Το Ναυάγιο: «Δε ντρέπεσαι ολόκληρος άντρας;», πέφτει άγριο ξύλο - «Θα κάνουμε εξετάσεις για να σιγουρευτούμε», τρομακτικά νέα για το νεογέννητο

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: «Δε ντρέπεσαι ολόκληρος άντρας;», πέφτει άγριο ξύλο - «Θα κάνουμε εξετάσεις για να σιγουρευτούμε», τρομακτικά νέα για το νεογέννητο

Στα δύο καινούρια επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, όσο οι δύο δικηγόροι κάνουν την έρευνά τους και μαζεύουν στοιχεία, ο Πέτρος ξεσκεπάζει τον Ιπποκράτη στα μάτια της Ειρήνης, αλλά και το αντίθετο. Η Ελένη θα συνειδητοποιήσει πως κάτι ύποπτο συμβαίνει με το παιδί της Στέλλας, ενώ ο Μάκης θα εξηγήσει στη Λίνα γιατί οι γονείς της αντιδρούν στη σχέση τους.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Δευτέρα 8/4 Επεισόδιο 84

Τη στιγμή που ο Ιπποκράτης αντιλαμβάνεται πως στην Κρήτη δεν έχει πάει μόνο ο Στελής με τη γυναίκα του αλλά και ο Πέτρος, αποφασίζει να τους επισκεφθεί απροειδοποίητα για να τους πιάσει στα πράσα. Σίγουρος πλέον ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τους, είναι αποφασισμένος όχι μόνο να διαλύσει την όποια σχέση τους εκείνη τη στιγμή, αλλά και να γυρίσει τη γυναίκα του με το ζόρι πίσω στην Αθήνα. «Ειρήνη, τι δουλειά έχεις εσύ μαζί του; Ολο μαζί του σε πιάνω. Μήπως προσπαθείς να μου πεις κάτι;», θα τη ρωτήσει έντονα όταν τους βρει μαζί στο σπίτι του Στελή και η Ειρήνη, που θα τα έχει χάσει από την ξαφνική επίσκεψή του, θα του απαντήσει:

«Πότε επιτέλους θα δεχτείς πως ο Αντώνης είναι φίλος μου και θα συνεχίσω να κάνω παρέα μαζί του; Σου έχω πει τόσες φορές πως τα κοινά βιώματα που έχουμε μας έχουν φέρει κοντά, αλλά δεν χρειάζεται να με κυνηγάς και να τρέχεις από πίσω μου συνέχεια». Ο Ιπποκράτης όμως, που δεν φαίνεται να πείθεται και πολύ από την απάντησή της, στρέφει την προσοχή του στον Πέτρο. «Σου έχω ζητήσει τόσες φορές να αφήσεις τη γυναίκα μου ήσυχη. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω για να το καταλάβεις. Τη στέλνω στην Κρήτη με τον Στελή να ηρεμήσει κι έρχομαι και τη βρίσκω μαζί σου. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;», τον ρωτά και η σύγκρουση μεταξύ των δύο αντρών είναι αναπόφευκτη. Πιάνονται στα χέρια και ο Στελής που τους ακούει από μακριά, τρέχει να τους χωρίσει.

«Σωπάτε μωρέ και ξεσηκώσατε τη γειτονιά στο πόδι. Αντώνη, σταμάτα σε παρακαλώ, αλλά κι εσύ Ιπποκράτη, δεν ντρέπεσαι ολόκληρος άντρας;», θα ρωτήσει και ο Πέτρος θα πάρει αμέσως τον λόγο. «Καλύτερα να μας πει ο κύριος Πανόπουλος πού πήγε το τετράδιο με τις φόρμουλες των αρωμάτων πρώτα ή μήπως να τον ρωτήσουμε και τι έκανε στη γυναίκα του πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς;», θα πει με νόημα και η Ειρήνη θα τρομάξει. «Ιπποκράτη, τι εννοεί; Πού είναι το τετράδιό μου; Εσύ έβαλες εκείνον τον άντρα να με ληστέψει; Και στην Κλαίρη τι έκανες; Είχε δίκιο τελικά η αδελφή της...», θα ψελλίσει, αλλά ο άντρας της θα ισχυριστεί πως όλα είναι ψέματα.

«Δεν ξέρει τι του γίνεται. Κάνει και λέει ό,τι μπορεί για να σε απομακρύνει από κοντά μου, Ειρήνη, δεν το βλέπεις;», θα υποστηρίξει ο λιμενικός και η Ειρήνη θα ξεσπάσει σε κλάματα για όσα άκουσε, τα ψέματα που είχε πιστέψει και για το γεγονός πως επένδυσε τη ζωή της σε έναν άνθρωπο που ήθελε απλά να την κρατά αιχμάλωτή του.

Δείτε επίσης: Ο Ιπποκράτης ναρκώνει την Ειρήνη - Αναγκάζει την Δήμητρα να της δίνει χάπια!

Παράλληλα, στην Αθήνα και ενώ η Πολυξένη με τον Δημήτρη βρίσκονται ξανά στο σπίτι της Βάσως και της Λίνας, γνωρίζονται για πρώτη φορά με τον Μάκη και δεν σταματούν να του κάνουν προσωπικές ερωτήσεις. Ειδικά όταν μαθαίνουν για την περιπέτειά του στην Ασφάλεια. «Κατά λάθος βρέθηκα σε εκείνο το σημείο και είδα ότι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητο του Μιλτιάδη Παντελίδη. Οταν τον είδα να κατευθύνεται σε αυτό με ένα παιδί, δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω την ασφάλειά του. Μπορούσα να τον σώσω και το έκανα. Ο δικηγόρος αυτός όμως κατηγόρησε εμένα για τη βόμβα», θα τους εξηγήσει και ενώ η Πολυξένη θα του δώσει συγχαρητήρια για το ήθος του, ο Δημήτρης θα αναρωτηθεί για τις πραγματικές προθέσεις του αγοριού που έχει απέναντί του. Λίνα και Βάσω βλέποντας τον πατέρα τους να αγριεύει, προσπαθούν να αλλάξουν λίγο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Την ίδια στιγμή, ο Μιλτιάδης αναθέτει μια καινούρια αποστολή στην Αλίκη, που αφορά αυτή τη φορά στην οικογένεια του Μιχάλη, εκείνη όμως βάζει μπροστά το δικό της σχέδιο για να μπορέσει να βοηθήσει τα θύματα του ναυαγίου.

Πίσω στην Κρήτη, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Πέτρο και Ιπποκράτη δεν λέει να κοπάσει, παρόλο που ο Στελής και η Ειρήνη κάνουν προσπάθειες για να ηρεμήσουν τους δύο άντρες που εκτοξεύουν βολές ο ένας στον άλλον. «Κατηγορείς εμένα για κλέφτη, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν έχω εγκληματικό παρελθόν, Αντώνη. Και όλα αυτά που μου τσαμπουνάς για την Κλαίρη, να τα αφήσεις στην άκρη. Η γυναίκα μου πνίγηκε στο “Φοίνιξ” και το ξέρουν όλοι αυτό. Εκτός κι αν με κατηγορείς ότι εγώ της είπα να ταξιδεύσει», τονίζει και η Ειρήνη που έχει ακούσει για το εγκληματικό παρελθόν του φίλου της, σπεύδει να ρωτήσει:

«Εγκληματικό παρελθόν; Τι έχεις κάνει δηλαδή, Αντώνη; Δεν γίνεται να έχω πέσει τόσο έξω με εσένα. Νόμιζα πως τουλάχιστον μεταξύ μας ήμασταν ειλικρινείς. Εγώ σου είπα τα πάντα για μένα, με κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή μου κι εσύ με κορόιδεψες. Τι άλλο θα ακούσω, αλήθεια;», θα πει απευθυνόμενη στον Στελή αυτή τη φορά. Ο καπετάνιος θα την αγκαλιάσει και θα της προτείνει να πάνε μια βόλτα για να ηρεμήσει. Μάταια ο Ιπποκράτης θα κάνει την παρέμβασή του για να της πει να μείνει σπίτι και να ετοιμάσει τα πράγματά της προκειμένου να γυρίσουν στην Αθήνα. Η κοπέλα θα ακολουθήσει πιστά τον άντρα που νιώθει σαν πατέρα της και θα κάνουν μαζί μια μεγάλη βόλτα.

Μια νέα αποκάλυψη έρχεται να δοκιμάσει ξανά τον έρωτά του Αγγελου για τη Βάσω. Ομως τα συναισθήματά τους είναι πολύ δυνατά για να αφήσουν τη σχέση τους να χαθεί.

Τρίτη 9/4 Επεισόδιο 85

Λίγη ώρα αργότερα, η Ελένη αποφασίζει να βρεθεί με την Αλίκη, η οποία της αποκαλύπτει το σχέδιο του Μιλτιάδη Παντελίδη εναντίον εκείνης και του Μιχάλη. Οι δυο τους έρχονται σε μια μυστική συμφωνία που θα κάνει τον ισχυρό δικηγόρο να λυγίσει.

Στο μεταξύ, ο Γιώργης μιλάει με τον δικό τους δικηγόρο, τον Παύλο Ξενάτο, που έχει αναλάβει τα θύματα του ναυαγίου και μεταξύ άλλων του αναφέρει τον βιασμό της Αλίκης από τον Μιλτιάδη. «Πολύ ωραίο στοιχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο δικαστήριο προκειμένου να μειώσουμε την αξιοπιστία του και το ήθος του ως δικηγόρο. Πρέπει όμως να το ψάξω περισσότερο, γιατί αυτός ξέρει πως εσύ γνωρίζεις το περιστατικό του βιασμού, του το είχες πει. Ισως να υπάρχουν και άλλα κορίτσια που έχει βιάσει. Σίγουρα αξίζει να κάνω μια έρευνα», θα του πει.

Ο Δημήτρης και η Πολυξένη, τελικά, δεν δέχονται τον Μάκη για σύντροφο της Λίνας, ενώ ο Μάκης αναγκάζεται να της πει τον πραγματικό λόγο που οι γονείς τους αντιδρούν τόσο πολύ στη σχέση τους.

Και ενώ φαινομενικά όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά στη ζωή της ηθοποιού, συνειδητοποιεί ξαφνικά πως το παιδί δυσκολεύεται πολύ να αναπνεύσει. Ο Βασίλης, που δεν λείπει από το πλευρό της, καλεί αμέσως τον παιδίατρο και η απάντησή του θα της θέσει πολλές απορίες. «Κυρία Πετράτου, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει καθώς θα το παρακολουθήσουμε εκτενέστερα, ενώ θα κάνουμε και εξετάσεις για να σιγουρευτούμε για την υγεία του βρέφους.

Φαίνεται πάντως, με μια πρώτη εκτίμηση να έχει άσθμα, εξού και η δυσκολία στην αναπνοή του», θα της πει και η ίδια θα σοκαριστεί αφού της είχαν πει την τελευταία φορά στην κλινική πως το παιδί της είναι υγιέστατο. Εκείνη που θα συγκλονιστεί ωστόσο περισσότερο είναι η Ελένη, που ξέρει ότι το άσθμα είναι κληρονομική πάθηση και η Στέλλα δεν έχει εμφανίσει ποτέ στη ζωή της. Η αρχική της λοιπόν αίσθηση πως το παιδί που έδωσαν στη γυναίκα δεν είναι αυτό που γέννησε, θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά, όμως και πάλι δεν θα έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της για να μιλήσει στην ηθοποιό.

Δείτε επίσης: Την καλεί στο σπίτι του και την σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη

Η Ειρήνη, συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις του Ιπποκράτη και έπειτα από τη βόλτα της με τον Στελή, κανονίζει να βρεθεί με τον Αντώνη για να μάθει την αλήθεια. Εκείνος δέχεται την πρότασή της και είναι αποφασισμένος να της αποκαλύψει πως το πραγματικό του όνομα είναι... Πέτρος!

Ο γιος του Ιπποκράτη προσπαθεί να βρει παιχνίδια για να απασχοληθεί όσο ο πατέρας του και η Ειρήνη λείπουν στην Κρήτη, όμως δεν καταφέρνει να βρει κάτι που θα κρατήσει το μυαλό του σε εγρήγορση. Ετσι, ξεκινάει να ψάχνει και στα πράγματα του πατέρα του. Πιο συγκεκριμένα, όταν ανοίξει την ντουλάπα του Ιπποκράτη και βρει μια βαλίτσα που δεν έχει ξαναδεί, θα αρχίσει να την ψάχνει με μανία, πιστεύοντας πως μέσα θα ανακαλύψει πράγματα του πατέρα του.

Ομως τελικά στα χέρια του μικρού θα πέσει ένα δελτίο ταυτότητας με το όνομα Αντώνης Καραδήμος. Το όνομα αυτό θα το αναγνωρίσει αφού γνωρίζει πολύ καλά τον φίλο της Ειρήνης, όμως η φωτογραφία που θα δει θα τον μπερδέψει. Ετσι, το μεγάλο μυστικό του Πέτρου θα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.