Η γη της ελιάς: «Η Βασιλική και ο Μιλτιάδης έχουν αρχίσει να τρέφουν συναισθήματα» - Ανακοινώνεται ο χωρισμός! Ο Μάνος πέφτει στις ουσίες

Οι εβδομαδιαίες (24-29/3) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: «Η Βασιλική και ο Μιλτιάδης έχουν αρχίσει να τρέφουν συναισθήματα» - Ανακοινώνεται ο χωρισμός! Ο Μάνος πέφτει στις ουσίες

Το δικαστήριο της Χάιδως αρχίζει στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς, και όλα δείχνουν ότι οι στιγμές που θα ζήσει εκεί μέσα με τις καταθέσεις αλλά και με τη σκληρή στάση του Βαφέα, θα είναι εφιαλτικές. Το ίδιο εφιαλτικά όμως είναι και όλα αυτά που περνάνε στην οικογένεια, εξαιτίας του προβλήματος του Μάνου.

Οι εβδομαδιαίες (24-29/3) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Κυριακή 24/3 Επεισόδιο 123

Ο Μάνος συνεχίζει να παίρνει αμφεταμίνες, ενώ όλοι αποδίδουν την περίεργη συμπεριφορά του στην κούραση. Την ίδια στιγμή, ο Δημοσθένης λήγει με σκληρό τρόπο την υπόθεση του εκβιασμού, βάζοντας του δικούς του να τον βγάλουν από τη μέση και στη συνέχεια επιστρέφει τα χρήματα στον Κωνσταντίνο. Στο μεταξύ, η Αφροδίτη εξακολουθεί να φέρεται πολύ φιλικά στην Αριάδνη, γεγονός που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Χρήστο.

Η δίκη της Χάιδως αρχίζει και οι δικοί της άνθρωποι παρίστανται ως μάρτυρες υπεράσπισης. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Βαφέας φαίνεται ότι θα είναι ένας αρκετά δύσκολος αντίπαλος, καθώς είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση. Παράλληλα, ο Μάνος κηρύσσει τον πόλεμο στην Αμαλία, αλλά κι εκείνη δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα και αποφασίζει να τον καταγράψει προκειμένου να έχει στοιχεία να δείξει όταν χρειαστεί στον Ισίδωρο.

Δευτέρα 25/3 Επεισόδιο 124

Η Ασπασία επηρεάζεται από τα λόγια της Κούλας και πέφτει στην παγίδα της. Ετσι αναγκάζεται να δανειστεί χρήματα από τον Ορέστη για να τα δώσει στην Κούλα, χωρίς φυσικά να του πει την αλήθεια. Την ίδια ώρα, η Μαργαρίτα σιγουρεύεται ότι η Θεοδώρα το έχει ρίξει στο ποτό και αποφασίζει να πάρει τα μέτρα της, ενώ ο Βαφέας στριμώχνει τον Πότη και τον Μιλτιάδη προκειμένου να μην καταθέσουν στη δίκη: «Μην κάνετε το λάθος και εμφανιστείτε για να υπερασπιστείτε τη φόνισσα γιατί θα το μετανιώσετε», τους απειλεί, αλλά εκείνοι δεν κάμπτονται: «Μας απειλείς κιόλας. Εμείς θα πούμε την αλήθεια και τίποτα παραπάνω», του ξεκαθαρίζει ο Μιλτιάδης.

Ο Μάνος συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με την Αμαλία και τη μειώνει συνεχώς, αγνοώντας πως εκείνη έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση. Στο μεταξύ, η Αρετή αρχίζει να φοβάται πως θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή: «Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μένα. Με έχουν αφήσει όλοι στο έλεος του Θεού. Εδώ θα σαπίσω και άδικα μάλιστα. Τουλάχιστον να το είχα κάνει να πω ότι μου αξίζει», παραπονιέται στη Βασιλική η οποία της συμπαραστέκεται.

Η δίκη της Χάιδως συνεχίζεται και αυτή τη φορά καταθέτουν ο Φίλιππος και ο Πότης ως μάρτυρες υπεράσπισης. Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη καλεί την Αριάδνη στο σπίτι για φαγητό και για μια ακόμα φορά τη φέρνει σε δύσκολη θέση.

Δείτε επίσης: Ο Δημοσθένης παντρεύεται με άλλη γυναίκα - «Από εδώ η Ελένη, είναι δικηγόρος και μέλλουσα γυναίκα μου!»

Τρίτη 26/3 Επεισόδιο 125

Παράλληλα ο Ορέστης δείχνει στην Αλκμήνη, που έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω, ότι δεν βλέπει σοβαρά τη σχέση τους. Αργότερα, εκείνη πηγαίνει από το γυμναστήριο και τον βλέπει σε ένα παρεξηγήσιμο ενσταντανέ με την Αριάδνη που την κάνει έξαλλη. Ο Ισίδωρος προσπαθεί να συνετίσει τον Μάνο σε σχέση με την Αμαλία, αλλά εκείνος δεν παραδέχεται ότι της φέρεται άσχημα: «Ολα αυτά τα βγάζει από το κεφάλι της. Η γυναίκα δεν είναι καλά στα μυαλά της», ισχυρίζεται και ο Ισίδωρος αναγκάζεται να του πει: «Ωστε δεν ισχύουν αυτά που λέει η Αμαλία, έτσι; Τότε τι είναι αυτά που κάνεις και λες» και βάζει στον Μάνο να ακούσει έναν από τους καβγάδες του με την Αμαλία που ηχογράφησε η ίδια και τον στριμώχνει: «Απαιτώ από εδώ και στο εξής να της φέρεσαι με σεβασμό. Μίλησα».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του Μιλτιάδη, ο οποίος με αυτά που καταλογίζει στο θύμα, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον συνήγορο του Βαφέα, ο οποίος, για να κερδίσει χρόνο, υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και η ακροαματική διαδικασία διακόπτεται προσωρινά.

Τετάρτη 27/3 Επεισόδιο 126

Παρ’ όλα αυτά, ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στον Στάθη: «Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Η θέση τής Χάιδως σύμφωνα με την έκβαση της υπόθεσης είναι πολύ δύσκολη». Στο μεταξύ, η σχέση του Μάνου με την Αμαλία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι ψυχολογικές του διακυμάνσεις επίσης συνεχίζονται, όμως όλοι τις αποδίδουν στην κούραση.

Η Αριάδνη εξακολουθεί να έχει άσχημη διάθεση, αλλά η απρόβλεπτη επίθεση αγάπης που θα δεχθεί από τη Βασιλική θα την κάνει να αναθαρρέψει. Παράλληλα, η Μαργαρίτα ξεσπάει κατά της Θεοδώρας και της εξηγεί; «Κορίτσι μου, δεν μπορώ άλλο. Εκανα τα πάντα, αλλά δεν έχω άλλες αντοχές για να σε βοηθήσω να κόψεις το ποτό. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι καταστρέφεις τη ζωή σου, τι να σου πω… Συνέχισε έτσι». Την ίδια ώρα, η Κούλα κινεί τις διαδικασίες και παίρνει τελικά 10.000 ευρώ από την Ασπασία, ώστε να αποκτήσει η Αρετή κινητό στη φυλακή. Παράλληλα, η δίκη της Χάιδως βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Λυκούργος στριμώχνει τον Βαφέα.

Στο μεταξύ, η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει πολύ ευτυχισμένο τον Στάθη: «Λοιπόν, το βράδυ θα σας βγάλω έξω. Ο Στάθης Καπερνάρος με τις κόρες του. Θα πάμε να φάμε και να το γιορτάσουμε», τους λέει. Η Αρετή είναι μέσα στην τρελή χαρά με το κινητό που της βρήκε η Κούλα, αφού πλέον μπορεί να καλέσει όποιον θέλει μέσα από το κελί. Ενα έντονο ξέσπασμα του Μάνου, λόγω των ουσιών που παίρνει, τρομοκρατεί την Αγγελική και η Μαρίνα μένει άναυδη από τη συμπεριφορά του.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό - Αυτό είναι το τέλος της Αθηνάς

Πέμπτη 28/3 Επεισόδιο 127

Την ίδια στιγμή, ο Παρασκευάς ρωτάει ευθέως τη Βασιλική: «Δεν μου λες, σου αρέσει ο Μιλτιάδης;» και αργότερα κάνει το ίδιο και μ’ εκείνον. Η αντίδραση και των δύο του επιβεβαιώνει αυτό που υποπτεύεται. Η δίκη της Χάιδως συνεχίζεται και ο Μάνος καταθέτει. Στη συνέχεια, η πολιτική αγωγή παρουσιάζει έναν μάρτυρα - «έκπληξη» που έρχεται και ανατρέψει τα πράγματα.

Ο Ισίδωρος γίνεται έξαλλος με τον Μάνο, ο οποίος δεν δείχνει να θέλει να τα βρει με την Αμαλία, ενώ οι εκρήξεις θυμού τού Μάνου τον προβληματίζουν, το ίδιο και τη Μαρίνα οι οποίοι ζητούν από την Αφροδίτη να το διερευνήσει: «Σε παρακαλούμε, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό αυτό. Λέγαμε ότι μπορεί να είναι η κούραση, αλλά τα πράγματα έχουν ξεφύγει και θέλουμε τη βοήθειά σου», της εξηγούν.

Παρασκευή 29/3 Επεισόδιο 128

Ο Παρασκευάς, μετά από τη διαπίστωση που έκανε, λέει στον Λυκούργο: «Η Βασιλική και ο Μιλτιάδης έχουν αρχίσει να τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Εμένα το μάτι μου κόβει», ισχυρίζεται και ο Λυκούργος γίνεται έξαλλος: «Τι λες, ρε σαρδανάπαλε; Δεν πας να σε κοιτάξει κανένας γιατρός;», του απαντάει. Η κακή διάθεση της Φιλιώς αναγκάζει την Αθηνά να λήξει τη σχέση της με τον Τζον και το ζευγάρι αναγκαστικά χωρίζει. Από την άλλη, ο Δημοσθένης πολιορκεί ξανά την Ασπασία για να γυρίσει στο σπίτι, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη, ενώ η Αρετή ξεσπάει τα νεύρα της στον Λυκούργο, καθώς θεωρεί ότι δεν ασχολείται με την υπόθεσή της και τον απολύει από δικηγόρο της.