Το προξενιό της Ιουλίας (29/3): «Δεν μπορεί να είσαι τόσο χαζή! Βούλωστο» - Η Ιουλία καταρρέει στα χέρια του Γιωργίκη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας (29/3): «Δεν μπορεί να είσαι τόσο χαζή! Βούλωστο» - Η Ιουλία καταρρέει στα χέρια του Γιωργίκη

Σοκ προκαλούν απόψε 29/3 οι εξελίξεις στην σειρά Το προξενιό της Ιουλίας. που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Η αλήθεια για το θάνατο της μητέρας του Χρήστου βγαίνει στην επιφάνεια, την ίδια ώρα που η Ιουλία θα λιποθυμήσει στα χέρια του

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 66

Η μεγάλη έκρηξη του Χρήστου αναστατώνει την Ιουλία, την οποία ο Γιωργίκης προσπαθεί να καθησυχάσει. Ωστόσο, η Χάδω φροντίζει να τον ενημερώσει σχετικά με τον καταλυτικό ρόλο της Ιουλίας στην αποκάλυψη των γεγονότων, καταφέρνοντας να τον στρέψει εναντίον της.

Η Ιουλία μετανιωμένη κάνει προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά τον άντρα της. Εκείνος μαλακωμένος αλλά πολύ ανήσυχος για την κατάσταση του Χρήστου, αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από την επιστήμη αλλά και από τον Θεό. Ετσι αποφασίζουν να έρθουν σε επικοινωνία, τη λάθος στιγμή με τον λάθος άνθρωπο, τον μοναχό Επιφάνειο.

Δείτε επίσης: Πήγε μαζί του ενώ είναι αδερφός της - Αποκαλύπτεται η τραγική αιμομιξία

Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Ο Χρήστος αποφασίζει να πάει σε ψυχιατρική κλινική, την ώρα που η Ιουλία θέλει να πει του Γρηγόρη ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της και ο Στρατής φυγαδεύεται από τον Ζαφείρη.

Η επαφή του Επιφάνειου με το κομμάτι του παρελθόντος του που έχει βγει πάλι στην επιφάνεια, επιταχύνει τις εξελίξεις που προμηνύονται, αλλά δεν προλαβαίνει τις εξελίξεις. Ο Γιωργίκης θέλει όσο τίποτα να απομακρύνει τον Χρήστο από το σπίτι κι έτσι φωνάζει τον ψυχίατρο Νικολαΐδη που τον κουράρει και του λέει ότι το καλύτερο, τώρα που η Ιουλία είναι έγκυος, είναι να τον πείσει να κάνει θεραπεία στην κλινική του. Ο Χρήστος, μετά από συζήτηση μαζί του και καθώς του δείχνει εμπιστοσύνη, αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην Αθήνα. «Θα κάνω ό,τι μου πείτε», είναι τα λόγια του. Η απόφασή του αυτή προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στα μέλη της οικογένειας. «Χρήστο μου, για λίγο θα είναι και για το καλό σου», του λέει ο πατέρας του. Ο Γιωργίκης βέβαια, βρίσκει έτσι την ευκαιρία, μετά τους έντονους τσακωμούς με την Ιουλία, να κάνει μαζί της «ανακωχή». Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει τελικά να κάνει ανακωχή με το παρελθόν αλλά και τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η στιγμή για τη μεταγωγή του Στράτου από τις φυλακές στα δικαστήρια του Βόλου φτάνει και τα μέλη τής οικογένειας Ραζίνη αγνοούν πως ο Ζαφείρης, αφού αποχαιρετά την Κυριακούλα λέγοντας πως θα λείψει λίγο καιρό από τον Τύρναβο, βάζει αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο απόδρασης του Στράτου. Στο μεταξύ στο ορφανοτροφείο, μια έκπληξη περιμένει τη μικρή Χάιδω αφού τελικά η Χάδω δεν μπορεί να την υιοθετήσει και το κορίτσι απογοητεύεται.

Ο Γιωργίκης κάνει το τραπέζι στους κουμπάρους του τους Στασινόπουλους κι εκείνος περιχαρής ανακοινώνει τα μεγάλα νέα: «Η Ιουλία περιμένει παιδί. Θα γίνουμε γονείς». «Με το καλό ο διάδοχος», του λέει ο Κωστής και όλοι δίνουν ευχές. «Εχω κι εγώ, κουμπάρε, να σου κάνω μια ανακοίνωση. Δεχτήκαμε το προξενιό που μας έστειλε ο Γρηγόρης Ραζίνης για τη Φιλιώ μας», αναφέρει ο Κωστής. Η διπλή αποκάλυψη κατά τη διάρκεια του τραπεζιού στο αρχοντικό Προβιού θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στις δύο οικογένειες, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν. Ολα αυτά τη στιγμή που η άφιξη ενός απρόσκλητου καλεσμένου θα προκαλέσει νέα αναστάτωση.

Αργότερα, η Ιουλία ζητά βοήθεια από τη μητέρα της. «Ισως τώρα είναι η ώρα να μιλήσω στον Γρηγόρη ότι περιμένω το παιδί του. Πρέπει να ξέρει. Και ο Γιωργίκης άμα του πω την αλήθεια μπορεί να τη δεχτεί», της λέει, αλλά εκείνη δεν την καταλαβαίνει. Θεωρεί πολύ σημαντικότερο το παιδί που θα γεννηθεί να έχει έναν πατέρα και τη συμβουλεύει να κάνει υπομονή. Την ίδια ώρα, η μεταγωγή τού Στράτου θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη, αφού ο Ραζίνης καταφέρνει να αποδράσει προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση για όλους, ειδικότερα όμως για τον Στασινόπουλο και τον Γρηγόρη, που πρόκειται σύντομα να γίνουν γαμπρός και πεθερός. «Μόνο να μην έχεις καμία ανάμειξη σε αυτό», λέει ο Κωστής στον Ραζίνη.

Η Αλεξάνδρα με τη βοήθεια του Ατζαλίνα προσπαθεί να μάθει λεπτομέρειες και ενημερώνει με τρόπο την μητέρα της για την απρόσμενη τροπή που έχει πάρει πια η υπόθεση του Στράτου. Η Κυριακούλα προσπαθεί να το διαχειριστεί αλλά δεν καταφέρνει να αποφύγει μια νέα επιδείνωση της υγείας της. «Μαμά, πρέπει να ηρεμήσεις και να φροντίσεις τον εαυτό σου και την υγεία σου. Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς», της λέει η κόρη της. Την ίδια στιγμή, ο Στασινόπουλος είναι έξαλλος και θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τις εξελίξεις. «Δεν έπρεπε να τον εμπιστευτώ. Επρεπε να καταλάβω ότι κάτι ετοιμάζει. Γι’ αυτό ήταν τόσο ψύχραιμος», μονολογεί και αποφασίζει να κλείσει μια και καλή την υπόθεση του Στράτου, όποιο κι αν είναι το κόστος. Παράλληλα στο αρχοντικό, ο Γιωργίκης κάνει μια νέα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να επιστρέψει η τάξη και η ηρεμία στο σπίτι τους, τουλάχιστον μέχρι τη γέννηση του διαδόχου.

Πέντε μήνες έχουν περάσει μετά τα αναπάντεχα γεγονότα. Είναι Απρίλης του 1960 και το σπίτι του Γιωργίκη είναι ανάστατο αφού έρχεται η ώρα της γέννας. Η κοπέλα φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και για πρώτη φορά μετά από καιρό, έρχονται τα χαμόγελα στο αρχοντικό. Μόνο η Χάδω δεν χαμογελά, καθώς παραξενεύεται πολύ από το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις εφτά μήνες από τον γάμο της Ιουλίας και του αδελφού της. Γι’ αυτό και επιστρατεύει τη Δέσπω, που ζηλεύει κρυφά την τύχη της νεαρής αφεντικίνας της. «Θέλω να την έχεις από κοντά και να μάθεις αν υπάρχει κάτι στο παρελθόν της Ιουλίας που ποτέ δεν μάθαμε», της λέει επιτακτικά. Τις κινήσεις αυτές όμως, θα αντιληφθεί η πάντα έτοιμη Στεφανία, που καταλαβαίνοντας τους κινδύνους που έρχονται αν οι υποψίες της Χάδως είναι αληθινές, σπεύδει -παρότι και η ίδια ανησυχεί- να σβήσει αμέσως κάθε υποψία.

Φτάνει η ώρα του γάμου του Γρηγόρη και της Φιλιώς. Εκείνη είναι αγχωμένη αλλά η μητέρα της την καθησυχάζει. «Ετσι είναι οι νύφες τη μέρα του γάμου τους», της λέει όλο χαρά. Ο γαμπρός κάνει το βήμα, αν και μέσα του ξέρει ότι δεν την αγαπάει. Αλλά το γεγονός ότι τον αγαπάει εκείνη του αρκεί. Η πρώτη νύχτα του γάμου είναι γεγονός. Το νέο ζευγάρι βιάζεται να κάνει κι αυτό τα δικά του παιδιά, με τις ευλογίες της Κατερίνης και τις ανησυχίες του Στασινόπουλου. Ο Κωστής ξέροντας το παρελθόν, φοβάται την επικείμενη συνύπαρξη των δύο ζευγαριών των κουμπάρων, ειδικά τώρα που η γέννα της μικρής θυγατέρας του ζεύγους Προβιού, ανοίγει θέμα για τα βαφτίσια της, στα οποία νονά θα είναι φυσικά η κόρη του, η Φιλιώ. Και από δίπλα της νονός ο Γρηγόρης.