Η γη της ελιάς: Αυτή είναι η δολοφόνος του Τάσου - Τον έκαψε ζωντανό και κατηγόρησε την Αρετή

Θύμα μιας καλοστημένης παγίδας

Η γη της ελιάς: Αυτή είναι η δολοφόνος του Τάσου - Τον έκαψε ζωντανό και κατηγόρησε την Αρετή

Η Αρετή στην Γη της ελιάς, δεν πληρώνει μόνο τα λάθη της να διαδίδει παντού ότι θα κάψει τον φούρνο του Τάσου, αλλά πέφτει θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που της έχει στήσει η γυναίκα του Τάσου, η οποία είναι αυτή που έβαλε τη φωτιά.

Από την Μαρία Μεταξητινού/TV24

Ολα τα στοιχεία είναι εναντίον της Αρετής… Τόσο οι μαρτυρίες ότι έλεγε παντού πως θα του βάλει φωτιά και θα τον κάψει, όσο και το μπιτόνι με το πετρέλαιο που είχε αγοράσει, ήταν ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορία. Η απόφαση του εισαγγελέα για την προφυλάκισή της είναι γεγονός και η Αρετή μεταφέρεται στις φυλακές, παρότι η ίδια φωνάζει παντού ότι είναι αθώα. Στη φυλακή μπαίνει στο ίδιο κελί με μια άλλη γυναίκα, η Κούλα, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Χριστιάνα Αρτεμίου.

Ο ρόλος της Κούλας στο κελί στην Γη τη ελιάς

Η Κούλα είναι μια γυναίκα που βρίσκεται στη φυλακή για απάτες. Ασχολείται με την αστρολογία, αριθμολογία, ταρώ και γενικά με τα μεταφυσικά. Το έγκλημά της κι αυτό που την οδήγησε στη φυλακή είναι ότι ψάρευε σε σάιτ γνωριμιών ηλικιωμένους κυρίους και τους «παντρολογούσε» με δήθεν πιο νέες κοπέλες για να τους τρώει χρήματα. Γίνεται κολλητή με την Αρετή, που παρεμπιπτόντως της αρέσουν και τα «μαγιολίκια» και αρχίζει να μαθαίνει πράγματα για το περιβάλλον της. Η Αρετή τής ανοίγει την καρδιά της και της λέει τα πάντα για την οικογένειά της, την απιστία του άντρα της, αλλά και για την ιστορία της Ασπασίας.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το τέλος των ζευγαριών - Γάμοι, χωρισμοί και δολοφονίες

Η Κούλα, από την άλλη, θέλει να βγάλει χρήματα απ’ όλα αυτά. Οχι πως δεν έχει, αλλά το μότο της είναι: «Τα έτοιμα δεν τρώγονται ποτέ». Μάλιστα γίνονται τόσο κολλητές με την Αρετή, η οποία της λέει: «Μην ανησυχείς, μόλις βγω από εδώ μέσα θα έρθεις μαζί μου. Θα σε πάρω να δουλέψεις στο μαγαζί μου και θα μένεις μαζί μου στο σπίτι. Τώρα που σε βρήκα, δεν σε χάνω με τίποταα».

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την εξέλιξη και είναι συντετριμμένη, ενώ αντίθετα ο Φίλιππος δείχνει να χαίρεται που, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτώθηκαν την Αρετή: «Αντε επιτέλους να ησυχάσουμε από δαύτη», λέει.

Η γη της ελιάς Αρετή Τάσος

Στο μεταξύ η Αννα αναφέρει στη Μαργαρίτα: «Είδα τη γυναίκα του συχωρεμένου του Τάσου να μπαίνει μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο με έναν τύπο και να τον αγκαλιάζει». Η Μαργαρίτα, μετά τις πληροφορίες που της έδωσε η Αννα για τη χήρα του Τάσου, αρχίζει να σκέφτεται πως ίσως η Αρετή βρίσκεται άδικα στη φυλακή και μοιράζεται τις σκέψεις της με τον Λυκούργο και τη Χάιδω: «Κάτι βρομάει εδώ. Η χήρα έχει ερωτικά νταραβέρια. Τον Τάσο τον είχε εγκαταλείψει. Λες να ήθελε να τον ξεφορτωθεί και το έστησε έτσι για να φανεί ότι η Αρετή έκανε πράξη τις απειλές της; Μια χαρά της κάθισε η μανία της Αρετής», υποστηρίζει.

Δείτε επίσης spoiler: Πεθαίνει ο σύντροφός της και τα φτιάχνει με άλλον!

Αμέσως μετά ο Λυκούργος κάνει παράπονα στον Κουράκο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του εμπρησμού: «Αστυνόμε, συγγνώμη κιόλας, αλλά εύκολα συλλάβατε την Αρετή, χωρίς να το ψάξετε και πολύ. Μάλλον σας βόλεψε», του τονίζει.

Την ίδια ώρα η Χρυσούλα επισκέπτεται την Αρετή στη φυλακή και την ενημερώνει ότι ο Στάθης και η Αριάδνη μετακόμισαν στο σπίτι της Ιουλίας, ενώ η Κούλα παίρνει τηλέφωνο την Ασπασία και της ζητά να την επισκεφθεί στη φυλακή, προκαλώντας της ανησυχία. Η Ασπασία αρχίζει να αμφιβάλλει για την αθωότητα της Αρετής και το συζητάει με την Ειρήνη, ενώ ο Στάθης πηγαίνει στη φυλακή να δει την Αρετή για χάρη της Βασιλικής, αλλά εκείνη, με το που τον βλέπει, αρχίζει τις κατάρες κι έτσι φεύγει έξαλλος.

Δείτε επίσης: Τρόμος για την Μαρίνα και το παιδί - Ο Μάνος παίρνει αμφεταμίνες και γίνεται βίαιος

Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, αρχίζει να φαίνεται ότι η χήρα του Τάσου είναι αυτή που έβαλε τη φωτιά και η Αρετή μετά από τις κατάλληλες ενέργειες θα αποφυλακιστεί και φυσικά θα συμπεριφερθεί με τον γνωστό της τρόπο σε όσους την κατηγόρησαν άδικα!