Το Προξενιό της Ιουλίας: «Σαν πολύ γρήγορα δε φούσκωσε η κοιλιά σου;» - Το μυστικό της της Ιουλίας διαρρέει και ''πνίγεται'' από τον Γιωργίκη

Οι εβδομαδιαίες (20-22/3) εξελίξεις για τη σειρά του Alpha

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Σαν πολύ γρήγορα δε φούσκωσε η κοιλιά σου;» - Το μυστικό της της Ιουλίας διαρρέει και ''πνίγεται'' από τον Γιωργίκη

Μην χάσετε τις απολαυστικές εβδομαδιαίες (20-22/3) εξελίξεις για το Προξενιό της Ιουλίας. Ο Στράτος Ραζίνης δρομολογεί τη μεγάλη έξοδο από τη φυλακή, την ώρα που η Αλεξάνδρα επιστρέφει στη Λάρισα και η Ιουλία αρχίζει να νιώθει την καταπίεση του Γιωργίκη.

Οι εβδομαδιαίες (20-22/3) εξελίξεις για το Προξενιό της Ιουλίας

Τετάρτη 20/3 - Επεισόδιο 62

Ο Γιωργίκης ζητάει μια απροσδόκητη χάρη από τη Δέσπω, προκειμένου ο γιος του να αρχίσει να αποκτά εμπειρίες. «Θα ήθελα να κάνεις συντροφιά στον Χρήστο με ό,τι αυτό σημαίνει. Καταλαβαίνεις… Αλλωστε μου είχες πει ότι είσαι έτοιμη να κάνεις ό,τι σου ζητήσω. Αυτή είναι η ευκαιρία να μου το αποδείξεις», είναι τα λόγια του κι εκείνη συμφωνεί. «Μην ανησυχείτε, κύριε. Ξέρω να κρατάω τον λόγο μου», τον διαβεβαιώνει.

Πέμπτη 21/3 - Επεισόδιο 63

Το μυστικό της Κυριακούλας, ότι πάσχει από την καρδιά της, αποκαλύπτεται. Η Αλεξάνδρα το μαθαίνει και αυτή η είδηση δρομολογεί εξελίξεις για εκείνη. Η κοπέλα παραιτείται οριστικά από την εφημερίδα στην Αθήνα, προκειμένου να μείνει στον Τύρναβο και να σταθεί δίπλα στην οικογένειά της. «Θα μείνω κοντά σας. Οπως έχουν τα πράγματα είναι το καλύτερο», λέει στη μητέρα της.

Αυτή όμως η κίνησή της θα της ανοίξει καινούριους δρόμους. Η Αλεξάνδρα έχει μια νέα τυχαία συνάντηση με τον εκδότη μιας νέας τοπικής εφημερίδας στη Λάρισα, ο οποίος της προσφέρει μια καινούρια θέση εργασίας. Εκείνη δέχεται με χαρά αφού θα μπορεί να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, να βρίσκεται κοντά τη μητέρα της αλλά και στον πατέρα της τώρα που πλησιάζει η δίκη του.

Ο Επιφάνειος έχει μια ακόμη συνάντηση με τον Στράτο στη φυλακή. Κανείς δεν υποπτεύεται έναν καλόγερο που επισκέπτεται έναν κρατούμενο που θέλει κοντά του έναν πνευματικό, κι αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ραζίνη, ο οποίος έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο για να γλιτώσει μια και καλή από τα σίδερα της φυλακής. Η δίκη του Στράτου πλησιάζει και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτό που σχεδιάζει και κυρίως η οικογένειά του. Η Κυριακούλα πιστεύει ότι η αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, πηγάζει από το γεγονός ότι έχει κανονίσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στο δικαστήριο. Ο Γρηγόρης και η Αλεξάνδρα, με τη σειρά τους, έχουν άγνοια για τα όσα σκοπεύει να κάνει ο πατέρας τους και περιμένουν καρτερικά τη δίκη. Ο Ραζίνης εκμεταλλευόμενος τις επισκέψεις του Επιφάνειου, τού δίνει ένα γράμμα: «Να ψάξεις τον έμπιστό μου τον Ζαφείρη και να του το δώσεις. Είπες θα με βοηθήσεις και ότι μου χρωστάς», του θυμίζει.

Δείτε επίσης: Προξενιό της Ιουλίας: Πήγε μαζί του ενώ είναι αδερφός της - Αποκαλύπτεται η τραγική αιμομιξία

Οταν εκείνος του διαβάζει τι γράφει, αναστατώνεται. Και ο Επιφάνειος όμως τρομάζει, αφού όταν συμφώνησε να βοηθήσει τον Ραζίνη, δεν είχε φανταστεί αυτό που θα του ζητούσε. Και τι είναι αυτό; Να αποδράσει κατά τη μεταφορά του για τη δίκη του στη Λάρισα. Επιφάνειος και Ζαφείρης χρωστάνε χάρη στον Ραζίνη και νιώθουν υποχρεωμένοι να ξεπληρώσουν το χρέος τους.

Ο Ζαφείρης, άλλωστε, δεν θα παράκουγε ποτέ τον κύρη του και ο Επιφάνειος, όταν όλοι τον έψαχναν μετά τον φόνο της Ευγενίας που έγινε στο αρχοντικό του Προβιού, βρήκε καταφύγιο χάρη στη βοήθεια του Ραζίνη. Ο Ρήγας συνεχίζει να βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά το μακελειό που έγινε με τον Σωτηράκη στο μαγαζί όπου τον μαχαίρωσε. Η Βαγγελίτσα που το έχει μάθει δεν μπορεί να ησυχάσει και πηγαίνει κρυφά να τον δει, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Κι ενώ η μυστική επίσκεψή της στο νοσοκομείο θα έχει απροσδόκητα αποτελέσματα στην πορεία της υγείας του Ρήγα, η Ζανέτ παίρνει την απόφαση να μιλήσει στον Στασινόπουλο για τον ρόλο του Σωτηράκη. Ετσι στην κατάθεσή της λέει για όλες τις παράνομες δουλειές που κάνει ο ταξιτζής και όλα όσα ξέρει για το περιστατικό. Η Ζανέτ δεν συγχωρεί και αφού ο Σωτηράκης δεν πήρε στα σοβαρά την προειδοποίηση που του είχε δώσει, εκείνη τώρα παίρνει την εκδίκησή της. Ο Σωτηράκης συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή αφού πλέον τον ο Στασινόπουλος τον κρατάει στο χέρι.

Παρασκευή 22/3 - Επεισόδιο 64

Η Ιουλία και ο Χρήστος κανονίζουν να πάνε μια νέα επίσκεψη στο δάσος των μανιταριών. Ομως ο Γιωργίκης, που ζηλεύει τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, τους χαλάει τα σχέδια. Αυτή η στάση του προκαλεί νέες τριβές, τόσο ανάμεσα στο ζευγάρι όσο και μεταξύ πατέρα και γιου. «Γιατί δεν με αφήνεις να πάω με την Ιουλία στο δάσος;», τον ρωτάει. «Η Ιουλία είναι έγκυος. Δεν μπορεί να γυρίζει μαζί σου. Μπορεί να πάθει κάτι. Επίσης είναι παντρεμένη γυναίκα. Τι θα πει ο κόσμος που τη βλέπει να γυρνάει μόνη της χωρίς τον άντρα της;», του απαντάει εκείνος για να δικαιολογηθεί, αλλά λόγο στον λόγο πατέρας και γιος ψυχραίνονται.

Η Ιουλία, που νιώθει για πρώτη φορά να πνίγεται από τη ζήλια του Γιωργίκη, αποφασίζει να υποστηρίξει τις επιλογές της κόντρα στη θέληση του συζύγου της, κάτι το οποίο προβληματίζει όχι μόνο τη μητέρα της που ανησυχεί, αλλά και τη Στεφανία, που βλέπει για άλλη μια φορά τα σύννεφα πάνω από το αρχοντικό Προβιού να πυκνώνουν.

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: «Θα του πω για το παιδί» - Αυτή είναι η αφορμή που έψαχνε η Ιουλία για να μιλήσει στον Γρηγόρη

Η Χάδω δεν εμπλέκεται στην κόντρα που έχει αναπτυχθεί στο αρχοντικό ανάμεσα στον Γιωργίκη και τον Χρήστο. Εχει τον δικό της καημό καθώς πνίγεται από τις ενοχές για τη μικρή Χάιδω που της έχει υποσχεθεί ότι θα την υιοθετήσει και ψάχνει να βρει τρόπους να δει τι θα κάνει με το θέμα αυτό. Κι ενώ ο Γιωργίκης είναι έτοιμος για σκληρές αποφάσεις, η αιφνιδιαστική συνύπαρξη του Σωτηράκη με τον Στράτο στη φυλακή αποδεικνύεται προβληματική.

Την ίδια στιγμή ο Ζαφείρης, πιστός στο αφεντικό του και στην οικογένεια Ραζίνη, οργανώνει το σχέδιο που του ζήτησε να βάλει σε εφαρμογή με το γράμμα του ο Στράτος και ετοιμάζει την ενέδρα. Τώρα ήρθε η σειρά του Επιφάνειου να τον κρύψει όταν φτάσει εκείνη η ώρα και το μοναστήρι είναι ιδανικό μέρος για να μην τον αναζητήσει κανείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σωτηράκης συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή

είναι παντρεμένη γυναίκα. Τι θα πει ο κόσμος που τη βλέπει να γυρνάει μόνη της χωρίς τον άντρα της