Η Μάγισσα: Οι νεκροί παίρνουν εκδίκηση - «Οι ψυχές που χάθηκαν θα σου κρατούν το χέρι»

Αυτό είναι το ανατριχιαστικό τέλος της σειράς

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: Οι νεκροί παίρνουν εκδίκηση - «Οι ψυχές που χάθηκαν θα σου κρατούν το χέρι»

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι το μεγάλο φινάλε της αγαπημένης σας σειράς του ANT1 «Η μάγισσα» και ήδη οι εξελίξεις τρέχουν και σιγά-σιγά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για όλους τους πρωταγωνιστές. Ποιοι πεθαίνουν και ποιοι θα ζήσουν; Ποιοι θα τιμωρηθούν και ποιοι θα δικαιωθούν; Ολες οι απαντήσεις στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του TV24 παρακάτω.

Ο ερχομός των Γερακάρηδων στον πύργο των Λασκαραίων, μπορεί στην αρχή να στέφθηκε με επιτυχία, αλλά η κίνησή τους αυτή σήμανε και την αρχή του τέλους για όλους! «Ο,τι βλέπεις έχει συμβεί! Αυτή η γνώση θα σε βοηθήσει να νικήσεις και οι ψυχές που χάθηκαν θα σου κρατούν το χέρι για να το κάνεις», με αυτά τα λόγια η Αναχίτ άνοιξε τα μάτια και το μυαλό στη Θεοφανώ, την οποία και προέτρεψε να χρησιμοποιήσει το χάρισμα που έχει για να τους τιμωρήσει όλους, ώστε να μπορέσει να σωθεί η ίδια και το παιδί της! Και η Θεοφανώ, όπως είδαμε, όταν συνήλθε δεν ήταν πια η ίδια...

Η Μάγισσα: Το τέλος των πρωταγωνιστών

Το τελευταίο επεισόδιο της Μάγισσας

Δείτε επίσης: Μάγισσα: Δύσκολο το τελευταίο γύρισμα - Αγαπημένη ηθοποιός αποχαιρετάει τη σειρά του ΑΝΤ1

Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, ο Σπήλιος αφού έρχεται αντιμέτωπος με τις ενοχές του για τον θάνατο του Πετρούνη, στη συνέχεια ανακαλύπτει πως η Θεοφανώ είναι αδελφή του. Λίγο πριν εκείνη οδηγηθεί στον θάνατο, ο ισχυρός άντρας αποφασίζει να τη σώσει. Μια απόφαση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλη του την οικογένεια και κυρίως με την Κυπριανή, που δεν θα ησυχάσει αν δεν δει νεκρή τη... μάγισσα! Ένα βήμα πριν γίνουν όλα στάχτη, η Θεοφανώ παρασέρνει όλο και περισσότερο τον Σπήλιο στον κόσμο της και τον φέρνει αντιμέτωπο με την αλήθεια, ενώ την ίδια ώρα ο Αντρέι είναι αποφασισμένος να σώσει την κοπέλα, με κάθε κόστος. Στο μεταξύ, οι χειρότεροι φόβοι της Γερακίνας θα επιβεβαιωθούν όταν η Θεοφανώ θα της αποκαλύψει τον πραγματικό ένοχο για τον φόνο του γιου της.

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει πως ο Σπήλιος γνώριζε για τις συνθήκες θανάτου του Πετρούνη και δεν έκανε τίποτα για να το εμποδίσει. Αυτή θα είναι και η ταφόπλακα στον γάμο τους, ενώ η μανία της Κυπριανής θα την οδηγήσει απέναντι στον ίδιο της τον γιο. Μάνα και γιος θα φτάσουν στα άκρα και δεν θα υπάρχει πια γυρισμός για κανέναν από τους δύο. Την ίδια ώρα ο Κανέλλος, που γνωρίζει πλέον όλα τα εγκλήματα της Δαμιανής, βάζει σ’ εφαρμογή ένα σχέδιο για να κερδίσει την εύνοια του Τζανή, αλλά και για να ξεσκεπάσει τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε. Παράλληλα ο Τζανής, αποκαλύπτοντας το πόσο αδίστακτος είναι όπως και η μητέρα του, προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από την παρουσία των Γερακάρηδων και να εδραιώσει τη δική του κυριαρχία. Μέχρι που ο Κανέλλος καταφέρνει να αποδράσει από τον πύργο, παίρνοντας για όμηρο τον ανιψιό του.

Οι ζωές τους κρέμονται από μια κλωστή και η ώρα της αποκάλυψης για τον φόνο του μωρού έρχεται, αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Ο Τζανής παγιδεύεται στο μίσος του και δεν καταφέρνει να βγει ζωντανός από όλη αυτή την πλεκτάνη που έστησε. Για τη Μεταξία, που μαθαίνει το κακό μαντάτο, η λύση είναι μία: Να ακολουθήσει στον θάνατο τον άντρα που αγάπησε όσο τίποτα. Και οι δύο πριν πεθάνουν θα ξέρουν πως η Δαμιανή σκότωσε το παιδί τους.

Παράλληλα, φτάνει και η αρχή του τέλους για τη Δαμιανή. Τίποτε απ’ όσα είχε σχεδιάσει δεν πήγαν όπως ήθελε και φυσικά οι ενοχές της για την άδικη δολοφονία του εγγονιού της την κυριεύουν. Το ένοχο μυστικό της αρχίζει να μαθεύεται από άκρη σε άκρη, με κάποιους να το πιστεύουν και κάποιους όχι. Ομως, η Δαμιανή είναι μια ισχυρή γυναίκα, σύζυγος καπετάνιου και γνήσια Μανιάτισσα. Ετσι, είναι η ίδια που αποφασίζει ποιο θα είναι το τέλος της! Αλλωστε το είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να την τιμωρήσει -αν μαθευόταν η αλήθεια για το φονικό- με τον τρόπο που της αξίζει. Η ίδια θα λογοδοτήσει μόνο στον Θεό για τα κρίματά της. Η Δαμιανή βλέποντας πως δεν έχει πια τίποτα άλλο να χάσει, βάζει τέλος στη ζωή της πίνοντας δηλητήριο!

Και ο Μιχαήλ θα λογοδοτήσει για το κακό που προκάλεσε στον Τζανέτο και την πλεκτάνη που έστησε για να του κλέψει τη θέση. Η Θεοφανώ δεν θα διστάσει να τον φέρει αντιμέτωπο με τις ενοχές του και η τιμωρία του θα είναι ο εξορισμός και η αιώνια μοναξιά. Τραγικό θάνατο θα βρει και ο Βρώτσος, ενώ η Σκεύω με τα παιδιά της και τον Μισέλ θα καταφέρουν, με τη βοήθεια της Γερακίνας, να το σκάσουν. Ο Θράσος θα βρεθεί κι εκείνος αντιμέτωπος με όλες τις αμαρτίες του και -αργά πια- θα καταλάβει πως για το τίποτα έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε: Την οικογένειά του!

Έχοντας καταφέρει η Θεοφανώ να φέρει τους πάντες αντιμέτωπους με τα κρίματά τους, τώρα μένει η μεγάλη αναμέτρηση -σχεδόν 20 χρόνια μετά- ανάμεσα στο καλό και στο κακό για την τελική επικράτηση. Η ώρα της μεγάλης μάχης καταφθάνει. Θεοφανώ (ως Αναχίτ) και Κυπριανή είναι αντιμέτωπες. Η πραγματική ταυτότητα της Γερακάρισσας αποκαλύπτεται και δεν είναι άλλη από το ότι είναι η κακιά μάγισσα. Αυτό και το γεγονός πως ο άντρας της την απάτησε ήταν και οι λόγοι που σκότωσε την Αναχίτ, για να επικρατήσει το κακό. Μόνο που αυτή τη φορά το καλό θα επικρατήσει, αλλά με απώλειες!

Η τελευταία σκηνή

Η Μάγισσα: Οι νεκροί παίρνουν εκδίκηση

Η Θεοφανώ κατάφερε να εξοντώσει την Κυπριανή και το κακό, αλλά η ίδια δεν καταφέρνει να επιβιώσει. Ωστόσο η θυσία της, να σώσει τους αγαπημένους της και κυρίως το παιδί της, πετυχαίνει και αυτός ήταν ο σκοπός της. Με τον χαμό της μπαίνει και το τέλος στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Η επόμενη μέρα θα είναι μια νέα αρχή για Λασκαραίους και Γερακάρηδες, που θα πρέπει να θάψουν τους νεκρούς τους και να κλείσουν τις πληγές τους.

Η τελευταία σκηνή θα είναι με τον Αντρέι και τον Μάρκο να δίνουν τα χέρια, να αφήνουν πίσω την κόντρα τους και να φεύγουν με το παιδί τής Θεοφανώς. Μπορεί να έχασαν τη γυναίκα που αγάπησαν, αλλά το παιδί της αποτελεί κομμάτι του μεγάλου έρωτα που έζησε μαζί της ο Μάρκος, αλλά και κομμάτι του εαυτού της που θα είναι πάντα η παρηγοριά για τον Αντρέι.