Το προξενιό της Ιουλίας: Γρηγόρης και Ιουλία ξανά μαζί μετά από απόφαση του Γιωργίκη!

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: Γρηγόρης και Ιουλία ξανά μαζί μετά από απόφαση του Γιωργίκη!

Ολα όσα θα συμβούν στο νεκροταφείο του Τυρνάβου στην σειρά, Το προξενιό της Ιουλίας, θα στιγματίσουν όχι μόνο την οικογένεια του Σκούταρη και του Ραζίνη, αλλά και αυτή του Στασινόπουλου καθώς ο Κωστής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Τα καινούργια επεισόδια της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 16/4 - Επεισόδιο 73

Είναι Ψυχοσάββατο και στο νεκροταφείο του Τυρνάβου μια συνάντηση θα σταθεί μοιραία. Οι δύο παλιοί εραστές Στάσα Σκούταρη και Στράτος Ραζίνη θα βρεθούν για μια ακόμη φορά πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ήρθε η στιγμή να κλείσουν κάποιες παλιές πληγές και να ανοίξουν καινούριες, ανατρέποντας έτσι κάθε καινούγια ισορροπία που έχει δημιουργηθεί.

Οσα δεν έχουν ειπωθεί, θα ειπωθούν και όσα δεν έχουν γίνει θα γίνουν, μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων οικογενειών, με μοιραίους πρωταγωνιστές, εκτός από τη, Στάσα και τον Στράτο, τον Στασινόπουλο, αλλά και τον Ρήγα, την Κυριακούλα, αλλά και τον Ζαφείρη, ακόμα και τον «τρελό του χωριού» τον συμπαθέστατο Ζήση, που θα δώσει άθελά του το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα ντόμινο δραματικών εξελίξεων. «Τι θέλεις εσύ εδώ; Φονιά. Εχεις τα μούτρα να εμφανίζεσαι στον τάφο του πατέρα μου;», του φωνάζει ο Ρήγας μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία του και το κακό δεν αργεί να γίνει.

Ο Ραζίνης τραυματίζεται βαριά από τον νεαρό άντρα που του επιτίθεται με μένος και κανείς δεν πρόλαβε να σταματήσει. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι κανείς από τους δύο δεν ξέρει ότι είναι… πατέρας και γιος αφού η Στάσα δεν μίλησε ποτέ σε κανέναν γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα θα φέρει μια νέα ισορροπία τρόμου στον Τύρναβο και ο Ρήγας συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω.

Ο Γρηγόρης και η αδελφή του Αλεξάνδρα μαθαίνουν όλα συνέβησαν στο νεκροταφείο και ξέρουν ότι ανοίγει ακόμη ένας ασκός του Αιόλου. Την ίδια ώρα στο αρχοντικό Προβιού, η Ιουλία, έχει κάθε λόγο ν’ ανησυχεί για τις νέες περιπέτειες που μπαίνει η οικογένειά της. «Ανησυχώ πολύ για τον Ρήγα και για τη μητέρα μου. Δεν θα αντέξει τόσο πόνο», λέει στον Γιωργίκη. «Ιουλία μου, εγώ είμαι εδώ για σένα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα μαζί. Αλλωστε μια οικογένεια είμαστε και στις χαρές και στα δύσκολα», της απαντάει εκείνος.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη Λάρισα, στην Αθήνα, η Στεφανία επισκέπτεται την ψυχιατρική κλινική που νοσηλεύεται ο Χρήστος, προκειμένου να τον δει, συνοδευόμενη από έναν ακόμα αντίπαλο του Γιωργίκη, τον Ανέστη που πλέον είναι ο πατέρας Επιφάνειος. Και οι δύο ανησυχούν για το παιδί και έχουν πλέον ενώσει τις δυνάμεις τους για το καλό του αφήνοντας πίσω όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Η παράνομη σχέση Στάσας και Στασινόπουλου αποκαλύπτεται!

Τετάρτη 17/4 - Επεισόδιο 74

Η σύλληψη του Ρήγα φέρνει αναστάτωση, τόσο στην οικογένεια Σκούταρη όσο και στην οικογένεια Στασινόπουλου, καθώς ο Κωστής επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τις αρχές, σχετικά με την ηθική, αλλά και την ποινική ευθύνη όσων συνέβησαν στο ματωμένο Ψυχοσάββατο του Τυρνάβου. «Σε παρακαλώ, Κωστή, κάνε ό,τι μπορείς να σώσεις το παιδί μου. Κρέμομαι από εσένα. Δεν έχω άλλον να με βοηθήσει», τον έχει παρακαλέσει νωρίτερα η Στάσα κι εκείνος που είναι ερωτευμένος μαζί της, δεν μπορεί να παραβλέψει την παράκλησή της.

Την ίδια ώρα, η Κυριακούλα συγκλονισμένη από τις τραγικές και αναπάντεχες εξελίξεις, γυρεύει παρηγοριά στην αγκαλιά των παιδιών της, της Αλεξάνδρας και του Γρηγόρη, ενώ ταυτόχρονα ο γιος της αρχίζει να κρατάει απόσταση από τη σύζυγό του, θεωρώντας την υπεύθυνη για την τροπή της υπόθεσης του πατέρα του. «Φιλιώ, παραδέξου ότι στην υπόθεση του Ρήγα κάνει τα στραβά μάτια, ενώ στον πατέρα μου φέρθηκε άδικα» της φωνάζει.

Στο μεταξύ, τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την μοιραία συνάντηση στο νεκροταφείο, βασανίζουν τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ψάχνουν να δώσουν απαντήσεις για όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην Αθήνα, η επίσκεψη που δέχεται ο Χρήστος στην ψυχιατρική κλινική που νοσηλεύεται, τον γεμίζει χαρά. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους επισκέπτες του καθώς η κατάστασή του τους φέρνει αντιμέτωπους με πολλά κρίσιμα ερωτηματικά, η απάντηση των οποίων θα κρίνει το μέλλον της σχέσης του μαζί τους.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό: Η Φιλιώ κερατώνει τον Γρηγόρη - Το παιδί τους είναι του παράνομου εραστή της;

Πέμπτη 18/4 - Επεισόδιο 75

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα βαραίνει πάρα πολύ το κλίμα που επικρατεί τον Τύρναβο και γίνεται η αφορμή για να επανασυνδεθεί και μάλιστα με πολύ ισχυρούς δεσμούς η οικογένεια της Στάσας. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Να το θυμάστε αυτό», λέει η Στάσα στα παιδιά της. Το γεγονός αυτό, που αρχικά αντιμετωπίζεται θετικά από τον Γιωργίκη Προβιό, που κάνει ό,τι μπορεί να για να βοηθήσει στη δύσκολη αυτή συνθήκη και να είναι αρεστός στην οικογένεια της γυναίκας του. Ομως η όλη κατάσταση αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται βραχνάς γι’ αυτόν, καθώς θεωρεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, κτήμα του την Ιουλία και δεν του αρέσουν ούτε τα πήγαινε έλα στη μάνα της, αλλά ούτε και τα σούρτα-φέρτα της μάνας της στο αρχοντικό.

Η Ιουλία με τη σειρά της παλεύει αγωνιωδώς να ισορροπήσει μεταξύ των υποχρεώσεών της ως συζύγου, μάνας, κόρης αλλά και αδελφής και πιέζεται αφού πλέον οι υποχρεώσεις της είναι πολλές, όπως πολλά είναι και αυτά που περιμένουν οι άλλοι από εκείνη. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Γιωργίκης με τον… κουμπάρο του τον Γρηγόρη κανονίζουν ο δεύτερος να αναλάβει μια δουλειά για τα κτήματα του Προβιού κι αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Η επαγγελματική υποχρέωση που, θέλοντας και μη, έχει αναλάβει ο Γρηγόρης απέναντι στον Γιωργίκη, φέρνει για άλλη μια φορά κοντά τους δύο παλιούς εραστές, τον Γρηγόρη και την Ιουλία.

Ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν το έχουν επιδιώξει, οι συναντήσεις τους είναι αναπόφευκτες. Η παράξενη σχέση τους και η αντιφατική συμπεριφορά των δύο νέων, ειδικά μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νεκροταφείο Τυρνάβου, θα κάνουν πολύ σύντομα εντύπωση στη Χάδω, που θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση, έχοντας και έναν σύμμαχό στο πλευρό της. Η Δέσπω, πάντα κρυμμένη πίσω από τις πόρτες, παρακολουθεί τα πάντα. Παράλληλα, η Αλεξάνδρα προσπαθεί να βρει μια νέα ισορροπία στη ζωή της με τη βοήθεια του εργοδότη της, που είναι πάντα πρόθυμος να της σταθεί, μετά τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.