Το Προξενιό της Ιουλίας: «Τα συγχαρητήριά μου! Θα γίνετε πατέρας», «Είσαι άξια εσύ να γίνεις μάνα;» - Ανακοινώνεται βαρύς χωρισμός

Οι εβδομαδιαίες (13-15/3) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Τα συγχαρητήριά μου! Θα γίνετε πατέρας», «Είσαι άξια εσύ να γίνεις μάνα;» - Ανακοινώνεται βαρύς χωρισμός

Πλέον, στα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, η εγκυμοσύνη της Ιουλίας δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο και σε μια επίσκεψή της στο νοσοκομείο, ο γιατρός Χαλκιάς ανακοινώνει το χαρμόσυνο γεγονός στον Γιωργίκη και τη Στάσα που περιμένουν να μάθουν την κατάσταση της υγείας της.

Οι εβδομαδιαίες (13-15/3) εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας

Τετάρτη 13/3 Επεισόδιο 59

Η Ιουλία γίνεται μάρτυρας της σοκαριστικής σκηνής μεταξύ της Χάδως και του αδελφού της. Αυτό που είδαν τα μάτια της δεν μπορεί να το πιστέψει, ούτε ότι ο άντρας της μπορεί να γίνει τόσο άγριος και να βγει εκτός εαυτού. «Συγγνώμη, αλλά ώρες-ώρες η Χάδω με βγάζει έξω από τα ρούχα μου. Εχασα την ψυχραιμία μου. Δεν έχει ξανασυμβεί», της εξηγεί εκείνος, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις που της δίνει ο Γιωργίκης, η κοπέλα αρχίζει να αισθάνεται φόβο απέναντί του.

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης με τη Φιλιώ δίνουν λόγο. «Να ζήσετε και γρήγορα ο γάμος», εύχονται όλοι και ο Στασινόπουλος τους αιφνιδιάζει με τη χάρη που τους ζητάει. «Θέλω να μου υποσχεθείτε ότι θα με κάνετε γρήγορα παππού», τους λέει.

Στο μεταξύ, ο Επιφάνειος λέει στον Χρήστο να ψάξει καλύτερα για το ημερολόγιο της μητέρας του, καθοδηγώντας τον να ερευνήσει το σημείο που ο ίδιος έθαψε τα γράμματά της. «Σίγουρα θα υπάρχει ένα σημείο στο δάσος που θα το αγαπούσε. Εκεί να ψάξεις», είναι τα λόγια του.

Η Βαγγελίτσα είναι πολύ στενοχωρημένη από τον χωρισμό της με τον Ρήγα και προσπαθεί να τα ξαναβρεί μαζί του. Οταν βλέπει μπροστά της τον Σωτηράκη, καβγαδίζει μαζί του και του μιλάει τόσο άσχημα, που η περηφάνια του δεν μπορεί να αντέξει. «Θα μου το πληρώσεις πολύ άσχημα αυτό», μονολογεί και πηγαίνει σε ένα μαγαζί να τα πιει. Εκεί τον βρίσκει δεύτερο χτύπημα από τη Ζανέτ, που τον κάνει σκουπίδι αφού έχει καταλάβει πια το διπλό του παιχνίδι. «Τελειώσαμε, Σωτηράκη. Εραστή της συμφοράς. Και στο εξής ξέχασε τη Ζανέτ γιατί είσαι ένας ξοφλημένος», του τονίζει.

Παράλληλα, στο αρχοντικό του Προβιού, η πρόθεση της Χάδως να υιοθετήσει ένα παιδί γίνεται γνωστή. «Τι είναι αυτά που λες; Πού ακούστηκε να πάρεις ένα ξένο παιδί. Δεν είσαι καν παντρεμένη. Τι θα πει ο κόσμος; Δεν θα μας κάνεις εσύ ρεζίλι. Και είσαι άξια εσύ να γίνεις μάνα; Μόνο χολή και κακία βγάζεις», της λέει ο Γιωργίκης. Η υιοθεσία της μικρής Χάιδως γίνεται βασικό σημείο τριβής μέσα στο σπίτι και ο τρόπος που όλοι επιμένουν να βάζουν τις δικές τους ανάγκες πάνω από των άλλων, δεν μπορεί παρά να είναι προάγγελος συμφορών.

Πέμπτη 14/3 Επεισόδιο 60

Ο Σωτηράκης κάνει στο νυχτερινό μαγαζί μεγάλο σαματά μετά τα λόγια της Ζανέτ, έτοιμος να φτάσει μέχρι τον φόνο αφού έχει γυαλίσει το μάτι του και οδηγείται στη χωροφυλακή. «Πάλι εδώ, Σωτηράκη; Δεν σου είπα να μη σε ξαναδώ μπροστά μου; Βλέπω δεν βάζεις μυαλό», του λέει ο Κωστής. «Αφήστε τον σε μένα, κύριε διοικητά», παρεμβαίνει ο Δήμου.

Μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Δήμου και κατόπιν του Στασινόπουλου, ο συλληφθείς αποκαλύπτει τον λόγο του μακελειού στο νυχτερινό μαγαζί, εμπλέκοντας ακόμα και τη Ζανέτ που καλείται για ανάκριση. «Εσύ είσαι μυαλωμένο κορίτσι. Για πες μου τι έγινε. Δεν θέλεις μπλεξίματα. Και ειδικά να την πληρώσεις για έναν τύπο όπως αυτόν», της λέει ο Κωστής. Μιλώντας μαζί της, τελικά καταφέρνει να μάθει τον πραγματικό λόγο του παραλίγο φονικού.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Ιουλία έχει μια ακόμη λιποθυμία και ο Γιωργίκης με τη Στάσα την πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός Χαλκιάς που γνωρίζει την περίπτωση και έχει πει στην Ιουλία ότι θα τη βοηθήσει, βρίσκει την ευκαιρία να μεταφέρει τα ευχάριστα νέα. «Κύριε Προβιέ, τα συγχαρητήριά μου. Θα γίνετε πατέρας», του ανακοινώνει. Η Στάσα μένει, υποτίθεται, έκπληκτη. «Η Ιουλίτσα μου είναι έγκυος;», ρωτάει και πέφτει στην αγκαλιά του Γιωργίκη που έχει μείνει εμβρόντητος. «Με το καλό», του λέει η πεθερά του με δάκρυα στα μάτια.

Η Βαγγελίτσα, στενοχωρημένη, ανακοινώνει στην αδελφή της την οριστική λήξη της σχέσης της με τον Ρήγα. «Αυτό ήταν, τελείωσε», της δηλώνει. «Τίποτα δεν τελείωσε. Ετσι νόμιζα κι εγώ για τον Γρηγόρη και δες μας τώρα. Είμαστε λογοδοσμένοι. Εγώ λέω να επιμείνεις και να μην το βάλεις κάτω, όπως έκανα κι εγώ», τη συμβουλεύει η Φιλιώ. Την ίδια ώρα, η Αλεξάνδρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα. Μια συνάντηση όμως με τον γιατρό Γκλαβάνη της προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. «Τι κάνει η μητέρα σας; Πήρε την αγωγή που της έδωσα; Δεν πρέπει να την παραμελήσει καθόλου γιατί η κατάστασή της είναι σοβαρή», της λέει ο γιατρός και η κοπέλα που δεν γνώριζε τίποτα, έρχεται αντιμέτωπη με την Κυριακούλα και τα μυστικά της.

Δείτε επίσης: Ο Ραζίνης το σκάει από τη φυλακή - O άνδρας που θα τον βοηθήσει

Παρασκευή 15/3 Επεισόδιο 61

Τα νέα της εγκυμοσύνης της Ιουλίας φέρνουν αναστάτωση στο αρχοντικό και προκαλούν νέα σύγκρουση ανάμεσα στον Γιωργίκη και στη Χάδω. «Δεν θέλεις να υιοθετήσω για να έχεις εδώ μέσα μόνο το μούλικό σου. Αλλά είναι και δικό μου σπίτι. Και πότε πρόλαβε αυτή και γκαστρώθηκε; Ξύπνα. Μάνα και κόρη σε τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί. Αλλουνού είναι το μπάσταρδο. Κακομοίρη μου. Εσύ νομίζεις ότι σπέρνεις παιδιά και σε έχουνε προλάβει άλλοι», του φωνάζει η Χάδω, κάνοντάς τον ακόμη πιο έξαλλο. Η Αλεξάνδρα, πάλι, μετά την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της μητέρας της, έχει μια πρόταση να της κάνει. «Θα μείνω εδώ. Θα επιστρέψω για να σε προσέχω και να είμαι κοντά σε σένα και τον πατέρα. Με χρειάζεσαι. Παραδέξου το», της αναφέρει. Την ίδια ώρα, η Δέσπω βρίσκει την ευκαιρία να συνεχίσει να γυροφέρνει τον Προβιό, κάτι που πέφτει στην αντίληψη της Στάσας.

Την ώρα που εν μέσω της αποκάλυψης της εγκυμοσύνης, η αγωνία για την οικογένεια Σκούταρη κορυφώνεται εν αναμονή των εξελίξεων, δίνεται η ευκαιρία στον Στασινόπουλο να έρθει ξανά κοντά στη Στάσα, που έχει την ανάγκη του. Παράλληλα, η Βαγγελίτσα προσπαθεί απεγνωσμένα να συναντηθεί με τον Ρήγα και είναι έτοιμη να τα βάλει με όλους και με όλα για χάρη του. Ενα μήνυμα που λαμβάνει ο Επιφάνειος στο μοναστήρι από τον Στρατή, ανοίγει ένα νέο μέτωπο και οδηγεί σε μια νέα «συμμαχία» που θα δρομολογήσει ανατρεπτικές εξελίξεις, την ίδια ώρα που άλλη μια κρίση τού Χρήστου ταράζει την Ιουλία και της δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το παρελθόν του Γιωργίκη, ο οποίος ετοιμάζεται να ζητήσει κάτι από τη Δέσπω, που θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες το αρχοντικό των Προβιών.