Η παραλία (7/3): «Το δικαστήριο είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του» - Τι θα συμβεί με τον Δημητρό

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η παραλία (7/3): «Το δικαστήριο είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του» - Τι θα συμβεί με τον Δημητρό

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σημερινό 7/3 επεισόδιο της σειράς Παραλία, που προβάλλεται μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Η ώρα της δίκης του Δημητρού έφτασε και ο πρόεδρος είναι έτοιμος να πει την ετυμηγορία.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία

Eπεισόδιο 104

Η Τες προβληματίζεται σχετικά με την καταλληλόλητα του περιβάλλοντος στα Μάταλα και κυρίως κατά πόσο είναι εφικτό να μεγαλώσει το παιδί της σε ένα μέρος στο οποίο δεν αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά. Οι σκέψεις της, λοιπόν, περιστρέφονται γύρω από την αναχώρησή της από το νησί, προκειμένου να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν μέλλον για το παιδί που περιμένει.

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει για τον καταραμένο τόπο των Ματάλων, χωρίς όμως να εξαλείφεται η αδικία που επικρατεί. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει, άραγε ο Γράντος θα αποκτήσει την δύναμη να κάνει το ηθικά σωστό;

Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Οι χίπηδες εξαγριώνονται με την απόφαση των χωρικών να τους διώξουν από την παραλία, ο Διονύσης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη και ο Δημητρός δέχεται τη βοήθεια μιας γυναίκας που μπαίνει στη ζωή του.

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του χωριού απειλούν να διώξουν τους χίπηδες από την παραλία, ακόμα και με τη βία. Οταν οι διαθέσεις των ντόπιων γίνονται γνωστές στο κοινόβιο, τα παιδιά των λουλουδιών εξαγριώνονται με τον αρχηγό τους, τον Μάρτιν. «Δεν έκανες τίποτα για να μας προστατεύσεις. Δεν κάνεις για αρχηγός», του φωνάζουν. Εκείνος αποφασίζει να μοιραστεί την αλήθεια μονάχα με ένα μέρος των χίπηδων. Παράλληλα, η Νόνα τον τελευταίο καιρό απολαμβάνει ιδιαίτερα την παρέα του Ρόμπερτ, καθώς περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί. Ενα νέο μέλος προστίθεται στη χωροφυλακή μαζί με τον Αρβανιτάκη και ο Λοΐζος προσπαθεί μάταια να τον πάρει με το μέρος του. Στο μεταξύ, μια νέα πληροφορία έρχεται στο φως σχετικά με την υπόθεση χρηματοδότησης του δικηγόρου του Σήφη και ο Διονύσης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο τελευταίος χρόνος έχει υπάρξει σκληρός για την οικογένεια Αρχοντάκη και ο Διονύσης, χάνοντας την ψυχραιμία του, εμφανίζεται στο κατώφλι της Ελένης ζητώντας εξηγήσεις σχετικές με τα εξωπραγματικά γεγονότα που τον έχουν τρομοκρατήσει. «Πες σε αυτόν που κρύβεται πίσω από όλα αυτά να σταματήσει να παίζει μαζί μου», της αναφέρει. Στο μεταξύ οι προσπάθειες του Μάρτιν να προστατέψει τους χίπηδες αποδείχθηκαν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε, καθώς με την αποκάλυψη της αλήθειας, το συμβούλιο των χίπηδων συζητάει για την αντικατάσταση του αρχηγού τους με κάποιον τον οποίο θα εμπιστεύονται πραγματικά. Παράλληλα, η Κερασία επιβεβαιώνει τις υποψίες της για την εγκυμοσύνη της Τες και όλος της ο κόσμος κλονίζεται, ενώ ο Γράντος σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την επικοινωνία του με την αγαπημένη του, ζητάει βοήθεια από τον Χάρι στην εκμάθηση Αγγλικών.

Μια γυναίκα σαν από μηχανής θεός έρχεται στη ζωή του Δημητρού τη στιγμή που τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Είναι η Μαίρη, μια νέα, όμορφη, αινιγματική ψυχίατρος που πιστεύει ότι οι ψυχιατρικές μέθοδοι της εποχής είναι ξεπερασμένες και προσπαθεί να εφαρμόσει καινοτόμες μεθόδους στους ασθενείς της. Η γνωριμία της με τον Δημητρό θα λειτουργήσει καταλυτικά για εκείνον, καθώς θα τον φέρει για πρώτη φορά σε επαφή με τα πραγματικά του συναισθήματα και το πώς νιώθει για τη ζωή του. Αυτό που δεν φαντάζεται κανείς, ωστόσο, είναι ότι η Μαίρη κουβαλάει ένα μεγάλο μυστικό. Την ίδια στιγμή η οικογένεια Αρχοντάκη έχει πέσει στα μάτια του χωριού και η Νικολίνα κάνει μια πρώτη απόπειρα να εμφανιστεί με το κεφάλι ψηλά στην κοινότητα, αντικρίζοντας όμως σε αυτή της την προσπάθεια τον μεγαλύτερό της εχθρό. Μια απρόσμενη ερώτηση του Μάρκου προς την Κερασία αλλάζει απότομα τις ισορροπίες της σχέσης τους. «Θα ήθελες παιδιά;», τη ρωτάει και τα φαντάσματα του παρελθόντος στοιχειώνουν το μέλλον της Κερασίας, εμποδίζοντάς τη να κάνει το επόμενο βήμα.