Η γη της ελιάς: «Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σου» - Ο γάμος που "μαυρίζει", ο φόνος και η φυλάκιση

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: «Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σου» - Ο γάμος που

Σε μπελάδες θα βρεθεί η Αρετή μετά τον φρικτό θάνατο του Τάσου, στα νέα επεισόδια της σειράς "Η γη της ελιάς", καθώς θεωρείται η νούμερο ένα ύποπτη για τον φόνο του και μάλιστα προφυλακίζεται. Η ίδια φωνάζει για την αθωότητά της, αλλά όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Στο μεταξύ, η Αριάδνη κάνει το πρώτο βήμα και τα βρίσκει με την Ιουλία, ενώ η Αθηνά ζει ευτυχισμένες στιγμές με τον Τζον.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της Ελιάς

Δευτέρα 11/3 Επεισόδιο 113

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον φούρνο του Τάσου φέρνει μεγάλη αναστάτωση στη Μάνη και όλοι αναρωτιούνται τι συνέβη. Σύντομα όμως, η είδηση του τραγικού θανάτου του Τάσου από εμπρησμό στον φούρνο συνταράσσει την Αρεόπολη. Η αστυνομία και ο Κουράκος ψάχνουν να βρουν ποιος μπορεί να τον ήθελε νεκρό και γιατί. Ολοι έχουν ακούσει τις προηγούμενες ημέρες την Αρετή να απειλεί πως θα κάψει τον φούρνο και οι υποψίες πέφτουν κατευθείαν πάνω της.

«Βρείτε και φέρτε μου την Αρετή Καπερνάρου για να δώσει κατάθεση», δίνει εντολή ο Κουράκος και πράγματι αργότερα εκείνη βρίσκεται ενώπιόν του. «Εσύ έβαλες τη φωτιά στον φούρνο του Τάσου;», τη ρωτάει ευθέως, αλλά εκείνη αρνείται κάθε ανάμειξη: «Δεν έχω κάνει τίποτα! Δεν θα σκότωνα ποτέ άνθρωπο», του απαντάει. Η είδηση πως η Αρετή δίνει κατάθεση για τον φόνο του Τάσου αναστατώνει και τη Βασιλική, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μητέρα της έκαψε ζωντανό έναν άνθρωπο.

«Δεν τα πιστεύω αυτά που ακούω. Δεν μπορεί η μάνα μου να σκότωσε άνθρωπο. Πρέπει να πάω να τη δω, να τη ρωτήσω, να μου μιλήσει. Δεν το πιστεύω», λέει η Βασιλική και φεύγει για το τμήμα. Την ίδια ώρα ο Πότης, ανοίγοντας το καφενείο, βρίσκει ένα σημείωμα που αφορά τον Κωνσταντίνο και τα χάνει: «Αλλο και τούτο πάλι! Τι σημαίνει αυτό;», αναρωτιέται και κατευθείαν πηγαίνει στο γραφείο τού συμβολαιογράφου και τον ενημερώνει σχετικά: «Εντάξει, Πότη, θα το διευθετήσω εγώ το ζήτημα. Θα σε παρακαλέσω όμως να μη μιλήσεις πουθενά γι’ αυτό», του τονίζει ο Κωνσταντίνος.

Τρίτη 12/3 Επεισόδιο 114

Η Ιουλία έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της, όταν ανοίγει την πόρτα και αντικρύζει μπροστά της την Αριάδνη. Η κοπέλα κοιτάζει τη μητέρα της και η Ιουλία της ζητάει να περάσει μέσα. «Ξέρεις κανείς ότι έχεις έρθει εδώ;», τη ρωτάει και εκείνη της γνέφει αρνητικά. Η Ιουλία τα έχει χαμένα και δεν ξέρει τι να πει, παρά μόνο τη ρωτάει αν θέλει κάτι να της προσφέρει. Τότε η Αριάδνη παίρνει μια βαθιά ανάσα και της λέει: «Ημουν θυμωμένη μαζί σου. Εξοργισμένη, είναι ίσως η σωστή λέξη. Ομως, είμαι διατεθειμένη να σε ακούσω, να μου πεις κι εσύ από την πλευρά σου τα όσα έγιναν».

Η απρόσμενη εμφάνιση της Αριάδνης στην Κηφισιά και η διάθεσή της να ακούσει όλη την ιστορία από τη μητέρα της, έχει γεμίσει χαρά την Ιουλία, η οποία της εξιστορεί τα πάντα. Τον ανεκπλήρωτο έρωτα με τον Στάθη, τον χωρισμό τους, το τροχαίο κατά το οποίο της είπαν πως το μωρό της πέθανε, την επανασύνδεση με τον Στάθη, τα πάντα! Ομως, μάνα και κόρη θα μιλήσουν και για τον Χρήστο. Στη Μάνη, ο Κουράκος συνεχίζει να ανακρίνει την Αρετή, η οποία λέει ψέματα για να δικαιολογηθει, εμπλέκοντας και την Ασπασία. «Θα βρούμε την Ασπασία Καπερνάρου να μας επιβεβαιώσει τα όσα λες», της λέει, ενώ παράλληλα η Βασιλική φτάνει στο τμήμα και ζητάει να μιλήσει με τη μητέρα της.

Η Αρετή ορκίζεται στη Βασιλική ότι δεν έχει καμία σχέση με τον φρικτό θάνατο του Τάσου: «Δεν το έκανα εγώ, κόρη μου! Λέω αλήθεια, μα πώς μπορείς να πιστεύεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, κορόνα μου», ισχυρίζεται, αλλά η Βασιλική έχει τις αμφιβολίες της. Ο Πότης, μετά από παραίνεση της ψυχολόγου, κάνει μια συζήτηση στην Αννα για τις φαντασιώσεις του. Ωστόσο, η απάντηση που θα πάρει από τη γυναίκα του δεν θα του αρέσει καθόλου και θα τον βγάλει από τα ρούχα του.

Δείτε επίσης: «Πάει την έχασα! Είμαι βλ@κας» - Επανασύνδεση για το πιο τοξικό ζευγάρι

Πέμπτη 14/3 Επεισόδιο 115

Η Αθηνά με τον Τζον και τη Μαργαρίτα επισκέπτονται τη Μαρία στο Σούνιο. Η μητέρα της Αθηνάς δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της που η κόρη της βρήκε επιτέλους τον κατάλληλο άνθρωπο για να ερωτευτεί και να ζήσει μαζί του. «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, θεία μου», της λέει η Μαργαρίτα και εκείνη της απαντάει: «Τουλάχιστον πρόλαβα να δω την κόρη μου πραγματικά χαρούμενη». Στο τραπέζι αργότερα, ο Τζον παίρνει την πρωτοβουλία και κάνει μια πολύ σοβαρή πρόταση στη Μαρία: «Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σου», της λέει και όλοι εκπλήσσονται. Η Μαρία πετάει από τη χαρά της και λέει: «Με όλη μου την καρδιά, ναι! Σας δίνω την ευχή μου. Δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενη με κάνετε», τους λέει και ο Τζον δίνει ένα εντυπωσιακό μονόπετρο στην Αθηνά και τη ζητάει επίσημα σε γάμο. Η Αθηνά λέει το «ναι» και τώρα μένει να αποφασίσει αν θα μετακομίσει στην Αμερική.

Παρασκευή 14/3 Επεισόδιο 116

Το ευχάριστο κλίμα ωστόσο χαλάει κατά την επιστροφή τους στη Μάνη, καθώς ανακοινώνουν στη Φιλιώ την απόφασή τους να παντρευτούν. Εκείνη, όμως, δεν χαίρεται με τα νέα, μαυρίζοντας τη χαρά της Αθηνάς.

Ο Κουράκος μαθαίνει από τα στοιχεία της έρευνας ότι η Αρετή είχε προμηθευτεί δύο μπιτόνια με βενζίνη τις προηγούμενες ημέρες και η θέση της δυσχεραίνει. Τα στοιχεία εναντίον της είναι συντριπτικά και οι κάτοικοι της Αρεόπολης είναι διχασμένοι, αφού πολλοί από αυτούς πιστεύουν στην ενοχή της. Σε απόγνωση βρίσκεται η Βασιλική και απευθύνεται στον Λυκούργο για βοήθεια: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι να σώσετε τη μάνα μου», τον ικετεύει, αλλά εκείνος έχει ηθικούς ενδοιασμούς, αφού είναι σίγουρος ότι η Αρετή είναι ένοχη και δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση: «Δεν θέλω να εμπλακώ, κόρη μου. Δυστυχώς όλα τα στοιχεία, απ’ όσο μαθαίνω, είναι εναντίον της και δείχνουν πως η Αρετή έβαλε τη φωτιά», της ομολογεί.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η δολοφόνος του Τάσου - Τον έκαψε ζωντανό και κατηγόρησε την Αρετή

Η Αριάδνη φοράει το δαχτυλίδι των Βρεττάκων και η Ιουλία δείχνει πολύ χαρούμενη με αυτή της την κίνηση. Ο Μιλτιάδης επισκέπτεται τη Βασιλική για να της συμπαρασταθεί, τη στιγμή που ο Φίλιππος της έχει γυρίσει εντελώς την πλάτη, γεγονός που την κάνει να αμφιβάλλει αρκετά για τον γάμο της. Η Αρετή οδηγείται στον ανακριτή και η θέση της δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Η Αριάδνη κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της σχέσης της με τον Στάθη, ελπίζοντας πως εκείνος θα τη συγχωρέσει και θα την αφήσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Παράλληλα, η Ισμήνη τρέμει για το επόμενο «χτύπημα» του εκβιαστή, την ώρα που στην εταιρεία της συνεχίζονται οι εντάσεις ανάμεσα στην Αλκμήνη και την Αντωνία. Η Ιουλία ενημερώνει τον Ισίδωρο ότι τα βρήκε επιτέλους με την Αριάδνη: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη, Ισίδωρε! Η κόρη μου δείχνει να με έχει συγχωρέσει. Και να σου πω και κάτι; Φόρεσε το δαχτυλίδι των Βρεττάκων», του λέει και εκείνος χαίρεται με τις εξελίξεις στη ζωή της αδελφής του.

Η Μαργαρίτα πιάνει τη Θεοδώρα να πίνει και γίνεται έξω φρενών, ενώ τελικά ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Αρετής, αλλά ο εισαγγελέας και ο δικαστής διατάζουν την προφυλάκισή της. Η Αριάδνη επιστρέφει στη βάση της και αναζητά παρηγοριά στον Στάθη. Ο Φίλιππος είναι σίγουρος πως η Αρετή είναι ένοχη κι αυτό μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Βασιλική.