Η Μάγισσα: «Η μάνα σκότωσε την Αναστασία» - Ο γιος του Σπήλιου επιστρέφει από τους νεκρούς! Μαθαίνει την αλήθεια για την συγγένεια με την Θεοφανώ

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Η μάνα σκότωσε την Αναστασία» - Ο γιος του Σπήλιου επιστρέφει από τους νεκρούς! Μαθαίνει την αλήθεια για την συγγένεια με την Θεοφανώ

Κι ενώ ο Τζανής με τον Σπήλιο αποφασίζουν να σκοτώσουν τη Θεοφανώ στα νέα επεισόδια της Μάγισσας, την ίδια ώρα ο Αντρέι και ο Μάρκος συμμαχούν για να τη σώσουν. Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως η Δαμιανή σκότωσε την Αναστασία και ο Κανέλλος χάνει πάσα ιδέα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Επεισόδιο 68

Πάνω στην αναταραχή που επικρατεί με τον ερχομό των Γερακάρηδων στον πύργο, η Δαμιανή βρίσκει την ευκαιρία να σκοτώσει την Αναστασία για να την εκδικηθεί για όλα τα κακά που θεωρεί πως της προκάλεσε. Η ισχυρή καπετάνισσα καταφέρνει να ξεγελάσει τους πάντες με το έγκλημα που έκανε και να ξεγλιστρήσει, αλλά η Ρηνιώ αρχίζει να την υποπτεύεται. Κάτι που η μάνα της αντιλαμβάνεται και φυσικά φροντίζει να μην την «κάψει» η κόρη της. Ετσι την κλειδαμπαρώνει στον οντά της και δεν της επιτρέπει να ξεμυτίσει χωρίς την άδειά της.

Η Αγάθη βρίσκει την κοπέλα και εκείνη της ζητάει να τη βοηθήσει: «Πρέπει να με βοηθήσεις να βρω τρόπο να φύγω από τον πύργο», την παρακαλεί και η Αγάθη δέχεται: «Θα το προσπαθήσω, παιδί μου», της υπόσχεται. Στο μεταξύ, ο Αντρέι καταφέρνει να σώσει τον Μάρκο και τον Μιχαήλ και μαζί με τον στρατό που έχει φτιάξει, τους οδηγεί στη σπηλιά του Τζανέτου, όπου βρίσκουν καταφύγιο. Μόνο που εκεί ο Μιχαήλ έρχεται αντιμέτωπος με το ένοχο παρελθόν του, που το βλέπει να έρχεται με φόρα καταπάνω του. Δεν θα αργήσει να έρθει και ώρα για εκείνον να λογοδοτήσει για τον θάνατο του αδελφού του, του Τζανέτου, και πραγματικού καπετάνιου της σειριάς τους. Το ίδιο βράδυ όλα θα πάρουν μια διαφορετική τροπή για όλους και κυρίως για τη Θεοφανώ!

Οι Γερακάρηδες με τον Τζανή κρίνουν το μέλλον της Θεοφανώς και η Κυπριανή με τη δική της «μαγεία» καταφέρνει να τους πείσει να τη θανατώσουν: «Πρέπει να πεθάνει ο σπόρος της μάγισσας! Θυμήσου, Σπήλιο, τι έκανε στον πατέρα σου! Το ίδιο θα κάνει και σε όλους σας αν συνεχίσει να ζει. Είναι διαβολογέννημα, μα δεν το βλέπετε;», τους λέει. «Εχει δίκιο η Κυπριανή. Η Θεοφανώ πρέπει να πεθάνει, όπως θα πεθάνει και ο αδελφός μου», ξεκαθαρίζει στους Γερακάρηδες.

Η Θεοφανώ ζητάει να τη σκοτώσουν στο Ταίναρο, εκεί όπου δολοφονήθηκε και η μητέρα της. Βαθιά μέσα της ξέρει πως η μάνα της με κάποιο τρόπο θα την προστατεύσει αν βρεθεί στο ίδιο μέρος. Την ίδια ώρα, η Ρηνιώ βρίσκει τον Κανέλλο και του αποκαλύπτει τις υποψίες της: «Η μάνα μου σκότωσε την Αναστασία! Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι εκείνη το έκανε», του λέει και εκείνος δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει. Τρελαίνεται που ανακαλύπτει τα εγκλήματα της Δαμιανής και χάνει πάσα ιδέα για τη γυναίκα που αγάπησε και που εξαιτίας της χάλασε τη ζωή του. Ο Σπήλιος καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε ο θάνατος της Θεοφανώς να εξυπηρετήσει κι άλλα σχέδια, ενώ η Ρηνιώ προσπαθεί να το σκάσει από τον πύργο.

Δείτε επίσης: Οι 5 πιο συγκλονιστικές σκηνές μέχρι το τέλος της σειράς!

Και το καταφέρνει αργότερα με τη βοήθεια της Αγάθης, που τη φυγαδεύει και η νεαρή Λάσκαρη τρέχει να βρει τους υπόλοιπους άντρες της οικογένειάς της στη σπηλιά του Τζανέτου. Εκεί η κοπέλα θα ρίξει τη μεγάλη βόμβα: «Είμαι σίγουρη ότι η μάνα σκότωσε την Αναστασία και οι Γερακάρηδες ετοιμάζονται να σκοτώσουν και τη Θεοφανώ απόψε το βράδυ». «Κάτι πρέπει να κάνουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι άπραγοι και να σκοτώσουν τη Θεοφανώ», φωνάζει ο Μάρκος και ο Αντρέι του λέει: «Θα πάμε μαζί και θα τη σώσουμε» και του δίνει το χέρι. Τώρα οι δύο άντρες καλούνται ν’ αποφασίσουν αν θα παραμείνουν σύμμαχοι ή θα στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλον.

Επεισόδιο 69

Κι ενώ ο Μισέλ με τη Σκεύω ετοιμάζονται να το σκάσουν, οι εξελίξεις τούς εμποδίζουν και τα σχέδιά τους ναυαγούν. Μόνο που η Γερακίνα θα δώσει τη λύση που χρειάζονται! Στο μεταξύ, οι Γερακάρηδες είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τη Θεοφανώ στο Ταίναρο προκειμένου να τη σκοτώσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σκότωσαν και τη μάνα της.

Ομως, εκεί θα γίνει η μεγάλη ανατροπή κι αυτό γιατί την ώρα που η Θεοφανώ οδηγείται στον θάνατο, ο Σπήλιος θα έρθει αντιμέτωπος με τα κρίματα του δικού του κόσμου και που αφορούν τις συνθήκες θανάτου του γιου του, Πετρούνη. Ο νεκρός γιος του θα εμφανιστεί ως φάντασμα μπροστά του, ενώ το πνεύμα της Αναχίτ θα κυριεύσει τη Θεοφανώ και θα αποκαλύψει πως η κοπέλα είναι σπόρος του πατέρα του, άρα και αδελφή του. Ολη η αλήθεια εμφανίζεται μπροστά στον εμβρόντητο Σπήλιο, που αποφασίζει να σώσει την αδελφή του. Παράλληλα, αρχίζει να ξετυλίγεται και το μυστηριώδες παρελθόν της Κυπριανής...

Δείτε επίσης: Ανατροπή! Δεν πεθαίνει η Θεοφανώ - Αυτό είναι το λυτρωτικό της τέλος στην σειρά

Στον πύργο των Λασκαραίων, ο Κανέλλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με αλήθειες που δεν μπορεί να αντέξει και ο κόσμος του όλος καταρρέει. Η Δαμιανή τού παραδέχεται πως εκείνη σκότωσε την Αναστασία και πως γνώριζε για την εισβολή των Γερακάρηδων: «Λες να άφηνα τον γιο μου μονάχο του; Τον έδιωξαν, τον αδίκησαν κι εγώ θα έμενα με σταυρωμένα τα χέρια; Και με τον διάβολο θα έκανα συμφωνία για να τον σώσω», του λέει.

Ο Κανέλλος της ρίχνει τη χαριστική βολή όταν της ξεκαθαρίζει πως έχασε και τον τελευταίο σύμμαχο που είχε: «Νομίζεις πως ό,τι έκανες θα μείνει έτσι; Ατιμώρητο; Μήπως ήσουν κι εσύ που σκότωσες το μωρό, Δαμιανή; Ελα, πες το, παραδέξου του. Εδώ που φτάσαμε όλα τα περιμένω», της φωνάζει και εκείνη προς απάντησή του σιωπά. «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου», της λέει, χωρίς όμως να ξέρει πως η Μεταξία κρυφακούει και καταλαβαίνει πως έδωσε εντολή να σκοτωθεί το παιδί της.