Σασμός: Η Θοδώρα παντρεύεται τον Τόλη και υιοθετούν παιδί - Το αυτοκίνητο του Αστέρη & του Μαθιού εκρήγνυται... Ένας ο νεκρός!

Οι εβδομαδιαίες (11-15/3) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: Η Θοδώρα παντρεύεται τον Τόλη και υιοθετούν παιδί - Το αυτοκίνητο του Αστέρη & του Μαθιού εκρήγνυται... Ένας ο νεκρός!

Λίγο πριν φύγει για την Κροατία, η Εύα θέτει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο εξόντωσης του Μαθιού, όμως δεν καταφέρνει να τον σκοτώσει. Η αστυνομία της Κρήτης θα προχωρήσει στη σύλληψή της, ενώ την ίδια ώρα η Θοδώρα παίρνει μια παράτολμη απόφαση ζωής. Χαμός αυτή την εβδομάδα στον Σασμό!

Οι εβδομαδιαίες (11-15/3) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 11/3 Επεισόδιο 86

Η Στέλλα δεν μπορεί να διαχειριστεί πως τόσο καιρό ζούσε σε έναν άλλο κόσμο, πως υπερασπιζόταν τον Μαθιό και πως ήταν έτοιμη να παλέψει για εκείνον που μόνο ψέματα της είχε πει σχετικά με τον θάνατο του Στεφανή. Ετσι λοιπόν παίρνει την απόφαση να μην αναλάβει την εκπροσώπησή του και μάλιστα το ανακοινώνει στον Αστέρη.

«Εχουμε περάσει πολλά οι δυο μας και τελικά επικράτησε η πραγματική φιλία και αγάπη. Σας έχω υποστηρίξει και δεν θα σταματήσω να το κάνω, όμως, Αστέρη μου, υπάρχουν και πράγματα που είναι πάνω από εμάς. Δεν μπορώ να εκπροσωπήσω τον Μαθιό. Δεν μπορώ να εκπροσωπήσω έναν δολοφόνο», θα του πει κι εκείνος θα προσπαθήσει να της εξηγήσει πως αν δεν είχε σκοτώσει ο αδελφός του τον Στεφανή, τώρα πιθανόν η Βασιλική να μη ζούσε, όμως εκείνη δεν συμμερίζεται τη σκέψη του.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για έναν φόνο, Αστέρη. Πάντα υπάρχει και άλλη επιλογή από το να αφαιρέσεις απλά τη ζωή κάποιου», θα του εξηγήσει. Λίγο πριν τον αφήσει μόνο στο αλουμινάδικο, θα του ζητήσει να πει εκείνος στον αδελφό του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον εκπροσωπήσει. Ο Αστέρης θα έρθει σε δύσκολη θέση αλλά θα το δεχτεί με την ελπίδα πως η Στέλλα απλά έχει σοκαριστεί και πως σε βάθος χρόνου θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό του Μαθιού.

Την κακή διάθεση της Στέλλας θα προσέξει πάντως και ο Τάσος. «Τι έχεις, κορίτσι μου; Δείχνεις να σε απασχολεί κάτι πολύ σοβαρό. Προβλήματα με τον εισαγγελέα πάλι;», θα τη ρωτήσει και η δικηγόρος θα του εξηγήσει πως για μια ακόμη φορά απογοητεύτηκε από τον κόσμο γύρω της καθώς δεν θέλει να μιλήσει για τον Μαθιό.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τη δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της Θοδώρας αφήνει τον Γιώργο έκπληκτο και τον πεισμώνει να ανακαλύψει την αλήθεια για το ποιος ήθελε να κάνει κακό στην αγαπημένη του. Στο μεταξύ, όσο η Εύα τελειοποιεί το πλάνο εξόδου της από την Ανω Ποριά με το τελειωτικό της χτύπημα στον Μαθιό βάζοντας στο αυτοκίνητό του εκρηκτικό μηχανισμό, ο Γιώργος αποφασίζει να της στήσει μια παγίδα για να καταλάβει αν όντως είναι η αδελφή του Ευθύμη Φαρμάκη.

Η Καλλιόπη σκέφτεται πως το μωρό που βρέθηκε στην πόρτα τού παπά πρέπει να υιοθετήσει ένας νέος άνθρωπος από το χωριό που να έχει όρεξη να το φροντίσει και να του δώσει την αγάπη που χρειάζεται. Το μυαλό της πηγαίνει στη Θοδώρα, όμως καταλαβαίνει από μόνη της πως δεν υπάρχει περίπτωση να της το δώσουν αν δεν είναι παντρεμένη. Τότε, ο Τόλης που θα βρεθεί εκείνη τη στιγμή δίπλα της και θα της πει ότι θα ήθελε πολύ να γίνει πατέρας, θα της δώσει μια... περίεργη ιδέα που θα προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας Αγγελάκη. Ο Παντελής συγκεκριμένα, αρνείται να του δώσει το χέρι της κόρης του και ο Τόλης φεύγει κακήν κακώς από το σπίτι τους, παρόλο που εξηγεί τον αγαθό σκοπό του. Η Θοδώρα όμως, δεν θα βρει τελικά και τόσο κακή την ιδέα του.

Μια σοκαριστική αποκάλυψη θα θρυμματίσει την ηρεμία στο χωριό και θα θέσει τα πράγματα σε αντίστροφη μέτρηση. Για την ακρίβεια, όλοι μαθαίνουν πως πίσω από την επίθεση στη Θοδώρα κρύβεται η Εύα και όλοι αρχίζουν να σκέφτονται ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος της. Μόνο η Αννα με τον Παντελή δεν μαθαίνουν την αλήθεια για τα σπασμένα φρένα της κόρης τους και αυτό γιατί εκείνη δεν θέλει να τους ανησυχήσει. Ωστόσο, η Θοδώρα καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση αν θέλει να κρατήσει το μωρό, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει στην άκρη τα αισθήματά της για τον Γιώργο και το συζητάει με τον αδελφό της, Μανόλη. «Είμαι σίγουρος πως αν το πρότεινες στον Γιώργο δεν θα σου αρνιόταν. Το ξέρεις ότι σε αγαπάει σαν τρελός. Θα έκανε τα πάντα για σένα. Δεν είναι δυνατόν να παντρευτείς τον Τόλη, ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό», θα της επισημάνει εκείνος και η Θοδώρα θα απαντήσει: «Δεν θέλω να κάνει κάτι μαζί μου και να εγκλωβιστεί. Δεν του αξίζει αυτό. Πρέπει να έχει την επιλογή να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει στη ζωή του θα του απαντήσει και ο Μανόλης θα πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει από μόνος του στον Γιωργο για να σώσει την κατάσταση.

Τρίτη 12/3 Επεισόδιο 87

Στο μεταξύ, η Στέλλα με τον Χρήστο περνάνε μια όμορφη βραδιά και έρχονται πιο κοντά. Αποφασίζουν μάλιστα να κόψουν και τον πληθυντικό μεταξύ τους, γεγονός που δείχνει πως η σχέση τους αποκτά νέες βάσεις.

Η Εύα φεύγει από το ξενοδοχείο, όμως η αστυνομία είναι αποφασισμένη να τη βρει. Η παγίδα του Γιώργου, που έβαλε συνεργάτη του να της στείλει μέιλ που έλεγε ότι ο μασκοφόρος δεν έχει σχέση με την οικογένεια Φαρμάκη, την κάνει να «καρφωθεί» και έτσι ο εισαγγελέας βγάζει ένταλμα σύλληψης. Εκείνη εξαφανίζεται και ο Παύλος πρέπει να αποφασίσει αν μέσω του Βαγγέλη θα βοηθήσει το χωριό του που έχει πληγεί από την παρουσία της. «Μόνο εσύ ξέρεις πού βρίσκεται τώρα. Βοήθησεέ με σε παρακαλώ. Δεν πρέπει να προλάβει να φύγει από την Κρήτη», θα πει στον πιστό του συνεργάτη και εκείνος θα την καλέσει αμέσως στο τηλέφωνο για να της πει: «Ισχύει ακόμα η πρόταση που μου έκανες να έρθω μαζί σου στην Κροατία ή έχεις ήδη φύγει;». Η Εύα για πρώτη φορά, ανυποψίαστη, θα του στείλει την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται και ο Βαγγέλης με τη σειρά θα του θα τη στείλει στην αστυνομία, η οποία λίγα μόνο λεπτά αργότερα θα τη συλλάβει.

Δείτε επίσης: Τέλος με 4 γάμους - Αυτά είναι τα ζευγάρια που παντρεύονται

Τετάρτη 13/3 Επεισόδιο 88

Την ίδια στιγμή, Μαθιός και Αστέρης βρίσκονται στο βουνό και πηγαίνουν να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο του πρώτου για να πάνε να φυτέψουν λουλούδια, όμως ένας εργάτης τους σταματάει καθώς χρειάζεται το αυτοκίνητο. Μπαίνει εκείνος λοιπόν στο όχημα του Μαθιού και μόλις βάζει μπρος τη μηχανή γίνεται έκρηξη, που του στοιχίζει τη ζωή. Ολόκληρο το χωριό συγκλονίζεται και η Βασιλική με την Αργυρώ ευχαριστούν τον Θεό που οι άντρες τους είναι καλά. Οι δύο οικογένειες έρχονται ακόμη πιο κοντά, ενωμένες μπροστά στο απρόσμενο πένθος. Η Καλλιόπη μαζί με τον Μαθιό και τον Αστέρη αποφασίσουν πως το λιγότερο που πρέπει να κάνουν είναι να αναλάβουν τα έξοδα της οικογένειας του άτυχου εργάτη.

Την ίδια στιγμή, η Θοδώρα αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση του Τόλη, προκειμένου να καταφέρει να υιοθετήσει το μωρό. «Το εννοείς ότι θέλεις να με παντρευτείς; Με κάνεις πολύ ευτυχισμένο, όμως πρέπει να ξέρεις ότι ο στόχος μας θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Μην ξεχνάς, Θοδώρα μου, ότι έχω καταδικαστεί για φόνο», θα της θυμίσει και για λίγα λεπτά η κοπέλα θα βυθιστεί στο σκοτάδι.

Πέμπτη 14/3 Επεισόδιο 89

Ενώ ο Χρήστος καλεί τον Βαγγέλη στο γραφείο του και αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, η γιαγιά Ειρήνη θα συναντηθεί με την Καλλιόπη και δεν θα παραλείψει να της αποκαλύψει ότι ξέρει ποιος σκότωσε τον Στεφανή. Η «καπετάνισσα» θα ταραχθεί και θα προσπαθήσει να της εξηγήσει πως το έκανε για να σώσει τη Βασιλική. Ομως η γιαγιά δεν θα την αφήσει να ολοκληρώσει την κουβέντα της. «Δεν με νοιάζουν οι λόγοι, Καλλιόπη, και ούτε σκοπεύω να μιλήσω σε κάποιον για το μυστικό του γιου σου. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει τον γιο σου. Είχε τους λόγους του και τους σέβομαι. Αυτό θέλω να θυμάσαι», θα της πει, αλλά η Καλλιόπη δεν θα ησυχάσει από τις κουβέντες της. Αντίθετα, θα πει στον γιο της πως μάλλον θα πρέπει να κάνει μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τη γιαγιά της Αργυρώς.

Παρασκευή 15/3 Επεισόδιο 90

Η αδελφή του Ευθύμη Φαρμάκη οδηγείται στο κρατητήριο της αστυνομίας και όλοι ελπίζουν πως το χωριό τους έχει να περιμένει μόνο όμορφες μέρες στο εξής αφού ο άνθρωπος που τους απειλούσε μέσω μηνυμάτων δεν κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη αρνείται να παραδεχτεί ότι βρίσκεται πίσω από τα δεκάδες απειλητικά μηνύματα, ενώ όταν βρεθεί απέναντί της ο Παύλος και την ενημερώσει πως ο αδελφός της επεδίωξε τον θάνατό του, θα κλονιστεί. Συγκεκριμένα, θα της πει ότι έβαλε στα χέρια του το μαχαίρι και έπεσε με δύναμη πάνω του, γιατί ήθελε να φύγει και να πάει να συναντήσει τη Ρέα του, στα χέρια ενός ανθρώπου που ήξερε ότι τον αγαπάει. Λίγες ημέρες αργότερα, η Εύα θα μεταφερθεί στην Αθήνα και η αστυνομία της Ανω Ποριάς θα κλείσει τον φάκελό της.