Η γη της ελιάς (14/3): «Μου έκανε πρόταση γάμου και είπα ναι» - Επιτέλους βρίσκει την ευτυχία... ή μήπως όχι;

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (14/3): «Μου έκανε πρόταση γάμου και είπα ναι» - Επιτέλους βρίσκει την ευτυχία... ή μήπως όχι;

Στο σημερινό 14/3 επεισόδιο της σειράς Η γη της ελιάς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η Αθηνά δέχεται την πρόταση γάμου του Τζον, ενώ από την άλλη ο Μιλτιάδης φλερτάρει όλο και πιο έντονα με την Βασιλική, παρόλο που ο Φίλιππος δεν έχει δολοφονηθεί ακόμα (αυτό είναι το τραγικό του τέλος).

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 115

Η Αθηνά με τον Τζον και τη Μαργαρίτα επισκέπτονται τη Μαρία στο Σούνιο. Η μητέρα της Αθηνάς δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της που η κόρη της βρήκε επιτέλους τον κατάλληλο άνθρωπο για να ερωτευτεί και να ζήσει μαζί του. «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, θεία μου», της λέει η Μαργαρίτα και εκείνη της απαντάει: «Τουλάχιστον πρόλαβα να δω την κόρη μου πραγματικά χαρούμενη».

Στο τραπέζι αργότερα, ο Τζον παίρνει την πρωτοβουλία και κάνει μια πολύ σοβαρή πρόταση στη Μαρία: «Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σου», της λέει και όλοι εκπλήσσονται. Η Μαρία πετάει από τη χαρά της και λέει: «Με όλη μου την καρδιά, ναι! Σας δίνω την ευχή μου. Δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενη με κάνετε», τους λέει και ο Τζον δίνει ένα εντυπωσιακό μονόπετρο στην Αθηνά και τη ζητάει επίσημα σε γάμο. Η Αθηνά λέει το «ναι» και τώρα μένει να αποφασίσει αν θα μετακομίσει στην Αμερική.

Δείτε επίσης: «Πάει την έχασα! Είμαι βλ@κας» - Επανασύνδεση για το πιο τοξικό ζευγάρι

Μιλτιάδης και Βασιλική γίνονται ζευγάρι μετά τον θάνατο του Φίλιππου!

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στη σειρά του Mega, Γη της ελιάς, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi Σίριαλ! Ο Μιλτιάδης εδώ και πολύ καιρό δείχνει ότι τρέφει αισθήματα για τη Βασιλική και εμμέσως πλην σαφώς το δείχνει με τις κινήσεις του, αλλά και με κολακευτικά λόγια που λέει για την κοπέλα. Και μπορεί η αγάπη της Βασιλικής για τον Φίλιππο να παραμένει δυνατή, οι καταστάσεις όμως που θα φέρουν τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή της, φέρνουν τον Μιλτιάδη στο πλάι της...

Ο Μιλτιάδης συνεχίζει να λέει πάντα καλά λόγια για τη Βασιλική και δείχνει με κάθε τρόπο τη συμπάθειά του σ’ αυτή. Από την άλλη και η Βασιλική από την πλευρά της φαίνεται να κολακεύεται από τη στάση του, ενώ δεν ξεχνάει ποτέ ότι εκείνος ήταν ο σωτήρας της όταν κόντεψε να πεθάνει από πνιγμό. Μέχρι και η Χάιδω τον βλέπει σαν γιο της και συνέχεια του υπενθυμίζει ότι θα του χρωστάει πάντα. Ολα αυτά τα παρατηρεί ο πανέξυπνος Παρασκευάς, ο οποίος δεν χάνει καιρό και ρωτάει ευθέως τη Βασιλική:

Δείτε επίσης: Γη της ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Ο Κουράκος παντρεύεται!

«Να σου πω, σ’ αρέσει ο Μιλτιάδης;» και η Βασιλική δείχνει να τα χάνει και ν’ αλλάζει χρώμα: «Τι λες; Πας καλά;», του απαντάει. Λίγο αργότερα όμως ο Παρασκευάς πάει και πιάνει τον Μιλτιάδη και του κάνει την ίδια ερώτηση: «Σαν να καλοβλέπεις τη Βασιλική ή μου φαίνεται; Για πες, σου αρέσει;», τον ψαρεύει, με τον Μιλτιάδη επίσης να δείχνει μεγάλη αδυναμία. Ο Παρασκευάς όμως, από την αντίδραση και των δύο, επιβεβαιώνει αυτό που υποπτεύεται, ότι υπάρχουν αισθήματα και από τις δύο πλευρές.

Η Βασιλική όμως δεν είναι από αυτές που θα έκαναν κάτι που θα πρόσβαλε τον Φίλιππο και τη Χάιδω, ούτε ποτέ θα χαλούσε τον γάμο της. Εξάλλου, παρά τα όσα αισθάνεται τελευταία για τον Μιλτιάδη, είναι ακόμα ερωτευμένη με τον άντρα της και τον αγαπάει. Οπως όμως θα δούμε, η ζωή τούς επιφυλάσσει εκπλήξεις και μάλιστα πολύ δυσάρεστες.

Γη της ελιάς Βασιλική και Φίλιππος

Ο κύκλος που άνοιξε με τη δολοφονία της αδελφής τού Φίλιππου, της Στέλλας, δεν έχει κλείσει κι αυτό θα το δούμε με τη δίκη της Χάιδως. Οι φόνοι που έκανε η Χάιδω για να εκδικηθεί κι αυτή με τη σειρά της, δεν άφησαν τον κύκλο να κλείσει. Αντίθετα, άνοιξαν έναν ακόμη, που θα τον κλείσει ο Φίλιππος με το αίμα του. Με τον θάνατο του Φίλιππου όλα αλλάζουν.

Η Χάιδω είναι μια ζωντανή νεκρή, ενώ η Βασιλική χάνει τον κόσμο της. Ντύνεται στα μαύρα και η καρδιά της γίνεται χίλια κομμάτια. Τώρα έχουν μόνο η μια την άλλη και η μόνη τους παρηγοριά είναι η μικρή Στελλίτσα. Φυσικά και όλοι είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν και μάλιστα θα δούμε τι θα προκύψει στις ζωές τους. Ενας από αυτούς που θα μείνουν στο πλευρό τους είναι και ο Μιλτιάδης, που ήδη έχει πει ότι η Βασιλική είναι η ιδανική γυναίκα! Ετσι, με την προτροπή μάλιστα της Χάιδως, η Βασιλική όπως θα δούμε στον νέο κύκλο της σειράς, θα είναι ζευγάρι με τον Μιλτιάδη.

Η δίκη της Χάιδως ξεκινά και οι δικοί της άνθρωποι παρίστανται ως μάρτυρες υπεράσπισης. Ο Παναγιώτης Βαφέας όμως φαίνεται ότι θα είναι ένας αρκετά δύσκολος αντίπαλος. Μάλιστα στριμώχνει τον Πότη και τον Μιλτιάδη προκειμένου να μην καταθέσουν στη δίκη, αλλά εκείνοι δεν κάμπτονται. Αντίθετα, ο Πότης μαζί με τον Φίλιππο, καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του Μιλτιάδη και όσα λέει φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον συνήγορο του Βαφέα, ο οποίος για να κερδίσει χρόνο, υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και η ακροαματική διαδικασία διακόπτεται προσωρινά. Παρ’ όλα αυτά, ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στον Στάθη ότι η θέση της Χάιδως σύμφωνα με την έκβαση της υπόθεσης είναι πολύ δύσκολη, ενώ λίγο αργότερα στριμώχνει τον Βαφέα. Ωστόσο, η πολιτική αγωγή παρουσιάζει έναν μάρτυρα - «έκπληξη» που έρχεται και ανατρέψει τα πράγματα.