς σπαράζει το μέσα μας που δεν μπορούμε να γίνουμε μάνες κι εκείνες φέρνουν στον κόσμο παιδιά και τα πετάνε;», θα αναρωτηθεί μεταξύ άλλων.

Καθώς ο καιρός θα περνάει και η βιολογική μητέρα του αγοριού δεν θα εμφανίζεται, η Στέλλα θα προτρέψει τον παπά και τη γυναίκα του να μπουν στη διαδικασία να το υιοθετήσουν. Υστερα από ώριμη σκέψη θα το αρνηθούν, όμως η Θοδώρα που θα έχει σκεφτεί από την πρώτη στιγμή να γίνει δικό της αυτό το μωρό, θα συζητήσει με τον Γιώργο το ενδεχόμενο να το υιοθετήσουν εκείνοι. «Ηθελα κι εγώ να σου το προτείνω, κορίτσι μου. Βλέπω πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου με αυτό το παιδί και θα ήθελα να του δώσουμε μαζί όλη την αγάπη του κόσμου». Η Θοδώρα θα λάμψει από ευτυχία και το φιλί τους θα επισφραγίσει το γεγονός πως η απόφαση που πήραν ήταν η σωστή.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου και το περιοδικό Tv24