Η γη της ελιάς: Παίρνει όπλο και αυτοκτονεί μπροστά σε όλους - Ζωντανή νεκρή η Χάιδω μετά το θάνατο των 2 παιδιών της

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Παίρνει όπλο και αυτοκτονεί μπροστά σε όλους - Ζωντανή νεκρή η Χάιδω μετά το θάνατο των 2 παιδιών της

Η τελευταία πράξη του δράματος στην Γη της ελιάς, παίζεται για τον Φιλίππο, με τη Βασιλική και τη Χάιδω να οδύρονται για τον θάνατό του. Ολος ο κόσμος είναι στο πλάι τους, αλλά παρηγοριά δεν βρίσκουν. Κι ενώ η Βασιλική κάνει κουράγιο για χάρη του παιδιού της, η Χάιδω δεν βρίσκει πια τον λόγο να ζει.

Τα νέα επεισόδια της σειράς, Η γη της ελιάς, που παίζει στο MEGA

Κυριακή 14/4 Επεισόδιο 140

Τα νέα για τη δολοφονία του Φίλιππου ταξιδεύουν γρήγορα σε όλη τη Μάνη… Αργότερα όλοι, συντετριμμένοι, μαζεύονται στο σπίτι της Χάιδως για την παρηγοριά και την αγρύπνια. Η Χάιδω σε τραγική κατάσταση μοιρολογεί, κλαίει και χτυπιέται για τον αδικοχαμένο γιο της. Την ίδια στιγμή, η Θεοδώρα μένει στο σπίτι και όταν επιστρέφει η Μαργαρίτα, τη βρίσκει λιπόθυμη στον καναπέ από το ποτό. Παράλληλα η Αθηνά και ο Τζον κάνουν σχέδια για το μέλλον, ενώ η Φιλιώ δεν μπορεί να συμβιβαστεί μ’ αυτή την ιδέα.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος αποφασίζει να δώσει στη Χρυσούλα την αύξηση που του ζήτησε και η αντίδρασή της τον δικαιώνει. Η ψυχολογία της Αρετής είναι πολύ πεσμένη, καθώς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει περίπτωση να μη γλιτώσει την ισόβια κάθειρξη. Η στιγμή που θα αποχαιρετίσουν όλοι τον Φίλιππο φτάνει. Συντετριμμένοι όλοι φτάνουν στο νεκροταφείο για την κηδεία του και όλα όσα διαδραματίζονται θυμίζουν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Η Χάιδω και η Βασιλική είναι σαν ζωντανές-νεκρές και θρηνούν ασταμάτητα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την κηδεία του Φίλιππου, πριν τις δείξουν μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Δευτέρα 15/4 Επεισόδιο 141

Μετά την τελετή, όλοι πηγαίνουν για τον καφέ της παρηγοριάς στο καφενείο του Πότη. Η Χάιδω, όμως, δεν είναι εκεί… Μόλις ο Λυκούργος καταλαβαίνει ότι η Χάιδω δεν βρίσκεται ανάμεσά τους, τον ζώνουν τα φίδια. Ξέρει ότι κάτι κακό συμβαίνει. Ετσι παίρνει το αυτοκίνητο και οδηγεί σαν τρελός προς το σπίτι της Χάιδως. Στη συνέχεια μπαίνει μέσα στο σπίτι και έντρομος τη βρίσκει αναίσθητη. Ο Λυκούργος τα χάνει καθώς βλέπει ότι η Χαίδω έχει πάρει ένα κουτί χάπια για να βάλει τέλος στη ζωή της. Σαν τρελός την αρπάζει και τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, φοβούμενος ότι δεν θα προλάβει. Εκεί της κάνουν πλύση στομάχου, αλλά η Χάιδω δεν θέλει να ζήσει και το λέει στον Λυκούργο: «Γιατί δεν με άφησες να πεθάνω; Και τώρα νεκρή είμαι».

Την ίδια ώρα και η Βασιλική είναι διαλυμένη, αλλά η Αριάδνη μένει συνέχεια δίπλα της προσπαθώντας να την παρηγορήσει, το ίδιο και ο Στάθης. Στο μεταξύ, η Αρετή στη φυλακή δεν έχει μάθει τίποτα για τα τελευταία γεγονότα και απορεί πού εξαφανίστηκαν όλοι, ακόμα και ο δικηγόρος της. Μέχρι που η Χρυσούλα πηγαίνει στο επισκεπτήριο και της μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα για τον Φίλιππο: «Καλά δεν ήξερες τίποτα; Τον γαμπρό σου τον σκότωσαν. Ο Φίλιππος Στεφανέας είναι νεκρός. Χθες είχαμε την κηδεία του», της λέει. Η Αρετή αρχίζει να σπαράζει στο κλάμα: «Η Βασιλική μου, το κορίτσι μου. Τι κακό είναι αυτό; Και η μάνα του; Η δόλια η Χάιδω πώς να αντέξει», οδύρεται και κλαίει ασταμάτητα.

Την ίδια ώρα, ο Τζον κάνει μια ιδιαίτερη συζήτηση με τη Φιλιώ, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις φοβίες της και της μιλάει για τη δύσκολη παιδική του ηλικία, ενώ η Θεοδώρα γυρίζει για μια ακόμα φορά μεθυσμένη στο σπίτι και η Μαργαρίτα τη διώχνει. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος φεύγει για το Λονδίνο και αμέσως ο Μάνος με την Αμαλία τσακώνονται, ενώ ο Κουράκος βγάζει ένταλμα για να συλλάβει τον Βαφέα.

Δείτε επίσης: Την μαχαιρώνει μανιασμένα και την παρατάει - Το τέλος της θα βαφτεί με το αίμα της

Τρίτη 16/4 Επεισόδιο 142

Η Μαρίνα επιτίθεται στον Μάνο: «Τι ήταν αυτό πάλι; Μάνο, η επίθεση που έκανες στην Αμαλία ήταν εντελώς άδικη», τον κατηγορεί. Ομως, η Αμαλία δεν έχει τελειώσει με τον Μάνο και κάνει ένα βήμα ακόμα στο σχέδιό της προκειμένου να τον κρατάει στο χέρι. Την ίδια στιγμή ο Μιλτιάδης ενημερώνει τη Μαργαρίτα: «Κυρία Μαργαρίτα, μην ανησυχείτε. Η Θεοδώρα είναι στο σπίτι μου, τη φιλοξενώ εγώ», της λέει και την ηρεμεί λίγο. Την ίδια στιγμή, στο σπίτι της Χάιδως το πένθος και ο οδυρμός δεν έχουν τέλος. Η Χάιδω έχει αφεθεί στη θλίψη της και δεν τη νοιάζει τίποτα. Το μόνο που δείχνει ότι ζει είναι η αναπνοή της.

Η ίδια βρίσκεται αλλού, μακριά από τον κόσμο. Εχει κλειστεί στην κρεβατοκάμαρά της και όλοι ανησυχούν: «Λυκούργο, πάμε να της μιλήσουμε, δεν τρώει, δεν πίνει, δεν μιλάει, θα πάθει κακό», λέει η Μαργαρίτα. Από την άλλη και ο Μιλτιάδης φοβάται ότι η Χάιδω δεν θα αντέξει: «Ναι, κύριε Λυκούργε, ας κάνουμε κάτι. Θα πάω να της μιλήσω κι εγώ». Ομως, παρά τις προσπάθειες του Λυκούργου, του Στάθη, της Μαργαρίτας και του Μιλτιάδη, η Χάιδω αρνείται να σηκωθεί από το κρεβάτι: «Σας παρακαλώ, αφήστε με. Βγείτε όλοι έξω, δεν θέλω να δω κανέναν», τους ξεκαθαρίζει. Παράλληλα, η Βασιλική έχει συνέχεια δίπλα της την Αριάδνη, τον Παρασκευά και τον Μιλτιάδη, που προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο.

Ο Βαφέας και ο συνεργός του ο Παράς συλλαμβάνονται και ο Κουράκος τους ανακρίνει. Πρώτος «σπάει» ο Παράς και ομολογεί στον αστυνόμο με ποιο τρόπο σκότωσαν τον Φίλιππο. Ωστόσο ο Βαφέας είναι πιο σκληρός και, σε μια ξαφνική κίνηση, καταφέρνει να αρπάξει το όπλο τού Στράτου και η κατάσταση παίρνει άλλη τροπή, καθώς οι αστυνομικοί πυροβολούν πρώτοι και ο Βαφέας πέφτει νεκρός.

Πέμπτη 18/4 Επεισόδιο 143

Η είδηση για τον θάνατο του Βαφέα παρηγορεί τον Λυκούργο, ο οποίος θεωρεί ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, όμως η Χάιδω εξακολουθεί να κατηγορεί τον εαυτό της για τον χαμό του γιου της: «Ο,τι και να μου πεις, Λυκούργε, είναι αλήθεια είναι μία. Εγώ φταίω για τον θάνατο του παιδιού μου. Επρεπε να μ’ αφήσεις να μπω φυλακή. Ο Βαφέας θα έπαιρνε την ικανοποίηση που ήθελε», του λέει. Στο μεταξύ, ο Τζον με τη συμπεριφορά του αρχίζει να κερδίζει τη Φιλιώ μέρα με τη μέρα, και έτσι αποφασίζουν με την Αθηνά να προχωρήσουν στον γάμο τους: «Μένει τώρα να κανονίσουμε την ημερομηνία. Τι λες για τα τέλη Ιουνίου;», τη ρωτάει κι εκείνη διστακτικά συμφωνεί.

Παράλληλα, η Αφροδίτη πηγαίνει συστηματικά στην ταβέρνα μετά το ιατρείο και βοηθάει τον Χρήστο, ενώ η Θεοδώρα εξακολουθεί να πίνει παρά τις πιέσεις του Μιλτιάδη που της ζητάει να κόψει αυτή την κακή συνήθεια. Στο μεταξύ, η Ειρήνη σκέφτεται να προχωρήσει τη σχέση της με τον Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης ζητάει από τον Βαγιάκο μια χάρη: «Θέλω να μάθεις με ποιον τραβιέται η κόρη μου», του λέει. Η ημέρα της αποφυλάκισης της Κούλας πλησιάζει και η Αρετή ζορίζεται στη σκέψη πως θα μείνει μόνη, ενώ η Ισμήνη βάζει πωλητήριο στην επιχείρησή της.

Δείτε επίσης: Αθηνά και Τζον παντρεύονται - Αποκλειστικά όσα θα γίνουν στον γάμο

Παρασκευή 19/4 Επεισόδιο 144

Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη χήρα του Τάσου, θεωρώντας πως αυτή θα την οδηγήσει στην αθώωση της Αρετής. Την ίδια στιγμή, η αλλόκοτη συμπεριφορά του Μάνου συνεχίζεται, ενώ η Αμαλία μαθαίνει ότι κάνει χρήση αμφεταμινών και χαίρεται γιατί τον κρατάει στο χέρι. Την ίδια στιγμή, η Χάιδω έχει αποτραβηχτεί από όλα, ενώ η Βασιλική προσπαθεί να ορθοποδήσει για χάρη της κόρης της.

Στο μεταξύ , ο Παρασκευάς αναλαμβάνει προστάτης της οικογένειας και πιέζει τις δύο γυναίκες: «Δεν γίνεται να συνεχίσετε έτσι. Σιγά-σιγά θα πρέπει να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας», τις προτρέπει. Παράλληλα, ο Δημοσθένης δείχνει καλό χαρακτήρα προκειμένου να μάθει με ποιον έχει σχέση η Ειρήνη, αλλά η Ασπασία τη συμβουλεύει να μην του πει: «Πρόσεξε μην του αποκαλύψεις με ποιον είσαι, χάθηκες. Ετσι τα κάνει για να σε καλοπιάσει και μετά θα δεις και το άλλο του πρόσωπο», της επισημαίνει. Την ίδια ώρα η Κούλα αποφυλακίζεται και κάνει όνειρα για τη νέα της ζωή στο σπίτι της Αρετής.